The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2009, 23:06
gigant napisał(a):Wyświetl post
ŁKS licencję na sezon 08/09 miał? Miał, czyli spełnił wymagania licencyjne.
Zajął 7 miejsce i utrzymał się w ekstraklasie? Tak.
To za jaki **** ma być przesunięty na ostatnie miejsce, w sezonie w którym otrzymał juz rok temu licencję? Jeśli już to powinien nie być dopuszczony do następnych rozgrywek i albo liga jest "nieparzysta", albo wchodzi kolejna druzyna z 2 ligi (pomijam jakieś pojebane nazewnictwo).
Z tego cow iem to chodzi o sprawy finansowe. ŁKS nie ma gwarancji czy coś takiego...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.06.2009, 23:09
Nie ma się co oszukiwać, że będą jakieś wzmocnienia w Legii. W poprzednim okienku Trzeciak dostał kilka eurosów i na sam koniec sprowadził Komorowskiego i Ostrowskiego. Kasa wyrzucona w błoto. Przede wszystkim powinni wyrzucić kilku darmozjadów, którzy są bezproduktywni: Rockiego, Ekwueme, Tito, Descarga i Arru. Do tego dochodzą Parejro i Rado, którzy się już wypalili. Szala i Kiełbowicz dograją jeszcze pewnie sezon 2009/2010 do końca kontraktu i może zostaną w klubie na innym stanowisku. Ponadto dla Kumbeva, Ostrowskiego i Grzelaka nie widzę miejsca w pierwszej drużynie. A jeśli widzę to ja to może i Urban przejrzy na oczy. Jakby pozbyli się tych 12 zawodników i przez następne 3 okienka ściągnęli po 3 wartościowych zawodników typu: Majewski, Nowak, czy Robak to może i coś by z tego było. Mamy jednak niedorozwiniętego Trzeciaka, który przeczytał jedynie rozdział w książcę o sprzedaży zawodników i to potrafi robić. Tylko, że zapomina o jednej ważnej rzeczy, że wkrótce nie będzie miał kogo sprzedawać

Morał z tego taki, że Wisła nawet bez Baszcza, Zieńczuka i Sobola nie ma się czego obawiać ze strony Legii.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.06.2009, 23:09
KoPer napisał(a):Wyświetl post
Z tego cow iem to chodzi o sprawy finansowe. ŁKS nie ma gwarancji czy coś takiego...
A to czasem stadion nie spalenia wymogów licencyjnych?A Odra ma gwarancje?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.06.2009, 23:20
ŁKS wypełnilł budżet nierealnymi wpływami np. 4 mln zł za napój energetyczny, dlatego chcą ich spuścić.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 03.06.2009, 23:27
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A to czasem stadion nie spalenia wymogów licencyjnych?A Odra ma gwarancje?
chyba jakieś pepiki do nich weszły, to i gwarancje się znajdą
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.06.2009, 23:28
Marszalek. Jezeli mam być szczery. Jezeli Grzesiek bedzie tak gral(chocby w 50%) jak odchodzil z Legii to wcale oslabieniem nie bedzie, a napewno jakas powazniejsza konkurencja dla Rzeznika. Glik? A prosze bardzo po tym co pokazal chcialzby z meczu z Legią, to bardzo bym go chcial w Legii(moze nie do wyjsciowego skladu w tym momencie, ale na rezerwe a po odejsciu kogos z dwojki Choto - Astiz moze byc podstawowym srodkowym obroncą). Co do reszty, komentowac nie bede, bo to poprostu jest tragedia.

A co do Ostrowskiego bylem poprostu pewny ze tak skonczy ten chlopak(Drugi Szweczyk ). Nic do niego nie mam osobiscie, ale poprostu nie wiem jakim on prawem nosi koszulke z eLką... naprawde, nie wiem komu on musil za przeproszeniem obciagnac zeby dostac kontrakt w Warszawie...

Jestem ciekaw jak rozwiaza problem z napadem. tak jak emj10 wspomnial Grzelinho nie jest czlowiekiem do 1 skladu. Niby jest Paluch, ale on nie jest jeszcze gwarantem strzelenia powiedzmy tych 12 bramek w sezonie. Wiec w sumie pewnie nic sie nie zmieni, w porownaniu do tegoz sezonu. No coż... moze jeszcze dozyje czasow kiedy to Legia w przeciagu 10 lat zdobedzie 7 tytułów, ale narazie to sie chyba nie zapowiada

PS: Marszalek, tylko nie mow ze jak bedzie nowy stadion to papa Wa_ter rzuci kabona na transfery, na miare Ligi Mistrzów Wg ich zapewnien Champions League miala byc na Łazienkowskiej chyba od trzech sezonów... a co mamy? FK Moskwe i Vetre Wilno
Ostatnio edytowane przez killzone : 03.06.2009 o godz. 23:33.
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.06.2009, 23:48
killzone napisał(a):Wyświetl post
. a co mamy? FK Moskwe i Vetre Wilno
Lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu!

Przepraszam ;-)
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.06.2009, 00:23
killzone napisał(a):
PS: Marszalek, tylko nie mow ze jak bedzie nowy stadion to papa Wa_ter rzuci kabona na transfery, na miare Ligi Mistrzów Wg ich zapewnien Champions League miala byc na Łazienkowskiej chyba od trzech sezonów... a co mamy? FK Moskwe i Vetre Wilno

Ja mysle, ze rzuci Walter kabza. Nawet jestem o tym przekonany. Nie po to sie stadion buduje.
Inna sprawa, ze kazda sume mozna roztrwonic.
Trzeciak akurat nie wzbudza mojego zaufania...zreszta chyba nie tylko mojego i nie tylko on
Bez szerszej wymiany kadr raczej sie u was nie obejdzie, ale wyglada na to, ze to jeszcze nie w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 04.06.2009, 10:56
W piatek jest decyzja w sprawie ŁKSu. Mam nadzieje ze jednak dostanie licencje, a jak nie to niech te 3 druzyny z 1.ligi awansują a 4 gra w Arka w barazach.

Edyta: A no dziś
Ostatnio edytowane przez killzone : 04.06.2009 o godz. 11:04.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 04.06.2009, 10:56
killzone napisał(a):Wyświetl post
W piatek jest decyzja w sprawie ŁKSu. Mam nadzieje ze jednak dostanie licencje, a jak nie to niech te 3 druzyny z 1.ligi awansują a 4 gra w Arka w barazach.
A nie dzisiaj o 12?

edit:
Swoją drogą tyle syjoniści mówią o układach pod Wisłę a tu proszę:
Cytat:
Zbigniew Lewicki jest prezesem Warmińsko-Mazurskiego Związku Piłki Nożnej. Pochodzi z Krakowa, gdzie w przeszłości grał w piłkę w Cracovii. Później był też graczem Warmii Olsztyn. Jest emerytowanym oficerem Ludowego Wojska Polskiego
Ostatnio edytowane przez Krissu : 04.06.2009 o godz. 11:21.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.06.2009, 11:57
Teraz zobaczcie jakby Górnik grał na remis z Polonią w końcówce, prawdopodobnie by się utrzymał, albo grał w barażach.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.06.2009, 11:59
niezła lipa
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.06.2009, 12:00
dla mnie to wszystko to jest nienormalne, parchy będą grali w barażach... spadli według miejsc w tabeli to powinni być w I lidze a nie że ktoś im daje przy zielonym stoliku szanse!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 04.06.2009, 12:02
gromaders napisał(a):Wyświetl post
dla mnie to wszystko to jest nienormalne, parchy będą grali w barażach... spadli według miejsc w tabeli to powinni być w I lidze a nie że ktoś im daje przy zielonym stoliku szanse!
Ale pomyśl jaki będzie płacz jak jej nie wykorzystają.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.06.2009, 12:03
Przeciez to bylo do przewidzenia, ale i tak nie wygraja w barazach

Krissu napisał(a):Wyświetl post
Ale pomyśl jaki będzie płacz jak jej nie wykorzystają.
To bedzie spisek stulecia jak nie wygraja, no bo wiadomo ze w tym sezonie sie na Cracovie uparli
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.06.2009 o godz. 13:07.
,
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 04.06.2009, 12:04
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Przeciez to bylo do przewidzenia, ale i tak nie wygraja w barazach
Z kim nieczyste w barażach będzie grało?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 04.06.2009, 12:05
Z kim nieczyste w barażach będzie grało?
Podbeskidzie albo Korona. I Znicz ma jeszcze szanse - przynajmniej matematyczne.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 04.06.2009, 12:19
Czyli ta szopka z zatrzymaniami sedziow, pilkarzy, dzialaczy nic a nic nie nauczyla dziadow z PZPNu. Moim zdaniem ewidentnie kupiona decyzja(juz nie chodzi mi o licencje tylko o to ile druzyn ma spadac do 1. ligi).
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 04.06.2009, 12:20
Podbeskidzie albo Korona. I Znicz ma jeszcze szanse - przynajmniej matematyczne.
Wolę Koronę, przynajmniej stadion jakiś ma.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 04.06.2009, 12:23
Wolę Koronę, przynajmniej stadion jakiś ma.
Wole wszystko, byle nie syjoniści.

Wszystko!
Nawet Koronę.

Niech pasiaste leci gdzie ich miejsce
Trzecia liga, ósma grupa Cracovia!

Nawet spaść nie potrafią.

edit:
Cytat:
Brak pozwolenia na występy w najwyższej klasie rozgrywkowej sprawi, że ŁKS wyląduje w I lidze, ale jak nas poinformował działacz ŁKS, to może być dopiero początek kłopotów. Jeden akcjonariusz nie udźwignie finansowania zespołu, pozbawionego wpływów z CANAL+ szacowanego na 6 milionów złotych. Nikogo nie będzie stać na wypłacenie kontraktów, które zawodnicy podpisali, gdy zespół występował jeszcze w ekstraklasie. Konieczne będzie ogłoszenie bankructwa spółki. Wówczas zespół mogłoby przejąć stowarzyszenie i wystąpić do ŁZPN o prawo gry w V lidze.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 04.06.2009 o godz. 12:26.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.06.2009, 12:27
Niezły filmik:

http://www.weszlo.com/news/3113
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.06.2009, 12:27
Najciekawsze jest to że nie dostanie licencji na sezon 09/10 powoduje to iż ŁKS kończy sezon w którym dostał licencje i zajął 7 miejsce, na miejscu ostatnim.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 04.06.2009, 12:30
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Najciekawsze jest to że nie dostanie licencji na sezon 09/10 powoduje to iż ŁKS kończy sezon w którym dostał licencje i zajął 7 miejsce, na miejscu ostatnim.
W sumie komiczne to wszystko. Ale taki kraj,takie prawo. W sumie ŁKS powinien wystawić na allegro miejsce w ekstraklasie, kasę by zarobili na pierwszą ligę.
Odpowiedz cytując
WALDI TSW
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.06.2009, 12:31
Cyrki w tej naszej lidze dalej trwaja :| ciekawe co przyniosa nowe dni ...
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.06.2009, 12:31
Nawet spaść nie potrafią.

A podobno cały sezon walczy się o miejsce w lidze, a potem i tak okazuje się,że można liczyć na coś więcej. Śmiech na sali i tyle
Ostatnio edytowane przez unpredictable_wislaczka : 04.06.2009 o godz. 12:35.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 04.06.2009, 12:37
I po co ambicja i zaangażowanie zawodników, żeby nie spaść i uratować ekstraklasę dla ŁKS-u jak i tak parę dni po sukcesie przy zielonym stoliku spuszczą bez żadnego gadania klub w cholerę. Przecież to jest istny kabaret, po co w ogóle grać i starać się jak potem cały wysiłek idzie na marne. Bagno i jeszcze raz bagno!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.06.2009, 12:46
Eeech mam nadzieje że przegrają w barażach bo im się to należy.. nie potrafią przegrywać i za wszelką cenę chcą się utrzymać, to sędziowie się na nich uwzięli, tu Majchrowski listy pisze to znów oni piszą że ŁKSowie się nie należy licencja.. awansowali poprzez baraże to może i spadną poprzez baraże
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.06.2009, 12:55
Jak dla mnie to jest czyste s****ysyństwo. Dla Łks-u ten sezon był naprawde udany zajeli 7 miejsce i lecą z ligi ;-/.Mam taką samą nadzieje jak barthok że przegrają te baraże.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 04.06.2009, 12:55
Bedzie cytat, ktory chyba najlepiej oddadza to co mysle odnosnie tej szopki...

Weszlo:

"Nie wiemy, czy ta nieodwołalna decyzja jest już naprawdę nieodwołalna, czy też sprawa licencji dla ŁKS-u Łódź będzie analizowana do skutku. W każdym razie komisja licencyjna pod przewodnictwem byłego piłkarza Cracovii po raz kolejny ostatecznie nie przyznała licencji łodzianom, co oznacza, że na dziś Arka utrzymuje się w ekstraklasie, a Cracovia gra w barażach. ŁKS - w momencie gdy zaczął wychodzić na prostą - został pogrzebany żywcem. Biorąc pod uwagę, że klubów beznadziejnie zorganizowanych nie brakuje, dla nas ta decyzja to skandal.

Bylibyśmy za tym, by ŁKS został wyrzucony, gdyby to była jakaś czarna owca w naszej ekstraklasie. Ale ŁKS po prostu się w to ligowe badziwie wpisuje - piłkarze Ruchu Chorzów czekają na wypłaty, w Polonii Bytom też strajkowano, w Arce Gdynia zaległości w pewnym momencie były olbrzymie, Piast Gliwice pół sezonu grał w Wodzisławiu... Wszyscy licencję dostali, tylko ŁKS nie. Jeden z działaczy nie złożył kompletu dokumentów na czas. W porządku - ten działacz powinien wylecieć na zbity pysk. Ale czy wylecieć z ekstraklasy powinien od razu cały klub? Jest wielce prawdopodobne, że to w prostej linii droga do upadłości.

Drużyna, która w poprzednim sezonie zajęła siódme miejsce i rozegrała kilka heroicznych meczów, spada. Zostaje Arka, która na wiosnę wygrała tylko raz. Prawdziwi faceci, którzy grali w ŁKS cierpią, zostają gdyńscy lalusie. A sam fakt, że wyrok wydawał były piłkarz Cracovii jest w tym momencie dwuznaczny i szkoda, że pan Lewicki nie zdobył się na to, by odsunąć się od orzekania w tej sprawie.

Jest też inny aspekt całego zamieszania. Brak licencji oznacza przeniesienie na ostatnie miejsce w tabeli. A przeniesienie na ostatnie miejsce w tabeli oznacza mniejsze nagrody za dopiero co zakończony sezon. Zamiast dwóch milionów złotych za siódme miejsce, ŁKS dostanie 400 tysięcy za ostatnie. Przecież to absurd! Absurd? Przecież to kradzież!

Polecam tez przeczytac blog Marcina Adamskiego, ktory w ostatnim swoim wpisie bardzo fajnie nakreslil cala sprawe.

PS: Po cholere grac?...Mozna nie placic, mozna nie miec boiska, ale wystarczy ze ktos na czas nie dostarczy dokumentow i zamiast jedna osobe, kara sie setki...to jest chore.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.06.2009, 13:03
mnie drażni jedno, czemu za licencje na przyszły sezon płaci sie miejscem w tym sezonie?
czemu zyskują ci którzy maja spaśc?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów