|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Tylko od kiedy w PZPNie jest respektowane prawo? Przecież to państwo w państwie.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() ![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jak ich nie lubią to im taka przywala, ze zachwieje sie ich budzet.
W zwiazku z czym na skutek nieprawidlowosci finansowych nie dostana/zostanie im odebrana licencja na gre w ekstraklasie. Zatem zagraja znowu w I lidze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Myśle że tu akurat nie trafione. Bo finansowo Widzew stoi dobrze.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
http://sport.onet.pl/0,1248675,19878...wiadomosc.html
Cytat:
Mam tylko nadzieję że nie zrobią tj. pisaliście wyżej iż Widzew awansuje i od razu zostaje przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli tj. było bodajże w przypadku Zagłębia Sosnowiec. http://sport.onet.pl/0,1248675,19877...wiadomosc.html Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez LeQ : 10.06.2009 o godz. 15:53.
|
||
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Baraże zostaną przesunięte.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
coś czuje że Zabrze zostanie w ekstraklasie.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Warto pamiętać ,że bałagan z rozgrywkami jest wynikiem szerszej bolączki jaka toczy PZPN a mianowicie wiele obszarów działalności tego związku czy obszarów odpowiedzialności jest bardzo nieudolnie regulowane przepisami ,które są niejasne , interpretowane i naginane do danego przypadku. Nie wiem czy z jednej strony jest to efekt tego ,że w PZPN-ie siedzą ludzie bardzo cwani i przebiegli świadomi tego ,że tylko w skrajnym burdelu można najwięcej za.......ić dla siebie albo są tam ludzie o intelektualnym poziomie kostki brukowej. Wystarczy np. posłuchać Laty jak wysypał się ,że to SportFive opłacił wycieczkę czterdziestu darmozjadów do RPA. Już megaprzekrętu na przetargu nie trzeba przypominać. Wszystko jasne !! Czy ten Lato jest taki sam z siebie głąbowaty czy ktoś mu za to .... no właśnie ... płaci.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie mamy już rozgrywek piłkarskich, tylko finansowo-prawno-polityczno-licencyjne sprzeczki. Żałosne.
Gdzie w tej całej komedii jest idea sportu? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ekstraklasa jednak bez Widzewa ? To kto w barażach ? Podbeskidzie z Górnikiem ?
http://www.90minut.pl/news/94/news94...patrywana.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/94/news94...isje-Ligi.html
Dobrze że Legia tego meczu nie wygrała bo bym się zdenerwował |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja niewiem ,juz gubie sie kto ma spasc ,kto awansowac ,kto gra baraze.
Dlaczego Polska to tak chory kraj gdzie nigdy nigdzie nie moze byc normalnie Na chlopski rozum to Sad Najwyzszy jest tu chyba jedyna i ostateczna instancją ale w tym chorym kraju przysluguja jakies odwolania do PKOL ,itd ...juz nawet tego nie ograniam. Zdegradowac Widzew w piatek,grac barzae normalnie... Zreszta Widzew i tak nie jest stratny,omineła go 2 liga,bedzie grac co najwyzej drugi raz w pierwszej ..ale znajac zycie bedzie jeszcze 100 innych odwolan i protestow ,mzoe Szczakowianka tez sie odwola
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 10.06.2009 o godz. 18:10.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
co za kraj... Widzew mial w tym roku dopiero do I ligi wchodzic... zastanowmy sie ile kasy zyskal na tym, ze nie wyrzucili go do II ligi.... i zamiast oglosic to wczesniej ta decyzje to oglaszaja ja teraz, Widzew sie odwoluje, w barazach nie gra juz Korona tylko Podbeskidzie, a co bedzie jak odwolanie zostanie pozytywnie rozpatrzone, baraze wygra Podbekidzie, a LKS ktos przywroci licencje? nie chce nawet myslec..
Ostatnio edytowane przez Zienczuk8 : 10.06.2009 o godz. 19:48.
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Tak , tyle że sąd najwyższy nie zaakceptował katy PZPN-u, tylko oddalił decyzje PKOL i nakazał ponownie rozpatrzyć przez trybunał arbitrażowy tą spraw. Widzew się nie odwołuje tylko sprawa wraca do tego co było w sierpniu ub roku czyli do złożenia w tym okresie odwołania od decyzji PZPN o degradacji, które to odwołanie rozpatrywał PKOL...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Tylko, że SN daje jasno do zrozumienia, że Widzew ma być tak samo potraktowany jak Zagłębie i Korona. Teraz pytanie, gdzie zagra Widzew? I, czy II liga?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Nie rozumiem nic z tego co napisałeś Svartis, choć czytałem to 10 razy... Ciekawe jak to się skończy, coś czuję, że Górnik jednak nie spadnie.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Lato: "Miejsce Widzewa jest w ekstraklasie"
http://www.widzewiak.pl/czytaj/newsr...traklasie.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Legia sie wzmacnia. Wraca Kubuś
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...opingu,1321754 ciekawe ile tym razem dostanie. Drugi raz go zlapali na dopingu w przeciagu 2 miesiecy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Tu jest jakies zamieszanie. Wg. sport.pl ten "drugi" doping dotyczy nieujawnionego meczu, który odbył sie _przed_ meczem ze Skodą. Zatem wychodzi, że dyskwalifikacja i całe zamieszanie wokół Wawrzyniaka dotyczy załpania go na dopingu po raz drugi. Po raz pierwszy jakby sie po kościach rozeszło.
Tak czy inaczej nie rozumiem kolesia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że sprawa Widzewa nic nie zmieni w układzie ekstraklasy. Odwołali się, a abolicja tuż, tuż..
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Ja myślę, że jak w PAO zobaczyli kogo kupili to sami mu coś do wody dorzucili.
![]()
Ostatnio edytowane przez Krissu : 10.06.2009 o godz. 23:27.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
hahaha xD No racja!
![]() W sprawie ŁKSu: Nie rozumiem dlaczego nie chca im dać tej licencji. OKey, mają jakieś ta problemy, ale generalnie kilka klubów jeszcze nie tak dawno było w nie lepszej sytuacji (Ruch, Arka- która teraz najbardziej mo... zn. buzię drze :]) ale im popuszczono. Kurde no! W sumie, to niby mam gdzieś ŁKS, bo nawet nie maja z nami sztamy, ale jednak ich gra o niebo stała się lepsza i potrafili zagrozić potentatom, a z maluczkimi zbierali generalnie pkty. I jak sobie pomyślę, że zamiast ŁKSu ma zostać Arka (czy wcale nie lepsza Cracovia), albo jakiś klub z I ligi przyjdzie mając stadion... np. 100km od "swojego miejsca zamieszkania" (patrz przykład Piasta grającego w Wodzisławiu) to wszystko się we mnie gotuje. Skoro jednym ułatwiamy, to dlaczego drugim nie? Skoro i tak mamy szambo to dlaczego próbują nam wmawiać, że to perfumeria? ehh... no nic tylko się załamac. Ja tam trzymam kciuki za ŁKS, no niech może jakoś tak tam coś spróbują A ten strasznie grający i strasznie wyglądający klub z Gdyni - WON! :] Po tej petycji Craxy i Arki to już wgl tego.. "kota" złapałam x))![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ej ku*** mógłby mi ktoś powiedzieć o co tu chodzi z tymi jakimiś kolejnymi trybunałami,że Widzew ponoć spada czy coś tam ,że Korona i Zagłębie coś tam bo wogóle nie wiem o co chodzi
nie śledziłęm losów ligi może 3 dni i już nie wiem o co biega ? i co z tym Łksem już nie ma kompletnie szans na odwołanie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Grecy nie chcieli płacić i tyle. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Natomiast skargi kasacyjne Korony Kielce i Zagłębia Lubin zostały oddalone. W piątek zbiera sie komisja PZPN do spraw nagłych i prawodpodobnie przesuną baraże, które miały zostac rozegrane w sobote Czeski film trwa... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
ciekawy wywiad z Szamotulskim
http://sport.onet.pl/74456,1248770,1...wiadomosc.html i to: Cytat:
![]() albo to: Cytat:
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 11.06.2009 o godz. 15:33.
![]()
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|