The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2009, 19:28
Oho okienko nie otwarte a juz - "zadnych konkretnych nazwisk". Puknijcie sie w czolo zanim cos napiszecie. Z dwoch powodow. Jeden juz napisalem a drugi to to ze nikt normalny nie poda zadnych nazwisk bo cena skacze w tym momencie o 100%.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.06.2009, 20:14
popieram
ja bym dał szanse Beto
Jeśli nie ma dużego kontraktu to nie mam nic do stracenia...a szansa jest że się rozwinie i okaże sie pmocny
na Puchar Polski Puchar Ligi...
musi sie zaaklimatyzować...Marcelo mu pomoże
tak samo prawy obrońca by się przydał...gdyż Singlar mnie nie przekonuje...
Brożek pewnie zostanie...bo zbytnio ofert nie będzie mieć a wschod go interesuje zbytnio...
a kto da w dobie kryzysu 3 mln euro..

Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.06.2009, 20:19
Ja tez uwazam ze Beto powinien zostac jeszcze troche, a przekonala mnie do tego wspaniala ulica do Łobo w Gdańsku(łobo spartolil ale akcja wymiata)

co do reszty to transfery za Bednarza oceniam na conajmniej dobre nie na ilosc a bardziej na jakosc, i wole w tym okienku tez byc mile zaskoczony na koniec niz teraz mialbym miec liste i na koniec (czyt. koniec sierpnia) ją tylko lizac
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.06.2009, 20:24
Beto jeśli zostanie i przepracuje razem z drużyną okres przygotowawczy do może coś być. Kowalski wraca więc on zapewne będzie alternatywą na prawą obronę a na środek sprowadzą kogoś np. Hernaniego. Mączyński powinien iść na wypożyczenie ponieważ teraz na środek pomocy będziemy mieć: Sobola, Jirsaka, Diaza, Varge, Gargułe więc raczej nie powalczy o pierwszy skład... Lewa pomoc to będzie ofensywny Ćwielong bądź Boguski.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 01.06.2009, 20:30
Ja bym z Beto przedłużył kontrakt o pół roku i wypożyczył do jakiegoś cienkiego klubu w ekstraklasie lub do pierwszej ligi tak, żeby miał zagwarantowaną pierwszą 11. Co z tego jak przepracuje z nami okres przygotowawczy jak później i tak będzie miał za trzy szanse na sezon wejść na ogony? Musi rozegrac w pierwszym składzie całą rundę i będzie widać czy będą z niego ludzie. Inaczej będzie jak z Vargą, niby jest, może nawet i dobry, ale tego nikt nie wie.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 01.06.2009, 20:44
Beto ma zostać i tyle. Przykład takiego zagranicznego piłkarza, który nie zachwycał, a teraz jest gwiazdą swojej drużyny? Iljan Micanski. Ile on goli wcześniej strzelał? Z Leszka odszedł, potem chyba po jakieś Odrze się tułał aż trafił do Zagłębia. Beto ma potencjał. Diaz i Boguski też nie zachwycali od razu. Pamiętacie tego Boguskiego na Łazienkowskiej w sezonie, w którym Dan i jego armia wywalczyli srebro? Kto by pomyślał, że z niego coś będzie. On wtedy przez te kilka minut grał naprawdę słabo - łatwo tracił piłkę. A dziś?
Odpowiedz cytując
Tomgoo
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.06.2009, 20:44
A ja uważam, że Beto powinien odejść i wydaje mi się że taką decyzje podejmie sztab szkoleniowy. Beto dostał kontrakt o ile mnie pamięć nie myli 0,5 +2,5. Juz nie raz i nie dwa przerabialismy taki scenariusz w którym zawodnicy pobierają pensje z wiloletnich kontarktów praktycznie za nic. Wielu z was proponuje aby go wypozyczyć i "zobaczymy co będzie" Na obecną chwile Beto sie nie sparwdził i wg mnie nie widac po nim by był wzmocnieniem naszego składu w przyszłości. Nasz klub w obecnej sytuacji i przy takiej a nie innej polityce transferowej nie stac na utrzymanie takiego zawodnika i jestem za tym by Beto odszedł, a więcej szans dostawał czy to nowo pozyskany zawodnik(wersja optymistyczna) czy nawet Niedzielan(jesli nie odejdzie).
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.06.2009, 20:48
Tomgoo napisał(a):Wyświetl post
. Nasz klub w obecnej sytuacji i przy takiej a nie innej polityce transferowej nie stac na utrzymanie takiego zawodnika i jestem za tym by Beto odszedł, a więcej szans dostawał czy to nowo pozyskany zawodnik(wersja optymistyczna) czy nawet Niedzielan(jesli nie odejdzie).

nie stac nas na utrzymanie Beto? on naprawde nie zarabia duzo... kto bedzie siedizal na lawie? wierzysz, ze kogokolwiek Bednarz do ataku sprowadzi? moze tak, ale to bedzie kolejny Beto, ktory znowu bedzie aklimatyzowal sie pol roku... wiec lepiej juz miec zaaklimatyzowanego drewniaka niz drewniaka, ktory bedzie musial wkomponowywac w druzyne.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Stary 01.06.2009, 20:49
Tomgoo napisał(a):Wyświetl post
A ja uważam, że Beto powinien odejść i wydaje mi się że taką decyzje podejmie sztab szkoleniowy. Beto dostał kontrakt o ile mnie pamięć nie myli 0,5 +2,5. Juz nie raz i nie dwa przerabialismy taki scenariusz w którym zawodnicy pobierają pensje z wiloletnich kontarktów praktycznie za nic. Wielu z was proponuje aby go wypozyczyć i "zobaczymy co będzie" Na obecną chwile Beto sie nie sparwdził i wg mnie nie widac po nim by był wzmocnieniem naszego składu w przyszłości. Nasz klub w obecnej sytuacji i przy takiej a nie innej polityce transferowej nie stac na utrzymanie takiego zawodnika i jestem za tym by Beto odszedł, a więcej szans dostawał czy to nowo pozyskany zawodnik(wersja optymistyczna) czy nawet Niedzielan(jesli nie odejdzie).
Powtórzę jeszcze raz: Ilu mieliśmy takich zawodników, którzy po pół, czy całym roku dopiero "zaskoczyli". Można ich wymieniać na pęczki. A byli to tacy goście jak Żurawski, czy choćby Boguski. Ostatnio Ćwielong, czy Małecki też się rozwinęli. Nie każdy jest Błaszczykowskim!!!
Odpowiedz cytując
Tomgoo
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.06.2009, 21:05
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
nie stac nas na utrzymanie Beto? on naprawde nie zarabia duzo... kto bedzie siedizal na lawie? wierzysz, ze kogokolwiek Bednarz do ataku sprowadzi? moze tak, ale to bedzie kolejny Beto, ktory znowu bedzie aklimatyzowal sie pol roku... wiec lepiej juz miec zaaklimatyzowanego drewniaka niz drewniaka, ktory bedzie musial wkomponowywac w druzyne.
Jeden Beto, drugi Beto, trzeci Beto i sie suma zbiera...
To nie jest kwestia czy Bednarz kogos sprowadzi czy nie. A może sprowadzi i nie bedzie potrzebował sie "aklimatyzowac" przez tak długi czas. Szczerze powiedziawszy juz wole żeby na ławce siedział jakiś człowiek z ME. Jak człowiek który nie oddaje nawet strzałów na bramkę (juz nie mówie o strzelaniu goli) i nie radzi sobie na poziomie Ekstraklasy ma na pomóc dajmy to w europie? jesli o mnie chodzi to nie chce widzieć w drużynie jakichkolwiek drewniaków czy to zaklimatyzowanych czy nie
A tak z ciekawości skąd wiesz że "nie zarabia dużo"?

eMTe napisał(a):Wyświetl post
Powtórzę jeszcze raz: Ilu mieliśmy takich zawodników, którzy po pół, czy całym roku dopiero "zaskoczyli". Można ich wymieniać na pęczki. A byli to tacy goście jak Żurawski, czy choćby Boguski. Ostatnio Ćwielong, czy Małecki też się rozwinęli. Nie każdy jest Błaszczykowskim!!!
Z całym szacunkiem, ale naprawde wierzysz że Beto ma potencjał byc dajmy na to 2 Boguskim(pomijając ich parametry)? Ja na obecną chwilę po prostu nie widze tego czegoś, co pozwalało by mi wierzyć, żeten chłopak w przyszłości będzie wzmocnieniem, czy też bedzie mozna na nim zarobić przy ew. transferze.
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 01.06.2009, 21:15
Panowie ja bym rowniez zostawil Beto w klubie. Odejdzie przeciez Tomek D. i bedzie troche kasy na te kontrakty(o ile sie nie myle Dawid nie mial "niskiego" kontraktu).
Jak juz etme powiedzial dajmy mu szanse....to jego pierwsze miesiace w europie, snieg itp )

Dajmy mu szanse!

Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.06.2009, 21:15
Jeżeli chcemy myśleć poważnie o LM, o pucharach - należy pozyskać poczynając od bramkarza, prawego obrońcy,stopera,lewego pomocnik (najlepiej dwóch jednego doświadczonego, drugiego młodego),defensywnego pomocnika,ofensywnego pomocnika do czasu gdy Garguła wróci do formy (wypożyczenie z dobrego klubu), dwóch napastników

Przy czym odchodzą Baszczu,Zieniu,Cantoro,Singlar,Beto,Niedzielan,Goł oś, zastanowiłbym się nad sprzedażą Łobo i Jirsaka bo oni niestety zawodzą i grają mało a zarabiają dużo (za słabi na puchary)

Można grać też bez skrzydłowych zmieniając ustawienie -taktykę bo zawodnicy występujący w Polsce na tej pozycji są słabi

Prawdopodobnie wzmocnienia nadchodzą ze Słowacji - Rużemberok,tyle tylko że na naprawdę dobrych Słowaków w tym momencie nas niestać

Realnie bez ekstra kasy Cupiała radości z pucharów nie będzie, mam nadzieję że ze Skorżą przedłużą umowe - zdobywając dwa tytuły mistrzowskie trener może stawiać warunki i oby się nie przelicytował...
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 01.06.2009 o godz. 21:19.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Stary 01.06.2009, 21:29
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
Realnie bez ekstra kasy Cupiała radości z pucharów nie będzie, mam nadzieję że ze Skorżą przedłużą umowe - zdobywając dwa tytuły mistrzowskie trener może stawiać warunki i oby się nie przelicytował...
Skorża stoi przed szansą zostania legendą trenerską Wisły i pozbycie się go byłoby takim osłabieniem jak odejście Brożka. Chciałbym, aby pracował z nami co najmniej dekadę, ale przy obecnym właścicielu to chyba niemożliwe.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.06.2009, 21:30
zastanowiłbym się nad sprzedażą Łobo i Jirsaka bo oni niestety zawodzą i grają mało a zarabiają dużo (za słabi na puchary)
Jirsak słaby? A kto strzelił Liverpoolowi, Tottenhamowi? Chłopak ma bardzo precyzyjne strzały (Ruch, bodajże Z. Sosnowiec.. nie pamiętam wiem, że wygraliśmy 4:0, bohaterem meczu został Paulista a Jirsak strzelił piękną bramkę. Chociażby ostatnio mecz z Lechią...). Jirsak już grał w pucharach i pokazał się z dobrej strony, lepiej taki niż ktoś kto puchary ogląda w TV. Nie ma się co łudzić, że przyjdzie ktoś lepszy od niego, zresztą środek pomocy nie jest teraz priorytetem. Porównując Jirsaka do Diaza to jak piekło i niebo.. przynajmniej w tej rundzie
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 01.06.2009 o godz. 21:32.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.06.2009, 21:37
Przy czym odchodzą Baszczu,Zieniu,Cantoro,Singlar,Beto,Niedzielan,Goł oś, zastanowiłbym się nad sprzedażą Łobo i Jirsaka bo oni niestety zawodzą i grają mało a zarabiają dużo (za słabi na puchary)

Można grać też bez skrzydłowych zmieniając ustawienie -taktykę bo zawodnicy występujący w Polsce na tej pozycji są słabi
ale by bez ciebie było nudno..
grajmy bez skrzydłowych (bo nam 1 prawy zostanie jak już sprzedamy Łobodzińskiego) środkiem pola, gdzie w pucharach piłki będzie rozgrywał ten super nowy zawodnik, który już czai się za rogiem i przyjdzie w miejsce Jirsaka, który oprócz uspakajania gry i dobrych piłek środkiem to mało co gra..

Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.06.2009, 21:41
http://www.weszlo.com/news/3092
i po Kowalewskim
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.06.2009, 21:42
Najlepszym ruchem Wisły byłoby gdyby Beto albo odszedł, albo przepracował cały okres przygotowawczy, zrzucił kilka kg i został wypożyczony na pół roku do klubu typu ruch, polonia bytom, piast, ewentualnie 1 liga.
Nie sądze, że Skorża będzie chciał go wprowadzać na końcówki meczów, gdy nie będzie w formie. Ja w niego wierzę, jak wierzę w każdego zawodnika Wisły (bez skrajnych przypadków, czyli albo kalek (Dawidek), albo beztalenci (Kmieciu))

Wszystko zależy od transferów, przyjdzie napastnik - nie ma Beto, nie przyjdzie - zostanie
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Stary 01.06.2009, 21:49
Jak tak czytam wpisy niektórych forumowiczów to cieszę się że kibice nie są odpowiedzialni za politykę transferową bo zakończyło by się to katastrofą.

Co do poczynań naszych działaczy, to mam nadzieję że nie będzie podejścia typu LM albo nic. Co by nie mówić droga do LM się ułatwiła ale nadal będzie o to trudno, bo odnoszę wrażenie że niektórzy ewentualny brak awansu będą postrzegać jako katastrofę bo awans wydaję się być bardzo łatwy.Nasza drużyna nie jest żadną potęgą europejską a nawet średniakiem, i to trzeba powiedzieć szczerze. Nawet ewentualne wzmocnienia nie spowodują jakiegoś znacznego podniesienia poziomu drużyny bo poprostu nas na klasowych zawodników nie stać. Ze wszystkimi drużynami możemy oczywiście powalczyć ( Barcelona nam się nie trafi) ale z większością zespołów nasze szanse to 50% (z Olimpiakosem mniejsze).
Według mnie w tym sezonie ważne jest dostanie się do jakichkolwiek rozgrywek grupowych, wiążą się z tym kwestie finansowe bo w Lidze Europejskiej też można sporo zarobić jak na polskie warunki jak i również punkty rankingowe które w przyszłości mogą jeszcze bardziej ułatwić awans do LM.

Nie jestem pesymistom ale na wszystko trzeba patrzeć z każdej strony. Bo jeśli awansu do LM nie będzie to co wtedy odpuszczamy LE i się poddajemy bo znowu się nie udało. Za rok szanse będą takie same i mam też nadzieję że wtedy będziemy mecze oglądać na nowym stadionie. Do LM przy odrobinie szczęścia możemy awansować nawet w obecnym składzie tylko że awans to jedno a przyzwoita rywalizacja z klasowymi zespołami to drugie.
To co mówił Skorża, zbudować tutaj drużynę na lata a nie na jeden sezon która będzie w stanie rywalizować w europie.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.06.2009, 21:59

I wtedy chyba Skorża zostaje grającym trenerem, razem z Kulawikiem i Moskalem żeby załatać dziury w składzie
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 01.06.2009, 22:02
Angmir napisał(a):Wyświetl post
I wtedy chyba Skorża zostaje grającym trenerem, razem z Kulawikiem i Moskalem żeby załatać dziury w składzie
Skorża do obrony Kaziu i Kulawik do pomocy i mamy skład na LM! Jeszcze tylko Patera z Wrocławia trzeba wyciągnąć...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.06.2009, 22:52
Blacha92 napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/3092
i po Kowalewskim
dzięki Bogu ....
bo jak miałby u nas grać tak jak rok temu w Korupterze to ja dziękuję...
Pawełek zapewnia nam to samo uczucie lotu z 10 piętra bez trzymanki
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.06.2009, 07:06
Gikiewicz na celowniku Wisły http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html

Teraz news z Faktu o tym że Bednarz na Węgrzech wypatrzył Brazylijczyka z Węgierskim paszportem Leandro który rozegrał 10 spotkań w Reprezentacji.Jest to lewy obrońca lub pomocnik.W styczniu interesował asie nim Bristol City a niedawno AEK Ateny.
http://www.efakt.pl/Wisla-ciula-na-t...y,46038,1.html

http://www.imscouting.com/global_news_item.aspx?id=1998

http://www.thisisbristol.co.uk/news/...l/article.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.06.2009 o godz. 07:19.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.06.2009, 07:33
Dobra ten Leandro gra w Debrecynie- Mistrz węgier 2 razy teraz i rok temu. Kończy mu się kontrakt. Debrecyn w puchar bardzo słabo grał. Leandro opisują jako wing back więc jest nastawiony defensywnie. Wcześniej rozegrał 80 spotkań w Ferencvarosie w latach 2002-2006.

http://en.wikipedia.org/wiki/Leandro...oso_de_Almeida

Ogólnie raczej szrot...
Ostatnio edytowane przez Raporter : 02.06.2009 o godz. 07:39.
Odpowiedz cytując
Blat Wywiad
Banita

Stary 02.06.2009, 07:44
Raporter. A ty już wiesz czy to jest szrot czy nie ... bo wysledziłeś go w FM i ma cienkie staty? Proszę dzieci NEO o niezabieranie głosu w sprawach transferowych.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Stary 02.06.2009, 07:52
Blat Wywiad napisał(a):Wyświetl post
Raporter. A ty już wiesz czy to jest szrot czy nie ... bo wysledziłeś go w FM i ma cienkie staty? Proszę dzieci NEO o niezabieranie głosu w sprawach transferowych.
Nie po prostu w tym Debrecenie gra Dudu(zagrał ok 15 meczów w niepełnym wymiarze) . Poza tym cały czas bardzo wcześnie odpadają w pucharach. Co prawda Legia też. Ale raczej nie jest to drugi Roger. Dobrze bije rzuty wolne. Coś jak Zieniu( na podstawie Youtube).
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 02.06.2009, 07:54
Raporter napisał(a):Wyświetl post
Nie po prostu w tym Debrecenie gra Dudu(zagrał ok 15 meczów w niepełnym wymiarze) . Poza tym cały czas bardzo wcześnie odpadają w pucharach. Co prawda Legia też. Ale raczej nie jest to drugi Roger. Dobrze bije rzuty wolne. Coś jak Zieniu( na podstawie Youtube).
No to tak jak Wisła więc w sam raz się nadaje. Przestań chłopie pitolić...czy szrot czy nie to stwierdzi kto inny bardziej kompetentny niż wirtualni menedżerowie śledzący youtube'a i statystyki z transfermarktu i wikipedii.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.06.2009, 08:48
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Gikiewicz na celowniku Wisły http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html

Teraz news z Faktu o tym że Bednarz na Węgrzech wypatrzył Brazylijczyka z Węgierskim paszportem Leandro który rozegrał 10 spotkań w Reprezentacji.Jest to lewy obrońca lub pomocnik.W styczniu interesował asie nim Bristol City a niedawno AEK Ateny.
http://www.efakt.pl/Wisla-ciula-na-t...y,46038,1.html

http://www.imscouting.com/global_news_item.aspx?id=1998

http://www.thisisbristol.co.uk/news/...l/article.html
niedawno ten sam autor pisał o tym że Wisła jest zainteresowana Krajcikiem (prawy obrońca) i Vladaviciem (lewy pomocnik z Żyliny)
minął dzień i ... już zmiana celów
coś szybko ... chyba nawet rozmów z przedstawicielami ww. nie mogli przeprowadzić o oglądnięciu wszystkich płyt dvd nie wspomnę

z kolei PN twierdzi że nasze cele to:
bramkarze: Srdjan Blazić z Levadiakosu (chce go Kazimierski)
Kasprzik który podobno nie ceni się za bardzo
trzecia opcja to testowany Nikov zwany przez redektora nomen omen podpisanego PiWo Nikol

jeśli chodzi o obronę to interesujemy się wg. PN: Glikiem, Fonfarą i T. Sochą ze Śląska (który jednak ze względu na cenę -800 tys. euro) na pewno do nas nie przyjdzie
pomoc: już kiedyś prawie w Wiśle Miroslav Bozon (Rużomberok) oraz drugi Słowak Igor Zofcak ze Sparty Praga (też wyceniany na 800 tys. euro)

podsumowując każdy pisze co chce, wymyślając przy kosmiczne cele transferowe Wisły
nie ma się czym podniecać ani interesować bo i tak to jedno wielkie g....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Blat Wywiad
Banita

Stary 02.06.2009, 09:21
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
No to tak jak Wisła więc w sam raz się nadaje. Przestań chłopie pitolić...czy szrot czy nie to stwierdzi kto inny bardziej kompetentny niż wirtualni menedżerowie śledzący youtube'a i statystyki z transfermarktu i wikipedii.
otóż to...
Odpowiedz cytując
Valec
Banita

Od: 05.2009

Stary 02.06.2009, 10:03
Raporter napisał(a):Wyświetl post
Zaczęła się gorączka przed okienkowa. Bez sensu się napinacie. Dlaczego?
1. wieści ze strony e-fakt. Chyba nie muszę mówić o wiarygodności tego źródła.
2. Pamiętacie jaka ostatnio jest polityka transferowa Wisły ? Dokonywanie transferów "w ostatniej chwili", jak najmniej wycieków do mediów. Pismaki dużo potrafią napsuć i naplotkować.
3. Załóżmy, że ten Leandro jest w kręgu zainteresowań. :
a) przecież i tak będzie obserowany i testowany
b) naprawdę wierzę w umiejętności oceny Jacka Bednarza i Macieja Skorży
c) nazewnictwo "drugi Roger" to moim zdaniem żaden komplement. To tylko tak gwoli przemyśleń.Bo przecież Roker Parejro jest zawodnikiem do którego trzeba drużyne dostować (bo jest stosunkowo wolny, ma przegląd pola i technikę ale w destrukcji nie pogra)

Poczekamy, zobaczymy.
Nowy wątek. Myślę, że dobrym rozwiązaniem jest komisja transferowa (coś jak w Lechu). Trener, dyrektor sportowy, przedstawiciel RN + Pan Bogusław C. no i może Manuel Junco - nasz scout. Decyduje większość głosów
Nie chciałbym Dawida Nowaka, boję się jednak tej kontuzjogenności, może po kompleksowych badaniach możnaby więcej na temat jego zdrowia powiedzieć, ale na dzień dzisiejszy to wygląda słabo pod tym względem.

Zjednoczmy się w zwycięstwie z myślą, że w ekstraklasie najprawdopodobniej będzie tylko jeden Kraków . Myślę, że i tak spodziewać się cudów nie możemy - sezon poza domem, stosunkowa bieda i kryzys. Ważne, że mamy majstra, mimo paniki zasianej brakiem oczekiwanych przez opinię publiczną transferów na sezon 08/09. A był przecież solidny Singlar, obiecujący Marcelo i mimo wszystko moim zdaniem godny uwagi Beto.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.06.2009, 10:32
Pare lat temu mialem okazje ogladac spotkania ligi wegierskiej i tego calego Leandro kojarze z wystepow w Ferencvarosie. Jesli od tamtej pory nie poczynil ogromnych postepow, to rzeklbym ze jest to grajek tak marny jak ranga rozgrywek ligi wegierskiej. To, ze ich zespoly odpadaja z pucharow nawet z przeciwnikami z Lichtensztainu, to akurat nie jest przypadek. Tam po prostu poziom ligi jest wyjatkowo slaby.

Ps. mocno licze na to, ze Jacusiowi faktycznie uda sie pozegnac, przynajmniej jednego pana sposrod dwojki Cantoro-Niedzielan. Stawiam na tego drugiego, jako ze to Bednarz jest sprawca jego transferu, a sam Niedzielan przebakiwal swego czasu publicznie, iz gotow bedzie odejsc przed wygasnieciem umowy, kiedy jasnym sie stanie, ze jest tu do niczego potrzebny. A to akurat od co najmniej pol roku jest tak oczywiste jak 2+2
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 02.06.2009 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów