The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2009, 18:30
zieniu.nazawsze napisał(a):Wyświetl post
Bednarz pewnie przygotowywał te dwa transfery od pół roku i w jedno popołudnie znowu ma puste biurko !!!
A skąd Ty to wiesz? Rozumiem, że Łysol to Twój kumpel i Ci powiedział. Chłopie nabijasz posty nie wiedziec czemu wypowiedziami, które nic nie wnosza... Wydaję mi się, że Bednarz jest osobą kompetentna i ma przygotowane wiele wariantów
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.06.2009, 18:41
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Przecież to ze jest u arabów było bezpośredni przyczyną tego, że do nas nie trafił. Byliśmy dogadani i z klubem i z zawodnikiem ale po ofercie arabów Nei zażądał więcej od nas, nie byliśmy mu tego zaoferować i jest tam gdzie jest.
A to akurat raczej bzdura. Z Neim historia była taka, iż chcieliśmy go kupić z CSKA za 700 tys. euro, oni żądali bańki. Ktoś z klubu jednak dobrze wiedział, że mają nóż na gardle i muszą go sprzedać, a jednocześnie pewnie wstępnie byliśmy dogadani z Brazylijczykiem - kontrakt miał wynosić 400 tys. euro. CSKA nie chciało opuścić, bo na stole miało ofertę za milion euro od Arabów, ale Nei wolał iść do nas (400 u nas i puchary lub 600 u Arabów - to podawała rzekomo stronka CSKA). W końcu, po paru tygodniach negocjacji, Nei miał przyjechać na badania do Krakowa i podpisać kontrakt. Nikt z klubu się chyba nawet nie zająknął na temat nowych żądań napastnika, więc podejrzewam, że po prostu Nei dowiedział się o zajebiście mało istotnym szczególe, iż z tych 400 tys. to on dostanie 200, a drugie 200 jeśli tam... Przypominam, że rok wcześniej w ten sam sposób urubiono Niedzielana, zatem ta wersja jest dla mnie najbardziej prawdopodobna. Na jego miejscu też bym się nie bawił w takie coś, tylko spakował manatki i pojechał grać gdziekolwiek indziej.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.06.2009, 18:42
Z Nowakiem powinniśmy dać sobie spokój na zawsze, z jego zdrowiem widocznie jest coś nie tak, bo chyba nikt mi nie powie, że to normalne, że chłopak jest co chwilę kontuzjowany?
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.06.2009, 18:47
Wedlug mnie powinnismy isc ta sama droga co kiedys czyli inwestowac w perspektywiczna mlodzierz(ala Boguski, Malecki).. tylko potrzeba na to $$ od Bogusia eh
Ostatnio edytowane przez diablo885 : 02.06.2009 o godz. 18:55.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.06.2009, 18:53
http://www.90minut.pl/news/93/news93...-operacje.html
3x Nie!!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.06.2009, 21:12
jak nie Nowak to może jego kolega z ataku Ujek ? Taki twardo grajacy napadzior by sie przydał.32 lata na 2 lata można z nim podpisac bo Ci napastnicy z dalekigo świata to jedna wielka niewiadoma jak Beto.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.06.2009, 21:50
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jak nie Nowak to może jego kolega z ataku Ujek ? Taki twardo grajacy napadzior by sie przydał.32 lata na 2 lata można z nim podpisac bo Ci napastnicy z dalekigo świata to jedna wielka niewiadoma jak Beto.
Do tego zamieszany w korupcję, świetny kandydat
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.06.2009, 22:31
Eustachy - kto miał rację odnośnie Nowaka?
Na przyszłość doradzałbym wstrzemięźliwość. Chłopak nigdy nie powinien był profesjonalnie grać w piłkę. Nasz żałosny "system szkolenia" przepuścił go, tak jak przepuścił setki innych. Przynajmniej jeden z nich umarł na boisku, wielu do końca życia będzie borykać się z konsekwencjami kontuzji.
Nowak miał chociaż na tyle szczęścia, że co nieco zarobił, być może jeszcze zarobi. Tak, jak Dawidowski. Mam nadzieję, że nie skończy aż tak źle.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.06.2009 o godz. 19:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zieniu.nazawsze
Member

Od: 06.2009

Stary 03.06.2009, 09:13
trochę o napastnikach z UK:

Król strzeców angielskiej 3 ligi (League One) obaj po 29 goli...

Simon Cox, 22 lata http://www.swindontownfc.co.uk/page/...~35281,00.html
Rickie Lambert , 27 lat http://www.bristolrovers.co.uk/page/...~10430,00.html

19 goli w angielskiej 4 lidze (League Two) - Simeon Jackson, 22 lata http://www.gillinghamfootballclub.co...~30937,00.html

Oraz ostatni Szkot - Ross McCormack, 22 lata http://www.cardiffcityfc.co.uk/page/...~30064,00.html Ważne, bo jest wice królem strzelców z 21 bramkami z angielskiej 2. ligi (Championship) z Cardiff, które w tym sezonie nie awansowało.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 03.06.2009, 09:29
i myślę że to dobry kierunek anglicy to walczaki a takich nam trzeba.
Odpowiedz cytując
<>Umbro<>
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 03.06.2009, 11:14
o to jest dobry pomysł z tymi anglikamia - oni maja walke we krwi warto by sie zastanowic nad takim z 2 lub3 ligi
LM jest dla Nas
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.06.2009, 11:18
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
i myślę że to dobry kierunek anglicy to walczaki a takich nam trzeba.
A wiecie ile oni zarabiają bo ja wiem że za dużo
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.06.2009, 11:27
Ja tak przypadkiem znalazłem bardzo ciekawego, prawego obrońcę. Jest wolny i warto się nim zainteresować. Grał w Deportivo, jest młody (21 lat).

Antonio Barragán http://transfermarkt.de/de/spieler/3...an/profil.html
Odpowiedz cytując
<>Umbro<>
Junior Member

Stary 03.06.2009, 11:27
w 2 czy 3 lidzie tak duzo zarabiaja >? U Nas maja szanse grac w LM

KuLwIk napisał(a):Wyświetl post
Ja tak przypadkiem znalazłem bardzo ciekawego, prawego obrońcę. Jest wolny i warto się nim zainteresować. Grał w Deportivo, jest młody (21 lat).

skad wiesz ze jest wolny jak nie pisze nic
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.06.2009 o godz. 19:08.
LM jest dla Nas
Odpowiedz cytując
zieniu.nazawsze
Member

Stary 03.06.2009, 11:33
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
A wiecie ile oni zarabiają bo ja wiem że za dużo
3. liga angielska - nie dużo jak na polskie warunki
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 03.06.2009, 11:34
akurat jest napisane że puścili go na wolny transfer i chłop bez klubu

3. liga angielska - nie dużo jak na polskie warunki
Zarobki w okolicach 300 tyś euro rocznie to niedużo jak dla nas ? Weź pod uwagę że jesteśmy mocno egzotyczną ligą dla takich angoli więc jak u siebie mogą zarobić 300 tyś to u nas by chcieli dużo więcej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.06.2009 o godz. 19:09.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.06.2009, 11:41
Mam pytanie jeżeli sprzedamy Marcelo to kogo kupimy w jego miejsce? Pewnie jeżeli przyjdzie oferta 3mln Euro to nie ma szans żeby go nie póścili.

Jeden z bardziej utalentowanych piłkarzy jaki grał w Wiśle na tej pozycji za Ery Cupiała, jak nie najbardziej.
Odpowiedz cytując
<>Umbro<>
Junior Member

Stary 03.06.2009, 11:42
ale u nas by grali w pucharach a tam w kółko te se druzyny cały rok
LM jest dla Nas
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Stary 03.06.2009, 11:44
akurat jest napisane że puścili go na wolny transfer i chłop bez klubu
Ale zobacz jaki chłop Grał w Deportivo, a nawet Liverpoolu. Do tego młody, możnaby się zainteresować
Odpowiedz cytując
<>Umbro<>
Junior Member

Stary 03.06.2009, 11:44
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie jeżeli sprzedamy Marcelo to kogo kupimy w jego miejsce? Pewnie jeżeli przyjdzie oferta 3mln Euro to nie ma szans żeby go nie póścili.

Jeden z bardziej utalentowanych piłkarzy jaki grał w Wiśle na tej pozycji za Ery Cupiała, jak nie najbardziej.
nie moga go sprzedac bez jaj jak my chcemy to tej LM wejsc !!!
trzeba kupic jeszcze 1 doobrony a nie sprzedawac
LM jest dla Nas
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.06.2009, 11:45
KuLwIk napisał(a):Wyświetl post

Kurde mógłby się nadać, ale pewnie łysa pała tu nie zagląda
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Stary 03.06.2009, 11:47
Widać, że nie ogórek. Zapowiedź gry w LM mogłaby go skusić. Ciekawe ile chciałby kontraktu, ale myślę że nie więcej niż 200/300 tyś Euro.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 03.06.2009, 11:48
<>Umbro<> napisał(a):Wyświetl post
ale u nas by grali w pucharach a tam w kółko te se druzyny cały rok
Ten argument może być jedynie jako dodatkowy + bo najpierw liczy się ilość 0 na koncie dla każdego kopacza, jeśli jeszcze tego nie zauważyłeś to sory.
Pomijam fakt że w trzeciej i czwartej lidze angielskiej ciężko o wirtuozów piłki kopanej bo owszem chlopaki są waleczne ale bardziej kopią się po nogach niż w piłkę.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 03.06.2009, 11:52
Weźcie pod uwagę fakt, że Bednarz szuka wzmocnień w innej części Europy. Nie ma za bardzo sensu nawet dyskutować o zawodnikach z 3 ligi angielskiej...

P.S.
Zaglądam tutaj niemal codziennie i jedno razi mnie w oczy:

Cytat:
Kurde mógłby się nadać, ale pewnie łysa pała tu nie zagląda
Brak szacunku. Takie zwroty nie kwalifikują się do "odpoczynku od forum"?
Odpowiedz cytując
EnDrJu92
Member

Od: 02.2008

Stary 03.06.2009, 11:57
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html jesli to prawda to widze ze nie zle sie zbroimy przed El.LM ;/ niby w piatek ma byc transfer dopiety...Oby to byla sciema...
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 03.06.2009, 12:01
No czego jak czego ale Bednarz włosów nie ma .Lepiej skoncentrować sie na ruchach transferowych niż na jego owłosieniu.Wie ktoś co jest z tym brazylijczykiem pseudo"pitbul" który był przymierzany do Wisły 2 lata temu?Był zawodnikiem Porto Alegro i królem strzelców w Brazylii.Wiem że grał w Porto ale nie przebił się do podstawowego składu.A Spiżak i Abbot czy to nie jest jakaś alternatywa?
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 03.06.2009, 12:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Eustachy - kto miał rację odnośnie Nowaka?
Na przyszłość doradzałbym wstrzemięźliwość. Chłopak nigdy nie powinien był profesjonalnie grać w piłkę. Nasz żałosny "system szkolenia" przepuścił go, tak jak przepuścił setki innych chłopaków. Przynajmniej jeden z nich umarł na boisku, wielu do końca życia będzie borykać się z konsekwencjami kontuzji.
Nowak miał chociaż na tyle szczęścia, że co nieco zarobił, być może jeszcze zarobi. Tak, jak Dawidowski. Mam nadzieję, że nie skończy aż tak źle.
Jak to kto mial racje. No pewnie, ze ja. Ja zawsze mam racje
Wracajac do Nowaka, pragne zauwazyc, ze ja tu w pierwszej kolejnosci rozwazalem nad jego umiejetnosciami, ktore wg mnie pozwolilyby mu z oczekiwanym skutkiem zaistniec w Wisle. W tym zakresie nic sie nie zmienilo od naszej ostatniej rozmowy.
Natomiast w kwestii zdrowia, mialem pelna swiadomosc, iz jest to pilkarz kontuzjogenny i ze w zwiazku z tym nalezy miec to na uwadze w razie dokonywania transferu. A ze specjalista z dziedziny medycyny nie jestem, tak wiec trudno mi bylo o ostateczne wyrokowanie nad specyfika jego organizmu oraz aktualnym stanem zdrowotnym.

Kontuzja Nowaka tym wiekszy smutek u mnie wywolala, ze w polskiej lidze nikogo sensownego poza nim juz nie ma, a jak wiemy, pozyskanie napastnika, to obok potrzeby sciagniecia prawego obroncy i lewego pomocnika jest absolutnym priorytetem na obecna chwile. Szczegolnie ze znalezieniem klasowego napastnika od wielu lat mamy olbrzymi klopot i obawiam sie, ze taki stan rzeczy jakis czas jeszcze niestety potrwa.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 03.06.2009 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując
zieniu.nazawsze
Member

Stary 03.06.2009, 12:51
trochę o napastnikach z UK:

Król strzeców angielskiej 3 ligi (League One) obaj po 29 goli...

Simon Cox, 22 lata http://www.swindontownfc.co.uk/page/...~35281,00.html
Rickie Lambert , 27 lat http://www.bristolrovers.co.uk/page/...~10430,00.html

19 goli w angielskiej 4 lidze (League Two) - Simeon Jackson, 22 lata http://www.gillinghamfootballclub.co...~30937,00.html

Oraz ostatni Szkot - Ross McCormack, 22 lata http://www.cardiffcityfc.co.uk/page/...~30064,00.html Ważne, bo jest wice królem strzelców z 21 bramkami z angielskiej 2. ligi (Championship) z Cardiff, które w tym sezonie nie awansowało.
Zarobki w okolicach 300 tyś euro rocznie to niedużo jak dla nas ? Weź pod uwagę że jesteśmy mocno egzotyczną ligą dla takich angoli więc jak u siebie mogą zarobić 300 tyś to u nas by chcieli dużo więcej.
Nie rozumiesz, że jak jest naprawde dobry i bramkostrzelny, to w jeden rok jego cena może wzrosnąć pewnie z 6 razy ?! Myślę, że on też to rozumie. Zalety przenosin do najwyższej ligi rozgrywkowej w Polsce i oczywiśćie Ligi Mistrzów !!! Nie najważniejsze sa obecne zarobki, a raczej tak zwana inwestycja w przyszość. Czasem musisz się cofnąc, bo móc iść do przodu ..

Wartość rynkowa piłkarza podniesie się dzięki popularnośći którą zyskamy jako Mistrzowie Polski w Lidze Mistrzów. Jeśli strzeli bramki, bedzie to nasz diament - hit transferowy. Pół Europy go u nas zobaczy i po 2 latach już go nie będzie... a 4 bańki na koncie
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.06.2009, 12:53
ja bym sie rozejrzał za zawodnikami w takich ligach jak : czeska, slowacka,
tam można wychaczyc nie złych graczy...przeciez swego czasu jak do nas Jirsak przychodzil tez ponoc interesowalsimy sie Dzeko...ale okazaal sie za drogi...a teraz gdzie jest Dzeko mial swietny sezon w Bundeslidze i juz go chca najmocniejsze kluby...wedlug mnie to dobry kierunk na poszukiwania...

Odpowiedz cytując
CzerskLG
Banita

Stary 03.06.2009, 13:06
EnDrJu92 napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html jesli to prawda to widze ze nie zle sie zbroimy przed El.LM ;/ niby w piatek ma byc transfer dopiety...Oby to byla sciema...
oby potwierdziła się opinia ... fakt i wszystko jasne.... oby ! Marcelo musi zostać...!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów