The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2009, 10:43
Ciekawy wywiad z Rutkowskim. Czesto przewija sie temat Smudy, a takze Skorzy (choc ja nie biore tego na powaznie). Ponadto zostala wyjasniona, szeroko omawiana w tym temacie wakacyjna wyprzedaz.
http://miki1973.wrzuta.pl/obraz/33dBpLH0wxg/001
http://miki1973.wrzuta.pl/obraz/0ntw31OrBUi/002
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 08.06.2009, 11:00
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Kolejne pompowanie kuchennego balonika
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.06.2009, 11:38
Moim zdaniem w tej chwili nie ma sensu bawić się w jakieś reorganizacje ligi i zmiany liczby zespołów w niej grających. Natomiast dobra chwila na to nastanie za kilka lat.

Piłka klubowa w Polsce się zmienia. Powstaje wreszcie porządna infrastruktura. W ciągu kilku lat dokona się w tej materii większy postęp niż w ciągu kilkudziesięciu poprzednich bo powstanie conajmniej kilkanaście wysokiej klasy stadionów.
Podobnie wygląda sytuacja finansowo-organizacyjna polskich klubów. Już nie tylko można mówić o wysokich, kilkudziesięciomilionowych budżetach w czubie ligi ale o dobre organizacji i solidnych podstawach finansowych większości klubów. Z każdym nowym kontraktem telewizyjnym czy sponsorskim udaje się wynegocjować coraz to wyższe kwoty. Nowa oprawa wizualna, która będzie efektem nowych stadionów jeszcze bardziej nasili tą tendencję.

Krótko mówiąc za kilka lat będziemy żyć w zupełnie nowej rzeczywistości piłkarskiej, gdzie obecne i pewnie też aktualne za kilka lat wymogi licencyjne będzie mogło spełnić znacznie więcej niż teraz zespołów. Uwzględniając to oraz wielkość kraju, poziom zainteresowania kibiców piłką nożną (najpopularniejsza dyscyplina sportu w Polsce) i przyglądając się wzorcom zachodnim trzeba będzie powiedzieć, że 16 zespołów to minimum. Nie zdziwię się jeśli za 3-5 lat ligę zwiększą nam do 18 drużyn, a później może nawet do 20.

Więcej zespołów to mniejszy kawałek tortu dla każdego klubu jakim są pieniądze od właściciela praw TV ale też więcej meczów do rozegrania czyli większe przychody z tzw. dnia meczu (gł. bilety). Jeśli uda się przyciągnąć odpowiednią frekwencję na nowe stadiony to kluby bez większych oporów zgodzą się na powiększenie ligi.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.06.2009, 12:01
To albo przestrzegamy wymogow licencyjnych na gre w ekstraklasie albo nie...trzeba sie zdecydowac. Jesli chcemy miec profesjonalna lige, to chyba jedna trzeba ich przestrzegac, a to oznacza, ze w calym kraju na gre w najwyzszej klasie rozgrywkowej zalapie sie 10 czy 12 zespolow. Nie moze byc takich jaj, ze odpuszczamy Polonii B., Odrze czy Ruchowi, a degradujemy LKS.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 08.06.2009, 14:55
mic napisał(a):Wyświetl post

Ta, a potem znowu przyjedzie drużyna z potencjałem Ruchu Chorzów czy ŁKS-u i spółka ( z całym szacunkiem ) i wywiozą punkty z Bułgarskiej czy tam z Wronek. Na siłę chcieli w tym roku zrobić z Lecha super drużynę i nie wyszło...ledwo się sezon skończył, a Lech już znowu jest genialny i bardzo mocny. W lidze jakoś nie widziałem tego potencjału.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.06.2009, 17:14

Ja tam sie lubuje kiedy słysze jak pompowany jest kuchenny balonik.Grunt ze pilkarze Amiki w to wierzą

Smiechu co niemaria

jeszcze tylko narysowac na tym baloniku podobizne ich idola Piotrusia Reissa i z takim składem po raz 43352 "iść na Miszcza "
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.06.2009, 21:42
Chyba na majstra Amicos Balonicos Galacticos Myślę, że realne szanse na tytuł mają na stulecie klubu...w 2092
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 08.06.2009, 22:34
Coach napisał(a):Wyświetl post
20 ekip to chyba nie problem. 16 z tego sezonu + Korona, Widzew, Zagłębie i np Pogoń
Ta Pogon to chyba po to, zeby pozostale zespoly w lidze mialy dodatni bilans bramkowy
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.06.2009, 23:56

Człowieku, post wyżej nad Tobą wklejono linki do ciekawego artykułu. Gdybyś zadał sobie trud przeczytać go i czegoś się dowiedzieć, to byś zobaczył, że onet.pl wyrwał z kontekstu pojedyncze zdania i zrobił z tego njusa. A Ty jak 15-latek nabierasz się na chwytliwe faktopodobne tytuliki..
Odpowiedz cytując
LeQ
Member

Od: 05.2009

Stary 09.06.2009, 10:22
http://sport.onet.pl/0,1248675,19867...wiadomosc.html
Go Away

E:
Jasne przecież wy już wszystko i wszystkich sprzedaliście ... nawet drużynę.
Dobrze że chociaż kibice się ostali. Amica wycofana więc będziecie mieć wsparcie na meczach u siebie.
Ostatnio edytowane przez LeQ : 09.06.2009 o godz. 11:06.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 09.06.2009, 10:41
Na pewno nie chodzi o TEGO Stilica, bo tego prawdziwego sprzedalismy juz zima (po udanej jesieni), wraz z Lewandowskim i Arboleda, o czym wspominal juz Fakt. Widac, ze nieuwaznie czytasz
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 09.06.2009, 10:57
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy wywiad z Rutkowskim. Czesto przewija sie temat Smudy, a takze Skorzy (choc ja nie biore tego na powaznie). Ponadto zostala wyjasniona, szeroko omawiana w tym temacie wakacyjna wyprzedaz.
http://miki1973.wrzuta.pl/obraz/33dBpLH0wxg/001
http://miki1973.wrzuta.pl/obraz/0ntw31OrBUi/002
Dlaczego średnio mu wierzę w to, co gada o Smudzie?

Według mnie to próbuje się wybielić.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 09.06.2009, 11:26
To przeczytaj jak wypowiada sie Smuda po odejsciu z Lecha. Obwinia wszystkich dookola tylko nie siebie. Wg niego on odpowiadal za udane transfery, a zarzad za krotka lawke itd.
Gdyby ktos nie interesowal sie pilka po takim wywiadzie mogl stwierdzic, ze gdyby nie Smuda nie byloby tego Lecha, ktory jest obecnie, a gdyby na dodatek poprawic niektore dzialania zarzadu na pewno zawojowalby Puchar UEFA i lige. Jak bylo wiemy doskonale.
Smuda ponosi spora czesc odpowiedzialnosci za taki stan rzeczy i gdyby nie jego gburowate, pyszalkowate wypowiedzi prezes Rutkowski na pewno nie wspomnialby o nim w wywiadzie.
A tak pozwolil sobie jedynie na wyprostowanie niektorych faktow.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 09.06.2009, 11:36
To przeczytaj jak wypowiada sie Smuda po odejsciu z Lecha. Obwinia wszystkich dookola tylko nie siebie. Wg niego on odpowiadal za udane transfery, a zarzad za krotka lawke itd.
Czytałem. Smudzie też nie wierzę - prawda zapewne leży gdzieś po środku.
Gdyby ktos nie interesowal sie pilka po takim wywiadzie mogl stwierdzic, ze gdyby nie Smuda nie byloby tego Lecha, ktory jest obecnie
A byłby?
Smuda ponosi spora czesc odpowiedzialnosci za taki stan rzeczy i gdyby nie jego gburowate, pyszalkowate wypowiedzi prezes Rutkowski na pewno nie wspomnialby o nim w wywiadzie.
Już Frania nie lubicie? :(

Być może tak rzeczywiście było jak mówi Rutkowski, ja tam bardzo średnio orientuję się w kwestii tego co dzieje się przy Bułgarskiej, ale mam kilka spostrzeżeń:

"Latem 2008 zaczęło iskrzyć a w ciągu sezonu to się pogłębiało"
Nie chce mi się wierzyć, że gdyby atmosfera między Smudą a Rutkowskim byłaby taka zła to pismaki by jej nie wyniuchały.
"Wiadomo ile klub zrobił, żeby ściągnąć Arboledę"
Nie przeczę, ale gdyby nie Smuda to Arboleda pewnie nawet nie spojrzałby w stronę Poznania.
Albo gość najpierw mówi, że jest daleki od wpływania na trenerów jeśli chodzi o wybór składu a chwilę później płacze, że bałkańce nie dostały szansy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.06.2009, 11:43
Na pewno nie chodzi o TEGO Stilica, bo tego prawdziwego sprzedalismy juz zima (po udanej jesieni), wraz z Lewandowskim i Arboleda, o czym wspominal juz Fakt. Widac, ze nieuwaznie czytasz
w sumie to Mistrzostwo Polski też zdobyliście.

Szkoda ze same sukcesy tylko w wirtualnym świecie..
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 09.06.2009, 12:19
Wracajac do tematu :

http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ic/profil.html - Zawodnik ktory podobno interesuje sie Legia. Smieszne bo cos tam przebakuja o ustalaniu kontraktu a wychodzi na to ze klub chce za niego 1,5 ojro co jest kwota z kosmosu Musza pamietac ze sa kluby w Polsce ktore jedza lyzeczka i sie delektuja Mam nadzieje ze Rogera sprzedadza i kupia kogos innego bo kwoty na wynagrodzenia sa zamrozone :/

Do tego Mieciel ma propozycje z Legii i Lechii i sie zastanawia...ja nie wiem nad czym
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 09.06.2009 o godz. 22:15.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.06.2009, 13:14
kreseq, ja tez bym sie nie zastanawial na miejscu Mieciela i wybrałbym... jakis klub na Cyprze
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 09.06.2009, 13:22
moze będzie kolejnym kotem niczym Dalibor V.

Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 09.06.2009, 15:24
Krissu napisał(a):Wyświetl post
(...)
A byłby?
Warunki mial jedne z lepszych w Polsce, wiec bardzo mozliwe, ze wiekszosc trenerow z gornej polki dalaby rade, ale tak naprawde nie wiem tego ja i nie wiesz tego Ty. Dziwne, ze Smuda jakoś nie ma wątpliwości.
Cytat:
Już Frania nie lubicie? :(
Oboz "antysmudowy" () byl aktywny przez caly okres 3 lat. Niezaleznie od wynikow i stylu gry. Po prostu pewne osoby wiedzialy o nim nieco wiecej i od czasu do czasu dzielily sie tymi wiadomosciami (o dziwo osoby te wymieniły wady Smudy po jego przyjściu i te spostrzezenia idealnie pokryly sie z wnioskami Rutkowskiego). Takze nie boj sie, troche konserwatystow mamy na pokladzie, choc, jak wszedzie, zdarzaly sie tez choragiewki.
Cytat:
"Latem 2008 zaczęło iskrzyć a w ciągu sezonu to się pogłębiało"
Nie chce mi się wierzyć, że gdyby atmosfera między Smudą a Rutkowskim byłaby taka zła to pismaki by jej nie wyniuchały.
Nie pamietam dokladnie, czy bylo o tym glosno w mediach, ale z tego co kojarze wlasnie latem byly jakies tam niesnaski miedzy zarzadem, a trenerem. Np. o to, ze Smuda nie chcial Stilica, za to bardzo naciskal na transfer Turiny (z ktorego podobno cos przytulil).
Cytat:
"Wiadomo ile klub zrobił, żeby ściągnąć Arboledę"
Nie przeczę, ale gdyby nie Smuda to Arboleda pewnie nawet nie spojrzałby w stronę Poznania.
Moze i tak, ale wydaje mi sie, ze gdyby zobaczyl niezle sianko spojrzalby i na Pruszkow. Nie oszukujmy sie, ale dla pilkarzy wielkosc kontraktu jest najwazniejsza.
Cytat:
Albo gość najpierw mówi, że jest daleki od wpływania na trenerów jeśli chodzi o wybór składu a chwilę później płacze, że bałkańce nie dostały szansy.
A co ma piernik do wiatraka? Przeciez Rutkowski nie ingerowal w sklad podczas trwania sezonu, wiec teraz chyba moze sie na ten temat wypowiedziec?
To po prostu obalanie kolejnego mitu stworzonego przez Smude pt. "krotka lawka". Dostlal zima 3 graczy z ktorych ani razu nie skorzystal (no, raz chyba Golik wbiegl na kilka minut meczu z Ruchem)! I to nawet w sytuacji, gdzie kontuzjowany byl jeden z napastnikow, a wszyscy doskonale widzieli, jak radzi sobie samotny Lewandowski i cala druzyna bez drugiego napadziora. Argumenty w stylu "pewnie mieli za male umiejetnosci" jakos do mnie nie trafiaja, bo skad mamy to wiedziec, skoro owi gracze mogli sie sprawdzic jedynie w meczach ME (gdzie grali w zespole slabych pilkarzy)? To, czy sie nadaja, czy nie dowiemy sie pewnie w przeciagu kilku tygodni, bo Zielinski w przeciwsienstwie do Smudy nie jest przyzwyczajony do 13 tych samych pilkarzy.

Konczac, dwa slowa nt mistrzostwa, bo widze, ze feta wciaz trwa Co kilka wypowiedzi czytam "NO KTO WYGRAL, NO POWIEDZ?!", "GDZIE WASZ MISTRZ" takie typowe, leciutko wiejskie (jak to lubicie nam wypominac) zachowanie. Wiec aby skupic sie na normalnej dyskusji i wyjsc z tej piaskonicy do ktorej nas mocno ciagniecie - GRATULUJE MISTRZOSTWA. BYLISCIE DRUZYNA, KTORA GRALA NAJROWNIEJ PODCZAS CALEGO SEZONU, CZEGO EFEKTEM BYL ZASLUZONY TYTUL Mam nadzieje, ze spowodowalem co najmniej 5 orgazmow i przejdziemy teraz do normalnej wymiany informacji oraz opinii
Ostatnio edytowane przez bbbnba : 09.06.2009 o godz. 15:27.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.06.2009, 15:32

Nikt nie bedzie chcial tego Stilica-mowi Informator Faktu

Z drugiej strony Amika musi sie zastanowic ,bo z kaprysnej pseudo gwiazdki przewaznie nie ma nic....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 09.06.2009, 15:37
Przypominam, ze to artykul z Faktu, wiec jedyne co moze miec zwiazek z rzeczywistoscia, to znaki interpunkcyjne i nazwisko pilkarza
Z informacji "wewnatrzklubowych" wynika, ze Stilic, to bardzo ulozony gosc. Mimo bardzo dobrej jesieni (i przecietnej wiosny, co daje srednia na sezon - dobry ) jest swiadomy swoich umiejetnosci. Wie, ze z jego kondycja i motoryka nie jest najlepiej i musi jeszcze troche popracowac przed ewentualnym transferem za granice.
Tak na sile wymyslajac, to podchodze do tego tak, jak Wy podchodzilibyscie do artykulu Faktu o tym, ze Malecki zastanawia sie nad opuszczeniem Wisly, bo dostal dobra propozycje z II Bundesligi (lepsze siano, ale bardzo prawdopodobna lawka). Brzmi rownie niedorzecznie, bo wiadomo, ze jest przywizany do klubu i na tyle ambitny, by nie myslec o grzaniu lawy i zgarnianiu siana z kontraktu.
Odpowiedz cytując
p e t e r
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.06.2009, 15:50
Cały ten pseudo-artykuł na onecie bardziej przypomina reklamę Faktu niż news z obozu Lecha. Zauważcie, że padają sformułowania "włodarze Lecha Poznań zaczynają mieć dość kaprysów Semira Stilicia" czy "Jak tak dalej pójdzie, to...", a nie ma tam informacji, jak się te kaprysy objawiają. Czy Stilic odmawia brania prysznica po treningu z resztą drużyny? A może jeździ po Poznaniu zgodnie z zasadami ruchu lewostronnego...? Tego pewnie dowiemy się po zakupieniu Faktu...
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 09.06.2009, 16:00
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,67...dodatnie_.html
- Jest w Legii dwa lata i nie wykonał tylko złych transferów. Za kadencji Mirka dokonaliśmy 19 transferów z klubu i do niego. Doszli Chinyama, Iwański, Giza, Astiz, Borysiuk i Rybus. Janczyka sprzedał za prawie trzy miliony euro - tak Leszek Miklas uzasadnia pozostawienie na stanowisku dyrektora sportowego Mirosława Trzeciaka.

Chodzi mi głównie o fragment z Janczykiem, wyjaśniło się już jak widać
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 09.06.2009 o godz. 22:17.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.06.2009, 16:15
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,67...dodatnie_.html
- Jest w Legii dwa lata i nie wykonał tylko złych transferów. Za kadencji Mirka dokonaliśmy 19 transferów z klubu i do niego. Doszli Chinyama, Iwański, Giza, Astiz, Borysiuk i Rybus. Janczyka sprzedał za prawie trzy miliony euro - tak Leszek Miklas uzasadnia pozostawienie na stanowisku dyrektora sportowego Mirosława Trzeciaka.

Chodzi mi głównie o fragment z Janczykiem, wyjaśniło się już jak widać
ale co się miało z Janczykiem wyjaśniać? Został sprzedany za 2,9 mln euro (oficjalne stanowisko klubu)
Sam Trzeciak mówił po sprzedaży, że cena podawana przez media jest z kosmosu (4,2 mln euro)
Ale i te 2,9 mln euro to był duży sukces
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 09.06.2009, 16:19
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Ale i te 2,9 mln euro to był duży sukces
Z punktu widzenia Ruskich to powiedziałbym, że niezły przekręt.

Chociaż w sumie sami się zgłosili.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 09.06.2009, 16:21
To nie byl sukces tylko niemal transfer stulecia. Chlopaka ktory ledwie kilka razy w zyciu prosto pilke kopnal opylic za taka kase to majstersztyk.
Podobny biznes zrobila Wisla z Kuba, ale jednak Blaszczykowski jest duzo lepszy niz Dawidek.

A Janczyka sprowadzal nasz obecny dyr. :]

Przy okazji... pamietacie takiego goscia jak Florian ? Mial do nas trafic, ale powstal konflikt intersow (Bednarz byl jego menago) i trafil do Lecha - Smuda twierdzil ze TO DRUGI BLASZCZYKOWSKI. Gdzie on teraz jest ?
Chyba w Zniczu kopal, ale nie mam pewnosci.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.06.2009, 16:26
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
To nie byl sukces tylko niemal transfer stulecia. Chlopaka ktory ledwie kilka razy w zyciu prosto pilke kopnal opylic za taka kase to majstersztyk.
Podobny biznes zrobila Wisla z Kuba, ale jednak Blaszczykowski jest duzo lepszy niz Dawidek.

Przy okazji... pamietacie takiego goscia jak Florian ? Mial do nas trafic, ale powstal konflikt intersow (Bednarz byl jego menago) i trafil do Lecha - Smuda twierdzil ze TO DRUGI BLASZCZYKOWSKI. Gdzie on teraz jest ?
Legia miała farta, bo akurat Janczyk wystrzelił formą na młodzieżowych MŚ w Kanadzie(?)

A Florian kopie w Zniczu i nie zawsze mieści się w wyjściowej '11' . Rozegrał tylko 8 meczów na wiosnę.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2009, 16:27
7 kotów napisał(a):Wyświetl post

Dawid Florian prawie jak Diego Forlan.Dziś nie ma miejsca w Zniczu Pruszków
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.06.2009 o godz. 16:30.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 09.06.2009, 16:28
Florian w Zniczu. wchodzi z ławki od czasu do czasu

p.s. miał być mecz kadry a na tvp1 jakąs 3 lige pokazuja chyba, na dodatek za mało kamer wzięli

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.06.2009, 22:23
Stilić w Zagłębiu?

http://sport.onet.pl/0,1248759,19873...wiadomosc.html

buahahahah, czego to te dziennikarzyny nie wymyślą.

@7 kotów - takich jak Florian się pamięta, przecież tutaj na forum to był płacz i zgrzytanie zębów jak w jednym z meczów Lecha pare razy prosto kopnął piłke. Jak mogliśmy takiego zawodnika puścić, wstyd, brak skautingu itd.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 09.06.2009 o godz. 22:27.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów