|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Lukasz Gargula pojedzie na oboz do Austrii .............
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,67...o_powrotu.html ![]() "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ciekawy wywiad z Szamotulskim jest na onecie, w tym jedna infromacja o pewnej osobie:
Czemu nie wyszło? - Szczerze? Zaniedbałem się trochę. W Legii momentami ważyłem ponad sto kilogramów, a teraz – mając 33 lata – ważę 89. Teraz wieczorami robię brzuszki, rozciągam się, biegam na bieżni, a wtedy nic z tych rzeczy. Byłem zmanierowany, trudno mi było przemówić do rozsądku. Poza tym mam poczucie, że straciłem bardzo ważne lata. Gdybym wówczas trenował jak trenuję teraz, z takim trenerem jakim jest pan Piotr Dzwonek albo z takim fachowcem jak Krzysztof Dowhań, byłbym zwyczajnie lepszy. Ale – ze smutkiem przyznaję to po latach – od Jacka Kazimierskiego nie nauczyłem się zbyt wiele. To były tylko kopnięcia na chwyt, prawa, lewa, prawa, lewa. Teraz, jak oglądam dawne mecze Legii to… szczerze wstydzę się tego, jak broniłem. Wiem, że kibice na Łazienkowskiej mnie lubią, śpiewali "Nie ma lepszego od Grześka Szamotulskiego", prasa wybierała mnie bramkarzem roku, odkryciem roku. Ale tak naprawdę jestem z siebie zadowolony dopiero teraz. Uważam, że po trzydziestce wreszcie osiągnąłem poziom, na jaki było mnie stać znacznie wcześniej. Mimo ze to bylo kawal czasu temu to chyba ten trenejro za bardzo sie nie zmienil, i macie odpowiedziec dlaczego Mario jest w takiej a nie innej formie, dlaczego testujemy 50 bramkarzy.. Ten gosc ma zero pojecia o pilce.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
A ten Kazimierski to skad sie u nas wogole wział
Skorza go ze soba wzial czy jak bo juz nie pamietam.. Bo na forum ciagle psioczą na niego,ze zly ,itd.. Zabardzo nic o nim niewiem pozatym ze pachnie mi eLką gdzie gral chyba 10 lat..... ,ale czytajac to forum mozna by wniskowac ze fachowiec z nigo zaden,wiec czy Skorza tego niewidzi... No niewydaje mi sie,chyba ze trzyma go tylko na zasadzie kumplostwa
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 11.06.2009 o godz. 23:27.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
Dziwnie jakos wczesniej to nikomu nie przeszkadzalo, pewnie wiekszosc nawet nie wiedziala kto jest trenerem bramkarzy. Czekac tylko, gdy w Fakcie albo Zyciu Warszawy pojawi sie cos w stylu "Skorza = kiepski trener" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No wlasnie..polowa foum mowi tak jakby byl on jakims kompletnym nieudacznikiem niemajacym pojecia o szkoleniu bramkarzy.. Ale na Boga Skorza chyba klapek na oczach nie ma i jakby nie byl kompetentny to by juz dawno wylecial. No chyba ze mam zły tok myslenia,bo co widze to tylko wyzwiska na tego Kazimierskiego choc oczywiscie goscia nie znam wiec nie mnie ferowac jakies opinie o nim.Jkaby wypowiedzial sie ktos kompetentny to bylo by w sam raz ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
O tak, pamiętam jak ten fachowiec nam sprowadził do kadry super-bramkarza, Macieja Nalepę ;] Niedawno chciał go wcisnąć do Wisły, ale na szczęscie Skorża nie ma aż takich klapek żeby zatrudniać łamagę, którego promuje na siłę legionista, jego dawny trener.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Wojtas,, Nie wszystko co piszą to spisek. Ja też kompetentna nie jestem, ale,, Problem z bramkarzami u nas JEST.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 12.06.2009 o godz. 10:16.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
a wiadomo w Polsce jest bardzo trudno znalesc dobrego bramkarza że już o wychowaniu go nie mówiębo nie da sie wykluczyć że Pawełek jednak ma talent |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Pawełek byłby więcej wart gdyby mu się kiksy nie zdarzyły i lepiej wybijał piłkę jak ktoś do niego poda...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Przy Stignaciu jakos Pawelek broniac w niektorych meczach, czy wchodzac wczesniej za Majdana, bronil bardzo dobrze, dopiero po przyjsciu Kazmierskiego do klubu jego forma szla co raz bardziej w dol. Kolejny przyklad Przyrowski, zanim Skorza przyszedl z Kazimierskim do Groclinu, to Przyrowski byl jednym z najlepszych bramkarzy w lidze, a tu klops nagle loty obnizyl, a w tym sezonie juz duzo lepiej. To chyba jednak o czyms swiadczy... |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja pokazuje tylko mentalnosc forumowych lowcow sensacji. Przed tym pseudoartykulem nikt zlego slowa nie powiedzial o Kazimierskim, nagle wszystkich olsnilo po przeczytaniu ![]() Wiekszosc i tak pewnie nie ma pojecia o czym pisze, ale jak jest na kogo ponarzekac to sie ciesza i klepia jak mohery pod kosciolem. Skoro tacy znawcy sa, to czemu wczesniej sie nie odzywali ? ![]() No chyba ze na forum ukrywa sie elita trenerska swiata Co do Przyrowskiego, po odejsciu K. z Groclinu wiekszosc dziennikarzy zakladala sie kto pusci wiekszego babola, Przyrowski czy Cabaj...
, a co do podan do Pawelka bylo juz parokrotnie walkowane na forum. Ponadto w ciagu tego sezonu zrobil naprawde spory postep jezeli chodzi o gre nogami
Ostatnio edytowane przez mic : 12.06.2009 o godz. 11:23.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Pytanie należałoby jednak zadać następujące - czy są w Polsce fachowcy, którzy byliby w stanie zapewnić zdecydowanie wyższy poziom od p. Jacka? A jeśli tak to gdzie? Póki co wyniki na razie bronią, ale boję się, co będzie, jak rzeczywiście Pawełek nam znów zawali jakiś ważny mecz. |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Beto został "Przegranym Sezonu 2008/2009"
Cytat:
11 "Niewypałów" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Po tym co Jop ostatnio pokazywał w reprezentacji to byłby tylko osłabieniem dla nas.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=3jrevVVxqGE
Piotrek!!! Brożek!!! dawajcie komentarze na youtubie pasowałoby w końcu zacząc doceniac drugiego Brozia![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/raport/wisla-liga-mistrzow/news/dzwonil-w-imieniu-anglikow,1324900
Mam nadzieję , że to co mówi Mały jest prawdą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po takim wywiadzie jakim udzielił Mały ,fajnie ze sa jeszce pilkarze ktorzy klub traktuja jako cos wiecej
jasne ze dzis klub=pracodawca ,ale sa wyjatki bo w zyciu kasa nie jest najwazniejsza. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
teraz Małego będą na każdym kroku "próbować" czy się przypadkiem nie zachwieje ze swoją wiarą w jeden klub
![]()
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Patryk Małecki ma podobno dwie oferty z Premiership. Niestety, jak czytamy oferty są tak super, hiper, ekstra tajne, że prawdopodobnie nie wiedzą o nich nawet przedstawiciele angielskich klubów.
Hmm... Niektórych dziennikarzy trzeba najwyraźniej lekko pohamować - odkąd w 1992 roku założono Premiership, żaden Polak grający w polu nie trafił tam bezpośrednio z polskiej ligi. I teraz nagle miałby to być Małecki? Tak, oczywiście, na sto procent... Może nam się to podobać lub nie, możemy to uważać za niesprawiedliwe, ale nasza ekstraklasa dla Anglików nie istnieje. Są tak zapatrzeni w siebie, że zdecydowanie poważniejsze są dla nich mecze Gillingham - Shrewsbury niż Legia - Wisła. Dla Małeckiego - który zresztą w poprzednim sezonie się wyróżniał, ale nie był jakąś wielką gwiazdą całej ligi - sukcesem byłoby otrzymanie oferty z Championship i w ten sposób spróbowanie walki o Premiership. W drogę na skróty na jego miejscu byśmy nie wierzyli. West Ham, o którym się wspomina, ma na pozycji Małeckiego Valona Behramiego, kupionego z Lazio Rzym za pięć milionów funtów. To jest inny świat. O Małeckim w Premiership donosi między innymi krakowski oddział "Gazety Wyborczej". Podobno wiślak się waha, czy chce grać w najbogatszej lidze świata. To zupełnie jak Radosław Sobolewski, którego - zdaniem tej samej komórki "GW" - chciał Manchester City, po fiasku negocjacji z Kaką. "Weszlo.pl" W sumie nie wiem dlaczego po nim jadą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
A w którym miejscu tego artykułu po nim jadą?
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
ale co niby takiego zrobili? Niestety piszą prawdę której niektórzy nie chcą widzieć. Dobrze podsumowana oferta Man City dla Sobolewskiego.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Beto odchodzi z Wisły
Cytat:
|