|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
to jakaś bzdura, nie wierze, że po doświadczeniach z Dawidowskim, Niedzielanem czy choćby Gargułą kupimy gościa, który do gry wróci może za dwa miesiące...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Moze Jirsak ? Po tym jak do pelni funkcjonalnosci wroci Gargula, jego i tak male szanse na gre, zmaleja praktycznie do minimum oscylujacego wokol zera.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Jirsak? Moim skromnym zdaniem to się nie opłaca...
W ogóle skąd Trzeciak może wiedzieć takie rzeczy? Przecież obowiązuje jakaś tajemnica... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie dlatego idzie kaleka za kalekę,czyli suma sumarum wychodzimy na 0 : )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
...A o Chrapku cisza. Wydaje mi się, ze jego można by spróbować.
Ale głowy nie dam sobie uciąć, czy on podoła w Wiśle. Generalnie to jest tak- chcemy Polaków, nie chcemy obcokrajowców [tym bardziej że w 90% są oni strasznie słabi i nie podnoszą nam poziomu]. Szkoda tylko, że jak w słabszym klubie pojawia się ciekawi piłkarze, to od razu za nich mlny żądają- ale! co ciekawe tych mlnów żądają od Wisły Legii czy innych wyżej stojących. Ale gdy się już zgłosi klub zza granicy, popuka się w czoło to go odsprzedają już taniej. Jak np. z Szymkiem P. jest/było czy Radkiem M. <~nigdzie za granice nie poszli, a i u nas nie mogą grać. I tak Szymcio stracił rok ganiając po zapleczu, a Radzio się nie może odnaleźć w Polonii W. kierowanej przez.. Pana Wojciechowskiego. :] I być może właśnie zobaczyliśmy jak nasze zeszłosezonowe nadzieje zatraciły się. A przy okazji zmarnowanych talentów- u nas psuje się Krzysiu Mączyński. Spokojnie mógłby grać w Sląsku [czy innej Lechii ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
![]()
Ddf
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" A. Sapkowski Wisła Forever
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
A Nowak to taka kaleka, że w ubiegłym sezonie rozegrał 23 mecze na 30 możliwych. Ma tylko o 3 mecze mniej w sezonie od Chinyamy, 4 od Brożka i Ivanovskiego oraz o 7 mniej od Lewandowskiego, który zaliczył komplet.
Zanim ulegniecie tym co serwują nam media, weźcie się trochę zainteresujcie tematem, bo powtarzanie sloganu o jego kontuzjogenności stało się już nudne. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dla mnie kupno Dawida Nowaka jest trochę poronionym pomysłem. To, że koleś rozegrał kilka fajnych meczy nie oznacza od razu, jakie ma extra umiejętności. Nie można mu umniejszać bo kilka ładnych bramek strzelił i jest jedną z czołowych postaci w Bełchatowie, ale czy w Wiśle spisywałby się nie tak samo... a lepiej? tu już można polemizować
. Jego częstotliwość ulegania kontuzji jest niepokojąca zważywszy na wiek (25 lat). Chłopak bardzo często ulega licznym kontuzją... drobnym i większym. O klauzuli odejścia Dawida z Bełchatowa nie ma co w ogóle rozmawiać bo jest to cena conajmniej śmieszna .Za takie pieniądze (800 tyś euro) można kupić o wiele lepszego zawodnika, tylko trzeba dobrze poszukać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
to jest tylko "slogan" fakt jest taki że co się wyleczy i zagra pięć spotkań na krzyż znowu się leczy jak nie przymierzając Grzelak czy Szałachowski wprawdzie do Dawidowskiego trochę mu brakuje ale wszystko przed nim ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Kurde, żeby Nowakowi zdrowie dopisało to by był na prawdę fajny transfer, bo ma chłopak pojęcie ale niestety nie każdy ma do tego sportu zdrowie i tym bardziej Wisła tak doświadczona już przez wielu borykających się z problemami zdrowotnymi zawodników powinna nie pchać się w kolejnego niepewnego piłkarza.
![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jestem za przyjsciem do nas Nowaka ale tylko w przypadku gdy zostanie Brozek. Gdyby Brozek odszedl a Nowak sie fizycznie rozsypal to lezymy i kwiczymy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
a ja jestem za tym zeby najpierw interesowac sie prawym obrońcą, srodkowym obrońcą i lewym pomocnikiem (kolejność nieprzypadkowa)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
UEFA Champions League 2009/2010: Bonus for domestic champion: 200.000 € * 1st qualifying round: 130.000 € * 2nd qualifying round: 130.000 € * 3rd qualifying round: 130.000 € * Playoffs: 2.100.000 € * Group stage: 7.100.000 € Group match victory: 800.000 € Group match draw: 400.000 € 1st knock out round: 3.000.000 € Quarter-finals: 3.300.000 € Semi-finals: 4.200.000 € Final: 5.500.000 € Winning the final: 3.500.000 € * = These payments were only awarded to the clubs which quould not qualify for the UEFA Champions League group stage! UEFA Europa League 2009/2010: 1st qualifying round: 90.000 € 2nd qualifying round: 90.000 € 3rd qualifying round: 90.000 € Playoffs: 90.000 € Group stage: 1.000.000 € Group match victory: 140.000 € Group match draw: 70.000 € 1st knock out round: 200.000 € 2nd knock out round: 300.000 € Quarter-finals: 400.000 € Semi-finals: 700.000 € Final: 2.000.000 € Winning the final: 1.000.000 € Dane znalezione na stronach Partizana. Najbardziej szokujące jest to że według tego drużyna która odpada w Q4 CL dostaje 2 miliony Euro
Ostatnio edytowane przez Baala : 12.06.2009 o godz. 13:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
I właśnie dlatego opłaca się wydać chociaż ten milion euro, żeby awansować do tej 4. rundy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
czyli za uczestnictwo w grupie UEFA(a to prawie pewne) jest 1mln wiec warto zrobic wzmocnienia bo i tak sporo zarobimy.
update, czyli 4 runda to min 3mn euro -doliczajac kase z grupynie mowiac o 7 mln za grupe lm
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 12.06.2009 o godz. 13:27.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
7 baniek euro za faze grupowa to jest kosmiczna kwota dla nas, z takimi pieniedzmi mozna odsadzic Lecha i Legie na kilometr.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
o ile dobrze rozumiem to jesli Wisla odpadnie w 4 rundzie a tym samym przejdzie do fazy grupowej Europa League to dostanie lacznie 2.1+1=3.1 miliona euro? to przeciez jest masakra jakas. jeszcze nigdy takie pieniedze nie byly do wyjecia tak malym kosztem.
to byloby naprawde niemilo taka szanse zmarnowac. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Te sumy jak dla mnie są nierealne. Zawsze za udział w LM razem z rozegranymi meczami było chyba 4,5 mln euro. Nigdy się nie płaciło za odpadnięcie w eliminacjach, do których zresztą UEFA nie sprzedaje praw telewizyjnych. Na 90% jestem przekonany, że to bujda z tymi sumami. Gdyby to się okazała prawda to debilstwem byłoby sprzedawanie Brożka za 3 mln euro...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Po tym co tu wyczytałem to Wisła musi wydać chociaż z 2 M Euro na transfery,to jest niebywała szansa aby odskoczyć rywalom.Ale ciekaw jestem czy te informacje z forum Partizana są prawdziwie ?.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Gdybyśmy awansowali do grupy LM (daj Boże) to by wystarczyło i na transfery i na wynajem stadionu, obawiam się jednak, że jak zaprzepaścimy teraz tą szansę, to następna może się trafić za 2 lata, obym się mylił. No panie Cupiale, czas zaryzykować, do stracenia niema wbrew pozorom tak wiele (kasy).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
wszystko pieknie i ładnie tylko najpierw trzeba zaryzykować i kaske wyłozyc... a u nas z tym jakoś strasznie ciężko, ale mimo wszystko liczę że coś drgnie bo duża kasa jest na wyciągnięcie ręki, a kto nie ryzykuje ten nie zuskuje
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Już zakładacie optymistyczną wersje. Wcale nie jest wyjaśnione w 100%, być może ten 1 mln Euro z fazy grupowej EL jest wliczony już w tą kwotę(2.1 mln E) z CL. Fajnie również byłoby zobaczyć oficjalną wersje na stronach UEFA.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
te sumy to prawda, mozna poczytac min. tu: http://kassiesa.com/uefaforum2/viewt...r=asc&start=90 Od tego sezonu ostatnia runda eliminacji (czyli wg UEFA play-off) jest włączona na szczebel centralny, ze tak to ujme - oznacza to tyle, ze pieniadze pochadzace z wplywow z reklam itd sa dzielone dodatkowo rowniez na te mecze. Prawa telewizyjne, o ktorych mowisz - obejmuja 4 runde. Stad kwota tych 2 milionow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Za samo wejscie 7 M ponieważ kasa w eliminacjach jest wypłacana tylko drużynom które odpadaja.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|