The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2009, 15:37
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
ciekawy wywiad z Szamotulskim

http://sport.onet.pl/74456,1248770,1...wiadomosc.html

i to:

albo to:
Lub też to:
Cytat:
Ale – ze smutkiem przyznaję to po latach – od Jacka Kazimierskiego nie nauczyłem się zbyt wiele. To były tylko kopnięcia na chwyt, prawa, lewa, prawa, lewa.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
dejw92
Banita

Od: 06.2009

Stary 11.06.2009, 22:02
Przed chwilą w programie " Legia - stawka większa niż życie " Trzeciak się wypowiadał, że Nowakiem Legia się napewno nie zainteresuje ponieważ jest kontuzjogenny, i ma bardzo duże oczekiwanie. Powiedzial także że jest juz Nowak na słowo ugadamy z Wisłą. Ma być podobno jakas wymiana.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.06.2009, 22:42
dejw92 napisał(a):Wyświetl post
(...)Powiedzial także że jest juz Nowak na słowo ugadamy z Wisłą. Ma być podobno jakas wymiana.
My im Dawidowskiego, oni nam Nowaka.
Odpowiedz cytując
PatrykTS1
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 11.06.2009, 22:58
dejw92 napisał(a):Wyświetl post
Przed chwilą w programie " Legia - stawka większa niż życie " Trzeciak się wypowiadał, że Nowakiem Legia się napewno nie zainteresuje ponieważ jest kontuzjogenny, i ma bardzo duże oczekiwanie. Powiedzial także że jest juz Nowak na słowo ugadamy z Wisłą. Ma być podobno jakas wymiana.
Sprowadzenie Nowaka na pewno nie jest dobrym rozwiązaniem. Po co Wiśle napastnik, który co chwile zmaga się z kontuzją ? Potrzebujemy kogoś typu Brożka. Saganowski to lek na całe zło
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 12.06.2009, 06:43
PatrykTS1 napisał(a):Wyświetl post
Sprowadzenie Nowaka na pewno nie jest dobrym rozwiązaniem. Po co Wiśle napastnik, który co chwile zmaga się z kontuzją ? Potrzebujemy kogoś typu Brożka. Saganowski to lek na całe zło
chyba Cie głowa boli z tym Saganowskim, może Ślusarskiego od razu co?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 12.06.2009, 07:27
Jak Slusarski ma przyjść to od razu wzmocnienie na bramke--Cabaj.
A na powaznie--jutro mialy byc baraze a tutaj taka chryja znowu. Ta liga nie znormalnieje szybko. Zastanawiam sie jakie to znowu sily zadzialaja, ze "wielce zasluzony klub dla polskiego futbolu" sie utrzyma.Ciekaw bardzo jestem tego wszytskiego.
Poza tym jeszcze tutaj smród tak naprawdę się do końca nie wykluł , a już zaczęły sie podjazdówki o posade trenera Repry. Maciek Skorża nie bedzie bo sie naraził działaczom, Smuda nie bo za duzy indywidualista, Urban nie , bo akurat jego wyniki nie bronia. Zatem wezma rysia Tarasiewicza..Hehe.Akurat ten jest czlowiekiem podporzadkowanym Cos czuje ze jak Taraś to przeczyta to pęknie ze śmiechu.
Odpowiedz cytując
vacs
Member

Od: 03.2009

Stary 12.06.2009, 08:51
Widzew wnioskuje w PKOl o zawieszenie kary

http://www.waszapilka.pl/artykul,831...wieszenie_kary
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 12.06.2009, 12:28
Myśle że też ciekawe fakty. O których nie wszyscy wiemy.

http://www.weszlo.com/blog/11/364
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 12.06.2009, 13:15
baraży nie będzie
http://www.90minut.pl/news/94/news94...straklase.html
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 12.06.2009, 13:24
Ciekawe co teraz wymysla. Albo barazy wogole nie bedzie i zagra w ekstraklasie Korona i Cracovia i oba łodzkie zespoly w 1. lidze. Albo baraz zostanie rozegrany pomiedzy Cracovia a Podbeskidziem ? Chyba, ze leci Widzew i na jego miejsce Korona, zostaje ŁKS, nie ma barazy i leci Cracovia
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Stary 12.06.2009, 13:25
A może powinni rozegrać braż pomiędzy Widzewem a Łksem

Albo będzie dobrze, albo źle, piłka jest okrągła a bramki w PZPN
Ostatnio edytowane przez JAR0 : 12.06.2009 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 12.06.2009, 14:01
Według mnie ŁKS zostanie, Widzew nie awansuje, awansuje Zagłębie i Korona a Podbeskidzie w barażach z Arką
ale to tylko gdybanie
PZPN i tak zrobi po swojemu i będzie znowu tysiące odwołań od odwołań, kasacji od decyzji i kasacji od kasacji i liga ruszy we wrześniu i tak sie nasza piłeczka kręci
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 12.06.2009, 14:05
Prawda jest taka, że:
Widzew powinien zostać w 1.lidze.
ŁKS powinien zostać w Ekstraklasie.
Cracovia i Górnik sportowo spadają do 1.ligi.
Arka gra baraż.
Zagłębie i Korona awans do Ekstraklasy.
Podbeskidzie gra baraż.

ewentualnie jeśli karać ŁKS degradacją, to:
awans Zagłębie, Korona i Podbeskidzie, a Arka i tak gra baraż, tyle, że ze Zniczem, a oprócz ŁKS-u w trybie normalnym lecą i Cracovia i Górnik. Z tym, że wydaje mi się , iż ta opcja nie wchodzi w grę.

Zrobili zamieszanie jak ch.. ale to było do przewidzenia. Mam nadzieję, że zdążą to uporządkować przed połową lipca... tak, żebyśmy znali terminarz jeszcze przed końcem lipca... :/
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 12.06.2009 o godz. 14:19.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 12.06.2009, 16:18
Mamy cztery możliwe kombinacje drużyn grających w barażach...

1. Arka - Korona (czyli tak, jak zdrowy rozsądek nakazuje)
2. Cracovia - Korona (ŁKS nie ma racji, Widzew ma rację)
3. Cracovia - Podbeskidzie (ŁKS nie ma racji, Widzew nie ma racji)
4. Arka - Podbeskidzie (ŁKS ma rację, Widzew nie ma racji)

i mimo wszystko trzeba dodać wariant
5. ? - ? (bo z PZPNem nigdy nie wiadomo...)

Grunt, że wesoło jest

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
losiu2001
Senior Member

Stary 12.06.2009, 16:58
A wystarczyło nie przesuwać LKS na ostatnie miejsce i nie bylo bvy takiego zamieszania!!!przesunac do I ligi i tyle!!
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 12.06.2009, 18:16
JAR0 napisał(a):Wyświetl post
Myśle że też ciekawe fakty. O których nie wszyscy wiemy.

http://www.weszlo.com/blog/11/364
i to są fakty,wiec jakim prawem Widzew ma zostac zdegradowany? jak to sie ma do innych klubów ?!
Odpowiedz cytując
p e t e r
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.06.2009, 18:24
prober napisał(a):Wyświetl post
i mimo wszystko trzeba dodać wariant
5. ? - ? (bo z PZPNem nigdy nie wiadomo...)
5. Przyjaciele Tomasza Kłosa – ŁKS Ptak '98 ("bo z PZPNem nigdy nie wiadomo...")

Fakt, jest wesoło ;)
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 12.06.2009, 22:08
Dubi napisał(a):Wyświetl post
i to są fakty,wiec jakim prawem Widzew ma zostac zdegradowany? jak to sie ma do innych klubów ?!
Takim, że już w zakończonym sezonie powinni grać w II, a nie w I lidze. Dotychczas jeszcze za korupcję nie zostali ukarani dzięki problematycznemu wyrokowi Trybunału Arbitrażowego, który w tej chwili podważył Sąd Najwyższy.
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Stary 12.06.2009, 23:35
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Takim, że już w zakończonym sezonie powinni grać w II, a nie w I lidze. Dotychczas jeszcze za korupcję nie zostali ukarani dzięki problematycznemu wyrokowi Trybunału Arbitrażowego, który w tej chwili podważył Sąd Najwyższy.
Jeśli Widzew powinien być zdegradowany za swoje czyny to Korona z Arką powinny chyba grać w okręgówce. Ktoś kto kupił kilka meczy które mu nic nie dały ma ponieść podobną kare jak klub który kupował awans od 3 ligi do ekstraklasy.Coś tu nie halo. Oczywiście trzeba ukarać łodzian ale niech to będzie miało ręce i nogi.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 13.06.2009, 00:02
Wg mnie kupowali - więc wypierdalać. Sprzedawali - wypierdalać. Nie ma to tamto. Co to za różnica czy kupili 2 mecze czy 20? Pewnie gdyby chcieli to i tak by nakupili więcej. Może chcieli się bardziej przytajniaczyć?
Korona poszła ligę w dół? Poszła. Zagłębie poleciało? Poleciało. Sosnowiec zleciał do 3.ligi? Zleciał. Widzew tak samo - wypierdalać. Gwoli ścisłości - gdyby chodziło o Wisłę/Lechię/Śląska - również powiedziałbym wypierdalać. :|

Ps. Jak słyszę jak ci sprzedajni kibice kuchenek mają czelność wspierać swoją "legendę", Piotra "Wisła będzie oglądać nasze plecy" R. - to naprawdę scyzor mi się w kieszeni rozkłada i nie wiem, jak zasranymi hipokrytami trzeba być, żeby posuwać się do takich gestów.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 13.06.2009 o godz. 00:06.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.06.2009, 01:05
Co by nie mówić najdroższy zawodnik "najbardziej honorowego klubu" we wszechświecie widać dobrze przyjął że sporotowo utrzymali się w Ekstraklasie i wyruszył na miasto, bawiąc dziś wieczorem w lokalach na Brackiej.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 13.06.2009, 08:47
Już totalnie się pogubiłem (jak co roku), w spadkach, awansach.
Ale napiszcie mi tylko jedną, najbardziej mnie interesującą rzecz.
Czy synowie dawida, przy zaistniałej sytuacji (odwołanie baraży) zostają w ekstraklasie, czy mimo wszystko lecą do 1 ligi ?
Odpowiedz cytując
Kwaki
Senior Member

Stary 13.06.2009, 09:15
Jeśli Widzew powinien być zdegradowany za swoje czyny to Korona z Arką powinny chyba grać w okręgówce. Ktoś kto kupił kilka meczy które mu nic nie dały ma ponieść podobną kare jak klub który kupował awans od 3 ligi do ekstraklasy.Coś tu nie halo. Oczywiście trzeba ukarać łodzian ale niech to będzie miało ręce i nogi.
Ten tekst na weszlo pisal jakis Widzewiak i nie napisal, ze kupienie tych kilku meczow dalo im udzial w barazach.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 13.06.2009, 09:39
pietruch napisał(a):Wyświetl post
Już totalnie się pogubiłem (jak co roku), w spadkach, awansach.
Ale napiszcie mi tylko jedną, najbardziej mnie interesującą rzecz.
Czy synowie dawida, przy zaistniałej sytuacji (odwołanie baraży) zostają w ekstraklasie, czy mimo wszystko lecą do 1 ligi ?
ale o których synów dawida pytasz?
choć w sumie i tak nie wiadomo dalej co z łks-em i pasami
wszystko zależy od tego czy łodzianie dostaną licencje
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Stary 13.06.2009, 09:46
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie kupowali - więc wypierdalać. Sprzedawali - wypierdalać. Nie ma to tamto. Co to za różnica czy kupili 2 mecze czy 20? Pewnie gdyby chcieli to i tak by nakupili więcej. Może chcieli się bardziej przytajniaczyć?
Korona poszła ligę w dół? Poszła. Zagłębie poleciało? Poleciało. Sosnowiec zleciał do 3.ligi? Zleciał. Widzew tak samo - wypierdalać. Gwoli ścisłości - gdyby chodziło o Wisłę/Lechię/Śląska - również powiedziałbym wypierdalać. :|
Też jestem za ukaraniem Widzewa, ale moim zdaniem nie można kogoś tak samo karać kto popełnił przestępstwo pięć razy a ktoś dwadzieścia pięć.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.06.2009, 09:47
6 klubów nie wie, co dalej:
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Jak tak ktoś z innego kraju patrzy na naszą ligę, to myślą sobie,że to niezły kabaret. Teraz będzie tylko tysiące odwołań, bo za każdym razem ktoś się będzie czuł poszkodowany.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Kejt
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.06.2009, 09:50
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post

Ps. Jak słyszę jak ci sprzedajni kibice kuchenek mają czelność wspierać swoją "legendę", Piotra "Wisła będzie oglądać nasze plecy" R. - to naprawdę scyzor mi się w kieszeni rozkłada i nie wiem, jak zasranymi hipokrytami trzeba być, żeby posuwać się do takich gestów.

Co w takim razie z Jagiellonią?
Wisła Kraków i wszystko jasne .
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 13.06.2009, 11:15
Jezus Maria, w jednym temacie podałem za przykład głodujące dzieci z Afryki, w tym wymieniłem kilka klubów. Nie oznacza to, że zapomniałem o Górniku Polkowice, KSZO czy wreszcie Jagiellonii. Kwestia Jagiellonii IMO pozostaje bezdyskusyjna : kupowali - wypierdalać. Darzę ich sympatią, fakt jest taki, że kara minus 10 pkt też powoduje niemałe problemy... Gdyby odjęli im teraz 10 pkt z obecnego stanu 'konta' to niestety spadliby na ostatnie miejsce... a zatem ujemne punkty to też rozwiązanie, tylko trzeba się zdecydować - albo ujemne punkty, albo od razu spadek do niższej ligi.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.06.2009, 18:24
Z roku na rok z tą cala korpucją jest coraz gorzej.

Afera tak naprawde jest pocztkiem kolejnej i jak domino zachacza o kolejny przesteczy czyn.

Jestemy juz umoczeni nie po uszy a 2 metry ponad czubek głowy i watpie zebysmy szybko sie z tego wykaraskali.

Zwlaszcza ze oskarzeni wcale przez ich przezarte srodowisko wykleci nie są ,wrecz przeciwnie dalej dzialaja sobie,tylko terz gdzies ciszej bez swiatel kamer.

Poczekamy wiec jeszce nik normalnosc i czystosc wrócą i beda czyms naturalnym a nie to ze dzis kazdego dnia przywoża kogos do Wroclawia..
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 13.06.2009, 18:52
Kiepski argument, bowiem Korona z Arką już za korupcję zostały ukarane degradacją (jak też Zagłębie Lubin i Sosnowiec), jak narazie to właśnie Widzew (jak się słyszy także Lecho/Amica) uniknął wszelkiej odpowiedzialności bujając się na wyroku Sądu Arbitrażowego. Dla mnie nie liczy się ilość a sam udział w korupcyjnym procederze, jeśli się ktoś zeszmacił i sprzedał bądź kupił mecz robiąc w ch..a swoich (i nie tylko) Kibiców powinien się liczyć z konsekwencją degradacji. Precz z abolicją. Oczywiście także powinny ponosić konsekwencję dożywotniego wykluczenia z działalności w światku futbolowym indywidua za to odpowiedzialne.

Jeśli komuś pasują ustawiane wyniki, niech skrzyknie kumpli i założy sobie ligę gdzie wyniki "sportowe" będą ustalane za pomocą licytacji mi to nie odpowiada.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów