The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2009, 16:03
Prędzej Wisła przeminie niż Lech, założymy się Marszałku? ;-)

Zieliński to bystry gość, takie też wrażenie zrobił na konferencji prasowej. Nie wiem czego można się po nim spodziewać w Lechu, aczkolwiek to stanowisko to dla niego naprawdę duża szansa i podobnej już w życiu może nie otrzymać jeśli w Poznaniu mocno zawali. Cieszy natomiast zatrudnienie Primela na trenera bramkarzy, chodzą o nim słuchy że to obok Dowhania i Dawidziuka największy fachowiec z ligi.
Odpowiadając na pytanie krissu, trenerem był Muchinski. I tak jak Młynarczyk, był raczej słabiutki w tej materii.

@kreseq
Ponoć mają być zatrudnieni dwaj bramkarze z ligi polskiej, stawiam na Stachowiaka i Kasprzika. Choć nie jestem co do nich przekonany, raczej powinniśmy szukać lepszego bramkarza.

Jak będzie w przyszłym sezonie to się dopiero okaże, fajnie że drużyny nie rozsprzedadzą. Pogorzelczyk na www.lechpoznan.tv stwierdził, że odrzucili propozycję BVB, która chciała zapłacić za Lewandowskiego 3 mln pln.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 05.06.2009, 16:03
Stachowiaka kupują chyba - w pakiecie z trenerem...
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 05.06.2009, 16:10
kreseq napisał(a):Wyświetl post
a oni bez bramkarza
Wielkie mi halo.

My bez bramkarza dwa mistrzostwa zdobyliśmy

Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.06.2009, 16:17
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post

,

hehe no moze i masz racje.. w końcu Wisła ma już 103 lata... a obecny Lech(amica) ma roczek i w dorobku 3 miejsce i puchar polski... słabo
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 05.06.2009, 16:23
Co do bramkarzy to lipa...najlepsi sie nie rusza z wlasnego klubu Predzej napastnika czy obronce mozna wyrwac za jakas kosmiczna jak na nasze warunki kwote
Kasprzik to dobry pomysl. Moze to nie jest tak klasowy bramkarz jak Mucha ( ktorys jest ? ) ale wystarczy jesli bedzie trzymal forme. Moze chcecie na wypozyczenie Skabe? Mysle ze to lepsze niz to co aktualnie macie w swojej szkolce

Wisla zdobyla MP bez bramkarza ale macie jako taka obrone a Lech jednak ma troszke mniejsze mozliwosci w tej formacji. To oczywiscie moje zdanie i nie kazdy musi sie z tym zgadzac.
Pawelek to drewno i puszczal babole, ale tez mial kilka dni konia, moze nie takich jak Bodzio W ale jednak...

Ja moge sie zalozyc ze Wisla tak szybko nie przeminie...chyba ze chwyci sie w chwili desperacji fuzji ale mysle ze kibice by im tego nie darowali. Myle sie Wislacy ?
PS: Kto odpowie mi na pytanie. Jaki wielki polski klub nigdy w swoim dorobku nie mial v-mistrzostwa? Zawsze mnie to dziwi....MP jest, trzecie miejsce tez ale 2 juz nie...Ktos wie czemu? ( to nie prowokacja )
Ostatnio edytowane przez kreseq : 05.06.2009 o godz. 16:26.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.06.2009, 16:34
Cytat:
wiertar napisał(a):Wyświetl post
hehe no moze i masz racje.. w końcu Wisła ma już 103 lata... a obecny Lech(amica) ma roczek i w dorobku 3 miejsce i puchar polski... słabo

Bo kibice Amiki już tak mają , lubią "iść na majstra" od jakichs 4 lat i obwieszczać światu ze Wisla sie kończy

Jak sie skonczyla jedna i druga historia kazdy wie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Od: 05.2009

Stary 05.06.2009, 16:38
Sadze ze na trwanie w dobrej lub bardzo dobrej kondycji ,jak na polskie warunki , maja tylko kluby z duzych miast w ktorych buduje sie nowoczesne stadiony (oby ich bylo coraz wiecej) bo tylko wtedy bedzie sens inwestowac w takie kluby .Jak bedzie infrastruktura i apetyt na pilke nozna na duza skale to sa o wiele lepsze perspektywy .
Ciekawe kiedy sportowo dogonimy chociaz Bundeslige ? Mam nadzieje ze dozyje jeszcze takiego momentu
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.06.2009, 17:15
PS: Kto odpowie mi na pytanie. Jaki wielki polski klub nigdy w swoim dorobku nie mial v-mistrzostwa? Zawsze mnie to dziwi....MP jest, trzecie miejsce tez ale 2 juz nie...Ktos wie czemu? ( to nie prowokacja )
Lech Poznań- co wygrałem?
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.06.2009, 17:16
Poziomu sportowego jak w Bundeslidze to my się możemy nie doczekać, chyba że Bundesliga obniży poziom do naszego.
Co do tych bramkarzy to w naszej lidze poza Muchą nie ma dobrych golkiperów według mnie. Są solidni ale nic ponad poziom ligowy.
Ciekawie jak dalej potoczy się sytuacja ŁKS-u?
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Od: 08.2004

Stary 05.06.2009, 17:46
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Lech Poznań- co wygrałem?

Pudło. Strzelaj dalej...
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 05.06.2009, 17:50
swój chłop napisał(a):Wyświetl post
Pudło. Strzelaj dalej...
dlaczego pudło? Lech nigdy nie miał 2 miejsca
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Stary 05.06.2009, 17:52
Bundesligi ? Niestety never...
Mam uzasadnioną nadzieję, że osiągniemy poziom - let's say - Belgii w ciągu najbliższych 5-6 lat.
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Stary 05.06.2009, 17:54
dlaczego pudło? Lech nigdy nie miał 2 miejsca

Lecha już nie ma, jest Amica...
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 05.06.2009, 17:56
swój chłop napisał(a):Wyświetl post
Lecha już nie ma, jest Amica...
ale wtedy pytanie nie ma sensu, bo Amica nigdy nie zdobyła mistrzostwa Polski
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Stary 05.06.2009, 17:59
ale wtedy pytanie nie ma sensu, bo Amica nigdy nie zdobyła mistrzostwa Polski
Racja, i oby tak było dalej
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
luty tur
Banita

Od: 06.2009

Stary 05.06.2009, 18:08
toczy sie walka o miejsce barazowe do ekstraklasy
jak narazie ma je Korona

ale ja Wam powiem, ze wolałbym Podbeskidzie Bielsko-Biała do awansu niz wszystkie Korony, Znicze, czy Cracovię... same przekrętasy...

no i już wiadomo

Cracovia zmierzy się w bratobójczym barażu z Koroną Kielce... 13 czerwca, 17 czerwca
Ostatnio edytowane przez luty tur : 05.06.2009 o godz. 18:24.
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.06.2009, 18:25
Już nie w bratobójczym. Ciekawy mecz z podtekstami

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.06.2009, 18:29
Też bym wolał, ale w sumie i tak by Bielsko Biała dostała dwa razy po 4-0 w plecy od KSC i tyle by ich widział w Ekstraklasie. A teraz mi już wsio ryba, bo i Cracovii i Korony nie cierpię

Trochę I ligę w tym sezonie śledziłem i jedyne co mogę powiedzieć to, że awansowały dwie drużyny które na to zasługiwały. Poza tym dziwne mam przeczucie że dalej się tam mecze drukuje, GKS Katowice zagrożonymi barażami zaczął nagle ze wszystkimi wygrywać (Widzew, Podbeskidzie). Korona też ostatnio nadspodziewanie dobrze... Znicz chyba bez przekrętów odpuszcza kolejny raz rundę wiosenną.
the end
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.06.2009, 18:32
Cracovia grała 2 sparingi z Podbeskiedziem i oba wygrała w ostatnim roku. Korona to jednak o wiele lepszy zespół mający realne szanse na awans. Zganiacz, C.Wilk i wiecznie młody Andradina Ciekawe jak tam na trybunach będzie? Czy WTSK znowu ich zjednoczy ?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.06.2009, 18:33
I w sumie dobrze. Po co kolejna drużyna typu Znicz w Oranżadzie?

A czy wejdzie Korona czy zostanie Cracovia to i tak ANTY WISŁA będzie w ekstraklasie jakaś

Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Stary 05.06.2009, 18:36
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Czy WTSK znowu ich zjednoczy ?
Jak sie patrzy na fora Lecha i Cracovii po ostatnim meczu to watpie zeby sie zjednoczyli w meczu w ktorym graja naprawde o zycie , zreszta co mnie to obchodzi czy sie beda jednoczyc czy nie i to jeszcze "kosztem" Wisły
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.06.2009, 18:37
GERO7 - chyba miałeś na myśli austriacką Bundesligę, a nie niemiecką...

Mecz barażowy całkiem ciekawy. Jakby nie było, w kolejnym sezonie tak czy siak będzie grać kolejny klub, z którym mamy kosę. Mimo wszystko jestem święcie przekonany, że ktoś z Gdyni i Krakowa wyraźnie maczał palce w degradacji ŁKS-u i nie zrobiono tego w 'czysty' sposób. Fakt, długi długami, ale sportowo ten klub dał sobie radę. Jeśli ŁKS wywalić, to w zamian dać 3.miejsce z 1.ligi, a czwartą drużynę do barażu... A nie, że takiej gówno grającej obecnie Cracovii czy Arce daje się jakiekolwiek szanse na pozostanie w Ekstraklasie. Ba, Arce ten udział się zapewnia...
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Stary 05.06.2009, 18:42
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
GERO7 - chyba miałeś na myśli austriacką Bundesligę, a nie niemiecką...
Nie no mialem na mysli niemeicka bundeslige
Mysle ze za jakies 20 lat bedziemy mieli pełne jedenastki w polskich klubach piłkarzy moze nie takich jak sa w Bayernie , ale beda kluby o sile Borrusii Dortmund,Hannoveru cz Hoffenheim
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 05.06.2009, 18:50
Ja bym nie był jeszcze taki pewnien czy to Arka nie bedzie grała tych baraży
ŁKS sie odwołał wszędzie gdzie mógł a w polskiej piłce już nie takie rzeczy się zdarzały hehe
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Stary 05.06.2009, 18:55
Przychody Shalke/Borussi/Stuttgartu to 100-150 mln Euro (450-680 mln zlotych dla leniwych) Przychody Wisły to30-35 mln zlotych. Wystarczy za odpowiedź - niestety...
Ostatnio edytowane przez zajacek : 05.06.2009 o godz. 19:00.
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Stary 05.06.2009, 19:00
zajacek napisał(a):Wyświetl post
Przychody Shalke/Borussi/Stuttgartu to 100-150 mln Euro (450-600 mln zlotych dla leniwych) Przychody Wisły to30-35 mln zlotych. Wystarczy za odpowiedź - niestety...
No ale moze nasza gospodarka sie rozwinie na tyle ,ze bedziemy mieli firmy ,liderow w regionie ,ktore beda mialy kapital na tyle duzy ,ze na sport beda mogli przeznaczyc tyle co firmy z Niemiec .Ponadto moze powstana jakies w koncu obiekty do szkolenia mlodziezy ,ze bedziemy mieli pilkarzy konkurencyjnych do tych z zachodnich lig

No ŁKS sie bedzie odwoływal , tylko nie wiem czy ten Sad Administracyjny bedzie badal sprawe merytorycznie ,czy tylko sprawdzi kwestie formalne ? Zapewne bedzie chodzilo o te drugie , a tu ŁKS pewnei bedzie zarzucał że nie rzetelnie badali dokumenty ,ze czlonkowie Komisji byli w przeszlosci zwiazani z Cracovia itd. Trudno bedzie ŁKSowi wygrać ,choc w tym bajzlu wszystko mozliwe
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.06.2009, 19:28
Moze to nie jest tak klasowy bramkarz jak Mucha ( ktorys jest ? ) ale wystarczy jesli bedzie trzymal forme.
Szczerze mówiąc nie rozumiem zachwytów nad Muchą. Nie powiedziałbym, że to jakiś wybitny zawodnik. W podobnej sytuacji jest Pa. Brożek - to, że jest się najlepszym w tej lidze nie czyni jeszcze klasowym graczem.
Gdybyście wciąż mieli Fabiana Mucha przyrósłby do ławy.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.06.2009, 01:47
Fabian zagrał w Legii 2-3 dobre mecze, reszta to kwestia promocji. Nigdy chłopa nie lubiłem
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.06.2009, 10:39
GERO7 napisał(a):Wyświetl post
No ale moze nasza gospodarka sie rozwinie na tyle ,ze bedziemy mieli firmy ,liderow w regionie ,ktore beda mialy kapital na tyle duzy ,ze na sport beda mogli przeznaczyc tyle co firmy z Niemiec .Ponadto moze powstana jakies w koncu obiekty do szkolenia mlodziezy ,ze bedziemy mieli pilkarzy konkurencyjnych do tych z zachodnich lig

No ŁKS sie bedzie odwoływal , tylko nie wiem czy ten Sad Administracyjny bedzie badal sprawe merytorycznie ,czy tylko sprawdzi kwestie formalne ? Zapewne bedzie chodzilo o te drugie , a tu ŁKS pewnei bedzie zarzucał że nie rzetelnie badali dokumenty ,ze czlonkowie Komisji byli w przeszlosci zwiazani z Cracovia itd. Trudno bedzie ŁKSowi wygrać ,choc w tym bajzlu wszystko mozliwe
Tu nie chodzi o gospodarke kraju!! Te kluby SAME sie utrzymuja(no moze poza Schalke ktore sponsoruje Gazprom). Klub to normalne przedsiebiorstwo ktore zarabia na nas - na kibicach. Taka prawda.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.06.2009, 13:06
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Tu nie chodzi o gospodarke kraju!!
Ależ tak - tu chodzi o gospodarkę kraju! Bogatsze społeczeństwo - większe wpływy z biletów, pamiątek, praw telewizyjnych i kontraktów reklamowych. Porównaj kwoty płacone przez kibiców niemieckich za bilety, pamiątki etc. z naszymi cenami.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów