The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2009, 18:03
Polonia Bytom na pewno nie trzyma z Górnikiem, prędzej Ruch idąc tym tokiem rozumowania
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.06.2009, 18:04
Heban napisał(a):Wyświetl post
022

A wy Legioniści "nie-hipokryci" to z jakiej okazji śpiewaliście o Wiśle na meczu z Ruchem(bez Wisły) ? Może ciesząc się z WŁASNEGO WICEMISTRZOSTWA
Pisałem tutaj w innym temacie - kazda ekipa ma kwasy. My również - nie bede przecież tego ukrywał. Natomiast u nas co kolejke nie ma 'niszczenia smiechem' przeciwników, ze spiewali na nas mimo, ze z nami nie grali etc (tak jak u Was jest wieczna jazda na Cracovie, a czasem na Korone). Wykazałem po prostu hipokryzje, bo sami zachowujecie się (znacznie rzadziej) podobnie. I to jest fakt. I nie ma znaczenia, ze u nas tez sa takie czy inne kwasy - bo jak najbardziej są. Chociaż na fecie w 2002 sobie nie przypominam, a w 2006 gralismy z Wami.

Szkoda czasu na rozwijanie tematu.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.06.2009, 18:10
Maleńczuk: Ta cholerna Wisła

"W sobotę dotarły do mnie dwie tragiczne wiadomości. Pierwsza to ta, że mistrzem została Wisła, a druga, że z ekstraklasy spadła Cracovia - mówi w wywiadzie dla Interia.pl Maciej Maleńczuk, jeden z najpopularniejszych polskich muzyków rockowych...."

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisla,1316227
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.06.2009, 18:14
Kris54 napisał(a):Wyświetl post
Polonia Bytom na pewno nie trzyma z Górnikiem, prędzej Ruch idąc tym tokiem rozumowania
przeca mówiłem że nie wiem, z kimś z dwójki trzymają, ale pamięć mnie zawodzi

przy okazji:
szacunek dla Polonii B za utrzymanie po raz drugi bez większych nakładów

i gratulacje dla Legii za vice
...oby w przyszłym roku też wam tak szczęście sprzyjało
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 01.06.2009, 18:14
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Pisałem tutaj w innym temacie - kazda ekipa ma kwasy. My również - nie bede przecież tego ukrywał. Natomiast u nas co kolejke nie ma 'niszczenia smiechem' przeciwników, ze spiewali na nas mimo, ze z nami nie grali etc (tak jak u Was jest wieczna jazda na Cracovie, a czasem na Korone). Wykazałem po prostu hipokryzje, bo sami zachowujecie się (znacznie rzadziej) podobnie. I to jest fakt. I nie ma znaczenia, ze u nas tez sa takie czy inne kwasy - bo jak najbardziej są. Chociaż na fecie w 2002 sobie nie przypominam, a w 2006 gralismy z Wami.

Szkoda czasu na rozwijanie tematu.
gdzie, kiedy?
o koronie ostatni raz coś na WIśle slyszalem gdy....grali z nami w 1 lidze :O
a na cracovie, no cóż, wy tez byscie wspomnieli o swoich sasiadach gdyby spadali z ligi
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.06.2009, 18:41
Mi chodzilo o jazde na forum, nie stadionie.. Nie wiedzialem, ze na fecie bylo tez cos o Cracovii. Cóż

Temat sie chyba nazywa 'kibicowanie na polskich stadionach' czy jakos tak. O Koronie wpisy byly (sam bralem udzial w dyskusji) na temat jazd po Wisle, na meczu Korona - Lubin o ile pamietam. A na Cracovie wpisy sa chyba w tym temacie za kazdym razem (z tego co pamietam), gdy Craxa gra u siebie, a mecz mozna ogladać na Orange sport (cytaty 'o znow WTSK').

Nasi sąsiedzi juz nie grają w piłkę (oficjalnie), wiec sie chyba nie doczekamy. Chyba, ze chodzi o Gwardie, zdaje sie, ze sie utrzymała. Okęcie walczy o awans do 3 ligi.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 01.06.2009, 18:42
Kamil napisał(a):Wyświetl post
gdzie, kiedy?
o koronie ostatni raz coś na WIśle slyszalem gdy....grali z nami w 1 lidze :O
a na cracovie, no cóż, wy tez byscie wspomnieli o swoich sasiadach gdyby spadali z ligi
Chyba ostatni raz poruszaliśmy ten temat jak Kielczanie pozdrawiali nas na meczu reprezentacji z San Marino) Ale uważam, że w przypadku reprezentacji to inna sprawa.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.06.2009, 18:44
Cytat:
Maleńczuk: Ta cholerna Wisła

"W sobotę dotarły do mnie dwie tragiczne wiadomości. Pierwsza to ta, że mistrzem została Wisła, a druga, że z ekstraklasy spadła Cracovia - mówi w wywiadzie dla Interia.pl Maciej Maleńczuk, jeden z najpopularniejszych polskich muzyków rockowych...."

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisla,1316227

Uuuu widze ze kompleksy juz go zżerają,bidak ,ciekawe o kibicowaniu jakiemu innemu klubowi i o milosci do niego sobie teraz przypomni lol:

A co do Benhakera to fachowiec z niego takiej klasy jak poziom wywiadu ktorego udzielil ....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.06.2009, 18:51
Jeśli okaże się że Wandzel faktycznie wejdzie w Lecha to powiem tylko tyle: pyruski macie problem! I byłym hipokrytą gdybym nie dodał że bardzo by mnie to ucieszyło .
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 01.06.2009, 18:52
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Uuuu widze ze kompleksy juz go zżerają,bidak ,ciekawe o kibicowaniu jakiemu innemu klubowi i o milosci do niego sobie teraz przypomni lol:
a ja mam wrażenie (no dobra, przekonanie), że coś mu się stłukło i co nieco przylepiło po mistrzowskiej fecie : ) gorączka sobotniej nocy klaunowi nie przeszła i tyle.

EDYTA: żeby pozostać w temacie, napiszę wszem i wobec - wspaniale mieć mistrzostwo po trudnym sezonie ale liczy się wierność. I utrzymana Lechijka : )
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 01.06.2009 o godz. 18:54.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.06.2009, 19:03
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli okaże się że Wandzel faktycznie wejdzie w Lecha to powiem tylko tyle: pyruski macie problem! I byłym hipokrytą gdybym nie dodał że bardzo by mnie to ucieszyło .
Możesz przybliżyć? Co to za gość i o jakich problemach piszesz?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 01.06.2009, 19:09
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Mi chodzilo o jazde na forum, nie stadionie.. Nie wiedzialem, ze na fecie bylo tez cos o Cracovii. Cóż

Temat sie chyba nazywa 'kibicowanie na polskich stadionach' czy jakos tak. O Koronie wpisy byly (sam bralem udzial w dyskusji) na temat jazd po Wisle, na meczu Korona - Lubin o ile pamietam. A na Cracovie wpisy sa chyba w tym temacie za kazdym razem (z tego co pamietam), gdy Craxa gra u siebie, a mecz mozna ogladać na Orange sport (cytaty 'o znow WTSK').

Nasi sąsiedzi juz nie grają w piłkę (oficjalnie), wiec sie chyba nie doczekamy. Chyba, ze chodzi o Gwardie, zdaje sie, ze sie utrzymała. Okęcie walczy o awans do 3 ligi.
tak, chodzi o tą tak zwaną polonie warszawa,
jakoś niechce mi sie wierzyć, ze gdy spadali do 2 ligi, nic o nich nie wspomnieliscie :]

grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Chyba ostatni raz poruszaliśmy ten temat jak Kielczanie pozdrawiali nas na meczu reprezentacji z San Marino) Ale uważam, że w przypadku reprezentacji to inna sprawa.
ale mi chodzi o stadion, bo to co na forum jest napisane, to podejrzewam że tak jak ja,większość ludzi ma na to wyjebane, bo tu może każdy coś naskrobać co mu się żywnie spodoba
Ostatnio edytowane przez Kamil : 01.06.2009 o godz. 19:12.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.06.2009, 19:17
Wracając do Korony, to chyba na coś liczą, bo pozdrawiają nas znacznie częściej (na pewno z Motorem 2 tygodnie temu i w Lubinie tydzień temu) Zaściankowi napinacze
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.06.2009, 19:23
Kamil napisał(a):Wyświetl post
tak, chodzi o tą tak zwaną polonie warszawa,
jakoś niechce mi sie wierzyć, ze gdy spadali do 2 ligi, nic o nich nie wspomnieliscie :]
Szczerze mówiąc nie pamietam byśmy spiewali cokolwiek na nich w czasie fety. Jestem prawie pewien, ze nic takiego nie było - szły wrzuty na Was (co oceniam jako pewną żenadę, bo Was wtedy na meczu nie było), ale nie na KSP. Moze to wynikać z mniejszego cisnienia na KSP u nas niz Waszego na nas (ale to juz moja opinia/obserwacja, totalnie subiektwyna). Zwłaszcza, ze ja sam pamietam filmy z szatni Wisły po Wisła 1-0 Legia (Frankowski) w 2004 jak u Was i kopacze spiewali Legła Warszawa. U nas takie cos nie ma miejsca, raz tylko Józwiak interweniował w szatni Grodziska. Chociaz to pewnie wynika bardziej z tego, ze Wasi pilkarze bardziej sie utorzsamiali z klubem, no ewentualnie z naszej 'firmowości' i tego, ze z nami zawsze fajnie wygrać.

Swoja droga o ile sie nie myle (pamiec czlowiekowi zawodzi...) to w 2006 roku przerabialismy motyw podobny do Waszego. Mistrz (z małą przewagą) a spadkowiczem derbowy rywal

P.S. O, wpis donaPedro stanowi własnie laboratoryjny przykład tego o czym pisałem troche wyżej (na poprzedniej stronie). Niszczenie smiechem. I w takich momentach dopiero niesmiało przypominam o Waszych kwasach. W innych sie nie wychylam, bo wiem ze my tez do idealnych nie nalezymy. Choc jest nam blisko 8)
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 01.06.2009 o godz. 19:26.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 01.06.2009, 19:27
Nasi "bracia" zza drugiej strony Błoń czują się mocno oszukani przez życie : )

http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.06.2009, 19:32
haha biedna cracovia.. innych nie oszukiwali, tylko ich!!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.06.2009, 19:33
eMTe napisał(a):Wyświetl post

Tu rozwinięcie powyższej histori

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...e_do_sadu.html

...W związku z powyższym Cracovia rozważy podjecie kroków prawnych zmierzających zarówno do nałożenia sankcji dyscyplinarnych na sędziów, jak i do uzyskania stosownych zadośćuczynień i odszkodowań, w tym także w drodze procesów sądowych...

Filipiak show.

P.S. Wyborcza zrobiła z tego sportowe wydarzenie dnia, szok.
Powód: GW
Ostatnio edytowane przez iiYama : 01.06.2009 o godz. 20:16.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 01.06.2009, 19:33
eMTe napisał(a):Wyświetl post

To raczej do Czasu na śmiech się nadaje Ależ oni są daremni,to jest aż tragiczne już
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Stary 01.06.2009, 19:35
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Do raczej do Czas na śmiech się nadaje Ależ oni są daremni,to jest aż tragiczne już
A czego się spodziewałeś po klubie, którego właścicielem jest bądź co bądź profesor? : )
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.06.2009, 19:49
donPedro23 napisał(a):Wyświetl post
Wracając do Korony, to chyba na coś liczą, bo pozdrawiają nas znacznie częściej (na pewno z Motorem 2 tygodnie temu i w Lubinie tydzień temu) Zaściankowi napinacze
Korona pozdrawia nas na każdym meczu, bez wyjątku. Jest zawsze coś o jakieś małpie i zaraz potem WTSK.
Dlatego nie bez kozery pisałem już, że poziomem dorównali Cracovii. Wystarczy spojrzeć na ich stronę i forum, każdy klub pisany z dużej litery oprócz 'wisły ewentualnie wISŁY'

Dlatego bardzo bym ich nie chciał w naszej ekstraklasie, no bo co tu się okłamywać, stadion to nie wszystko.
the end
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 01.06.2009, 19:53
Wie ktoś komu w ogólnych statystykach/tabeli wszechczasów dopisze się brązowy medal MP zdobyty przez Kuchenki? Amice, staremu Lechowi, czy jakiemuś nowemu tworowi?
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.06.2009, 20:13
Raczej Lechowi. Amica zdaje się nie istnieje już, przynajmniej pierwsza drużyna.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 01.06.2009, 20:24
mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
Raczej Lechowi. Amica zdaje się nie istnieje już, przynajmniej pierwsza drużyna.
Ich prawnik mówił, że ze starym Lechem nie mają nic wspólnego i grają na licencji Amiki, pod nazwą Lech, na stadionie Lecha, a przeszłość Lecha ...to już przeszłość i się od tego odcinają. W ten sposób uniknęli kary za karupcję, więc teraz powinni "uniknąc" przyjemności dopisania na ich konto brązu
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.06.2009, 20:51
Po południu Smuda kręcił się na Centralnym w W-wie. Może zmierzał na spotkanie z ulicą Konwiktorską?
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Stary 01.06.2009, 20:51
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Ich prawnik mówił, że ze starym Lechem nie mają nic wspólnego i grają na licencji Amiki, pod nazwą Lech, na stadionie Lecha, a przeszłość Lecha ...to już przeszłość i się od tego odcinają. W ten sposób uniknęli kary za karupcję, więc teraz powinni "uniknąc" przyjemności dopisania na ich konto brązu
Czyli odcinając się od tradycji nie są 4-krotnym, czy ile tam, mistrzem Polski, ta? ; D
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 01.06.2009, 21:03
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Jest zawsze coś o jakieś małpie (...)
Flamengista - wcale nie musisz szukac buractwa w Poznaniu. W Krakowie masz tego dostatek.
Chyba, ze to te slynne wislackie standardy, ktore podawales jako wzor
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.06.2009, 21:06
nie, od tego się nie odcinają. Odcinają się tylko od złej tradycji, która może im przynosić wstyd i straty. Tę oni potępiają zdecydowanie i nie chcą mieć z tym nic wspólnego.
Ale przecież w historii klubu były nie tylko złe, ale i dobre chwile i osiągnięcia. I z takimi sie utożsamiają i chca mieć z nimi ciągłość (eh, na wszelki wypadek dodam emotkę : ).

Nie ma się co nad nimi pastwić, robią to, na co prawo obowiązujące w PZPN pozwala. Prędzej nad tym prawem zapłakać trzeba. A jak jest prawo dziurawe, to dla średnio rozgarniętego adwokata żaden problem udowodnić, że to co nam białe wydawało to tak naprawdę jest czarne i sami się po pewnym czasie w głowę drapiemy zastanawiając się, jakim to cudem nam się wcześniej wydawało, że to białe to białe, przecież gołym okiem widać, że to białe to czarne.

Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 01.06.2009, 21:08
http://sport.onet.pl/74318,1248685,pilka.html
http://www.futbol.pl/
Głosujcie w sondzie na 11 sezonu. Ona musi być w większości wiślacka : )
Ostatnio edytowane przez piter116 : 01.06.2009 o godz. 21:16.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 01.06.2009, 21:21
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
To raczej do Czasu na śmiech się nadaje Ależ oni są daremni,to jest aż tragiczne już
No to chyba inne kluby powinny zaczac robic liste "skrzywdzonych przez pasiaste", zaczynajac od 3 ligi

Cytat:
Cracovia - Ruch Chorzów
Sędzia: Piotr Wasielewski , sędzia liniowy - Przemysław Głowacki
60. minuta - sędzia nie uznaje zdobytej przez Pawła Nowaka bramki, dopatrując się pozycji spalonej. "Dodatkowo przedłuża mecz jedynie o 4 minuty mimo, że przerwy w II połowie meczu trwały ponad 10 minut" - czytamy w oświadczeniu. "Po tym meczu sędzia został zawieszony za błędy w sędziowaniu" - przypomina Cracovia.
Szkoda ze nie dodali, ze sedzia zostal zawieszony glownie z powodu braku reakcji na chamskie i s****ysynskie zagrania zawodnikow ickow. Maly szczegol.
Ostatnio edytowane przez mic : 01.06.2009 o godz. 21:31.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.06.2009, 21:23
piter116 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/74318,1248685,pilka.html
http://www.futbol.pl/
Głosujcie w sondzie na 11 sezonu. Ona musi być w większości wiślacka : )
chyba na Piotra Brożka, bo Baszczyński sobie poradzi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów