The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zimon
Junior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2009, 20:05
to juz lepeij by bylo stawiac na naszego mlodego Filipa Kurto potancjal pewnie nie mniejszy
Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.06.2009, 20:11
moim zdaniem trzeba zainwestować w porządnego doświadczonego bramkarza. a nie szukać jakiś "talentów"
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.06.2009, 20:18
Od zawsze wiadomo, że stary bramkarz lepszy niż młody.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.06.2009, 20:24
a co myślicie o Smolińskim chłopak jeszcze młody. A w Łksie prezentował sie dobrze. A skoro Łks ma spaść to może by na tym skorzystać

PS: Wiem że był z Warszawy wypożyczony tam...
Odpowiedz cytując
kozaczy1906
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 09.06.2009, 15:29
Ja Bym Takie Proponowal Transfery
Kowalewski Za Darmo ? Lub Jesli Sie Upra Gikiekicza
Glik
Pazdan
Madejski
Danch
Chrapek
WISLA TO CALE NASZE ZYCIE
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 09.06.2009, 15:43
kozaczy1906 napisał(a):Wyświetl post
Glik
Pazdan
Madejski
Danch
Chrapek
Chodzi Ci o wzmocnienie drużyny Młodej Ekstraklasy, prawda?
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.06.2009, 15:49
Glik
Pazdan
Madejski
Danch
Chrapek
dorzuc Zahorskiego i Henka Kasperczaka i mamy cala gornicza kopalnie w Wisle.. Glik? to juz lepiej byloby jakby Kowalski wrocil do Wisly... trza bylo sie zainteresowac Bronowickim... ale teraz moze juz byc za pozno... tym bardziej, ze ma dniach prawdopodobnie rozwiaze kontrakt z Crvena... ale juz legia i slask ustawily sie w kolejce po niego... ale nam przeciez dobry prawy obronca niepotrzebny..
Ostatnio edytowane przez Zienczuk8 : 09.06.2009 o godz. 15:52.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.06.2009, 16:31
Oby Oby, w Ślasku może sie przydać
w Wiśle ZDECYDOWANIE NIE
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.06.2009, 16:35
Glik
Pazdan
Madejski
Danch
Chrapek
Przypominam, że Wisła Kraków jest Mistrzem Polski i że ma najlepszych piłkarzy w ekstraklasie. Jakim cudem chcesz ją wzmocnić połową składu najsłabszej drużyny w lidze?
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.06.2009, 17:42
Jak czytam niektóre posty to mi się śmiać chce. Tu już chyba 3/4 składu Górnika i Piasta zostało wymienione.
Jeśli chodzi o transfery to nie liczyłbym na żadnych piłkarzy którzy mogą jakoś pomóc w LM, nie ma co ukrywać - wzmacniamy się na ligę. Aktualnie najlepszy skład jaki można ułożyć to chyba - Pawełek, Brożek, Głowacki, Marcelo, Singlar, Sobolewski, Diaz/Jirsak, (lewe skrzydło na pomocy?- brak pomysłów), Małecki, Brożek, Boguski (oby szybko wrócił do sił)
Jeśli chodzi o lewe skrzydło to z konieczności pewnie Ćwielong bo nie ma żadnego konkurenta, jeśli nikogo nie znajdziemy na tą pozycję to będzie nasz najsłabszy punkt w zespole, ten chłopak się na ligę nie nadaje...
Dlatego mówię, że wzmacniamy się na ligę a nie na puchary. Obecnie gracze którzy nadają się do europejskich pucharów to: Piotr Brożek, Marcelo, Głowacki, Sobolewski, Paweł Brożek.. no i może jeszcze Boguski w formie. Każdy z tych zawodników jak na nas sporo kosztuje więc nikt z takim poziomem na pewno do nas nie przyjdzie.
Odpowiedz cytując
Yourdream1906
Member

Od: 10.2007

Stary 09.06.2009, 17:45
Ja bym proponował Banasia z Górnika.... niewiem czemu chłop jest tak solidny ze niemówcie ze by sie niesprzydał Wisle bo nieuwierze... jest to mocna zmiana gdyby nie Daj Boze kontuzje złapał Ktos ze srodkowych obronców Gosc Jest Godny Grac w Wisle....
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 09.06.2009, 18:25
Nie jest to moze co prawda wzmocnienie na LM, ale mysle, ze moze i warto. Emil Drozdowicz, napastnik Gorzowa. 23 lata skonczy w lipcu. W ciagu 2 lat gry w 3-ligowej Lechii Zielona Gora 41 bramek, teraz w Gorzowie 12 + 2 dzisiaj w barazu o utrzymanie. Byl na wypozyczeniu w Zaglebiu Lubin i jakies mecze w PE gral. Testy raczej nie beda wiele kosztowac, a na wiecej raczej nie mamy co liczyc w kontekscie transferow.
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.06.2009, 18:33
cóż po takich meczach repry penetracja rynku dalekowschodniego, czy innego egzotycznego, nie jest głupim pomysłem... wymieniane są tu nazwiska gości z polskiej ligi, niektórzy by się z nich do repry nie załapali, a takie gwiazdy jak Dudka, Zewłakow, Krzynówek nie dają rady jakimś "ogórką" z Alkaidy... tacy goście w grajacy w katarskich czy iranskich ligach zarabiaja sporo (bo szejkowie) ale napewno jednego z kończącym kontraktem by się znalazło... a wzmocnieniem na naszą ligę pewnie by był nie małym... o wzmocnieniach na LM nie ma co pisać za dużo... bo w rzeczywistości to nie wzmocnienia na gra w LM a 'o' grę w LM a to juz pokazuje jak słabym finansowo jestesmy klubem... mimo to mecze repry budzą we mnie nadzieję ze pan bednarzo znajdzie jakiegos grajka z odleglych krancow swiata co w pilke kopac potrafi
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.06.2009, 18:36
omen69 napisał(a):Wyświetl post
cóż po takich meczach repry penetracja rynku dalekowschodniego, czy innego egzotycznego, nie jest głupim pomysłem... wymieniane są tu nazwiska gości z polskiej ligi, niektórzy by się z nich do repry nie załapali, a takie gwiazdy jak Dudka, Zewłakow, Krzynówek nie dają rady jakimś "ogórką" z Alkaidy... tacy goście w grajacy w katarskich czy iranskich ligach zarabiaja sporo (bo szejkowie) ale napewno jednego z kończącym kontraktem by się znalazło... a wzmocnieniem na naszą ligę pewnie by był nie małym... o wzmocnieniach na LM nie ma co pisać za dużo... bo w rzeczywistości to nie wzmocnienia na gra w LM a 'o' grę w LM a to juz pokazuje jak słabym finansowo jestesmy klubem... mimo to mecze repry budzą we mnie nadzieję ze pan bednarzo znajdzie jakiegos grajka z odleglych krancow swiata co w pilke kopac potrafi
dokladnie nawet naszemu Bednarzowi zaproponowalbym jednego... Mohammed Ali Karim - prawy obornca... swietny mecz dzisiaj, koles ma 21lat
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.06.2009, 18:43
Kamil Glik, Kamil Wilczek z Piasta. Ale znając życie M.Kowalski wróci i już mamy wzmocnienia na środek obrony
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2009, 18:53
kilku chłopaków z Iraku też by spokojnie mogło sie przydac.Ciekawe na jakim poziomie maja Oni tam kontrakty skoro rywalizują jak równy z równym z naszymi grajkami
Odpowiedz cytując
Soltys
Junior Member

Od: 12.2005

Stary 09.06.2009, 19:18
może warto zwrócić uwagę na Korzyma..? wiem wiem że to były legionista ale w U21 radzi sobie nieźle..taki młody zmiennik Glik i Krychowiak na wypożyczenie bo dobrze się zapowiadają. A co do graczy z Iraku to wątpie że przeszliby do polskiej ligi z kasą którą tam dostają.
Ojczyzna - Polska, Miasto - Kraków

Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 09.06.2009, 19:27
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Nie jest to moze co prawda wzmocnienie na LM, ale mysle, ze moze i warto. Emil Drozdowicz, napastnik Gorzowa. 23 lata skonczy w lipcu. W ciagu 2 lat gry w 3-ligowej Lechii Zielona Gora 41 bramek, teraz w Gorzowie 12 + 2 dzisiaj w barazu o utrzymanie. Byl na wypozyczeniu w Zaglebiu Lubin i jakies mecze w PE gral. Testy raczej nie beda wiele kosztowac, a na wiecej raczej nie mamy co liczyc w kontekscie transferow.
O tak ! Byłem dziś na tym meczu i z tego Drozdowicza będą ludzie. Choć wolałbym żeby trafił do Śląska Bo u was by się raczej nie przebił
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.06.2009, 20:33
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Przypominam, że Wisła Kraków jest Mistrzem Polski i że ma najlepszych piłkarzy w ekstraklasie. Jakim cudem chcesz ją wzmocnić połową składu najsłabszej drużyny w lidze?
a ja chce przypomnieć że z takiego grymaszenia nie będzie dobrych transferów. ciągle ktoś jest za słaby, a kiedy przejdzie do innego klubu ekstraklasy i się wybije to lecą teksty "panie Bednarz gdzieś pan był jak można go było tanio wyciągnąć"
Nie usprawiedliwiam Jacka bo jeśli nawet myśli tak jak większość kibiców to znaczy że źle myśli...
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 09.06.2009, 20:33
AYALA napisał(a):Wyświetl post
kilku chłopaków z Iraku też by spokojnie mogło sie przydac.Ciekawe na jakim poziomie maja Oni tam kontrakty skoro rywalizują jak równy z równym z naszymi grajkami
Z Naszymi grajkami to nie jest wielką sztuką rywalizować.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.06.2009, 22:21
A jak oceniacie grę Mateusza Bąka i Rafała Gikiewicza.Nie jest to wzmocnienie na LM ale mogą być jakąś alternatywą dla Pawełka.Są młodzi, perspektywiczni, i wydaję mi się ,że kokosów za nich nie zażądają.I takie pytanie czy Szymon Pawłowski ma jakąś kontuzję?
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 09.06.2009, 22:26
No Bąk taki młody nie jest ma przecież 26 lat ...
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 09.06.2009, 23:20. Dwie sprawy - czyżby zapomniane?
ZMIENIAJĄC NIECO TEMAT DYSKUSJI
Gdybym ja był Bednarzem... to nie robiłbym z Wisły Kraków złotej rybki do rozwiązywania finansowych problemów innych klubów. Do czego piję?
Wiadomo, że najbliższy sezon będzie dla Wisełki bardzo trudny finansowo. Klub oszczędza zatem, gdzie się tylko da. W pewnym sensie to dobrze (np. odejście Dawidowskiego trochę ulży budżetowi). Nie rozumiem jednak, dlaczego część pieniędzy jest w pewien sposób "zachomikowana" a jednocześnie klub z braku $$$ podejmuje bardzo ryzykowne działania (zimą - sprzedaż Clebera do Tereka, teraz - "cisza" w sprawie nowego kontraktu i podwyżki dla Sobola).

Jakiś czas temu wiślackie portale podały dziwną wiadomość, że z powodu kłopotów finansowych hiszpański drugoligowiec Elche nie spłacił wszystkich rat za "Franka", choć minęło od tego czasu ponad 3 lata. To naprawdę dużo - i nie wiem, czy do dziś Hiszpanie zapłacili wszystko. Jeśli ich nie stać na zapłatę w gotówce, to może by w ramach "wyrównania" odstąpili nam jakiegoś gracza? Chodzi mi o deal na wzór tego z Ruchem (nie mieli pieniędzy na spłatę długu, to dali nam Ćwielonga). Ktoś na lewą pomoc byłby bardzo mile widziany. Mam nadzieję, że Jacek Bednarz o tym pamięta.

I druga rzecz - ta nieszczęsna sprawa z Kokoszką. Skoro już Adam odszedł z Krakowa, gra w innym klubie i ma z tego korzyści, to dlaczego Wisełka została bez odszkodowania. Czy znowu będzie się to ciągnęło latami? Kokoszka kiedyś stwierdził (już jako gracz Empoli) że do Krakowa nie za bardzo mu po drodze, nawet w sprawie zwykłej wizyty. Pal sześć jego odwiedzimy, ale pieniądze są potrzebne Wisełce już teraz, a nie np. za pięć lat. Wiem, że prawo (czy raczej bezprawie) Webstera jest nowe i pewnie niedoskonałe, ale do jeszcze nie powód, by zrywać ważny kontrakt i bez odszkodowania odchodzić sobie w siną dal.

Jeśli mam nieaktualne dane, będę wdzięczny adminom czy forumowiczom za podzielenie się wiedzą, co z wiślacką "zaległą" gotówką. Gdyby tylko uzbierało się z pół miliona euro, byłaby to ładna kwota aby nasz dyrektor mógł zakupić kogoś do wzmocnienia składu. Jak się przedstawiają te sprawy na dzień dzisiejszy?
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.06.2009, 04:01
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
ZMIENIAJĄC NIECO TEMAT DYSKUSJI
Gdybym ja był Bednarzem... to nie robiłbym z Wisły Kraków złotej rybki do rozwiązywania finansowych problemów innych klubów. Do czego piję?
Wiadomo, że najbliższy sezon będzie dla Wisełki bardzo trudny finansowo. Klub oszczędza zatem, gdzie się tylko da. W pewnym sensie to dobrze (np. odejście Dawidowskiego trochę ulży budżetowi). Nie rozumiem jednak, dlaczego część pieniędzy jest w pewien sposób "zachomikowana" a jednocześnie klub z braku $$$ podejmuje bardzo ryzykowne działania (zimą - sprzedaż Clebera do Tereka, teraz - "cisza" w sprawie nowego kontraktu i podwyżki dla Sobola).

Jakiś czas temu wiślackie portale podały dziwną wiadomość, że z powodu kłopotów finansowych hiszpański drugoligowiec Elche nie spłacił wszystkich rat za "Franka", choć minęło od tego czasu ponad 3 lata. To naprawdę dużo - i nie wiem, czy do dziś Hiszpanie zapłacili wszystko. Jeśli ich nie stać na zapłatę w gotówce, to może by w ramach "wyrównania" odstąpili nam jakiegoś gracza? Chodzi mi o deal na wzór tego z Ruchem (nie mieli pieniędzy na spłatę długu, to dali nam Ćwielonga). Ktoś na lewą pomoc byłby bardzo mile widziany. Mam nadzieję, że Jacek Bednarz o tym pamięta.

I druga rzecz - ta nieszczęsna sprawa z Kokoszką. Skoro już Adam odszedł z Krakowa, gra w innym klubie i ma z tego korzyści, to dlaczego Wisełka została bez odszkodowania. Czy znowu będzie się to ciągnęło latami? Kokoszka kiedyś stwierdził (już jako gracz Empoli) że do Krakowa nie za bardzo mu po drodze, nawet w sprawie zwykłej wizyty. Pal sześć jego odwiedzimy, ale pieniądze są potrzebne Wisełce już teraz, a nie np. za pięć lat. Wiem, że prawo (czy raczej bezprawie) Webstera jest nowe i pewnie niedoskonałe, ale do jeszcze nie powód, by zrywać ważny kontrakt i bez odszkodowania odchodzić sobie w siną dal.

Jeśli mam nieaktualne dane, będę wdzięczny adminom czy forumowiczom za podzielenie się wiedzą, co z wiślacką "zaległą" gotówką. Gdyby tylko uzbierało się z pół miliona euro, byłaby to ładna kwota aby nasz dyrektor mógł zakupić kogoś do wzmocnienia składu. Jak się przedstawiają te sprawy na dzień dzisiejszy?

Sam sie nad tym zastanawiałem. Bywam często, ale te sprawy rzeczywiscie przycichnęły juz dawno temu. Ktokolwiek widział? Ktokolwiek wie?
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
Kamyck1906
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 10.06.2009, 08:06
A ja również wrócę do tematu...

Gdybym był Bednarzem... to sprowadził bym:

- Hernaniego z Korony (chyba nie przedłuży kontraktu w Kielcach, a gra w LM na pewno by go skusiła),
- Nowaka z Bełchatowa (wiem, że Boguś nie da kasy, ale gdyby im oddać Niedzielana i Dawidowskiego w zamian? )
- Banaś z Górnika jest dobrym grajkiem - tyle, że będzie trza za niego trochę zabulić :/ Ale Górnik ponoć chce Wtorka

A co do tego Mohammeda Ali Karima, którego zaproponował Zienczuk8 - nie oglądałem wczoraj meczu, więc go nie będę oceniał. Tylko tyle, że jeśli on ma 21 lat, to ja chyba do przedszkola jeszcze chodzę...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.06.2009, 08:51
Kamyck1906 po cholere nam Nowak skoro ma co chwile kontuzje? masz w klubie już dwóch Niedzielan i Dawidowski, czy Wisła Kraków to Zus? aby doić z kasy?Zresztą kilka stron wstecz dałem linka, że Nowak juz niechce odchodzić z Bełchatowa.

P.s Ja nadal wierze, że Wtorek się odbuduje i jeszcze strzeli kilka goli w Wisełce
Odpowiedz cytując
Lukass_7
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 10.06.2009, 12:42
Co sądzicie o tym, aby ściągnąć np. kilka talentów z FM'a?
Chodźby taki Russotto... ;P
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 10.06.2009, 12:44
Lukass_7 napisał(a):Wyświetl post
Co sądzicie o tym, aby ściągnąć np. kilka talentów z FM'a?
Chodźby taki Russotto... ;P

Jeszcze z Fify i Pes-a. Wiesz w ogóle jak oni grają w rzeczywistości ?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 10.06.2009, 12:56
FM...
Rosenborg...
WKS...

może Traore ten lewy pomocnik z FMa
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.06.2009, 13:06
Kamyck1906 napisał(a):Wyświetl post
A ja również wrócę do tematu...

Gdybym był Bednarzem... to sprowadził bym:

- Hernaniego z Korony (chyba nie przedłuży kontraktu w Kielcach, a gra w LM na pewno by go skusiła),
- Nowaka z Bełchatowa (wiem, że Boguś nie da kasy, ale gdyby im oddać Niedzielana i Dawidowskiego w zamian? )
- Banaś z Górnika jest dobrym grajkiem - tyle, że będzie trza za niego trochę zabulić :/ Ale Górnik ponoć chce Wtorka

A co do tego Mohammeda Ali Karima, którego zaproponował Zienczuk8 - nie oglądałem wczoraj meczu, więc go nie będę oceniał. Tylko tyle, że jeśli on ma 21 lat, to ja chyba do przedszkola jeszcze chodzę...
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=13975 Tutaj masz jego profil, nie wiem o co Ci chodzi.Może pomyliłeś sobie z Ali Karimi z Iranu(dość znany pilkarz)
Nowak w życiu-nie potrzebujemy szkła za 800 tys. euro, który 15 meczów w sezonie rozegra, co mecz narzekając na jakiś uraz ...
A co do tego gościa z WKS co gra w Rosengborgu- albo Abdou Razack Traore albo Didier Konan. Abdu w Fmie jest rzeczywiście wyśmienity
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 10.06.2009 o godz. 13:08.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów