|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Otrzymał ktoś już wezwanie na komisję?
Czy już sobie odpuszczają takie głupoty i kolejne roczniki? ![]() Jedynie wirtualne wojsko jest w porządku ![]()
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 15.02.2009 o godz. 17:15.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wojsko zadne glupoty;]
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Podbijam pytanie "pirata z karaibów " czy otrzymał już ktoś wezwanie na komisję ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyzby strach przed nieznanym?
![]() ![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Na komisje wezwanie dostaniecie, dalej będą przydzielać kategorie.
Zawieszony (podkreślam, bo niektórzy błednie twierdzą, że jest zlikwidowany) jest póki co tylko pobór. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
dzisiaj bylem po wpis do książeczki, i jestem w rezerwie (formalnie od 11 lutego), szeregowy
http://www.wszwkrakow.sow.mil.pl/aktu/komunikat_SG.pdf
Ostatnio edytowane przez Luu... : 18.02.2009 o godz. 21:07.
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Czy dobrze wnioskuje
1.Po wpis do WKU ida tylko ci co mają A. 2.Ci z B12 maja komisje lekarskie ponownie?I potem po roku od decyzjii o b12 maja wpis? 3.Ci z D ..maja D i tyle,bez przenosin Edit-- ci z B12 tez sa przeniesieni do rezerwy !!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 18.02.2009 o godz. 15:08.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
dostał ktoś wezwanie na komisje lekarska teraz jakoś
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Pewne info ? bo ja mam B12 i mialem robić jakieś badania lekarskie przez rok żeby zweryfikować moja chorobe i coś kurka do lekarza ani raz nie dotarlem bo mi sie nie chciało
![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Czyli wystarczy jezeli sie zjawie na WKU i dostane normalnie wpis do rezerwy jak dobrze rozumiem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak, przeniesiony do rezerwy już jesteś, ale jak chcesz mieć na papierze to książeczka i na WKU
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Dzis bylem po Wpis(Na Rydla......ludzi malutko jeden przedemna jeden za mna,az sie zdziwilem co tak malo Tez mam b12,i pytam babki czy bedzie komisja,a ona najpierw na to ze nie moge zostac z b12 tylko musi mi zostac przydzelona kategoria,,ale potem poszla sie zapytac kogos dokladnie do drugiego pokoju,i i w sumie stwierdzila ze chyba zadnej komisjii nie bedzie. P.S "Witamy pana w rezerwie " :roftl: hahahhahaha
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 19.02.2009 o godz. 17:04.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Mam pytanie odnośnie wpisu do książeczki że zostaje się przeniesionym do rezerwy. Trzeba być osobiscie czy można kogoś wysłać z ową książeczką do WKU aby podbili "rezerwa" ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Osobiście
10 znaków |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
No i co oni wyprawiaja rozsylaja wezwania na komisje do kumpla juz przyszlo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
O czym Ty mówisz?
Przecież muszą przyznać kategorie, ale nic poza tym. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Ustawa wprowadza pojęcie „kwalifikacji wojskowej” zamiast „poboru”. Zakres przedsięwzięć realizowanych w czasie prowadzenia kwalifikacji wojskowej obejmuje: założenie ewidencji wojskowej, orzeczenie o zdolności do czynnej służby wojskowej oraz wydanie osobom podlegającym stawiennictwu do kwalifikacji wojskowych dokumentów osobistych (książeczek wojskowych).
Ponadto ustawa zagwarantuje obywatelom uregulowanie stosunku do służby wojskowej przez przeniesienie ich do rezerwy bez odbywania czynnej służby wojskowej. Zgodnie z art. 18 cytowanej ustawy, wszystkie osoby stawiające się do kwalifikacji wojskowej zostaną skierowane do właściwej komisji lekarskiej w celu określenia ich zdolności do czynnej służby wojskowej i przeniesione z mocy prawa do rezerwy - po uprawomocnieniu się decyzji administracyjnej (orzeczenia komisji lekarskiej)." http://www.wszwkrakow.sow.mil.pl/aktu/komunikat_SG.pdf ![]()
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Witam Panowie , mam pytanie jak to jest z tymi badaniami : Wchodzi się samemu do pokoju i lekarz bada ( np.jak w przychodni ) czy wchodzi się parami albo nawet po 3 osoby i tam każdy się rozbiera (ściąga się wszyściuteńko jak dawniej czy pozmieniali coś ? i badania robią na raz ? Jak to jest dokładniej , bardzo bym prosił o jakieś info
![]() Jest jeden lekarz czy paru lekarzy ? , Jakieś lekarki ?
Ostatnio edytowane przez TSW_PDW : 15.04.2009 o godz. 16:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Często wchodzi się do pokoju lekarskiego po 3 osoby, tam siedzi komisja lekarska i pokolei was bedą badac(waga, wzrost, wzrok, refleks itp) rozbiera się tylko do bielizny także spokojnie
![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Mam Pytanie
Jeśli chciałbym isc do szkoły podoficerskiej to musze isc do liceum czy moge do technikum gdyby ktoś miał linka z zasadami przyjmowania to byłbym wdzięczny |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
www.mon.gov.pl www.wojsko-polskie.pl A i gdzieś na ul Koletek istnieje ponoc jakis pokój w którym można porozmawiac o swojej karierze w wojsku z kimś obeznanym w temacie. ![]()
Nie pytaj mnie o nią, znasz ją doskonale,
Nie pytaj co Tobie da lecz co Ty możesz zrobić dla niej, Codziennie w innym stanie ją spotykasz Lecz czujesz tylko dumę gdy ktoś o Wisłę Cie zapyta... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Z racji, że dostałem na jutro wezwanie do kwalifikacji wojskowej to mam zapytanie z czym tam idę? Tzn. czy wystarczy samo to wezwanie i potwierdzenie zgłoszenia się do rejestracji przedpoborowych (którą to dostawało się jakoś w październiku)?
![]()
the end
|
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Weź ze sobą to wezwanie, legitymacje szkolną lub jakiś dokument, że się uczysz no i zdjęcie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Mówił, że żadnych zaświadczeń o pobieraniu nauki nie trzeba. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
A ze szkoły żadnych kwitów nie brałem.Na odwrocie coś piszę o zdjęciu 3x4 cm. Nie mam takiego. Da radę jak zaniosę fotkę rozmiaru dowodowego? ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Wystarczy legitymacja sprawna (podbita). Pytali mnie o jakieś świadectwo, nie miałem, nic nie mówili.
No zwykłe zdjęcie. Ja miałem takie zwykłe to przycięli. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Najgorsze jest to że w razie jakiegokolwiek konfliktu wszyscy pójdziemy jak te osły ze stopniem szeregowego na pierwszy ogień.... mnie się ta wizja za bardzo nie podoba, ale do wojska też nie pójdę
![]() ![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
A ja mam takie pytanie... gdzie mogę podbić tą książeczkę wojskową?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Chodził ktoś do Wyższej Szkoły Oficerskiej we Wrocławiu? Mam kilka pytań będę wdzięczny za priva
![]() ![]() ![]() "..i przysięgam być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej, stać nieugięcie na straży Jej honoru.." |
|
|