The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gwiazda1906
Junior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2009, 13:46
Ja bym kupił na jego miejscu solidnego napastnika, dobrego lewego pomocnika i bramkarza.
[COLOR=[IMG]dy2030[/IMG]WISŁA PANY
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.05.2009, 15:52
Ściąganie Szczotów, Pazdanów itp. to samobójstwo. Powinniśmy być na etapie wzmacniania pierwszej 11, a nie dopełniania 18.

Wiadomo, że przydałby się defensywny pomocnik, Cantoro powinien odejść, jest Sobolewski, ale wiadomo, że nikt nie będzie grał wiecznie. Diaz jako DP w lidze gra dobrze, ale na LM może nie wystarczyć. Moja propozycja to Janusz Gol z Bełchatowa, 30 czerwca b.r. kończy mu się kontrakt; i jest w miarę młody (23 lata ukończone).

Odchodzi Baszczyński, przedłużyliśmy kontrakt z Singlarem, w obwodzie jest jeszcze Burliga, który może grać jako prawy obrońca, ale to jest melodia przyszłości (narazie wchodzi z ławki we Flocie). Zdecydowałbym się na transfer zagranicznego piłkarza, w zeszłym lecie było sporo szumu wokół Dusana Basty, ostatecznie trafił on do beniaminka Serie A. Zagrał tam w całym sezonie 6(!!) meczów ligowych, łącznie 120minut. Lecce na kolejkę przed końcem zagwarantowała sobie spadek, więc wyciągnięcie tego piłkarza może nie być takie trudne. Jeśli chodzi o zarobki to odchodzi Dawidowski, ewentualnie Cantoro i Niedzielan więc pewnie jakieś fundusze by się znalazły.

Jeśli chodzi o zastąpienie Zieńczuka to ciężko znaleźć potencjalnego kandydata z polskiej ligi. Warto poszukać kogoś z Ameryki Płd. ewentualnie Bałkany, Od biedy może grać tam Ćwielong, Piotr Brożek i Diaz.

Co do napastników to Dawid Nowak może i ma potencjał, ale koleś może być drugim Dawidowskim, więc ja bym odpuścił. Warto zastanowić sie nad wyciągnięciem, któregoś z:
Sikora/Micański ewentualnie Chrapek.
Patrząc jeszcze na nasze podwórko, to jest kilku ciekawych zawodników;
Biliński, Cetnarski, Glik, Pawłowski, Małkowski, Grosicki, Bruno.
Ostatnio edytowane przez Witoldon : 31.05.2009 o godz. 15:56.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.05.2009, 19:27
Witoldon- Też sobie o nim pomyślałem, jeszce był Rnić co poszedł do Anderlechtu i gra ogony. Oboje są młodzi zainteresowałbym się nimi na miejscu Bednarza.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 31.05.2009, 19:39
Gdybym był Bednarzem...
Hernani-Korona (za darmo), Kowalski-Piast (powrót z wypożyczenia), Fonfara-Bełchatów (za darmo), Gol-Bełchatów (za darmo) oraz Ilian Micanski z Zagłebia Lublin
Odpowiedz cytując
ozinho
Member

Od: 10.2006

Stary 31.05.2009, 20:47
Obrońca:

Jodłowiec/Hernani/Stasiak

Pomoc:

Garncarczyk/Gol/Lato/Grosicki

Napad:

Nowak/Smolarek/Sosin/Micański/Robak
As long as we're United we will never ever lose...AND THE REDS GO MARCHING UP UP UP!!!!
KaŻdY tO pOwIe WiSeŁkA rZąDzI w KrAkOwIe!!
Odpowiedz cytując
marcinb88
Member

Od: 08.2008

Stary 31.05.2009, 21:07
Bramkarz:
Kowalewski(free), Dudek(free)

Obrona:
Kuś(Turcja), Bronowicki(free), Hernani(free), Glik(Piast), Jop(free), Kowalski(free)

Pomoc:
Szczot(Górnik), Gol(free), Gancarczyk(WKS), Grosicki(Jaga)

Atak:
Nowak(GKS), Smolarek(Racing), Sikora(Real Murcia)

Bednarz mógłby wybrać coś z tej listy, oczywiście jak Cupiał sypnie kasą( co jest konieczne)
Odpowiedz cytując
grzehuck
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 31.05.2009, 21:14
wiem, że to nasi bracia ale może Kamil Biliński? chyba wielkie perspektywy
Odpowiedz cytując
PrzemyślABG
Senior Member

Stary 31.05.2009, 21:18
marcinb88 napisał(a):Wyświetl post
Bramkarz:
Kowalewski(free), Dudek(free)

Obrona:
Kuś(Turcja), Bronowicki(free), Hernani(free), Glik(Piast), Jop(free), Kowalski(free)

Pomoc:
Szczot(Górnik), Gol(free), Gancarczyk(WKS), Grosicki(Jaga)

Atak:
Nowak(GKS), Smolarek(Racing), Sikora(Real Murcia)

Bednarz mógłby wybrać coś z tej listy, oczywiście jak Cupiał sypnie kasą( co jest konieczne)
najciekawiej chyba Gikiewicza na bramce,
a z tych co napisałeś to Glik, Gancarczyk, Grosicki i Nowak
Krakowska Wisła !
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 31.05.2009, 21:20
grzehuck napisał(a):Wyświetl post
wiem, że to nasi bracia ale może Kamil Biliński? chyba wielkie perspektywy
Szczególnie jak chłopak przed chwilą przedłużył kontrakt do 2014 : )

Nowak(GKS)
No racja! Ktoś musi godnie zastąpić naszą legendę Tomasza Dawidowskiego! Myślę, że to idealny traf i będziemy z niego dumni jak z Tomka : )

Smolarek(Racing)
To tak w sferze marzeń rozumiem ; )

Wracając do Tomasza D. to jeżeli faktycznie miał kontakt na poziomie 180 tys euro/sezon i zagrał ok. 14 meczów w lidze to miał wejściówkę na iście europejskim poziomie - ok. 70 tys. euro/mecz. 14 meczów to pół rundy, więc sezon grania tego zawodnika wart byłby 1,8 mln/euro. Jesteśmy w czołówce europejskiej ; D
Ostatnio edytowane przez eMTe : 31.05.2009 o godz. 21:27.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.05.2009, 21:28
A Dawidek dostawał kasę tylko od Wisły, czy jako osoba ubezbieczona dostawala kase od Panstwa?
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Stary 31.05.2009, 21:31
Niestety w piłce nie ważne są ambicje klubu dla zawodnika lecz pieniądze jakie zaproponuje, dlatego Smolarek może być tylko marzeniem :/ On woli grzać ławę za odpowiednie pieniądze w Hiszpanii niż grać w Mistrzu Polski, aspirującym do LM. Nikt w Ekstraklasie nie da piłkarzowi roczne zarobki powyżej 500 tysięcy Euro dlatego piłkarze pokroju Smolarka, Dudka, Żurawskiego nie spojrzą nawet na naszą ofertę. Niestety taka prawda, dlatego należy pozyskiwać piłkarzy stosunkowo młodych za małe pobory aby potem ich opchnąć z dużą korzyścią dla klubu. Już wspominani przedtem Gikiewicz, Kapsrzik , Glik, Wilczek, Smektała, Hernani, Gol, Chrapek, Chałas plus ciekawi gracze zagraniczni to powinny być cele transferowe Wisły aby stosunkowo niewielkim kosztem pozyskiwać wyróżniających się graczy, którzy mogą później stanowic o sile Wisły. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 31.05.2009, 21:37
wolek1986 napisał(a):Wyświetl post
Niestety w piłce nie ważne są ambicje klubu dla zawodnika lecz pieniądze jakie zaproponuje
ale trzeba też ich zrozumieć... dla nich to jest praca... nie wierzę żeby ktoś (tutaj krytykujących) kto zarabia załóżmy 1,5 tys w Polsce nie przyjął oferty z np. Niemiec za np. 3 tys ale euro ... wykonując tą samą czynność...
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Stary 31.05.2009, 21:44
Tylko czy wolałbyś być na okręcie majtkiem pływającym po Morzu Północnym ale zarabiającym krocie (tylko liga Hiszpańska, obserwowana z ławki rezerwowych lub z trybun) czy być kapitanem kutra cenionym w swoim gronie (czyt. w Polsce) pływającym po Morzu Śródziemnym (Liga, LM jako najważniejsze ogniwo zespołu). Każdy odpowie sobie sam na to pytanie... Pozdro
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.05.2009, 21:53
w Szybkiej piłce polecają aby Wisłe wzmocnic 4 dobrymi zawodnikami ( dwoma reprezentantami Polski oraz dwoma obcokrajowcami) do tego powinno sie utrzymac obecny skład.Myśle że to było zbyt piękne aby było prawdziwe.Ja bym chciał zachowac obecny skład i dokupic jakiegoś bramkostrzelnego napastnika do Brożka.Na lewe skrzydło może pójśc Boguski albo Cwielong.

