The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2009, 20:04
JAR0 napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś w Tv ostatnio obiło mi się o uszy że jak grał u nich piękny David ;P to sprzedali grubo ponad milion koszulek z jego nazwiskiem. Wiec wcale to takie nie niemożliwe
Szkoda że Wisła nie ma takiej kasy, ale do Nas i tak pewnie Kaka by nie przyszedł
A właśnie, że by przyszedł - w końcu... "chcę budować nową historię [Realu]", a nasz klub daje mu większe pole manewru do budowania nowej historii ; D

Barca ośmieszy jeszcze ten wielki Real. Gwiazdorstwo nie wyjdzie im na dobre. Obaj piłkarze chcieli się zestarzeć odpowiednio w Milanie i Manchesterze. Szkoda, że ich marzenia się nie spełnią...

Może Ronaldihno w Milanie wróci do dawnej dyspozycji. A Milan może kupić http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ka/profil.html i szumu narobi ; )
Ostatnio edytowane przez eMTe : 11.06.2009 o godz. 20:13.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.06.2009, 20:04
Też uważam, że Czysio jest dosyć silnym graczem, tak jak Ronaldinho za swoich najlepszych czasów. Wyglądają niepozornie, ale dzięki swojej szybkości, zrywności i dobremu trzymaniu na nogach nie dają się łatwo przewrócić. Inna sprawą jest to, że CR przewracał się na początku bardzo często żeby wymusić faule.
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.06.2009, 20:13
Real moze wydawac sobie setki milionow na transfery a i tak beda grac kiche bo za duza presja na wyniki jest i gwiazdy ktore tam przychodza wiecej czasu spedzaja w klubach niz na treningach.. Real byl silny i gral ladna pilke jak grali tam zawodnicy z charakterem pokroju Hierro lub Helguery
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.06.2009, 20:15
A ja stwierdzam, że już kiedyś był "WIELKI, GALAKTYCZNY REAL", który nie potrafił przebrnąć 1/8 finału LM, a pieniądze pompowane przez Pereza przynosiły w pewnym momencie wielkie gówno a nie sukcesy. Jeśli zespół jest tak naszpikowany samymi biegającymi dolarami/euro/funtami to niestety nic z tego nie będzie.

VISCA EL BARCA!
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 11.06.2009, 20:20
diablo885 napisał(a):Wyświetl post
Real moze wydawac sobie setki milionow na transfery a i tak beda grac kiche bo za duza presja na wyniki jest i gwiazdy ktore tam przychodza wiecej czasu spedzaja w klubach niz na treningach.. Real byl silny i gral ladna pilke jak grali tam zawodnicy z charakterem pokroju Hierro lub Helguery
No i Redondo. To był gość. Nie zapomne jak objechał Stama (a może kogoś innego ?) na Old Traford
Ostatnio edytowane przez JAR0 : 11.06.2009 o godz. 20:30.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.06.2009, 21:02
ciekawe z jakim nr bedzie grał Ronaldo jeśli przejdzie do Realu ..obstawiam ze 9
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.06.2009, 21:14
ToTylkoJa - ja .......e, wiedziałem że poruszysz ten temat tutaj, ale ja już wytłumaczyłem wszystko w temacie Liga Mistrzów 08/09 i nie chcę robić off topu tutaj

a odnośnie twojej teorii, że jestem nowym kibicem, to się mylisz - pamiętam wcześniejszą erę Pereza, wiem, że ma on zapędy stricte ofensywne jeśli chodzi o kupowanie piłkarzy, ale mam nadzieję, że w tym oknie kupi 2-3 bardzo dobrych obrońców, choć jeszcze o tym nie słychać, ale przeciez na to jest jeszcze czas

diablo885 napisał(a):
Real byl silny i gral ladna pilke jak grali tam zawodnicy z charakterem pokroju Hierro lub Helguery
święte słowa - takiego zespołu, jak tamten nie będzie już nigdy

PS - odnośnie numeru to wątpie czy skrzydłowy "weźmie" dziewiątkę, która od wieków przypisana jest napastnikom grajacym na szpicy i golleadorom
Ostatnio edytowane przez banasik : 11.06.2009 o godz. 21:16.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 11.06.2009, 21:22
mhl_pl napisał(a):Wyświetl post
. W ataku Barcelony Ibrahimovic Henry Messi i sprawa jest jasna. Czekam tylko na oficjalne potwierdzenie transferu Zlatana do Barcy . Barca bedzie grała jeszcze piękniej
Co do Ibrahimovicia to nie bądź taki pewny, bo z tego co mi wiadomo to jednym z elementów tego transferu miała być wymiana za Eto'o. Eto'o podobno jest o krok od... Milanu
Odpowiedz cytując
PatrykTS1
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 11.06.2009, 22:53
Jak podaje dziennik The Daily Star, obecny menadżer The Blues, Carlo Ancelotti postawił sobie za najważniejszy cel, sprowadzenie za wszelką cenę Sergio Aguero na Stamford Bridge. Transfer opiewający na 40 milionów funtów powoli dobiega końca, po tym jak Atletico musiało odpuścić w walce o zatrzymanie Argentyńskiego snajpera.

Chelsea również szykuje wielki transfer.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.06.2009, 07:58
te ich transfery pewnie szybko sie zwrócą z reklam, sprzedaży koszulek itp.Tak jak kiedyś było z transferem Zidana z Juve do Realu.Z drugiej strony wydawanie takich sum na zawodników w dobie światowego kryzysu jest lekko niemoralne.W Hiszpani krytykuje sie Real za szastanie milionami .http://www.sport.pl/sport/1,65025,67...w_czasach.html
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Stary 12.06.2009, 08:58
Też myśle że troche Real przegina z takimi cenami. Ale nie dziwi nie że najwięcej krytyków czy tu na forum czy wogole to kibice Barcelony Czyżby jednak sięzaczeli obawiać Realu, który jeszcze nic nie wygrał.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.06.2009, 09:01
banasik napisał(a):Wyświetl post
ToTylkoJa - ja .......e, wiedziałem że poruszysz ten temat tutaj, ale ja już wytłumaczyłem wszystko w temacie Liga Mistrzów 08/09 i nie chcę robić off topu tutaj
tak poruszam, bo najpierw zjechałeś Barcę za magię i rzekomy brak siły, a teraz podniecasz się nowym Realem, który ma się opierać na magii. Więc człowieku, jakbyś miał honor, to albo byś przeprosił, albo przyznał się do błędu. Następny tranfer- Villa- kto oglądał mecz Valencia Barcelona to wie, co ten piłkarz robił. Każde dotknięcie a on upadał jak rażony piorunem. Banasik więc gdzie krytyka? Villa przy Eto to delikatna laleczka (i nie piszę, że Villa jest słaby bo w rzeczywistości to bardzo dobry zawodnik, chodzi tylko o jego siłę, którą tak wychwala banasik, że to esencja piłki noznej) Teraz to ci już nie przeszkadza?
Wiem, że ci teraz głupio, tylko trudno się do tego przyznać Ale sądzę, że następnym razem pomyślisz, zanim skrytykujesz Barcelonę

JARO skoro banasik smiał się z upadku futbolu przez Barcelonę (po wygraniu potrójnej korony), to czemu nie mozna teraz poszydzić z Realu?
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Stary 12.06.2009, 09:23
Jeśli odpowiadanie głupotą na głupote, jest dobrym sposobem to widocznie się nie znm
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.06.2009, 11:27
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
zwrócenie się transferu ze sprzedaży koszulek to bujda na resorach. Wypowiadał się o tym jeden z najlepszych ekonomistów świata, aktualnie dyrektor do spraw ekonomicznych Barcelony. A on chyba coś o tym wie.
Perez nie ukrywał, że zaciągnął kredyt w banku na te zakupy. A więc trzeba wyłożyć kasę na kupno(Kaka i CR), płacić wysokie kontrakty (Kaka 10 mln euro NETTO na sezon, CR pewnie będzie miał podobnie lub nawet więcej) a do tego spłacać kredyt w banku w postaci zaciągniętej kwoty i procentów.
A no i Perez ponownie zapomina o obronie. Niby interesuje się jakimiś obrońcami, ale póki co skupia się na ofensywie

Jak zespół nie wygra niczego, to może to mieć olbrzymie skutki(złe) dla klubu.
http://www.realmadrid.pl/index.php?c...nosci&id=24039

czy to tez bujda na resorach?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 12.06.2009, 13:24
http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...j_fortuny.html

Wreszcie sensowny artykuł. Moim zdaniem Florentino Perez normalnie oszalał. Owszem, w cytowanym przez Szprotsona artykule mowa o wpływach rzędu 150 mln € rocznie tylko z tytułu praw telewizyjnych.

Łącznie budżet Realu to ponad 300 mln € - tyle że Królewscy mają już 900 mln € długu!

Już raz Real stanął na krawędzi bankructwa - ale władze Madrytu kupiły od klubu tereny za ciężką kasę, pozwalając Realowi na pozostanie na nich.

Ten balon został już napompowany do granic absurdu. Z resztą nie tylko Real - podobnie robi MU, Chelsea, Barcelona etc. W dobie największego kryzysu gospodarczego w XXI wieku prezesowie klubów nagle zdecydowali się szastać forsą.

Przypomina to żywo rynek amerykański i sprzedaż obligacji subprime. Też wszystko oparte jest na złudnym założeniu, że warto kupować, bo wartość nieruchomości rośnie. Tu nie ma nieruchomości, są prawa do transmisji i pieniądze od sponsorów.

Zawodnicy są kupowani za niewspółmierne do ich umiejętności pieniądze, kluby zadłużają się po uszy w nadziei na to, że kolejne kontrakty z telewizjami przyniosą kokosy i pozwoli to im utrzymać się na powierzchni (tak, MU czy Real ledwo utrzymują się na powierzchni - już dawno nie przynoszą zysków pozwalających spłacić zadłużenie w rozsądnym czasie).

Tymczasem globalne koncerny medialne są w fatalnej kondycji, bo przecież kryzys obniżył wpływy z reklam. Podobnie jest ze sponsorami. Więc realnie można oczekiwać, że przychody z tego tytułu pozostaną na podobnym poziomie. Tymczasem Real czy inne kluby z czołówki ciągle naiwnie wierzą, że dostaną więcej!

Cała ta finansowa piramida kiedyś runie, zacznie się od bankructwa jednego klubu, potem pójdzie z górki.

I dobrze, bo piłkarski biznes musi działać na zdrowych zasadach. To, co jest teraz jest chore. Nie przypadkowo w NBA czy NHL jest salary cap - klubom utrudnia się rozdęcie budżetu płacowego. Dzięki temu wszyscy korzystają - zawodnicy, kibice oraz właściciele klubów. Nie można mieć w jednej drużynie Koby'ego, Howarda, LeBrona, Billpusa i Nasha - chyba, że zgodzą się grać za pensję Gortata.

Tymczasem Real próbuje to właśnie zrobić. Nie ma cudów - jest to wielka firma, ale też podlega regułom rynku. Nie ma żadnych podstaw by sądzić, że Real podlega tym regułom w mniejszym stopniu, niż Olympique Lyonnais czy AC Milan.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 12.06.2009, 13:52
szprotson napisał(a):Wyświetl post
http://www.realmadrid.pl/index.php?c...nosci&id=24039

czy to tez bujda na resorach?
czytałem to już kilka dni temu. Powiedz mi tylko jedno, skoro mozna tyle kasy zarobić na koszulkach, to skąd kluby mają tak potężne długi?
Aha i zapytam, ten tekst pisał jakiś wybitny ekonomista, czy dziennikarzyna? Bo ja swoje słowa opierałem na wypowiedzi znanego ekonomisty, który siedzi w sprawach futbolu. Czy Henry nie był medialna postacią, kiedy przychodził do Barcelony? I czy Barca zarobiła na nim tyle, ile teraz zamierza zarobić Perez? A na świecie Barca i Real mają podobną liczbę kibiców. Pamiętać, że jak Real sprzedaje koszulke to 100% z tej sprzedaży nie zasila klubu:]
ważną kwestią jest to, iż kibice Realu chwaląc Pereza ile to dla klubu zarobił, zapominają napisać, że Florentino posprzedawał ziemie należące do klubu. Tak to i ja bym potrafił
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.06.2009, 14:22
ToTyulkoJa - przemyślałem wszytsko i powiem tak:

Ten futbol, to już nie to, co pare lat temu, teraz stawia się na finezje a nie siłę i w tym najlepiej w tym roku odnalazła się Barcleona, ale za rok pałeczkę przejmie Real.

Mam nadzieję, że zakończyłem dyskusję

A odnośnie długów Realu, to absolutnie każdy klub na świecie ma długi mniejsze lub większe. Nie ma zespołu który notuje tylko zyski lub wychodzi na zero.

Barcelona, Chelsea, ManU, Real, BAyern mają długi liczone w setkach milionów ojro i to się nie zmieni
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 12.06.2009, 14:45
banasik napisał(a):Wyświetl post
A odnośnie długów Realu, to absolutnie każdy klub na świecie ma długi mniejsze lub większe. Nie ma zespołu który notuje tylko zyski lub wychodzi na zero.

Barcelona, Chelsea, ManU, Real, BAyern mają długi liczone w setkach milionów ojro i to się nie zmieni
Po pierwsze - nie ma firmy na świecie, która przez kilkadziesiąt lat ciągle ponosi straty. Wielkie kluby zaczęły obracać wielkimi pieniędzmi od końca lat 90-tych. Do pewnego momentu osiągały zyski, przynajmniej niektóre z nich (np. Manchester United i Ajax na początku swoich sukcesów w Europie). Więc i banki bez problemów kredytowały ich działalność. Tyle że banki to nie instytucje charytatywne, w dodatku i one popełniają błędy.

Po drugie - z olbigacjami subprime było dokładnie tak samo, jak z klubami. Był boom budowlany i coraz więcej ludzi kupowało domy na kredyt, mimo że ich nie było na to stać. Banki dawały pożyczki hipoteczne, bo były przekonane że nawet jeśli ludzie nie spłacą kredytów, to przejmą nieruchomości - a ceny tychże ciągle rosły. I dlatego zaczęły emitować obligacje, których "zabezpieczeniem" były te pożyczki. Jak gospodarka zwolniła, ludzie przestali spłacać pożyczki, banki przejęły domy których wartość zaczęła spadać i bańka pękła. A obligacje subprime okazały się świstkiem nic nie wartego papieru.

Jak to się ma do klubów? Instytucje finansowe pobrały ostatnio srogą lekcję. Teraz ostrożniej pożyczają pieniądze, pytając o zabezpieczenie. Zabezpieczenie pożyczek dla klubów to:
1) piłkarze i ceny, jakie można uzyskać za sprzedaż zawodników do innych klubów
2) pieniądze za umowy sponsorskie
3) wpływy z biletów
4) sprzedaż gadżetów
5) wpływy ze sprzedaży transmisji TV

No więc teraz banki dwa razy się zastanowią: czy nasz klient jest wypłącalny? Czy jego zabezpieczenia są wystarczające?
Przecież:
1) Nikt przy zdrowych zmysłach nie zakłada, że Real wydając 150 mln € za Kakę i Christiano Ronaldo (i z 50 mln w następnych latach na ich kontrakty) - odzyska choćby 80% tej kwoty sprzedając ich później do innego klubu
2) Pieniądze za umowy sponsorskie - w dobie kryzysu raczej nie ma co liczyć na spektakularny wzrost przychodów z tego źródła, wręcz przeciwnie
3) to samo
4) to samo
5) to samo

A cała zabawa polega na tym, że kluby wydając szaleńczo pieniądze zakładają ciągły wzrost przychodów ze wszystkich tych źródeł.

Wystarczy, że któryś z wierzycieli powie wreszcie: "sprawdzam" (albo powie to jeden z akcjonariuszy, zaniepokojony tym komu bank pożycza pieniądze) i cała piramida runie.

Jasne, Real czy Barca nie upadną, zostaną uratowane przez socios i rządy. Ale sporo klubów zbankrutuje, a dla wielu nadejdą bardzo trudne czasy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.06.2009, 17:39
a ja na cos takiego natrafilem.

Cytat:
Jak podaje firma konsultingowa Weber Shandwick Sport, transfer Kaki, za który Real Madryt musiał wyłożyć w sumie 67,2 miliona euro, może zapewnić teraz Królewskim dochody w wysokości 75 milionów euro rocznie. Członek oraz jeden z doradców tejże firmy, Simon Chadwick, w naprawdę prosty sposób przedstawił cały mechanizm. "Kaká, w kwestii czysto marketingowej, znajduje się w tej samej grupie co Beckham. Jeśli Real Madryt będzie bardzo dobrze kontrolował prawa do wizerunku zawodnika, a także poprawi swoje osiągi w Lidze Mistrzów oraz w La Liga, to może liczyć na to, że Brazylijczyk będzie generował dla klubu aż 75 milionów euro rocznie".

Jak podaje ta sama firma, David Beckham podczas czterech sezonów spędzonych w Realu Madryt zapewnił klubowi 400 milionów. A wszystko to za sprawą sprzedanych koszulek oraz innych gadżetów, nieoficjalnych meczów, wyjazdów do innych krajów czy też reklam. Chadwick uważa także, że teraz Real Madryt powinien się skupić na Cristiano Ronaldo. "Widać to na przykładzie Manchesteru United. Cristiano należy bowiem do tej samej grupy medialnych piłkarzy co Kaká i Beckham".
Odpowiedz cytując
vacs
Member

Od: 03.2009

Stary 12.06.2009, 18:05
557,500 tys. Funtów za tydzień gry! Niemożliwe! A jednak!

http://waszapilka.pl/artykul,833,557...zliwe_A_jednak

Tyle zarobi Ronaldo w Realu. Kwota przesadzona to jest chore!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 12.06.2009, 18:19
coś dla tych którzy obawiają się o defensywę Realu
Cytat:
Real na zakupy do Arsenalu, ale nie po Cesca

Po wielkim hicie transferowym jakim było przejście do Realu Madryt Kaki i chęciach ściągnięcia Ronaldo z MU Królewscy nie mają zamiaru się zatrzymać. Nie chcą jednak popełniać błędów z przeszłości i myślą o wzmocnieniu również defensywy.

Dlatego na zakupy chcą wybrać się do Arsenalu, by ściągnąć Gaela Clichy'ego. Grający w obronie francuski piłkarz Kanonierów ma zasilić lewą stronę w Realu. Florentino Perez ma zamiar zapłacić Arsenowi Wengerowi 10 milionów euro, ale widząc rozrzutność Realu menadżer Arsenalu będzie chciał ostro negocjować i podbić cenę.

Mateusz Okrasa

futbol.pl
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.06.2009, 18:39
Ja mialem na mysli dobrych obroncow , a defensywa Arsenalu nie nalezy do najszczelniejszych(delikatnie mowiac) w Europie.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 12.06.2009, 19:17
vacs napisał(a):Wyświetl post
557,500 tys. Funtów za tydzień gry! Niemożliwe! A jednak!

http://waszapilka.pl/artykul,833,557...zliwe_A_jednak

Tyle zarobi Ronaldo w Realu. Kwota przesadzona to jest chore!

Dzieci w Afryce nie mają co jeść...
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.06.2009, 19:20
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
coś dla tych którzy obawiają się o defensywę Realu

futbol.pl[/RIGHT]
ja bym to rozpatrywał też pod kątem ofensywnym, a nie defensywnym bo to boczny obrońca, chcą nowego Roberto Carlosa, coś jak Dani Alves, choć oczywiście Clichy nie prezentuje takich umiejętności jak Brazylijczyk
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 12.06.2009, 21:15
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Dzieci w Afryce nie mają co jeść...
Wszyscy użalają się nad Afryką a u nas w niektórych rejonach Polski jest nie lepiej...

Suma chora, później się dziwią, że "gwiazdeczkom" uderza woda sodowa...
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 12.06.2009, 21:52
Podałem Afrykę jako najzwyklejszy przykład. W każdym kraju, na każdym krańcu świata są ludzie głodujący, więc tu nie chodzi o użalanie, tylko raczej podkreślenie problemu.

Wracając do tematu - mimo wszystko, zespół naszpikowany tyloma indywidualnościami nie osiągnie zamierzonego sukcesu. Tak było dawniej z Realem, tak też było przed rokiem z Barcą, Chelsea też gówno ugrała... Nigdy nie lubiłem właśnie przez ten przesyt Realu, a jak darze C.Ronaldo sympatią, tak stwierdzam, że przejście na Santiago Bernabeu to krok w tył... Jedyne co, to tyle, że więcej triczków będzie mógł zaprezentować...
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.06.2009, 10:22
David Villa piłkarzem Realu za 40mln euro-->http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Vi...l?ticaid=1834b
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Stary 14.06.2009, 10:31
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
David Villa piłkarzem Realu za 40mln euro-->http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Vi...l?ticaid=1834b
To ja już nic nie rozumiem, bo podobno nogocjacje zostały narazie zerwane.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 14.06.2009, 19:26
http://sport.onet.pl/74327.3,1248704...wiadomosc.html

WP swoje, a onet swoje
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 14.06.2009, 19:36
http://www.marca.com/2009/06/14/futb...244990615.html
Polska wersja tego artykułu --->http://www.realmadrid.pl/index.php?c...nosci&id=24118

http://www.blaugrana.pl/news/2778/of...ws._villi.html

sprawa transferu Villi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów