|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
tak sie strzela bramki
dycha bez kozery ;d ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Wg statystyk z dodatku do PS po akcjach z lewej strony (naszej, czyli Piotra Brożka) straciliśmy w tym sezonie tylko 2 bramki. Podczas gdy akcje z prawej dały rywalom 8 goli. Brawo Piotrek, cichy bohater tego sezonu.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale Pietia to nie jest INTERNATIONAL LEVEL
ale wole go takiego jaki jest, niz ma byc international level dzieki sterydom ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Marcelo i Głowa odwalili kawał dobrej roboty |
|
|
|
Guest
|
|
|
Uważam, że Piotrek Brożek wraz z Sobolem grali najsolidniej w tym sezonie a końcówkę miał na baaardzo dobrym poziomie. I w porównaniu z drugą stroną boiska ( Baszczu, Singlar) było widać że ta lewa strona zawsze chodziła o wiele sprawniej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zeby nie bylo zbyt pieknie, warto wspomniec o jednym. Wyprowadzanie pilki z wlasnej polowy, kuleje u Brozka przeokrutnie. Kiedys razilo mnie to u Baszczynskiego, tyle ze on nawet w najslabszych meczach mial wspolczynnik mniej wiecej 50/50, czyli jedna pilka do partnera, jedna do przeciwnika.
Piotr Brozek w ostatnich meczach, to chyba z 90 % pilek walil byle przed siebie, za linie lub pod nogi rywala. To troszke za duzo i dobrze by bylo, gdyby ktos w klubie postaral sie z Piotrem nad tym popracowac. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hmm Łobo miał dobrą końcówkę sezonu (nie chodzi tylko o mecz z Lechią).
A Pawełek w tej rundzie bronił bardzo równo i na prawde całkiem przyzwoicie. Nie wiem czy popełnił jakiś błąd prócz tego kiksu z Lechią. |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Sonda jest w przekroju całego sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Skrzydła kiedys to byla nasza najmocnejsza broń ,dzis juz tak nie jest. Singlar jest zbyt wolny i mało kreatywny ,to solidny grajek ale nic pozatym.Baszczu byl od niego duuuzo lepszy. Priorytetem zeby uruchomic wiec chociaz jedno bedzie wiec znalezienie szybkiego i celnie dosrodkowywujacego zawodnika typu Kosowski.Wtedy ta gra bedzie wygladala duzo szybciej ,co da szybsze mozliwosci do kontr . Ogolnie potrzeba nam zawodnika/ów ,z bieganiem Cwielonga ,sprytem Boguskiego i nosem Frankowskiego.,a gabaryty moga miec jak Trabalik ![]()
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 06.06.2009 o godz. 17:11.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
ale jego już Barca bierze... a tak na poważnie Singlar gra poprawnie, ale nieraz mało zdecydowanie...mam nadzięję że będzie prezentował się lepiej. Pietia mało angażuje się w akcie ofensywne, a ma ku temu predyspozycje. Prawa pomoc jest dobrze obsadzona teraz... potrzebny nam fighter na lewą pomoc...taki co będzie szumu dużo robił a przy okazji coś efektywnie zagra...chciałoby się powiedzieć - Kosa wróććć! ![]()
Ostatnio edytowane przez Proud : 06.06.2009 o godz. 17:25.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wybieranie Pawełka jako najgroszego bramkarza tego seoznu to baaaardzpo duże przegięcie.
Ja go zapamiętam przede wszystkim z kiksu z Lechią, ale też z świetnego meczu z Arką w Gdyni, z Legią w Warszawie, z Bełchatowem u siebie.. Jeszcze coś bym wymienił. Spokojnie, akurat ta runda w wykonaniu Pawełka była naprawde solidna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Dokładnie. Podpisuje sie pod tym wszystkim. Tą rundę Mario miał naprawdę dobrą zdarzył mu sie jeden kiks podsumowując na pawno nie był najgorszym bramkarzem sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wp wybrała jedenastke sezonu w 11 znaleźli się czterej gracze Wisły Piotr Brożek,Radosław Sobolewski,Rafał Boguski i Paweł Brożek
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Brakuje Marcelo. Zdecydowanie.
W obronie bez zarzutu, właściwie miał tylko jeden poważny błąd w meczu ze Śląskiem na wyjeździe, poza tym solidna i równa gra przez cały sezon. Do tego trzy strzelone bramki, z czego dwie dały nam zwycięstwa 1-0 (wyjazd z Arką i u siebie z Legią). Poza tym jedenastka bez zastrzeżeń ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
MCX - to jest jedenastka sezonu, a nie rundy wiosennej
.Gdyby Marcelo grał jesienią, z całą pewnością miałby miejsce w w/w jedenastce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A gdzie Bóg polskiej piłki, najlepszy napastnik w histroii tej ligi, przyszła gwiazda europejskiej ?
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wczoraj wpędzał w kompleksy bramkarza RPA. Dzisiaj chyba robią sobie wycieczkę z Leoooo.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A mi brakuje Jana Muchy zasłużył sobie na 11 sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Raczej o Lewandowskiego (którego polscy kibice Borussi wprost nie mogą się 'doczekać' ) ,tak jak napisał wolfy
Jedenastka w sumie dobra,jeśli chodzi o naszych Wiślaków,choć można by tam Głowackiego dorzucić ![]() I na bramkę raczej też Mucha ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
a ja nie wiem za co Chinyame tam umiescili, bo jesli za bramki to okej, ale jesli za gre... tyle kiksow w sezonie zaden pilkarz (napastnik) w ekstraklasie nie popelnil.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Zadaniem napastnika jest strzelanie goli. Chinyama strzelił najwięcej goli, czyli jest najlepszym napastnikiem. To jest jedyne kryterium i nie ma nad czym dyskutowac...
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wg mnie za Jodłowca powinien być Głowa albo Marcelo. Ale pewnie nie chcieli za dużo Wiślaków
![]() |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Co prawda nie piłkarz ale niech będzie tu.
Kto ma dostęp do Radia niech włączy Radio Kraków. Ochalik gada. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
a co raczył był powiedziec ?
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Dalej gada.
To cała audycja jest - głównie na temat stadionu i gry poza Krakowem. Zasadniczo nic ciekawego oprócz tego, że klub będzie rozmawiał z SKWK na temat transportu kibiców do Sosnowca. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
dobrze ze nie wynajmujemy stadionu w Oswiecimiu :(
![]()