Kilka lat temu Wisła interesowała sie napastnikiem Brazylijskim Claudio Pitbulem, teraz kończy mu sie kontrakt w Rapidzie Bukareszt.Może warto ponownie sie nim zainteresowac ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.05.2009 o godz. 21:56.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.05.2009, 21:55
Ostatnio wyczytałem, że Rasiak nie zgodził sięna kontrakt 12.000 funtów za tydzien! to jest 600.000 funtow rocznie! Możemy pomarzyć o kimś takim jak Smolarek, z Dudkiem sprawa jest trochę inna, jest starszy, lepszy nie będzie, nie wiem, czy ktoś go chce (Feye), może by wrócił tak jak to zrobili Adamski, Świerczewski, Hajto i inni.
Odpowiedz cytując
Marcello
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 31.05.2009, 21:56. plany
Ktos zna jakies realne cele transferowe? Przeciez musi byc pomysl jak zastapic Zienia, Baszcza, Clebera (na razie Glowa i Marcelo nie maja rownego zmiennika). Mysle, ze w kazedj formacji przydalby sie ktos wzmacniajacy pierwsza 11
Odpowiedz cytując
ozinho
Member

Stary 01.06.2009, 01:28
No mi najbardziej żal Tristana, świetny napastnik jak na wyciągniecie ręki , miałby rundę , żeby pokazać na co go stać, a stać go na wiele, co pokazuje grajac w Premiership
As long as we're United we will never ever lose...AND THE REDS GO MARCHING UP UP UP!!!!
KaŻdY tO pOwIe WiSeŁkA rZąDzI w KrAkOwIe!!
Odpowiedz cytując
wislakkowalski
Member

Stary 01.06.2009, 12:16
Panowie! Dla mnie sprawa jest prosta - Pan Cupial finansuje Wisle juz kilkanascie lat. Jego celem przez te kilkanascie lat jest awans do LM. Do tej pory mielismy niesamowitego pecha w losowaniu; taka Legia czy Zaglebie trafialy na prostszych rywali.

Uwazam, ze B.Cupial jesli nie jest czlowiekiem szczegolnie madrym to napewno przebieglbym i przedsiebiorczym. I dobrze potrafi wykalkulowac ze TERAZ jest jedyna niepowtarzalna szansa na awans do LM. Rozumie wiec on, ze jesli TERAZ wylozy pieniadze, te moga sie szybko zwrocic z wysoko nawiazka. Sam AWANS i gra w LM to wplywy wysokosci sezonowego budzetu Wisly. Do tego dochodzi promocja klubu i zawodnikow.

O ile w zeszlych latach nigdy nie spodziewalem sie wiekszych zakupow, to teraz jestem swiecie przekonany, ze Cupial zrozumial swoje bledy. I sypnie takimi pieniedzmi jak swego czasu kupil Zurawskiego (1 mln $ to wowczas potezne pieniadze).

Dla mnie pozyskanie bramkarza nie jest priorytetem, aczkolwiek istotna rzecza. Pawelek gra poprawnie, wiec jesli obrona i pomoc beda rowniez graly dobrze i niedopuszczaly do sytuacji podbramkowych a kreowaly atak to ten nie bedzie mial wiele roboty.

Co do transferow, to wola ewentualnych pilkarzy bedzie, bowiem mozliwy awans do LM dziala na nich jak LEP NA MUCHY.

Mysle, ze rowniez BROZEK, jak i kazdy inny zawodnik Wisly, zrozumial, ze teraz awans jest na wyciagniecie reki i zostanie. Poza tym ten sezon ma slabszy niz poprzedni, wiec watpie by znalazl sie kupiec z 3 mlnE w rece. Przewiduje rowniez powrot ZURAWSKIEGO, ktory jak nikt zasluguje na posmakowanie gry w LM. Dlatego z pewnoscia, jesli bedzie chec ze strony Wisly, ten wroci do Krakowa. Dla mnie wowczas sciaganie NOWAKA jest wielkim znakiem zapytania. Kontuzje kontuzjami, ale ta runde mial zabojcza. Chlopak ma instynkt, wiec jesli cena astronomiczna nie bedzie to jest on dla mnie drugim po Zurawskim istotnym pilkarzem do sprowadzenia. Zatrzymanie SOBOLEWSKIEGO jest sprawa priorytetowa. W sytuacji bowiem kiedy u nas kreowac gre ma BOGUSKI lub pozniej z GARGULA (dwaj swietni, kreatywni technicy, lecz slabi fizycznie) to silnie zbudowany Sobolewski staje sie podpora defensywy w srodku pola. Natomiast dla mnie CWIELONG nie zasluguje na gre w pierwszym skladzie. Mimo swojej wyjatkowej woli walki i 'mieszania' w ataku, jest to slaby fizycznie i co najwazniejsze nierowny i NIESKUTECZNY napastnik. Przewiduje takze mozliwosc zatrudnienia (oczywiscie za niemale pieniadze) jawiacego sie jako przyszlego Blaszczykowskiego - SZYMONA PAWLOWSKIEGO.

Realistyczny sklad Wisly

Pawelek
Singlar -Glowacki- Marcelo- P.Brozek(Diaz)
Lobodzinski -Sobolewski -Boguski- Pawlowski
Zurawski (Nowak)- Brozek

LUB:

Pawelek
Singlar- Glowacki- Marcelo- P.Brozek(Diaz)
Sobolewski
Lobodzinski- Gargula- Boguski
Zurawski(Nowak)- Brozek
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 01.06.2009, 12:26
wislakkowalski napisał(a):Wyświetl post
Panowie! Dla mnie sprawa jest prosta - Pan Cupial finansuje Wisle juz kilkanascie lat. Jego celem przez te kilkanascie lat jest awans do LM. Do tej pory mielismy niesamowitego pecha w losowaniu; taka Legia czy Zaglebie trafialy na prostszych rywali.

Uwazam, ze B.Cupial jesli nie jest czlowiekiem szczegolnie madrym to napewno przebieglbym i przedsiebiorczym. I dobrze potrafi wykalkulowac ze TERAZ jest jedyna niepowtarzalna szansa na awans do LM. Rozumie wiec on, ze jesli TERAZ wylozy pieniadze, te moga sie szybko zwrocic z wysoko nawiazka. Sam AWANS i gra w LM to wplywy wysokosci sezonowego budzetu Wisly. Do tego dochodzi promocja klubu i zawodnikow.

O ile w zeszlych latach nigdy nie spodziewalem sie wiekszych zakupow, to teraz jestem swiecie przekonany, ze Cupial zrozumial swoje bledy. I sypnie takimi pieniedzmi jak swego czasu kupil Zurawskiego (1 mln $ to wowczas potezne pieniadze).

Dla mnie pozyskanie bramkarza nie jest priorytetem, aczkolwiek istotna rzecza. Pawelek gra poprawnie, wiec jesli obrona i pomoc beda rowniez graly dobrze i niedopuszczaly do sytuacji podbramkowych a kreowaly atak to ten nie bedzie mial wiele roboty.

Co do transferow, to wola ewentualnych pilkarzy bedzie, bowiem mozliwy awans do LM dziala na nich jak LEP NA MUCHY.

Mysle, ze rowniez BROZEK, jak i kazdy inny zawodnik Wisly, zrozumial, ze teraz awans jest na wyciagniecie reki i zostanie. Poza tym ten sezon ma slabszy niz poprzedni, wiec watpie by znalazl sie kupiec z 3 mlnE w rece. Przewiduje rowniez powrot ZURAWSKIEGO, ktory jak nikt zasluguje na posmakowanie gry w LM. Dlatego z pewnoscia, jesli bedzie chec ze strony Wisly, ten wroci do Krakowa. Dla mnie wowczas sciaganie NOWAKA jest wielkim znakiem zapytania. Kontuzje kontuzjami, ale ta runde mial zabojcza. Chlopak ma instynkt, wiec jesli cena astronomiczna nie bedzie to jest on dla mnie drugim po Zurawskim istotnym pilkarzem do sprowadzenia. Zatrzymanie SOBOLEWSKIEGO jest sprawa priorytetowa. W sytuacji bowiem kiedy u nas kreowac gre ma BOGUSKI lub pozniej z GARGULA (dwaj swietni, kreatywni technicy, lecz slabi fizycznie) to silnie zbudowany Sobolewski staje sie podpora defensywy w srodku pola. Natomiast dla mnie CWIELONG nie zasluguje na gre w pierwszym skladzie. Mimo swojej wyjatkowej woli walki i 'mieszania' w ataku, jest to slaby fizycznie i co najwazniejsze nierowny i NIESKUTECZNY napastnik. Przewiduje takze mozliwosc zatrudnienia (oczywiscie za niemale pieniadze) jawiacego sie jako przyszlego Blaszczykowskiego - SZYMONA PAWLOWSKIEGO.

Realistyczny sklad Wisly

Pawelek
Singlar -Glowacki- Marcelo- P.Brozek(Diaz)
Lobodzinski -Sobolewski -Boguski- Pawlowski
Zurawski (Nowak)- Brozek

LUB:

Pawelek
Singlar- Glowacki- Marcelo- P.Brozek(Diaz)
Sobolewski
Lobodzinski- Gargula- Boguski
Zurawski(Nowak)- Brozek

Po 1: Bardzo male szanse na sciagniecie Żurawskiego . . .
Po 2: Gdzie podziales Małego ?
Po 3: Nowak jest zbyt kontuzjogenny, wiec nie przyjdzie . . . Z takim pilkarzem nie da sie gra na 4 frontach (Liga, LM/LE, Puchar Polski i Ekstraklsy)
Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez zidanemarcin : 01.06.2009 o godz. 12:28.

Odpowiedz cytując
wislakkowalski
Member

Stary 01.06.2009, 12:34
Co do Zurawskiego:

1)jeszcze nie podpisal nowego kontraktu
2)jest wola Wisly

Zurawski jak niczego pragnie gry w LM. Caly ten sezon zwodzil nas troche gdzie trafi w prszylym. Zabezpieczal sie w pewien spsob, nie mowiac otwarcie, ze do Wisly, bo nie bylo wiadome kto bedzie mistrzem. Teraz wszystko jest oczywiste - Wisla mistrzem i LM na wyciagniecie reki. Zurawski przyjdzie za darmo, pieniadze na kontrakt sie znajda po odejsciu Dawidowskiego i/lub Cantoro i/lub Niedzielana.

Jesli chodzi o MALECKIEGO, to uwazam, iz nie jest jeszcze gotowy na gre w podstawowym skladzie. Ma material na dobrego grajka - szybki, zwinny, waleczny. Jednak technika wyraznie szwankuje, szczegolnie fatalne dosrodkowania. Dla mnie to zmiennik LOBODZINSKIEGO. Do ataku za niski. Widzialbym w nim takiego superezerowego - wchodzi swiezy na zmeczonego rywala i wyprzedza obroncow przeciwnika przy kazdej okazji.

Jesli chodzi o NOWAKA - no wlasnie, jesli WISLA ma grac na kilku frontach potrzebuje jak najwiekszej ilosci pilkarzy! JEsli bylby Nowak i/lub Zurawski to mamy w ataku: Brozek, Boguski, Cwielong, Beto?, Niedzielan?, Zurawski, Nowak. Troche duzo.

Natomiast wielka niewadoma dla mnie jest NIEDZIELAN. Zaryzykowalbym dac mu zagrac 3-4 mecze pod rzad w pelnym wymiarze i moze cos zaskoczy. Ale nie teraz, kiedy mecze sa najwazniejsze. Najwyzej sparingi
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 01.06.2009, 12:45
naprawde wierzysz ze Wisle stac albo przyciagnie pilkarzy wartych 4.000.000-10.000.000EURO?
wrzuciłem bo znalazłem że kończy im się kontrakt... chciałem poznać wasze zdanie
Odpowiedz cytując
wislakkowalski
Member

Stary 01.06.2009, 12:50
Mozna sie rowniez zastanowic nad sprowadzniem ROGERA GUERREIRO na LEWA POMOC. W Legii go juz nie chca, a jego wartosc po ME spadla juz kilkukrotnie. Pamietam jak jeszcze rok temu Roger zapytany o mozliwosc gre w Wisle powiedzial "niczego nie mozna wykluczyc". To swietn technik, jesli chcialoby mu sie grac (a o LM napewno) i wkomponowalby sie do druzyny to lewy ofensywny pomocnik jak trza.

A moze KAMIL KOSOWKI skusilby sie do powrotu?
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Stary 01.06.2009, 12:50
Dla mnie Żurawski i Micański(ew. Adrian Sikora). Wtedy o atak jestem spokojny, a nie wydajemy dużej kasy.
Na prawą obronę Krajcik moim zdaniem byłby optymalny- bo na el. CL potrzebujemy gracza uniwersalnego, już gotowego na grę na takim poziomie. Kontrakt na 2 lata. Jeżeli Basta byłby za 400tys Euro też jak najbardziej.

No i wtedy całość funduszy na lewą pomoc- pozycja kluczowa. Tutaj musi być siła napędowa drużyny jeżeli chcemy awansować do CL.

Oprócz tego mam nadzieję że Bednarz ma jakąś swoją mega niespodziankę a la Marcelo.

I tym sposobem będziemy mieć razem z nowym bramkarzem 5 piłkarzy do dyspozycji.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 01.06.2009 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 01.06.2009, 13:01
nie wiem skąd wogóle wyciągacie jakieś nazwiska z kosmosu..jeszcze dwa lata temu,tez się bawiłem w transfery do Wisły ..ale dajmy z tym spokój.Ja wierze,że Bednarz w przeciwieństwie do Was nie sugeruje sie transfermarketem tylko ma już upatrzonych zawodników,zresztą Skorża udzielił wywiadu w którym powiedział,że interesują się paroma graczami więc,spokojnie oni wiedzą co robią BEDZIE DOBRZE ,chyba,że te nazwiska o których mówicie,faktycznie są na liscie Bednarza,wtedy przepraszam i zwracam honor
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.06.2009, 13:27
Do tej pory mielismy niesamowitego pecha w losowaniu; taka Legia czy Zaglebie trafialy na prostszych rywali.
Z ta Legia to Cię poniosła fantazja:
1) Barcelona 2002 rok
2) Schachtar 2006 rok

Rzeczywiście prostsi rywale
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Stary 01.06.2009, 13:43
Prawda jest taka że przed eliminacjami to potrzebujemy 2 transfery. Na teraz.
A potem jak zostanie kasa to przecież można czekać i jak się pojawi okazja to kogoś dobrego, czy młodego, czy na wolnym kontrakcie łyknąć. Negocjować.

Na tę chwilę, na już, to potrzebujemy prawego obrońcę i lewego pomocnika + powrót Kowalskiego. Bo naprawdę uważam że potrzeba nam 2 zawodników do 1 składu, a reszta to powinna być jeszcze lepiej przymyślana i dobrana pod względem przyszłościowym. Na to nie ma takiego ciśnienie, można to robić do końca sierpnia przecież i powoli tych graczy wprowadzać już w sezonie(np. Banaś, Micański). Chociaż na tych akurat piłkarzy to pewnie będzie niezły popyt i przy niezbyt wygórowanej cenie to pewnie szybko ktoś ich sprzątnie.

Uważam też, że Cantoro może zostać do końca kontraktu, natomiast Niedzielan powinien bezwzględnie odejść. Beto bym tak szybko nie przekreślał (uważam że potencjał to on ma bardzo duży), chyba że ma wysoki kontrakt.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 01.06.2009 o godz. 14:00.
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.06.2009, 13:54
Smolarek nie przyjdzie, bo nie ma na niego kasy? I bardzo dobrze, ja bym chyba nie zniósł widoku tego biegającego jak paniusia na siłę wypromowanego zawodnika w koszulce Wisły. Jedno szczęście, że nas na niego nie stać. To samo z Rogerem zagrał jeden sezon i myśli, że do końca życia ktoś będzie mu płacił duże pieniądze za chodzenie po boisku, jak najdalej z takimi "piłkarzami" od Wisły!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów