|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
to juz lepeij by bylo stawiac na naszego mlodego Filipa Kurto potancjal pewnie nie mniejszy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
moim zdaniem trzeba zainwestować w porządnego doświadczonego bramkarza. a nie szukać jakiś "talentów"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Od zawsze wiadomo, że stary bramkarz lepszy niż młody.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
a co myślicie o Smolińskim chłopak jeszcze młody. A w Łksie prezentował sie dobrze. A skoro Łks ma spaść to może by na tym skorzystać
PS: Wiem że był z Warszawy wypożyczony tam... |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ja Bym Takie Proponowal Transfery
Kowalewski Za Darmo ? Lub Jesli Sie Upra Gikiekicza Glik Pazdan Madejski Danch Chrapek ![]()
WISLA TO CALE NASZE ZYCIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
dorzuc Zahorskiego i Henka Kasperczaka i mamy cala gornicza kopalnie w Wisle.. Glik? to juz lepiej byloby jakby Kowalski wrocil do Wisly... trza bylo sie zainteresowac Bronowickim... ale teraz moze juz byc za pozno... tym bardziej, ze ma dniach prawdopodobnie rozwiaze kontrakt z Crvena... ale juz legia i slask ustawily sie w kolejce po niego... ale nam przeciez dobry prawy obronca niepotrzebny..
Ostatnio edytowane przez Zienczuk8 : 09.06.2009 o godz. 15:52.
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Oby Oby, w Ślasku może sie przydać
w Wiśle ZDECYDOWANIE NIE ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Przypominam, że Wisła Kraków jest Mistrzem Polski i że ma najlepszych piłkarzy w ekstraklasie. Jakim cudem chcesz ją wzmocnić połową składu najsłabszej drużyny w lidze?
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak czytam niektóre posty to mi się śmiać chce. Tu już chyba 3/4 składu Górnika i Piasta zostało wymienione.
Jeśli chodzi o transfery to nie liczyłbym na żadnych piłkarzy którzy mogą jakoś pomóc w LM, nie ma co ukrywać - wzmacniamy się na ligę. Aktualnie najlepszy skład jaki można ułożyć to chyba - Pawełek, Brożek, Głowacki, Marcelo, Singlar, Sobolewski, Diaz/Jirsak, (lewe skrzydło na pomocy?- brak pomysłów), Małecki, Brożek, Boguski (oby szybko wrócił do sił) Jeśli chodzi o lewe skrzydło to z konieczności pewnie Ćwielong bo nie ma żadnego konkurenta, jeśli nikogo nie znajdziemy na tą pozycję to będzie nasz najsłabszy punkt w zespole, ten chłopak się na ligę nie nadaje... Dlatego mówię, że wzmacniamy się na ligę a nie na puchary. Obecnie gracze którzy nadają się do europejskich pucharów to: Piotr Brożek, Marcelo, Głowacki, Sobolewski, Paweł Brożek.. no i może jeszcze Boguski w formie. Każdy z tych zawodników jak na nas sporo kosztuje więc nikt z takim poziomem na pewno do nas nie przyjdzie. |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ja bym proponował Banasia z Górnika.... niewiem czemu chłop jest tak solidny ze niemówcie ze by sie niesprzydał Wisle bo nieuwierze... jest to mocna zmiana gdyby nie Daj Boze kontuzje złapał Ktos ze srodkowych obronców
Gosc Jest Godny Grac w Wisle.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nie jest to moze co prawda wzmocnienie na LM, ale mysle, ze moze i warto. Emil Drozdowicz, napastnik Gorzowa. 23 lata skonczy w lipcu. W ciagu 2 lat gry w 3-ligowej Lechii Zielona Gora 41 bramek, teraz w Gorzowie 12 + 2 dzisiaj w barazu o utrzymanie. Byl na wypozyczeniu w Zaglebiu Lubin i jakies mecze w PE gral. Testy raczej nie beda wiele kosztowac, a na wiecej raczej nie mamy co liczyc w kontekscie transferow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
cóż po takich meczach repry penetracja rynku dalekowschodniego, czy innego egzotycznego, nie jest głupim pomysłem... wymieniane są tu nazwiska gości z polskiej ligi, niektórzy by się z nich do repry nie załapali, a takie gwiazdy jak Dudka, Zewłakow, Krzynówek nie dają rady jakimś "ogórką" z Alkaidy... tacy goście w grajacy w katarskich czy iranskich ligach zarabiaja sporo (bo szejkowie) ale napewno jednego z kończącym kontraktem by się znalazło... a wzmocnieniem na naszą ligę pewnie by był nie małym... o wzmocnieniach na LM nie ma co pisać za dużo... bo w rzeczywistości to nie wzmocnienia na gra w LM a 'o' grę w LM a to juz pokazuje jak słabym finansowo jestesmy klubem... mimo to mecze repry budzą we mnie nadzieję ze pan bednarzo znajdzie jakiegos grajka z odleglych krancow swiata co w pilke kopac potrafi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
nawet naszemu Bednarzowi zaproponowalbym jednego... Mohammed Ali Karim - prawy obornca... swietny mecz dzisiaj, koles ma 21lat![]() ![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Kamil Glik, Kamil Wilczek z Piasta. Ale znając życie M.Kowalski wróci i już mamy wzmocnienia na środek obrony
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
kilku chłopaków z Iraku też by spokojnie mogło sie przydac.Ciekawe na jakim poziomie maja Oni tam kontrakty skoro rywalizują jak równy z równym z naszymi grajkami
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
może warto zwrócić uwagę na Korzyma..? wiem wiem że to były legionista ale w U21 radzi sobie nieźle..taki młody zmiennik
Glik i Krychowiak na wypożyczenie bo dobrze się zapowiadają. A co do graczy z Iraku to wątpie że przeszliby do polskiej ligi z kasą którą tam dostają.![]() Ojczyzna - Polska, Miasto - Kraków ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Nie usprawiedliwiam Jacka bo jeśli nawet myśli tak jak większość kibiców to znaczy że źle myśli... |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A jak oceniacie grę Mateusza Bąka i Rafała Gikiewicza.Nie jest to wzmocnienie na LM ale mogą być jakąś alternatywą dla Pawełka.Są młodzi, perspektywiczni, i wydaję mi się ,że kokosów za nich nie zażądają.I takie pytanie czy Szymon Pawłowski ma jakąś kontuzję?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
No Bąk taki młody nie jest ma przecież 26 lat ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
ZMIENIAJĄC NIECO TEMAT DYSKUSJI
Gdybym ja był Bednarzem... to nie robiłbym z Wisły Kraków złotej rybki do rozwiązywania finansowych problemów innych klubów. Do czego piję?Wiadomo, że najbliższy sezon będzie dla Wisełki bardzo trudny finansowo. Klub oszczędza zatem, gdzie się tylko da. W pewnym sensie to dobrze (np. odejście Dawidowskiego trochę ulży budżetowi). Nie rozumiem jednak, dlaczego część pieniędzy jest w pewien sposób "zachomikowana" Jakiś czas temu wiślackie portale podały dziwną wiadomość, że z powodu kłopotów finansowych hiszpański drugoligowiec Elche nie spłacił wszystkich rat za "Franka", choć minęło od tego czasu ponad 3 lata. To naprawdę dużo - i nie wiem, czy do dziś Hiszpanie zapłacili wszystko. Jeśli ich nie stać na zapłatę w gotówce, to może by w ramach "wyrównania" odstąpili nam jakiegoś gracza? Chodzi mi o deal na wzór tego z Ruchem (nie mieli pieniędzy na spłatę długu, to dali nam Ćwielonga). Ktoś na lewą pomoc byłby bardzo mile widziany. Mam nadzieję, że Jacek Bednarz o tym pamięta. I druga rzecz - ta nieszczęsna sprawa z Kokoszką. Skoro już Adam odszedł z Krakowa, gra w innym klubie i ma z tego korzyści, to dlaczego Wisełka została bez odszkodowania. Czy znowu będzie się to ciągnęło latami? Kokoszka kiedyś stwierdził (już jako gracz Empoli) że do Krakowa nie za bardzo mu po drodze, nawet w sprawie zwykłej wizyty. Pal sześć jego odwiedzimy, ale pieniądze są potrzebne Wisełce już teraz, a nie np. za pięć lat. Wiem, że prawo (czy raczej bezprawie) Webstera jest nowe i pewnie niedoskonałe, ale do jeszcze nie powód, by zrywać ważny kontrakt i bez odszkodowania odchodzić sobie w siną dal. Jeśli mam nieaktualne dane, będę wdzięczny adminom czy forumowiczom za podzielenie się wiedzą, co z wiślacką "zaległą" gotówką. Gdyby tylko uzbierało się z pół miliona euro, byłaby to ładna kwota aby nasz dyrektor mógł zakupić kogoś do wzmocnienia składu. Jak się przedstawiają te sprawy na dzień dzisiejszy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Sam sie nad tym zastanawiałem. Bywam często, ale te sprawy rzeczywiscie przycichnęły juz dawno temu. Ktokolwiek widział? Ktokolwiek wie? ![]()
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search= Banjo Boy is godlike >.<
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
A ja również wrócę do tematu...
Gdybym był Bednarzem... to sprowadził bym: - Hernaniego z Korony (chyba nie przedłuży kontraktu w Kielcach, a gra w LM na pewno by go skusiła), - Nowaka z Bełchatowa (wiem, że Boguś nie da kasy, ale gdyby im oddać Niedzielana i Dawidowskiego w zamian? )- Banaś z Górnika jest dobrym grajkiem - tyle, że będzie trza za niego trochę zabulić :/ Ale Górnik ponoć chce Wtorka A co do tego Mohammeda Ali Karima, którego zaproponował Zienczuk8 - nie oglądałem wczoraj meczu, więc go nie będę oceniał. Tylko tyle, że jeśli on ma 21 lat, to ja chyba do przedszkola jeszcze chodzę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kamyck1906 po cholere nam Nowak skoro ma co chwile kontuzje? masz w klubie już dwóch Niedzielan i Dawidowski, czy Wisła Kraków to Zus? aby doić z kasy?Zresztą kilka stron wstecz dałem linka, że Nowak juz niechce odchodzić z Bełchatowa.
P.s Ja nadal wierze, że Wtorek się odbuduje i jeszcze strzeli kilka goli w Wisełce |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Co sądzicie o tym, aby ściągnąć np. kilka talentów z FM'a?
Chodźby taki Russotto... ;P |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
FM...
Rosenborg... WKS... może Traore ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Nowak w życiu-nie potrzebujemy szkła za 800 tys. euro, który 15 meczów w sezonie rozegra, co mecz narzekając na jakiś uraz ... A co do tego gościa z WKS co gra w Rosengborgu- albo Abdou Razack Traore albo Didier Konan. Abdu w Fmie jest rzeczywiście wyśmienity
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 10.06.2009 o godz. 13:08.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|