The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2009, 08:32
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
W temacie transferów wiemy tyle co nic - ja w tym momencie nie rozumiem po co pozbywano się Baszcza i Zienia - Wilczek mówił do tej pory o przebudowie zespołu a jednocześnie klub stara się o przedłużenie kotraktu z Sobolem (lat 33), gdzie w tym sens i logika. A Sobol w meczach europejskich pucharów na ogół zawodził do tej pory...

Nie moje pieniądze, niech więc robią z nimi to co chcą tyle tylko, żeby potem nie mówili że byla szansa na awans do LM a przez brak kilku wzmocnień nie udało się tego osiągnąć...

Powiem więcej gdyby Wiśle podwinęła się noga w kwalifikacjach do LM, Mistrz Polski w przyszłym roku nie będzie już rozstawiany...
Jeśli chodzi o kontrakty dla Baszcza i Zienia to stoję murem za zarządem. Ci zawodnicy chcieli kontraty na poziomie 300tys. albo więcej (a w dodatku pewnie nie motywacyjnych). A za rok/2 pewnie graliby w ME za takie pieniądze. I ja się pytam gdzie tu logika

Sobol to inna bajka. Jemu taki chajs się absolutnie należy, bo chłop zapier*** aż miło. Jego wkład do zespołu jest niepodważalnie większy od wspomnianej pary grajków. Poza tym stosunkowo łatwo będzie zastąpić Zienia jakimś wynalazkiem ze Słowacji i Baszcza (nie wiem kim) niż Sobola kimkolwiek.
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 05.06.2009, 09:30
Wg.mnie odpadły właśnie kontrakty Zienia , Baszcza i Dawidowskiego - to jest sporo kasy.
Dochodzi Garguła.Na jeszcze jednego dobrego gracza powinno starczyć wkońcu sprzedali Clebera jeszcze.
Zamiana Brożka czy Marcelo na innego grajka który nie wiadomo czy się wkomponuje w drużynę jest idiotyzmem i żadnym wzmocnieniem bo w najlepszym razie wyjdzie na to samo.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 05.06.2009, 09:46
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post

http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=50742
no i nareszcie ktoś napisał coś prawdziwego zamiast głośnych propozycji transferowych?
.
Co ty tu widzisz prawdziwego? Idiota wg własnego widzimisie wycenił najlepszego piłkarza ekstraklasy, króla strzelcow na 2,5mln e Przypomnę kolejny raz, że Janczyk poszedł za 4,2mln e! W****iają mnie te artykuły, gdzie jakieś podrzędne pismaki wyceniają Brożka na 2,5 - max 3 mln e. Jeszcze patałach śmie pisać, że cena jest wysoka.

" nie będzie transferów do drużyny mistrza Polski" - poczekamy zobaczymy. Mistrzostwa też miało nie być.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.06.2009, 11:47
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Co ty tu widzisz prawdziwego? Idiota wg własnego widzimisie wycenił najlepszego piłkarza ekstraklasy, króla strzelcow na 2,5mln e Przypomnę kolejny raz, że Janczyk poszedł za 4,2mln e! W****iają mnie te artykuły, gdzie jakieś podrzędne pismaki wyceniają Brożka na 2,5 - max 3 mln e. Jeszcze patałach śmie pisać, że cena jest wysoka.

" nie będzie transferów do drużyny mistrza Polski" - poczekamy zobaczymy. Mistrzostwa też miało nie być.
Juz o tym po czasie mowino ze cena Janczyka byla nadmuchana przez media, poszedl za jakies 2,5-3 mln euro, choc i tak sporo za goscia ktory nic nie osiagnal. Brozek jest warty z 4 mln euro..
Odpowiedz cytując
Luquas
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 05.06.2009, 12:01
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Juz o tym po czasie mowino ze cena Janczyka byla nadmuchana przez media, poszedl za jakies 2,5-3 mln euro, choc i tak sporo za goscia ktory nic nie osiagnal. Brozek jest warty z 4 mln euro..
Badźmy obiektywni, Janczyk odszedł za takie pieniądze dzięki świetnej grze na MŚ do lat 20. Zresztą rosyjskie kluby wydawały pieniądze na "lewo i prawo", teraz już nie są tacy hojni. Owszem Brożek jest od niego lepszy, ale jest po kontuzji i to może troszkę zbić jego cenę, oczywiście nie musi.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.06.2009, 12:14
Odnośnie tych wszystkich spekulacji prasowych to ja owszem czytam to jeśli jest coś o Wiśle ale nie przykładam do tego wielkiej wagi ponieważ ktoś nie miał o czym pisać więc napisał o Wiśle jakieś głupoty z księżyca wzięte. To czy będą transfery czy nie to się okaże, oby były jak najszybciej żeby nowi gracze mogli się zgrać. Co do Cantoro i Niedzielana jest dwie możliwości. Wisła ma w palnie zatrudnienie 5 nowych zadodników: bramkarz, prawy obrońca, stoper, lewoskrzydłowy i napastnik. Jeśli odejdzie teraz tych dwóch to Wisła będzie musiała sprowadzić na ich miejsca następców żeby mieć wystarczająco szeroką kadrę, a to też wiąże się z wydatkiem. Oczywiście nie chodzi mi o jakichś drogich grajków ale takich którzy zapełnią lukę po El toro i Wtorku i będą "wnosić" coś do drużyny. Mówię o piłkarzach młodych , tańszych , perspektywicznych typu Diaz, Ćwielong czy Marcelo. I teraz pytanie czy Wisła jak odejdą Cantoro i Niedzielan pozyska jakichś następców czy nie . Jeśli nie to ta dwójka powinna zostać w Wiśle a jesli przyjdą nowi na ich miejsce to niech odejdą . Najważniejsze jest by nasza kadra na następny seozn liczyła minimum 21 równych piłkarz: bramkarz x2,prawy obrońca x2,stoper x3,lewy obrońca x2, prawoskrzydowy x2, defensywny środkowy pomocnik x2, ofensywny środkowy pomocnik x 2, lewoskrzdłowy x2, napastnik x 4. I nie może być tak że np. Junior Diaz albo Ćwielong będą u nas spełniali dwie role bo jak zdarzy się tak że np. i Sobol i Pietia nie będą mogli zagrać w ważnym meczu to przecież Junior się nie rozerwie.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.06.2009, 12:19
I priorytetem na teraz powinno być przedłużenie kontraktu z Sobolem.
Odpowiedz cytując
Suszanin
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 05.06.2009, 12:43
fanfan napisał(a):Wyświetl post
I priorytetem na teraz powinno być przedłużenie kontraktu z Sobolem.
Żartujesz

http://sport.interia.pl/news/radosla...-wisle,1313363
WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie...

Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 05.06.2009, 12:49
Sprzedaż Janczyka to było najwyższe mistrzostwo świata i to się już nie powtórzy.
Pamiętajmy, że zawodnik jest wart tyle, ile ktoś za niego jest gotów zapłacić. Na dziś realna wycena Brożka to właśnie 2,5-4 mln ojro. I nie ma w tym "rozstrzale" niczego dziwnego - wszystko zależy od rozwoju sytuacji ( jeśli np sprzedamy Marcelo). Na szczęście do transferu Brożka droga dość daleka bo jemu wcale nie pali się jeszcze do koszenia kasy na emeryturę ( i chwała mu za to!).
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.06.2009, 13:20
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Brożek jest wart
1. tyle ile za niego zapłacą
albo
2. tyle za ile go wystawią
Jesteśmy w dość komfortowej sytuacji bo Brozio nie pcha się za granice na siłę ani klub nie chce go na siłę sprzedać -> stąd punkt 2.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 05.06.2009, 16:09
Myśle ze Brożek jeszcze troche pogra w Wiśle bo zagraniczne kluby bardziej polują teraz na napastnika Lecha Lewandowskiego niż na Pawła.Bramki w pucharze uefa maja swoją wartośc.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.06.2009 o godz. 16:12.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.06.2009, 17:11
element napisał(a):Wyświetl post
Widziałeś ów info na oficjalnej stronie?

Sobol nie przedłużył, a raczej RN której do tego nie śpieszno.

Znów niech czekają na zbawienie.. aż się w****i i pójdzie w ****.

Element tez jak Ty życze sobie zeby Sobola szybko zatwierdzili ,bo jak nie to to by bla jakas kpina i farsa stracic najcenniejszego zawodnika .

Oficjalnego infa tez nie bylo,szanowna "rada" musi sie naradzic niewiem nad czym moze ktos kwestionuje jego wartosc dla zespolu?Bo podobno tam zasiadaja tacy znafcy futbolu niczym Jola Rutowicz na dobrym wychowaniu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.06.2009, 09:15
Cytat:
Dłuższa przerwa Łobodzińskiego?
Nawet trzy miesiące przerwy w treningach mogą czekać Wojciecha Łobodzińskiego w związku z kontuzją, której nabawił się na zgrupowaniu reprezentacji.
Na wczorajszym treningu przebywającej w RPA drużyny narodowej "Łobo" nabawił się problemów z mięśniem przywodziciela.

Jeśli badania wykażą naderwanie mięśnia, to zawodnika czekać będzie długa przerwa w treningach. Mówi się, że pauza może potrwać nawet do trzech miesięcy. To z kolei oznaczałoby, że Łobodziński nie pomoże Wiśle w walce o grupową fazę Ligi Mistrzów.
W obliczu kontuzji Łobodzińskiego należy również rozglądnąć się za prawoskrzydłowym bo przy tak licznych absencjach (pozostajemy tyko z Małym) nie damy sobie rady a lipiec i sierpień będą miesiącami kluczowymi dla nas. Moim zdaniem klub powien sprowadzać zawodników z Ameryki Połudiowej - niestety ale Czesi, Słowacy u nas nie sprawdzają się a już napewno nie są wzmocnieniami swoich drużyn poza Muchą z Legii.

Głupotą jest sprowadzanie zawodników słabszych, od tych już grających w Wiśle a nasze zainteresowanie graczami Rużemboroka do tego niestety zmierza...

Na marginesie Skorża jest przeciwnikiem transferów za połudiowej granicy, mając świadomość tego że do nas przyjeźdzają jedynie przeciętni zawodnicy. Dla porównania taki Paulista, Uche (chociaż to Nigeryjczyk) zrobili więcej dla nas niż przez dwa sezony Jirsak a obaj łącznie nie kosztowali tyle co Czech. Trzeba mieć to na uwadze przy wyborze kandydatów do gry...
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 06.06.2009, 13:29
Prawnik25 skąd masz ten cytat?
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Stary 06.06.2009, 19:37
Pada temat Ameryki Poludniowej, badaja tez Balkany, choc i jedno, i drugie mocno przetrzepane, to i da sie tam cos wygrzebac z sensem - vide Marcelo. Powiem Wam jednak cos jeszcze - czemu np. nie sloneczna Italia ? Wpadl z wiejskiej ligi Napoleoni i grywal naprawde solidnie w polskie Premeirship. kto wie, lu takich grajkow mozna za bezcen wyciagac z naprawde niskich lig wloskich, gdzie futbol jest jednak na kosmicznym dla Nas poziomie. Skoro Blaszyczkowski przeszedl z niskiej klasy rozgrywkowej w Polsce w krotkim opdstepie czasu do Borusii, to radze sie zastanowic, ilu takich Blaszczykowskich moze biegac w np. Serie C.
Odpowiedz cytując
dejw92
Banita

Od: 06.2009

Stary 06.06.2009, 19:57
uzytkownik_forum napisał(a):Wyświetl post
Pada temat Ameryki Poludniowej, badaja tez Balkany, choc i jedno, i drugie mocno przetrzepane, to i da sie tam cos wygrzebac z sensem - vide Marcelo. Powiem Wam jednak cos jeszcze - czemu np. nie sloneczna Italia ? Wpadl z wiejskiej ligi Napoleoni i grywal naprawde solidnie w polskie Premeirship. kto wie, lu takich grajkow mozna za bezcen wyciagac z naprawde niskich lig wloskich, gdzie futbol jest jednak na kosmicznym dla Nas poziomie. Skoro Blaszyczkowski przeszedl z niskiej klasy rozgrywkowej w Polsce w krotkim opdstepie czasu do Borusii, to radze sie zastanowic, ilu takich Blaszczykowskich moze biegac w np. Serie C.

W Polskiej lidze Wisła ma jakiś scautów, a w serii C za Ch.. nie ma żadnego..
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Stary 06.06.2009, 20:12
Tylko co wynika ze scoutingu nad Wisla ? Jak dla mnie niewiele ostatnimi czasy.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 07.06.2009, 14:41
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 07.06.2009, 14:50
a ja myśle że do końca nie jest tak źle z tym Wiślackim scoutingiem.Małecki,Cwielong czy Marcelo wiele nie kosztowali a ich wkład w Mistrzostwo 2009 jest spory uważam.Kilka pomyłek było transferowych w ostatnich latach ale błędów nie robi tylko ten co nic nie robi.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.06.2009 o godz. 15:02.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.06.2009, 15:10
uzytkownik_forum napisał(a):Wyświetl post
Tylko co wynika ze scoutingu nad Wisla ? Jak dla mnie niewiele ostatnimi czasy.
2 mistrzostwa Polski w ostatnich 2 latach
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.06.2009, 15:35
AYALA napisał(a):Wyświetl post
a ja myśle że do końca nie jest tak źle z tym Wiślackim scoutingiem.Małecki,Cwielong czy Marcelo wiele nie kosztowali a ich wkład w Mistrzostwo 2009 jest spory uważam.Kilka pomyłek było transferowych w ostatnich latach ale błędów nie robi tylko ten co nic nie robi.
Ćwielong to akurat dużo kosztował - coś około 800 tysięcy PLN - przyszedł za długi z Ruchu wobec Wisły jak dobrze pamiętam. Małecki i Marcelo - zgoda
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.06.2009, 15:41
Cytat:
2 mistrzostwa Polski w ostatnich 2 latach
Małecki miał przebłyski, ale większość sezonów grał w kratkę. Potrzebujemy wzmocnień na ligę mistrzów.
Niech sprowadzą takiego Marcelo, ale w ataku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.06.2009, 18:18
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ćwielong to akurat dużo kosztował - coś około 800 tysięcy PLN - przyszedł za długi z Ruchu wobec Wisły jak dobrze pamiętam. Małecki i Marcelo - zgoda
Zakładając oczywiście, że tę sumę z Ruchu udałoby się ściągnąć, a nie skończylibyśmy jak dłużnicy św. p. Lecha, GKS-u Katowice czy Widzewa. Tak więc de facto Ćwielong przyszedł do nas za darmo.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.06.2009, 18:33
Pozytywne jest to, że nie marnujemy 13-15 letnich talentów, którzy przychodzą do klubu czego dowodem są Małecki, bracia Brożkowie. Co więcej po 10 latach nie tylko stanowią o sile Wisły ale również się z nią mocno identyfikują.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.06.2009, 20:01
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...awansowac.html
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.06.2009, 20:22
Z wywiadu:
Cytat:
Wyliczyłem, że przez rok Wisła na biletach i karnetach zarobiła 5 mln zł. Strata będzie więc spora.
Marek Wilczek: - Dlatego musimy awansować do LM. Nie mamy wyjścia.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.06.2009, 20:27
Cytat:
Marek Wilczek:
- Dlatego musimy awansować do LM. Nie mamy wyjścia.
Nie podoba mi się te zdanie Wilczka jak cholera, nie wiem czy zostało to wypowiedziane z przymrożeniem oka czy serio jeśli to drugie to jest to co najmniej dziwne. Niestety aby wymagać awansu do LM trzeba mieć czym straszyć... Zważywszy na okoliczności, nie gramy na R22, osłabienia składu (Zieniu,Baszczu) kontuzja Boguskiego, Garuguły czy Łobo... nie mamy prawa oczekiwać awansu do LM, chyba że Cupiał sypnie kasą a Bednarz tego nie spartoli. Możemy traktować ten awans tylko w kategoriach milej niespodzianki, tylko że sprawienie tej niespodzianka będzie bardziej realne niż zwykle.

edit: Zapomniałem dodać że nie wiadomo co z Pawłem bo coś mu się zaczęło z tym kolanem partolić :/
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.06.2009 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.06.2009, 20:34
Z ostatniego zdania Wilczka - o załataniu luk po ZIeniu i Baszczu - wynika jasno, że w tym okienku priorytetowa jest dla nas prawa obrona i lewa pomoc. Czyli na ten cel przypuszczam, że trochę pieniędzy się znajdzie (ale bez szaleństw ). Dalsze zakupy jedynie w przypadku sprzedaży któregoś z naszych piłkarzy lub zatrudnienie piłkarzy z kartą na ręku.
Pozostaje wierzyć, że następcy nie będą gorsi oraz, że zawodnikom z naszej kadry dopisze zdrowie i forma, wtedy możemy realnie myśleć o awansie do LM. No, chyba, że trafimy na Salzburg albo Olympiakos. Wtedy nawet taki stan rzeczy może nie wystarczyć.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.06.2009, 20:38
Mnie sie ten wywiad wogole nie podoba:
Cytat:
Na wszystko jest szansa
- o transferach, no tak SZANSA na wygranie miliona w zdrapce tez jest, tylko ze jakos nikt nie wygrywa

Cytat:
To nie będą jakieś wielkie wydatki
oby jakiekolwiek byly

Cytat:
Później wszystkie straty sobie nadrobimy
to mnie troche przeraza, mam nadzieje, ze jak stadion juz bedzie to nie przyjebia 50 zl za najtanszy bilet.

Wilczkowi nie za bardzo ufam, pol roku temu mowil, ze przyjdzie 3 zawodnikow - nie przyszedl nikt (bylo to juz po sprowadzeniu Beto)
Jednak do rozpoczeacia treningow wstrzymam sie od komentarzy. Licze, ze dzialaja po cichu i na pierwszym treningu zobaczymy nowe twarze.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.06.2009, 20:38
Chyba że przyjdzie na prawą obrone Bronowicki za darmo a na lewe skrzydło kupią tego Bozoka z Rożemborka. I wtedy liczby mogą sie zgadzać bo to co Dawidowski zarabiał pójdzie na kontrakt Garguły.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów