The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.06.2009, 11:07
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nasz klub zabiera się do transferów tak jak to jest napisane w niusie, tzn. że jesteśmy kimś zainteresowani, a wręcz jesteśmy bliscy pozyskania, a menadżerowie tych piłkarzy mają przyjechać do nas za 3 tygodnie (!!!) to ja już wiem, że nic być z tego nie może. Jeśli się kogoś chce kupić to się go kupuje, a nie przeciąga transfery przez miesiące
Ale teraz wszyscy zawodnicy sa chyba na urlopach nie, do pierwszego obozu jest jeszcze troche czasu wiec nie panikuj. A po za tym to okienko otwiera sie 1 lipca wiec co teraz mozesz zalatwic oficjalnie- nic
,
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.06.2009, 11:30
Oby się udało podpisać Mateję na 2 lata i Bozoka, chociaż bardziej wolałbym chyba Admira Vladavica.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.06.2009, 11:40
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Ale teraz wszyscy zawodnicy sa chyba na urlopach nie, do pierwszego obozu jest jeszcze troche czasu wiec nie panikuj. A po za tym to okienko otwiera sie 1 lipca wiec co teraz mozesz zalatwic oficjalnie- nic
I właśnie po to są menadżerowie, żeby załatwiać transfer kiedy ty jesteś np. na urlopie. A z zawodnikami, którym kończy się umowa możesz już w tej chwili oficjalnie podpisać kontrakt. Trzeba się śpieszyć bo na pewno nie jesteśmy jedynymi klubami interesującymi się tymi graczami.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 04.06.2009, 11:41
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post
Oby się udało podpisać Mateję na 2 lata i Bozoka, chociaż bardziej wolałbym chyba Admira Vladavica.
Robert Mateja powinien się zgodzić na warunki zaproponowane przez Wisłę ale jeżeli będzie grał tak kiepsko jak skakał na nartach to ja jestem zdecydowanie przeciw. Myślę, że prawnik mnie poprze.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.06.2009, 11:48
Arked napisał(a):Wyświetl post
I właśnie po to są menadżerowie, żeby załatwiać transfer kiedy ty jesteś np. na urlopie. A z zawodnikami, którym kończy się umowa możesz już w tej chwili oficjalnie podpisać kontrakt. Trzeba się śpieszyć bo na pewno nie jesteśmy jedynymi klubami interesującymi się tymi graczami.
Jak się załatwia tych którym się umowa kończy , pokazali Grecy - żeby zawodnik chciał przyjść(a rozumiem że mówimy o graczach wartościowych, którzy mają kilka ofert)to trza z nim gadać już w pierwszy dzień, kiedy to możliwe - dla umów kończących się teraz , już w zimie.Inaczej, zostaną nam resztki których nikt inny nie chce ale o czym tu mówić jak u nas juz z miesiąc leży sprawa Sobola - jak widać nikomu się jak zwykle nie śpieszy.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.06.2009 o godz. 11:50.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Blat Wywiad
Banita

Stary 04.06.2009, 12:02
A ja już wiem co bede czuł po zakończeniu okienka transferowego. Wiecie co? Wściekłość, złość, frustrację na kilku tutaj wypowiadających się kibiców w przypadku braku jakiegokolwiek znaczącego transferu. Już zapomnieliście chyba co dzieje się z naszą Wisełką od 4 - 3 sezonów? Ile razy była wyprzedawana? Ile razy media głosiły jej koniec? Ile razy kibice przeciwnych drużyn śmiali się z nas (Wisła - Lech 1:4... Wisła - Legia 0-1) i co? Ano nic. Dalej jesteśmy najlepsi w kraju. to my a nie innie mamy szansę na awans do LM! Ile razy to wy którzy POWINNIŚcIE być z Wisłą cały czas biadoliliście, narzekaliście, krzyczeliście CUPIAŁ PRECZ i tym podobne bzdety. Już nie mogę się doczekać waszych marudzeń w przypadku braku transferów. tak naprawdę Wisła nawet bez wzmocnień ma szansę na awans. Mamy piłkarzy młodych i doświadczonych, glodnych sukcesów. Wystarczy odpowiedniu przygotowanie fizyczne, motywacja i szczęście i awansujemy nawet bez wzmocnień. Ja w to wierze.

TYLKO WISLA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.06.2009, 13:14
Hives4 napisał(a):Wyświetl post

/Teoria spiskowa start/ Nowy kontrakt dla Sobola leży już ponad miesiąc, ale Rada Nadzorcza go nie zaakceptowała. Pamiętam jak kiedyś mówiono, że Cupiał chce się pozbyć wszystkich, którzy zawalili awans do LM, a Sobolewski dostał wtedy czerwoną kartkę. /Teoria spiskowa stop/
To tłumaczy przedłużenie kontraktu z Arkiem Głowackim. Masz może jakieś inne teorie, którymi chciałbyś się z nami podzielić?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 04.06.2009, 13:21
Tak, ale nie z nadętym moderatorem.

Wracając do wątku, strona główna podaje prawdopodobieństwo sprowadzenia Fonfary jako 4/5. Nie jest to kusząca perspektywa...
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.06.2009, 13:22
A że Sobol trafił bramkę która, gdyby nie fatalna pomyłka sędziowska, dawała nam LM to już innna sprawa nie...

A kontraktu z Penksą nie przedłużyli dlatego że mu sędzia bramki nie uznał...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.06.2009, 13:42
Proximus napisał(a):Wyświetl post
A że Sobol trafił bramkę która, gdyby nie fatalna pomyłka sędziowska, dawała nam LM to już innna sprawa nie...

A kontraktu z Penksą nie przedłużyli dlatego że mu sędzia bramki nie uznał...
To by również tłumaczyło ew. sprzedaż Pawła Brożka - on też w rewanżu nawalił. I z Cantoro pewnie nie przedłużą umowy.
Wszystko przez jeden mecz...
Parafrazując Obeliksa: "Ależ głupi ten Bogusław Cupiał!"
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.06.2009 o godz. 13:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Blade'S
Member

Od: 01.2008

Stary 04.06.2009, 14:01
Z tego co pamiętam to Zieniu kilka setek w Atenach zmarnował... A my głupcyi nie wiedzieliśmy czemu kontraktu z nim nie chcą przedłużyć
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Od: 02.2008

Stary 04.06.2009, 14:06
Sprawa pokoleniowa a tu się jakieś teorie spiskowe rodzą ;/ Żal...
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 04.06.2009, 14:12
Przypadkiem nie interesowaliśmy się Stachowiakiem?

http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Od: 05.2009

Stary 04.06.2009, 14:17
W mediach pojawiaja sie tylko domysly kto nas ewentualnie wzmocni , zadnych konkretnych nazwisk . Prognozuje ze jak beda wzmocnienia to raczej na lige polska a nie na LM
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.06.2009, 14:32
A na onecie piszą że LKS-owi przysługuje jeszcze apelacja. To co będzie kur*a z tym barażem?
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.06.2009, 15:06
z GK Na stadionie Wisły intensywna praca trwa nie tylko przy budowie nowego obiektu. Wszystkie biura przenoszone są obecnie do specjalnych kontenerów za trybuną południową. Tutaj pracownicy klubu będą mieli swoją siedzibę przez najbliższe dwanaście miesięcy, do czasu zakończenia budowy stadionu. Między innymi z tego powodu na razie przy ul. Reymonta wstrzymano rozmowy w sprawie transferów. Nie ma ofert dla piłkarzy Wisły, bo te nawet gdyby były nie mają gdzie wpłynąć. Przez przeprowadzkę nie działają ani telefony, ani faksy, ani maile.

no to mamy ofensywę transferową ...
rok temu Bednarz był na wakacjach
teraz nie może pracować bo nie ma faxu ani telefonu

nie będzie transferów
no przecież nie J. B. winny ani Cupi
przeprowadzka
Ostatnio edytowane przez emjot : 04.06.2009 o godz. 15:09.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.06.2009, 15:18
emjot spójrz na to z innej strony Nikt nie będzie mógł również odejść
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 04.06.2009, 15:30
Z innej beczki pytanie mam,
Czy w dobie elektronicznych podpisow, telefonii satelitarnej, komputerow wielkosci paczki fajek, wszechobecnych pdf-ow, wielomilionowych budzetwach klubow.... wciaz sie wysyla oferty transferowe faksem !!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.06.2009, 15:40
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Czy w dobie elektronicznych podpisow, telefonii satelitarnej, komputerow wielkosci paczki fajek, wszechobecnych pdf-ow, wielomilionowych budzetwach klubow.... wciaz sie wysyla oferty transferowe faksem !!

Na naszej-klasie negocjowaliśmy z Bełchatowem o Gargułę A tak poważnie to radzę sobie nie obiecywać za dużo.. Bramkarza nie kupimy na pewno.. no chyba że będzie jakiś dobry za free w co wątpię.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.06.2009, 15:40
7 kotów napisał(a):Wyświetl post

Tak niestety jest, fax jest jak list polecony mozesz sprawdzic kiedy byl wyslany badz odebrany.
,
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 04.06.2009, 17:07
Rodzi się zasadnicze pytanie kiedy wreszcie bedą pieniądze na transfery bo z sezonu na sezon przy obecnym kursie ciężko będzie sprzedać kogoś z obecnej kadry Brożek, Marcelo, ewentualnie Boguski

I również zgadzam się z opiniami że nazwiska ewentualnych wzmocnień mogą wypalić jedynie na ligę a na LM to za mało - zresztą ja w Bednarza nie wierzę, że uda mu się sprowadzić kogoś utalentowanego ze Słowacji, Czech- bo tacy do polskiej ligi nie będą chcieli przyjechać...

Jeżeli 20 czerwca usłyszymy, że klub szuka dalej zawodników do wzmocnienia-zamiast finalizować rozmowy to w moim przekonaniu Skorża poda się do dymisji i obejmie kadrę narodową. Jeśli miałbym na coś postawić pieniądze to to rozwiązanie jest bardziej prawdopodobne od tego że nas ktoś wzmocni (nie mylić przyjdzie za darmo)- bo w ten sposób można pozyskać raz na jakiś czas zawodnika,a nie robić z tego podstawowego "źródła" budowy drużyny (tym bardziej że chodzi o LM)...
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 04.06.2009 o godz. 17:14.
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Stary 04.06.2009, 17:14
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Tak niestety jest, fax jest jak list polecony mozesz sprawdzic kiedy byl wyslany badz odebrany.
Moze Bednarzowi sie zepsul faks i go dał do naprawy
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.06.2009, 18:08
I znowu sa jakies "listy" z pilkarzami

Znowu Bednarz jezdzi kogos obserwowac

znowu na testy przyjadą bramkarze

jednym slowem karuzela znowu sie kręci

A my jak co roku znowu musimy sie modlic zeby przed el Lm ktos z niej tylko nie wypadł bo skonczymy na 3 rundzie.

Znowu
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Valec
Banita

Stary 04.06.2009, 19:00
Blat Wywiad napisał(a):Wyświetl post
A ja już wiem co bede czuł po zakończeniu okienka transferowego. Wiecie co? Wściekłość, złość, frustrację na kilku tutaj wypowiadających się kibiców w przypadku braku jakiegokolwiek znaczącego transferu. Już zapomnieliście chyba co dzieje się z naszą Wisełką od 4 - 3 sezonów? Ile razy była wyprzedawana? Ile razy media głosiły jej koniec? Ile razy kibice przeciwnych drużyn śmiali się z nas (Wisła - Lech 1:4... Wisła - Legia 0-1) i co? Ano nic. Dalej jesteśmy najlepsi w kraju. to my a nie innie mamy szansę na awans do LM! Ile razy to wy którzy POWINNIŚcIE być z Wisłą cały czas biadoliliście, narzekaliście, krzyczeliście CUPIAŁ PRECZ i tym podobne bzdety. Już nie mogę się doczekać waszych marudzeń w przypadku braku transferów. tak naprawdę Wisła nawet bez wzmocnień ma szansę na awans. Mamy piłkarzy młodych i doświadczonych, glodnych sukcesów. Wystarczy odpowiedniu przygotowanie fizyczne, motywacja i szczęście i awansujemy nawet bez wzmocnień. Ja w to wierze.

TYLKO WISLA
Podoba mi się Twoje zdanie, aczkolwiek transfery muszą być. Gwiazd nie potrzebujemy ale zawodników sprowadzić musimy. Moim zdaniem nic się nie stanie jak do LM nie awansujemy, nawet juz się z tym pogodziłem. Chcę tylko aby za rok o tej samej porze Wisła nadal była mistrzem Polski. A ja znów będę mógł jak od 3 z górką lat, regularnie czytać ten temat i z uśmiechem patrzeć na niektóre wypowiedzi. A także marzyć, że niektóre plotki się spełnią i zobaczę Białą Gwiazdę na trybunach stadionu zespołu z czołówki europejskiej, podczas fantastycznej oprawy kibiców.
Moim zdaniem (i tu chyba prochu nie wymyślę) potrzebni: zmiennik na prawą obronę, środkowy obrońca, lewy pomocnik, napastnik, oraz jak by był za darmo bramkarz
Odpowiedz cytując
tomek6693
Member

Od: 03.2009

Stary 04.06.2009, 19:22
stopera trzeba pozyskac obowiazkowo , mam ogromna nadzieje ze pawel brozek zostanie wiec w tym przypadku pepe pojdzie na lewa strone , moze na niej grac takze pietia albo diaz. jezeli odejdzie pawel brozek to pewnie nie przyjdzie jakis snajper na jego miejsce i bedziemy zdani na bogusia , pepe i malego. nie szukajmy juz tego bramkarza na sile bo mysle ze w polu bardziej sa potrzebni gracze i niech to oni beda piorytetem. Cebanu z jakiegos powodu jest w Wisle i proponowalbym oddac mu posade w bramce na PP i PE i moze to bedzie najwieksza konkurencja dla Pawelka ? miejmy taka nadzieje. Czasem zdarza sie tak ze zamiast szukac graczy po calym swiecie trzeba poswiecic sie temu co sie ma
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.06.2009, 19:48
Podobno Wisła zainteresowana jest niejakim Admirem Vladavicem z Żiliny. Akurat kończy mu się kontrakt w czerwcu - gra na obu skrzydłach pomocy, jest obunożny. Taki drugi Kosowski.

Myślę, że jest to ciekawey zawodnik. Ni nic pozostaje nam czekać...
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 04.06.2009, 23:35
Romeu, zawodnik o którego starała się Wisła (co oficjalnie potwierdził Bednarz) przeszedł dzisiaj za darmo do Larissy.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.06.2009, 23:48
czyli można go było mieć za free...

szkoda ..

Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 05.06.2009, 06:43
nie piszcie takich rzeczy bo aż żal dupę ściska

http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=50742
no i nareszcie ktoś napisał coś prawdziwego zamiast głośnych propozycji transferowych?

Czyli najbardziej prawdopodobne opcje do Krajcik i Bozok, bo to chyba opcje najtańsze. Do tego Bozok zapewne nie będzie wysokokontraktowcem.
Wiele osób chciało w przeszłości Balasa, myślę że Bozok jest nawet lepszy.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 05.06.2009 o godz. 06:51.
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 05.06.2009, 08:05
Cytat:
Wisła w okresie przygotowawczym wyjedzie tylko na jedno zgrupowanie. Krakowianie udadzą się w dobrze znane sobie miejsce, czyli do austriackiej miejscowości Grosspetersdorf. Tutaj przygotowywali się już do sezonu dwa lata temu. W Austrii krakowianie będą przebywać jedenaście dni i rozegrają dwa sparingi, choć na dzień dzisiejszy jeszcze nie wiadomo, z jakimi rywalami. Czasu nie zostało wiele i ciekawe, w jakim składzie wiślacy spotkają się 20 czerwca. Kilka dni temu prezes Wisły, Marek Wilczek wyraził na naszych łamach intencję, by w pierwszym dniu przygotowań, trener Maciej Skorża miał już zamkniętą kadrę na rundę jesienną sezonu 2009/2010. Znając jednak historię Wisły ostatnich lat, trzeba z dużą dozą ostrożności podchodzić do tych zapowiedzi. W każdym razie w sprawie transferów powinno zacząć się coś dziać od przyszłego tygodnia.
W temacie transferów wiemy tyle co nic - ja w tym momencie nie rozumiem po co pozbywano się Baszcza i Zienia - Wilczek mówił do tej pory o przebudowie zespołu a jednocześnie klub stara się o przedłużenie kotraktu z Sobolem (lat 33), gdzie w tym sens i logika. A Sobol w meczach europejskich pucharów na ogół zawodził do tej pory...

Nie moje pieniądze, niech więc robią z nimi to co chcą tyle tylko, żeby potem nie mówili że byla szansa na awans do LM a przez brak kilku wzmocnień nie udało się tego osiągnąć...

Powiem więcej gdyby Wiśle podwinęła się noga w kwalifikacjach do LM, Mistrz Polski w przyszłym roku nie będzie już rozstawiany...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów