The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2009, 16:46
II runda - byle nie jakiś wyjazd do Azji, najlepiej jakiś amatorów by spokojnie przygotować forme na następna rundę
III runda - najlepeij ominąć Salzburg, ale mam nadzieje że będzie to ktos solidny by było jakieś przetarcie przed kolejną runda. Bardzo bym chciał Slovan, wcale nie jacyś mocni, ale pomęczyć już się trochę trzeba, w dodatku wyjazd bliski
IV - Olympiakos najsilniejszy, reszta z gatunku 50-50, co do Partizana to ja słyszałem wręcz przeciwnie, że obecnie kasy nie maja więc wątpie w te transfery najlepszy byłby Levski.
Baala
Senior Member

Stary 01.06.2009, 17:21
Basel nie jest mistrzem tylko FC Zurich.

Cytat:
Natomiast w obowiązującym teraz doborze rywali trafimy na silnego przeciwnika, ale takiego, z którym są realne szanse powalczenia. Kilkunasto- czy nawet trzydziestoprocentowe.
Tekst Bednarza, normalnie ręce opadają jeśli dla niego Wisła ma szanse z tymi drużynami maksymalnie 30%

Poczytałem sobie o obecnej sytuacji Slavii i kibice twierdzą ze sięgneli po mistrza tylko dlatego, że reszta była bardzo słaba, generalnie poziom Czeskiej ligi poszedł w dół a na transfery wiele nie maja, zreszta uważaja polityke klubu za bardzo idiotyczną.
Ostatnio edytowane przez Baala : 01.06.2009 o godz. 18:44.
zieniu.nazawsze
Member

Od: 06.2009

Stary 01.06.2009, 19:14
Cytat:
Wisła ma też grać na Ludowym mecze ligowe. W Sosnowcu (jak i samym Krakowie) nie brakuje jednak osób, które twierdzą, że klub z Reymonta podzielił się taką informacją tylko po to, by wywrzeć presję na władzach Krakowa i doprowadzić do remontu stadionu Hutnika. - Umowa nie jest jeszcze podpisana, ale po spadku Cracovii [też ma remontowany stadion - przyp. red.] wydaje się to bardzo realne. Cracovii też zależało na remoncie obiektu Hutnika, ale teraz to już nie jest dla nich sprawa życia i śmierci. Mówi się, że w pierwszej lidze mają grać w Zabierzowie - kończy Lula.
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3...e_31_lat_.html

Cytat:
Czy ktoś będzie chciał tu jeszcze organizować wielkie imprezy sportowe i koncerty, skoro do dyspozycji będzie miał nowoczesne obiekty na miarę XXI wieku?
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3...on_Slaski.html

WISŁA KRAKÓW koniecznie musi się dogadać ze Śląskim i zagrać tam swoje mecz Ligi Mistrzów !!
tylko_centrum
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 01.06.2009, 19:20
Baala napisał(a):Wyświetl post
Basel nie jest mistrzem tylko FC Zurich.

Tekst Bednarza, normalnie ręce opadają jeśli dla niego Wisła ma szanse z tymi drużynami maksymalnie 30%

Poczytałem sobie o obecnej sytuacji Slavii i kibice twierdzą ze sięgneli po mistrza tylko dlatego, że reszta była bardzo słaba, generalnie poziom Czeskiej ligi poszedł w dół a na transfery wiele nie maja, zreszta uważaja polityke klubu za bardzo idiotyczną.
Bednarz dobrze mówi, szanse są duże, nawet bardzo duże, ale nie ma co bezsensownie pompować balonika. Widzieliście jak się to skończyło w poznaniu. Po prostu spokojnie róbmy swoje, bez zbędnej napinki, a być może w końcu osiągniemy cel.

Tylko Centrum
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.06.2009, 19:38
II runda

Cytat:
Bohemians Dublin FC (Irlandia)
HŠK Zrinjski Mostar (Bośnia i Hercegowina)
Debrecen VSC (Węgry)
FC Sheriff Tiraspol (Mołdawia)
FC WIT Georgia Tbilisi (Gruzja)
FK Makedonija Gorče Petrov Skopje (Macedonia)
FK Baku (Azerbejdżan)
FC Levadia Tallinn (Estonia)
KF Tirana (Albania)
FC Aktobe (Kazachstan)
FC Pyunik Erewan (Armenia)
Rhyl FC (Walia)
Glentoran Belfast (Irlandia Północna)
EB/Streymur Streymnes (Wyspy Owcze)
F91 Dudelange (Luksemburg)
Do tej listy należało będzie dopisać dwa kolejne zespoły, które przebrną I rundę eliminacji. Nie będą to bynajmniej mocarze, a któryś z czwórki - FK Mogren Budva (Czarnogóra), Sant Julià de Lòria (Andora), FC Hibernians Paola (Malta) oraz SP Tre Fiori Fiorentino (San Marino).[quote]

Pilkarsko napewno jestemy tu faworytem z kazdym,jes Glentoran z ktorym juz gralismy

Ten Debreczyn wydaje sie tu byc chyba najtrudniejszy

III runda

Cytat:
FC Red Bull Salzburg (Austria)
Kalmar FF (Szwecja)
FC APÓEL Nikozja (Cypr)
Stabæk IF (Norwegia)
ŠK Slovan Bratysława (Słowacja)
FK Ventspils (Łotwa)
NK Maribor (Słowenia)
FH Hafnarfjarðar (Islandia)
FC Inter Turku (Finlandia)
FK Ekranas Poniewież (Litwa)
Najlepiej chyba na Litwinow czy Islandczynkow (Ekranas czy Hafnafjordaar) ,bedzie niewesolo jak wylosujemy Szwedow albo Salzburg-bo tu raczej Austriacy beda faworytami.

bez transferow z obecnym skladem wiec nawet juz III runda moze byc naszą ostatnia..

ale jesli bedziemy mieli te transfery i troszke szcescia to

IV runda

Cytat:
Olympiakós CFP Pireus (Grecja)
FC Kopenhaga (Dania)
SK Slavia Praga (Czechy)
Lewski Sofia (Bułgaria)
FK Partizan Belgrad (Serbia)
Oby nie Olimpiakos ...reszta bedzie do powalczenia tak zeby nie byc spisanym juz na starcie ,chcialbym prz odrobnie fuksa Kopenhage a kibicowsko to chyba najleiej Slavie ,ciekawie bylo by tez w Belgradzie

--------------------------
jednym slowem

Musimy szybko montowac sklad bo i o ile II runda wydaje sie 100% do przjescia ,III gdzie jest Salzburg i Kalmar juz tak wesola nie bedzie.Jesli by sie udalo ,to byle nie trafic na Olimpiakos w IV i bedzie dobrze.

Jak widac bedziemy musiieli miec troche szcescia w losowaniu zwlaszca III i IV rundy ,ale jak nam niesprzyjalo tyle lat to moze teraz opatrznosc bedze czuwac.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 01.06.2009, 19:55. Wykorzystać podwójną szansę
Nie zapominajmy jeszcze o pewnej "drobnostce". Nawet odpadnięcie z eliminacji do LM w ostatniej (IV) rundzie daje nam grupę LE, a tam też można nieco zarobić (za transmisje, bilety, etc.). Przy naszym garbatym szczęściu trafienie na taki Olimpiakos wcale nie jest niemożliwe i wtedy nasze szanse na LM mocno spadają. I co wówczas - działacze klubowi mają bezradnie rozłożyć ręce?

Wiem, że jest kryzys i że będziemy grać "na emigracji". Jednak wzmocnienie Wisełki na najbardziej koniecznych pozycjach (jak prawa obrona i lewa pomoc) byłoby bardzo rozsądnym wyjściem. Nie trzeba na to rzucać milionów euro czy dolarów, jak to zrobił Beitar rok temu. Spokojna polityka wzmacniania drużyny da Skorży komfort w pracy i na pewno spłaci się w przyszłości.

Nasz klub nie powinien stawiać sprawy na ostrzu noża: LM albo śmierć (dymisja pana Macieja). Jeśli Wisełka nie przebije się przez ostatnią rundę eliminacji, może w LE trafić na towarzystwo typu: Werder, AS Roma, Villareal, PSV Eindhoven, Zenit Petersburg, Benfica, Valencia, Ajax, Rosenborg... Wszystkie te drużyny grały w LM i na pewno przyjazd którejś z nich na mecz z Wisełką (nawet na Śląski) "napędziłby" frekwencję. Jednak aby do tego doszło, trzeba przejść 2. i 3. rundę kwalifikacji. Stąd apele o wzmocnienia, bo taki Salzburg po drodze wcale nie należy do łatwych przeciwników.
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.06.2009, 20:39
Swoją drogą ciekawe co piszą fani na forach tych drużyn z którymi możemy się spotkać w eliminacjach, czy w ogóle coś o nas piszą
PatrykTS1
Junior Member

Stary 02.06.2009, 19:27
W pełni się zgodze iż II runda jest na 100 % do przejścia, jednak przestrzegałbym przed zlekceważeniem rywala bo już nie raz nasza Wisełka pokazywała, że potrafi odpadać ze słabeuszami.

W III rundzie tak jak było wspominane najlepiej ominąć Red Bull. Jest to silna drużyna, przypomne iż piłkarz tej drużyny Mark Janco strzelił w lidze austriackiej 37 bramek w 30 meczach. Więc to mówi samo za siebie.
Jeżeli chodzi o Kalmar to myśle że lepiej trafić na Szwedów niż na APOEL Nikozje. Cypryjskie drużyny jak i reprezentacja tego kraju w ostatnim czasie pokazuje wielką determinację, więc może to być nie łatwy rywal.

IV runda to już będzie walka o wszystko. Olympiakos to drużyna doświadczona w tego typu rozgrywkach, więc ona tu będzie zdecydowanym faworytem. Reszta drużyn jak najbardziej do ogrania.

Zobaczymy jak to wszystko się ułoży już 22 czerwca

WISŁA TS !
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.06.2009, 20:14
a ja mam pytanie:
moze dosc pesymistyczne ale z ktorej rundy mozemy odpasc zeby byc w uefie(czy tej lidze europejskiej teraz)
Zienczuk8
Senior Member

Stary 02.06.2009, 20:17
LAB napisał(a):Wyświetl post
a ja mam pytanie:
LAB napisał(a):Wyświetl post
moze dosc pesymistyczne ale z ktorej rundy mozemy odpasc zeby byc w uefie(czy tej lidze europejskiej teraz)
odpadamy w 3 rundzie jestesmy w ostatniej rundzie eliminacji, odpadamy w 4 rundzie jestesmy w fazie grupowej.
Groundhopper
Wrona
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.06.2009, 21:18
Warto zaznaczyć, że paradoksalnie IV runda el. LE (po ew. odpadnięciu w III rundzie el. LM) jest dużo trudniejsza niż IV runda el. LM. Trochę skomplikowane, ale tu jest wszystko ładnie rozpisane:

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...eedel2009.html
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
LeQ
Member

Od: 05.2009

Stary 02.06.2009, 21:29
Nie, no nie mogę. Na kolejnym stadionie nas nie chcą, coś my im takiego zrobili

Te nowe zasady zarówno Ligi Mistrzów jak i Ligi Europejskiej od razu mnie się spodobały.
J.w nie przejścia do III rundy sobie nawet nie wyobrażam. Takie ogórki po prostu trzeba wyeliminować najlepiej wysoko aby wzbudzić respekt przed kolejnymi rywalami.

Jak dla mnie:
II runda w sam raz pasuje Debreceni VSC- HUN nie daleko żeby też piłkarze sobie nie robili za dalekich wycieczek.Praktycznie co rok grają w europejskich pucharach z m.in z (Ruchem Chorzów , Szachtarem a nawet grali z Manchesterem United) tylko pierwsze fazy są dla nich łatwiejsze trafiali na silniejsze drużyny i odpadali.

III runda fajnie było by wpaść na kolejny bliski klub. Slovan Bratysława.

fajnie gdyby mecze byłyby poukładane pod nas np.
Olympiakós SFP- FC Salzburg
FC København -Kalmar FF
APÓEL-Slavia

a IV runda no cóż ...można tylko ubolewać dlaczego ten Izrael jest tak daleko.Wygrana w sparingu z jedną drużyną ogranie w dwumeczu Beitaru.
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.06.2009, 21:31
Wrona napisał(a):Wyświetl post
Warto zaznaczyć, że paradoksalnie IV runda el. LE (po ew. odpadnięciu w III rundzie el. LM) jest dużo trudniejsza niż IV runda el. LM. Trochę skomplikowane, ale tu jest wszystko ładnie rozpisane:

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/seedel2009.html
W 4 rundzie nie mamy szans na rozstawienie więc na pewno trafimy na mocnych rywali

Lech zaczyna w 3 rundzie LE, Legia w 2 a Polonia w 1? Dobrze widzę?
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.06.2009, 21:38
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
II runda
Ten Debreczyn wydaje sie tu byc chyba najtrudniejszy
III runda
Najlepiej chyba na Litwinow czy Islandczynkow (Ekranas czy Hafnafjordaar) ,bedzie niewesolo jak wylosujemy Szwedow albo Salzburg-bo tu raczej Austriacy beda faworytami.
bez transferow z obecnym skladem wiec nawet juz III runda moze byc naszą ostatnia..
Uznam to za dobry kawał, bo jeśli ty takich ogórków ze Szwecji się obawiasz, którzy z ligowej piłce są na poziomie nasze 1 czy 2(obecnej) to nie wiem dlaczego marzysz o LM czy nawet LE. II i III rundę nasi kopacze (o ile im się bedzię chciało grać) powinni z palcem w tyłku przejść nie zależnie na kogo trafią !
royalmichael
Senior Member

Stary 02.06.2009, 21:38
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Lech zaczyna w 3 rundzie LE, Legia w 2 a Polonia w 1? Dobrze widzę?
Tak. Wie ktoś kiedy jest losowanie LM i LE? I czy od razu będziemy wiedzieć z jakimi kolejnymi drużynami spotkają się polskie zespoły gdy pokonają rywala w pierwszej fazie? Kiedy będą mecze polskich drużyn w LE?
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.06.2009, 21:39
PatrykTS1 napisał(a):Wyświetl post
a stadion Lechii w Gdańsku nie wchodzi w gre ?
A Maroko albo Uzbekistan nie może być?
Jezus Maria! Będziesz zapierdalał 600 km żeby obejrzeć mecz, średnio co dwa tygodnie? Mam rozumieć, że jesteś na każdym wyjeździe? Ogarnijcie się. Mnie też się nie podoba fakt, że gramy w Sosnowcu i wolałbym Chorzów, Gdańsk czy ch.. wie jeszcze co (najlepiej na R22!), ale przynajmniej jest to "miasto" oddalone o te kilkadziesiąt kilometrów i na pewno na chociaż jednym meczu kw. do LM będę się chciał pojawić i będzie to zapewne łatwiejsze i tańsze niż jazda do Gdańska.

Do kogoś wyżej - losowanie LM jest na pewno 22 czerwca. Wtedy poznamy swojego potencjalnego pierwszego przeciwnika.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.06.2009, 21:43
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Uznam to za dobry kawał, bo jeśli ty takich ogórków ze Szwecji się obawiasz, którzy z ligowej piłce są na poziomie nasze 1 czy 2(obecnej)
Ja myślę że są na poziomie naszej okręgówki.
94 - Allah Akbar!!
PatrykTS1
Junior Member

Stary 02.06.2009, 21:44
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
A Maroko albo Uzbekistan nie może być?
Jezus Maria! Będziesz zapierdalał 600 km żeby obejrzeć mecz, średnio co dwa tygodnie? Mam rozumieć, że jesteś na każdym wyjeździe? Ogarnijcie się. Mnie też się nie podoba fakt, że gramy w Sosnowcu i wolałbym Chorzów, Gdańsk czy ch.. wie jeszcze co (najlepiej na R22!), ale przynajmniej jest to "miasto" oddalone o te kilkadziesiąt kilometrów i na pewno na chociaż jednym meczu kw. do LM będę się chciał pojawić i będzie to zapewne łatwiejsze i tańsze niż jazda do Gdańska.

Do kogoś wyżej - losowanie LM jest na pewno 22 czerwca. Wtedy poznamy swojego potencjalnego pierwszego przeciwnika.
spokojnie.... zadałem tylko pytanie...

Może i na każdym wyjeździe nie jestem, ale na większości na pewno i byłbym w stanie jechać te 600 km aby obejrzeć Wisłę w LM . Zobaczymy jak to się wszystko ułozy...
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.06.2009, 22:42
Fakt że naciskasz gaz w Krakowie a hamulec dopiero we Wrocławiu(pomijając ciągle remontowany odcinek Krk-K-ce), ale jest jak jest.Ja tam o puchary się nie boje - czy to Sosnowiec(eliminacjie i ew. LE), czy Lubin - 3 mecze w LM - liczba powinna być konkretna , natomiast w lidze może być problem bo niestety u nas kibice trochę rozpieszczeni są i nie zdziwił bym się gdyby wielu, po kilku meczach jeżdżenie co 2 tyg do sosnowca znudziło się.
94 - Allah Akbar!!
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 03.06.2009, 00:06
Wrona napisał(a):Wyświetl post
Warto zaznaczyć, że paradoksalnie IV runda el. LE (po ew. odpadnięciu w III rundzie el. LM) jest dużo trudniejsza niż IV runda el. LM.
Werder, Roma, PSV, Villareal, Zenit, HSV, Benfica, Valencia, Ajax, Galata, Everton, Lazio, Fenerbahce, Hertha, Aston Villa, Athletic Bilbao

Ło matko. To w sierpniu może być po pucharach całkowicie dla Lecha, Polonii i Legii.

Byle tylko awansować do 4 rundy eliminacji LM.

Aha - i tak piszecie 22 czerwca, ale wtedy jest losowana tylko 1 i 2. runda.
Trzecia jest losowana 17.07 a czwarta 07.08.2009.
Ostatnio edytowane przez sandbender : 03.06.2009 o godz. 00:24.
PatrykTS1
Junior Member

Stary 03.06.2009, 08:09
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Werder, Roma, PSV, Villareal, Zenit, HSV, Benfica, Valencia, Ajax, Galata, Everton, Lazio, Fenerbahce, Hertha, Aston Villa, Athletic Bilbao

Ło matko. To w sierpniu może być po pucharach całkowicie dla Lecha, Polonii i Legii.

No słabeusze to nie są, więc trzeba zagrać na 100 % w III rundzie, aby po ewentualnej porażce w IV rundzie zagrać w grupie LE.

Damy Rade, wierzę w Wiślaków ! ;D
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 03.06.2009, 08:29
sandbender napisał(a):Wyświetl post

Lech jest rozstawiony w każdej rundzie. W III na pewno a w czwartej rozstawionych jest 36 drużyn z najlepszym współczynnikiem (nawet zakładając że awansują same najlepsze drużyny w każdej rundzie i licząc nawet te co dopadną w III rundzie el. LM Lech i tak będzie w tej lepszej grupie).

Tak więc gramy naprawdę o WIELKĄ stawkę. Na Polonię i tym bardziej na Legię nie ma co liczyć bo odpadną moim zdaniem od razu...Oby Wisła awansowała do LM i Lech do LE i grać jak najdłużej bo jak nam przyjdzie startować w el. LE jako nierozstawiony to będzie koniec polskiej piłki klubowej w Europie...
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 03.06.2009, 10:37
Swoją drogą to zabawne, że łatwiej awansować do grupy LE, odpadając w ostatniej (IV) rundzie eliminacji do Ligi Mistrzów, niż przebijając się przez kwalifikacje "bezpośrednie" do Ligi Europejskiej. Wisełka ma duże szanse "zakotwiczyć" w którejś z grup (LM / LE) i oby tej okazji nie zmarnowała (wzmocnienia!)

Na marginesie: nie wiem, czy ekipa poznańska ma tak duże szanse na rozstawienie w IV rundzie eliminacji do LE. Pewność rozstawienia mają drużyny ze współczynnikiem powyżej 18 pkt. (seeded > 18,500), natomiast nierozstawione będą na pewno te, które mają mniej niż 12,581 pkt. (unseeded < 12,581). Lech/Amica (piszę łącznie, gdyż biorę pod uwagę skumulowany dorobek punktowy z obu drużyn z poprzednich lat) ma 12,583 pkt., czyli jest "na styk" od nie-rozstawienia.

Dziękujmy Bogu, że nasza drużyna zdobyła mistrzostwo, i w drodze do grupy (czy LM, czy LE) przyjdzie nam mierzyć się z ekipami typu Glentoran (już z nimi kiedyś graliśmy), potem np. Ventspils, wreszcie albo-albo Slavia, Olimpiakos czy Lewski. Z naszymi 9,583 pkt. zbyt wysoko nie podskoczymy. Co do ekipy z Łazienkowskiej - Legia może trafić np. na Austrię Wiedeń, z którą juz parę razy odpadła, albo na Bazyleę ("przemiałka" w sparingu). O starciu z innymi silnymi ekipami (Roma, Werder, Zenit, Valencia) aż szkoda pisać.

Mam tylko nadzieję, że "góra" w naszym klubie zna tegoroczną sytuację wyjściową w europejskich pucharach i nie pozwoli, by Wisełka zaprzepaściła szansę na łatwiejsze dojście do fazy grupowej, czy LM, czy LE.
marco94
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.06.2009, 10:46
Lech ma duże szanse na rozstawienie w 4 rundzie el. Ligi Europejskiej.
http://uclpredictions.ucoz.com/0809/uc0910.pdf
Zajmuje narazie ostatnie miejsce dające rozstawienie, ale kilka drużyn powinno odpaść we wcześniejszych rundach.
To,że łatwiej awansować do grup Ligi Europejskiej przez odpadnięcie z Ligi Mistrzów nie jest zabawne.To po prostu przywilej dla mistrzów kraju, można powiedzieć w nagrodę za mistrzostwo.
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.06.2009, 11:37
Cytat:
Wisła nie będzie grała na Dialog Arena

Z informacji, do których dotarł serwis SportoweFakty.pl, wynika, że Wisła Kraków nie będzie grała na Dialog Arena w fazie grupowej Ligi Mistrzów. Wcześniej media poinformowały o tym, iż Biała Gwiazda zamierza występować w Lubinie w przypadku awansu do Pucharu Mistrzów. - Zarząd Zagłębia nie potwierdza, że jest dogadany z Wisłą, a gdyby tak było, to by potwierdził - mówi nam Wacław Wachnik, rzecznik prasowy KGHM Zagłębia Lubin.
Zamęt wśród kibiców wywołała informacja, że Wisła ma grać na Dialog Arena. Fani obu drużyn delikatnie mówiąc - nie lubią się. Dlatego też w Lubinie nie chcieli, by Wisła występowała w roli gospodarza na ich obiekcie. - Zdanie kibiców jest istotne. Na pewno nie jest tak, że klub w ogóle nie przejmuje się głosem kibiców. Nasze ostatnie inicjatywy pokazują, że szanujemy kibiców oraz ich zdanie - tłumaczy Wachnik.

- Dwa miesiące temu, gdy zgłosiła się do nas między innymi Wisła, ponieważ to samo zrobił Lech Poznań, klub przedstawił warunki, po których zaakceptowaniu krakowianie mogliby rozgrywać mecze na naszym stadionie. Od tamtej pory Wisła nie ustosunkowała się do tej kwestii i na dziś można powiedzieć, że mistrz Polski ma rozgrywać mecze na Dialog Arena to nie jest potwierdzona informacja - dodaje rzecznik prasowy Zagłębia.

Nam udało się dowiedzieć, iż niemal na pewno Wisła nie zagra na Dialog Arena w roli gospodarza. Nieco większe szanse są w przypadku Lecha Poznań. Kolejorz złożył zapytanie, po czym dostał ofertę, ale kontakt się urwał. Nikt też z PZPN nie pytał o możliwości rozgrywania meczów reprezentacji Polski na Dialog Arena.

czyli jeszcze nadal nic nie wiadomo....
royalmichael
Senior Member

Stary 03.06.2009, 13:38
Niech się dogadają z tym Chorzowem i będzie najlepiej dla wszystkich..
zieniu.nazawsze
Member

Stary 03.06.2009, 14:11
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Niech się dogadają z tym Chorzowem i będzie najlepiej dla wszystkich..
dokladnie
Trzeba to zrobic dla nas kibicow !!
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 03.06.2009, 16:55
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Lech jest rozstawiony w każdej rundzie. W III na pewno a w czwartej rozstawionych jest 36 drużyn z najlepszym współczynnikiem (nawet zakładając że awansują same najlepsze drużyny w każdej rundzie i licząc nawet te co dopadną w III rundzie el. LM Lech i tak będzie w tej lepszej grupie).
Moim zdaniem szanse są znikome.
W tej chwili "nieobstawionych jest 10 miejsc. 7 druzyn: Hapoel Tel-Aviv, Litex Lovech, Fulham FC, CSKA Sofia, Toulouse FC, CFR Cluj, OB Odense ma wyższe współczynniki, a nie wiadomo czy napewno zostaną rozstawione. Do 4 rundy spadną z el. LM minimum 3 druzyny z większym wsółczynnikiem niz Lech (sposród nie-mistrzów). To daje razem 10.
Zatem na dzień dzisiejszy Lech jest pierwszym nierozstawionym.
No ale moze źle patrze.
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.06.2009, 07:40
Najwięcej mówiło się w ostatnim czasie o stadionie Zagłębia Lubin, ale okazuje się, że jest szansa by zagrać bliżej Krakowa, tj. na Stadionie Śląskim. Obiekt ten miał iść do remontu, ale ponieważ Chorzów nie dostał Euro 2012 prace opóźnią się, bo PZPN chce tutaj rozegrać jesienne mecze eliminacji do mistrzostw Europy. To otwiera przed Wisłą szansę na rozmowy z dyrekcją Stadionu Śląskiego. Z naszych informacji wynika, że do takich rozmów może dojść nawet w tym tygodniu.

http://krakow.naszemiasto.pl/sport/1008001.html

Oby!
PatrykTS1
Junior Member

Stary 04.06.2009, 09:07
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Najwięcej mówiło się w ostatnim czasie o stadionie Zagłębia Lubin, ale okazuje się, że jest szansa by zagrać bliżej Krakowa, tj. na Stadionie Śląskim. Obiekt ten miał iść do remontu, ale ponieważ Chorzów nie dostał Euro 2012 prace opóźnią się, bo PZPN chce tutaj rozegrać jesienne mecze eliminacji do mistrzostw Europy. To otwiera przed Wisłą szansę na rozmowy z dyrekcją Stadionu Śląskiego. Z naszych informacji wynika, że do takich rozmów może dojść nawet w tym tygodniu.

http://krakow.naszemiasto.pl/sport/1008001.html

Oby!
no w końcu jakaś konkretna wiadomość....

miejmy nadzieję, że tak się własnie stanie !

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów