The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
waka
Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2009, 11:32
Oglądalem przed chwila skrót u21 Chile-Holandia z turnieju w Toulonie..niezle zaprezentowal sie Eduardo Vargas z Chile,strzelajac 3 bramke w 4 czwartym meczu turnieju..dodatkowo pewnie wykonał karnego
Jego gol w 38 sekundzie,dobre przyjecie,pewny strzal,a ma dopiero 19 lat..
http://www.youtube.com/watch?v=F0Nbxr3mmlk

A tu jego bramki z meczu z Katarem od 28 sekundy..
http://www.youtube.com/watch?v=KNID7UNw_yg

Na tranfermarkt.de nie ma o nim wiele informancji
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...as/profil.html

Mysle,że ściągniecie go nie byłoby dla Wisły żadnym problemem,pewnie kosztuje niewiele, i też niewiele kosztował by jego kontrakt..jak sie nie sprawdzi od razu(raczej watpliwe),moglby zaczac od Młodej Ekstraklasy,tam napewno by błyszczał!A patrząc ile sa warci najlepsi zawodnicy jego druzyny, to mysle ze Poska byłaby dla niego rajem..

Na tym turnieju wybił sie miedzy innymi Diego(Werder/Juve),Mascherano,Mandanda i inni...

Finał turnieju (Francja-Chile)jutro o 20:30 na Eurosporcie,warto obejrzecA pan Bednarz niech rezerwuje na dzisiaj lot i jutro dopina szczegóły hehe póki jest w Europie..
Ostatnio edytowane przez waka : 11.06.2009 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.06.2009, 12:20
waka napisał(a):Wyświetl post
Oglądalem przed chwila skrót u21 Chile-Holandia z turnieju w Toulonie..niezle zaprezentowal sie Eduardo Vargas z Chile,strzelajac 3 bramke w 4 czwartym meczu turnieju..dodatkowo pewnie wykonał karnego

A tu jego bramki z meczu z Katarem od 28 sekundy..
http://www.youtube.com/watch?v=KNID7UNw_yg

Na tranfermarkt.de nie ma o nim wiele informancji
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...as/profil.html

Mysle,że ściągniecie go nie byłoby dla Wisły żadnym problemem,pewnie kosztuje niewiele, i też niewiele kosztował by jego kontrakt..jak sie nie sprawdzi od razu(raczej watpliwe),moglby zaczac od Młodej Ekstraklasy,tam napewno by błyszczał!A patrząc ile sa warci najlepsi zawodnicy jego druzyny, to mysle ze Poska byłaby dla niego rajem..

Na tym turnieju wybił sie miedzy innymi Diego(Werder/Juve),Mascherano,Mandanda i inni...

Finał turnieju (Francja-Chile)jutro o 20:30 na Eurosporcie,warto obejrzecA pan Bednarz niech rezerwuje na dzisiaj lot i jutro dopina szczegóły hehe póki jest w Europie..

gościu uprzedziłeś mnie! chciałem to samo napisac też przyglądałem się temu spotkaniu i chłopak robi piorunujące wrażenie, mimo, że jest niski (170 pewnie ma) to potrafi sie zastawić i powalczyć w powietrzu! widziałbym go na lewym skrzydle bądz ataku...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.06.2009, 12:34
skoro robi piorunujące wrażenie, i to w TV, i to na szanowanym turnieju w Tulonie...
To nie jest zawodnik na miarę naszego klubu.

do naszej ligi nie przychodzą młodzi zdolni, świecący na turniejach!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
waka
Member

Stary 11.06.2009, 13:01
Niby masz racje Szprotson, ale w koncu trzeba zacza probowac sciagac wlasnie takich zawodnikow...
Przyklad Marcelo(czy Diaza) pokazuje, ze Polska moze byc "odskocznia" i ciekawym miejscem w Europie dla mlodych zawodnikow do rozpoczecia kariery na naszym kontynencie..

Wazne, zeby chociaz probowac..Bo kto nie ryzykuje,ten nie pija szampana..

Ten Vargas gra w 10 zespole ligi chilijskiej, i chyba nawet nie jest podstawowym zawodnikiem(nie znam hiszpanskiego)..A jednak sprawia wrazenie ( chociazby w tym turnieju) goscia duzo lepszego niz Cwielong(podobny typ zawodników).W 35 meczach w doroslej kadrze swojego zespolu zdobyl 6 bramek,co i tak nie jest zlym wynikiem zwazywszy na wiek.
http://en.wikipedia.org/wiki/Eduardo_Vargas
Z tego co tutaj jest napisane, juz w ubieglym sezonie blysnal na kilku turniejach miedzynarodowych, zdobywajac tytul najlepszego zawodnika(Kupa Talent Cup) i najlepszego skrzydlowego (MilkCup)..
Ostatnio edytowane przez waka : 11.06.2009 o godz. 13:55.
Odpowiedz cytując
raaadek1
Member

Od: 03.2007

Stary 11.06.2009, 13:54
Z tego co widziałem gdy Chile grało z Katarem to jest tam jeszcze jeden ciekawy środkowy pomocnik który zagrał prostopadłą piłkę do Vargasa gdy on strzelał 2 bramkę dla Chile. Nazwiska niestety nie zapamiętałem :( Może ktoś wie jak się nazywa?
Odpowiedz cytując
waka
Member

Stary 11.06.2009, 14:21
Z tego co widze to chyba nr 10 JORQUERA Cristobal, i poza ta asysta do Vargasa zagral jeszcze megaprostopadla pilke przy 3 bramce z Katarem co widac na tym filmiku wyzej..
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 11.06.2009, 15:11
ahh przydałby sie, na pewno bylby wzmocnieniem lewej flanki
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...as/profil.html

a tu "ktoś" na prawą stronę obrony...
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/13211/ricardo-rocha/profil.html
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.06.2009, 15:22
Ja to widze następująco- Kasprzik albo Glikiewicz na bramke, Glik do obrony, Bozok do pomocy i jakies miłe zaskoczenia ( takie jak z Marcelo) na lewą pomoc i atak ( jeśli odejdzie Brożek lub podziękujemy Beto )
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.06.2009, 15:35
waka napisał(a):Wyświetl post

.

łeee ,...

to nie wiesz ze u nas tacy traktowani sa jako za młodzi i muszący sie jeszcze duuuuzo uczyc zeby stac sie dobrym materiałem na pilkarza
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.06.2009, 16:07
U nas w Polsce 25 letni piłkarze są młodzi i utalentowani, więc nie ma oczym mówić.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 11.06.2009, 16:16
Gdybym był Bednarzem... to bym wyjeżdżał na takie turnieje.

Jeżeli rusza swoje cztery litery na takie imprezy to przepraszam...
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.06.2009, 18:19
eMTe napisał(a):Wyświetl post
Gdybym był Bednarzem... to bym wyjeżdżał na takie turnieje.

Jeżeli rusza swoje cztery litery na takie imprezy to przepraszam...
Moze dopina jakis transfer i nie mogl jechac
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.06.2009, 18:32
nie wiem czy ktoś poruszał wczesniej ten temat ale w związku z tym,że Widzew kolejny sezon może spędzić w 1 lidze,zainteresowałbym się Robakiem ciekawe ile by za niego chcieli..no i jakie nastawienie byłoby samego Marcina

Jeśli o pomocników chodzi to dla mnie Pawłowski byłby najlepszym rozwiązaniem ale Zagłębie go nie puści za małe pieniądze..

Obrońca - Paweł Golański ,chyba w tej Rumunii mu się nie podoba i nie wiem czy Steua płaci swoim piłkarzom regularnie,jaki tam jest własciciel każdy wie..Czytałem jakiś wywiad ostatnio i mówił w nim,że chce zmienić klub ale pewnie nie będzie zainsteresowany powrotem do Polski jednak mimo wszystko uważam,że lepszy od Singlara

No a pozycje bramkarza uzupełniłbym Dudkiem..mimo,że nie jest młody to jeszcze 3 sezony na wysokim pozimie by bronił.Szkoda,że pewnie tak jak wyżej wymieniony Golański nie będzie chciał wracac do Polski..

To są takie moje typy które moim zdaniem byłyby dużym wzmocnieniem Wisły ale ich przyjscie raczej nie jest możliwe..
Ostatnio edytowane przez WhiteStarDvisionTheBest : 11.06.2009 o godz. 18:37.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Stary 11.06.2009, 19:01
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy ktoś poruszał wczesniej ten temat ale w związku z tym,że Widzew kolejny sezon może spędzić w 1 lidze,zainteresowałbym się Robakiem ciekawe ile by za niego chcieli..no i jakie nastawienie byłoby samego Marcina

Jeśli o pomocników chodzi to dla mnie Pawłowski byłby najlepszym rozwiązaniem ale Zagłębie go nie puści za małe pieniądze..

Obrońca - Paweł Golański ,chyba w tej Rumunii mu się nie podoba i nie wiem czy Steua płaci swoim piłkarzom regularnie,jaki tam jest własciciel każdy wie..Czytałem jakiś wywiad ostatnio i mówił w nim,że chce zmienić klub ale pewnie nie będzie zainsteresowany powrotem do Polski jednak mimo wszystko uważam,że lepszy od Singlara

No a pozycje bramkarza uzupełniłbym Dudkiem..mimo,że nie jest młody to jeszcze 3 sezony na wysokim pozimie by bronił.Szkoda,że pewnie tak jak wyżej wymieniony Golański nie będzie chciał wracac do Polski..

To są takie moje typy które moim zdaniem byłyby dużym wzmocnieniem Wisły ale ich przyjscie raczej nie jest możliwe..
O Golańskim coś wczoraj było, że ma trafić do Bundesligi, a o Dudku dziś, że zdecyduje się chyba na przedłużenie umowy z Realem. Robak? Mógłby być ciekawy. Pawłowski? Jakby się udało byłoby pięknie. Czytałem dzisiaj, że Lech walczy o Jodłowca, który nie chce wyjeżdżać za granicę, a zostać w Polsce. Ze składu Polonii godny uwagi może być ten Mąka.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 11.06.2009, 19:36
Jeszcze mnie naszło takie coś..może Majewski ;>? widac,że chłopak się zagubił i potrzeba mu nowych wyzwań,Wojciechowski chce go wypożyczyć,a nóż się sprawdzi )
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 11.06.2009, 19:57
Napastnik:
Etien Velikonja - 20 lat; 177cm.
Szybki, dobry technicznie, ma pare w nogach. Gra w lidze słoweńskiej, w Nd Hit Gorica, zdobył 17 bramek w tym sezonie. Znany jest również z występów reprezentacji Słowenii U-21. Dotychczas w 13 występach zdobył dla niej 8 bramek. Wart ok. 1 mln €.
Kontrakt z klubem jeszcze ważny więc byłoby trzeba wyłożyć kasę na stół. Myślę, że warto zainwestować w "przyszłość", niedługo będzie występował w seniorskiej kadrze swojego kraju i jego cena podskoczy, możnaby na nim szybko zyskać.
Tu filmik z jego wyczynami:
http://www.youtube.com/watch?v=ARJ0EjXLOhM
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Stary 11.06.2009, 19:57
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze mnie naszło takie coś..może Majewski ;>? widac,że chłopak się zagubił i potrzeba mu nowych wyzwań,Wojciechowski chce go wypożyczyć,a nóż się sprawdzi )
Może cena za transfer definitywny wreszcie nie odstrasza? ; D
Odpowiedz cytując
s2pac
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 11.06.2009, 20:51
Etien Velikonja - ciekawy,ale wątpie by nasi o nim pomyśleli..
ja chciałbym aby nasz kochany klub sprowadził :
-Ilijan Micanski
-Łukasz Janoszka
-Szymon Pawłowski
-Grzegorz Bartczak
-Piotr Wiśniewski
-Glikiwiecz
-Smoliński
-Grosicki..

Co do Majewskiego. myślę, że dobry pomysł. Grywał na pozycji skrzydłowego w reprezentacji o ile dobrze pamiętam. Dośrodkowanie ma dobre.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 11.06.2009, 20:53
no ja własnie widziałbym go na lewej stronie ),młody i dobry i moze w końcu cena nie była by z kosmosu;]
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 11.06.2009, 20:56
Co do Mąki spodobał mi się w czasie występów Polonii w 1 lidze, ale teraz uważam, że jednak nie sprawdziłby się u nas. Po prostu jest za słaby. Byłby jak taki Ćwielong, nieskuteczny. Bynajmniej tak mi się wydaje.
No ale Etien jakby z Pawłem grał... heh xD
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.06.2009, 20:57
s2pac napisał(a):Wyświetl post
Etien Velikonja - ciekawy,ale wątpie by nasi o nim pomyśleli..
ja chciałbym aby nasz kochany klub sprowadził :
-Ilijan Micanski
-Łukasz Janoszka
-Szymon Pawłowski
-Grzegorz Bartczak
-Piotr Wiśniewski
-Glikiwiecz
-Smoliński
-Grosicki..

Co do Majewskiego. myślę, że dobry pomysł. Grywał na pozycji skrzydłowego w reprezentacji o ile dobrze pamiętam. Dośrodkowanie ma dobre.

Janoszka to w Ruchu się nie może przebić. Micanski i Grosicki jak najbardziej Bułgar raczej nie do wyjęcia ale Jaga nie powinna robić większych problemów.

Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 11.06.2009, 21:00
Tyle,że wątpie aby Grosicki chciał przejść do Wisły
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Stary 11.06.2009, 21:25
O czym tu mówić, Golański z tego co pamiętam był wybrany najlepszym bocznym obrońcom w Rumunii w pierwszym sezonie, potem miał jakieś tam kłopoty z wywalczeniem miejsca, ale w końcu znowu zaczął grać i teraz wzbudza duże zainteresowanie klubów z Europy, a poza tym jest w dobrym wieku i wątpie aby chciał wrócić do Polski. Janoszka, hmm cóż, wg. mnie ma dużą zaletę- potrafi się odnaleźć w polu karnym czyli grać bez piłki, ale jest nieskuteczny. Na bramce widziałbym Gikiewicza, ale ciężko będzie wyłożyć za niego tyle ile chce Jaga... W Lechii znakomicie w pierwszej części sezonu bronił Mateusz Bąk i to jego wtedy widziałem między słupkami, zresztą podobno byliśmy nim zainteresowani, wielka szkoda że go nie pozyskaliśmy.
Odpowiedz cytując
CWA
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 12.06.2009, 01:02
a ja bym zainteresował się tym zawodnikiem - Edson Puch "El mago" (Municipal Iquique) [FONT=&quot][/FONT] - 22 lata 2A Chile
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ch/profil.html
Filmiki: http://www.youtube.com/watch?v=lEmAzcVblJ8
http://www.youtube.com/watch?v=x6q9G...eature=related
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 12.06.2009, 07:12

Bernard Parker ( Crvena Zvezda Belgrad ) -21 lat , reprezentant RPA (9 meczów i 4 bramki ), w tym sezonie 23 mecze i 9 bramek . Bardzo uniwersalny zawodnik , może grać zarówno w ataku jak i na obu skrzydłach. Szybki, dynamiczny i dobry technicznie, właściwie jego jedyną wadą są słabe warunki fizyczne. Wart jest około 2mln euro. Wobec problemów finansowych jego zespołu cena może wynieść około 500 tys.

Ciekawostka : Był na testach w Legii , ale Jan Urban stwierdził,że jest za słaby.

Musthapa Jarju (RAEC Mons)- 23 lata, reprezentant Gambii ( 6 meczówi i 2 bramki) , w tym eezonie 39 meczów i 10 bramek. Również bardzo uniwersalny gracz. Może grać na każdej pozycji w pomocy i ataku. Podobnie jak większość piłkarzy z Afryki posiada dobre umiejętności techniczne. Czasami na boisku sprawia wrażenie ospałego ale posiada naprawdę dobrą szybkość. Jego zespoł spadł z Jupiler ligue wiec najprawdopodobniej nie będą żądali wygórowanej sumy. Sam zawodnik ,również powinien być zainteresowany.Wart jest w okolicach 1mln euro. Aktualna cena to koło 300-400 tys euro.

Tomas Micola (Banik Ostrava) - 20 lat , reprezentant Czech U-21, w tym sezonie 27 meczów i 5 bramek. Zazwyczaj gra na lewym skrzydle , choć zdarzały mu się występy w ataku. Jest świetnym materiałem na klasowego skrzydłowego. Na razie brak mu doświadczenia i czasami przypomina "jezdzca bez głowy", ale ten mankament można łatwo zniwelować. Posiada bardzo dobre przyśpieszenie. Mi przypomina Roberta Szczota (oczywiście w lepszej wersji) Banik Ostrava nie posiada jakiegoś wielkiego budzetu , a w klubie potrzebne są zmiany ( tylko 9 miejsce w tym sezonie) więc przyda sie trochę pieniędzy na zasilenie budżetu. Micola wart jest około 1 mln euro. Negocjacje możnaby zacząć od 600-700 tys.

Ajdin Mahmutovic (FK Teplice) - 23 lata , ma za sobą występy w reprezentacji U-21 Bośni i Hercegowiny ( 7 meczów i 4 bramki). W tym sezonie 26 meczów , 5 bramek oraz 3 asysty.Piłkarz jakiego od dawna szuka nasz trener - 190 cm wzrostu i świetna gra głową, mimo to jest zwrotny i dynamiczny. Może grać zarówno cofnietego napastnika jak i typowego "snajpera" Musi jednak popracować nad skutecznością.
Przed sezonem przeszedł do Teplic z nadzieją ,że zespół zakwalifikuje się do europejskich pucharów, a nawet powalczy o mistrzostwo.Napewno jest zawiedziony dopiero 7 miejscem w lidze , wiec perspektywa Ligi Mistrzów mogłaby go skusić. Jego wartość to koło 700-800 tys euro i za taką kwotę , można spokojnie tego piłkarza wyciągnąć z Czech.

Etien Velikonja (ND Gorica) - 20 lat, reprezentant Słowenii U-21 (13 meczów i 8 bramek). W tym sezonie 40 meczów , 23 bramki i 6 asyst. Typowy "łowca bramek"- szybki , dynamiczny i posiadający niesamowity instynkt strzelecki. Przed nim olbrzymia przyszłość. Słoweńskie media już ogłosiły go nowym Zlatko Zahovicem. Wkrótce powienien zadebiutować w pierwszej reprezentacji swojego kraju. Jego zespół po raz kolejny przegrał walkę o mistrzostwo z Mariborem , więc na Lige Mistrzów nie ma szans. To może być jeden z atutów w negocjacjach. Cena za tego zawodnika to jakieś 800-900 tys euro, ale wkrótce może diametralnie wzrosnąć.
Ostatnio edytowane przez Wiślak1994 : 12.06.2009 o godz. 07:20.
Odpowiedz cytując
James1906
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 12.06.2009, 09:28
W Wiśle było już mnóstwo 'zapowiadających się gwiazd' jak Chiacu, a wszyscy widzimy jak się to skończyło. Nie napalajmy się tak na ludzi, którzy przykładowo w lidze litewskiej strzelają 20 bramek .

Tak jak powiedział Maciek Skorża... musimy skusić do gry w Wiśle zawodników, którzy mają doświadczenie w Europejskich pucharach i mają dobrą opinię w swoich ligach. Oczywiście mówimy tu o zawodnikach, którym kończą się kontrakty, gdyż nie stać naszego klubu w tym momencie na wydawanie pieniędzy a transfery.
Uważam, że sprowadzenie Adriana Sikory, któremu kończy się kontrakt z Murcią nie było by takim złym pomysłem. Chłopak ma już wprawdzie 29 lat, ale papiery na granie miał i ma.
Odpowiedz cytując
waka
Member

Stary 12.06.2009, 11:39
CWA napisał(a):Wyświetl post
a ja bym zainteresował się tym zawodnikiem - Edson Puch "El mago" (Municipal Iquique) [FONT=&quot][/FONT] - 22 lata 2A Chile
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ch/profil.html
Filmiki: http://www.youtube.com/watch?v=lEmAzcVblJ8
http://www.youtube.com/watch?v=x6q9G...eature=related

Na wikipedii pisze ze strzelil w tym roku w I Lidze Czilijskiej 28 goli w 10 meczach,ale to chyba na odwrót..
Co nie zmienia faktu , ze TAKIE skrzydło by sie nam przydało..Z tego co widac na filmikach moze grac na obu stronach..Zajebisty wachlarz sztuczek, nie tylko efektownych ale i efektywnych..Dobry mocny strzał,podcinka lepsza niz Franek..

Ciekawe czy Jacuś przegląda czasem ten temat..Bo ma tutaj odrobione zadanie domowe,poczawszy od niemozliwych do zrealizowania propozycji,po te calkiem realne..
Ale pewnie w Wiśle rozpatruje sie tylko to co przysylaja same agencje menagerskie!
Ostatnio edytowane przez waka : 12.06.2009 o godz. 11:50.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.06.2009, 11:49
ludzie, czytajcie forum. nie tylko pisze posta, ale rowniez przeczytaj

o tym Parkerze, to juz bylo było o wszystko wiemy
tak samo Micola

Szewczenko w Chelsea nie bedzie miał placu, wiec moze jego :ROTFL:
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 12.06.2009, 12:28
James1906 napisał(a):Wyświetl post

Tak jak powiedział Maciek Skorża... musimy skusić do gry w Wiśle zawodników, którzy mają doświadczenie w Europejskich pucharach i mają dobrą opinię w swoich ligach. Oczywiście mówimy tu o zawodnikach, którym kończą się kontrakty, gdyż nie stać naszego klubu w tym momencie na wydawanie pieniędzy a transfery.
Uważam, że sprowadzenie Adriana Sikory, któremu kończy się kontrakt z Murcią nie było by takim złym pomysłem. Chłopak ma już wprawdzie 29 lat, ale papiery na granie miał i ma.
Mam dwie propozycje: Zieńczuk i Baszczyński. Obydwaj mają doświadczenie w europejskich pucharach, mają dobrą opinie w lidze, reprezentowali swój kraj, właśnie skończył im się kontrakt...
Z całym szacunkiem dla Skorży, ale w transfery niech on się nie wtranca. Zaraz mieli byśmy dziadka Żurawia czy innego Franka, Sikore czy jakiegoś Chałbińskiego.
Nie po to odmładzamy skład, żeby znowu zapychać "doświadczonymi" emerytami. Wg mnie potrzeba nam właśnie młodej krwi a nie wypalonych seniorów myślących jedynie o dorobieniu do emerytury. Przydał by się taki gość z charakterem jak Peszko, drugi zadziorny Mały, solidny Marcelo, pracowity Boguski. Są to młodzi piłkarze chcący się wybic, pokazać, jeszcze im zależy i wierzą w zrobienie kariery. Doświadczony to może być bramkarz, stoper i def. pomocnik. Reszta kadry musi być młoda, szybka, ambitna i rokująca nadzieje na transfer(sprzedaż z zyskiem) i dalszy rozwój klubu.
Moim zdaniem nie powinniśmy kontraktować piłkarzy powyżej 25lat. Trzeba myśleć na wzór Ajaxu. Sciągać młodych, ambitnych, reprezentantów młodzieżówek biedniejszych krajów....ale kurva nie jakiegoś Sikore.
Odpowiedz cytując
jarekk
Junior Member

Stary 12.06.2009, 12:42
ten edson puch prezentuje sie niewiem czy nielepiej od kalu uche swietny technik szybki, dynamiczny o strzale niewspomne i przyjeciu ktore szwankuje u naszych grajkow. Za male pieniadze potem mozna duzo zarobic na nim zrobcie wszystkie aby odpowiedni ludzie z wisly sie o nim dowiedzieli xD
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów