|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
z tymi nizej pocisniemy, ale wpierw Lechia i Śląsk. Ja będę na Śląsku w ten weekend. Mam nadzieje, że 3 punkty zostaną we Wrocławiu...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A wiadomo może jakie miasta ( poza Krakowem - mam nadzieję, że tu zostaniemy ) są brane pod uwagę rozgrywania meczów w Europejskich Pucharach? A po drugie co tak bardzo przeszkadza grać u siebie? Nie wpuszczając kibiców gości na E możemy zagrać przy 2 trybunach na około 10000 widzów. Lech mógł u siebie grać , to i my chyba też. A jeśli już będzie trzeba wynieść się z R22 to kierunek Tarnów. Innego nie widzę ( czytaj: Lubin itp.)
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wszyscy mówią o tym, że w tym roku jest ogromna szansa dostania się LM, że mamy mieć teoretycznie słabszych przeciwników niż w latach ubiegłych. Ale co z rundą play-off, ona jest chyba po III rundzie kwalifikacji, tą rundę będzie trudniej przejść, mógłby mi ktoś to wyjaśnić, jak to jest? Z góry dzięki.
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
W pucharach chyba to nie przejdzie zeby grac przy 2 trybunach za bramkami :(
Co do druzyn to jeszcze norweski Stabek jest dobry byłem w norwegii i widzaiałem i w lidze , tam jest brazilijski rozgrywajacy nie jaki Alanzinho naprawde dobry kopacz ![]() ![]()
LM jest dla Nas
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Z mojego punktu widzenia to najgorzej byłoby 3 miejsce zająć i nie dlatego, że nie ma z tym żadnych profitów tylko 2 lipca sezon by się zaczął. Jednak z drugiej strony nasze nieroby zagrał tylko 15 spotkań w tej rundzie i to chyba nie jest aż tak dużo? Ja jednak licze, że będą to kwalifikacja do CL bo inaczej być nie może. Pokażemy tym wszystkim pseudo ekspertom według których mistrza zdobędzie Lech, że to my to zdobędziemy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mistrza już mamy na LIge Mistrzów czekamy !!!!
Walkę o LM rozpoczynamy od II rundy z rywalami teoretycznie słabymi. Pod względem kibicowskim chyba tylko wyjazd na Węgry byłby atrakcyjny. Losowanie II i III rundy odbędzie się 22 czerwca a mecze odbędą się 14/15 i 21/22 lipca. W odydwu rundach będziemy rozstawieni. Nasi potencjalni rywale w II rundzie Bohemian FC- IRL HŠK Zrinjski - BIH Dedrecani VSC - HUN Sheriff Tiraspol - MDA WIT Georgia Tbilisi - GEO FK Makedonija Ǵorče Petrov - MKD FK Bakı - AZE FC Levadia Tallin - EST SK Tirana - ALB Aktobe Lento - KAZ Pjunik Erewan - ARM Rhyl FC - WAL Felagsdeildin EB/Streymur - FRO Glentoran FC-NIR Football 1991 Dudelange - LUX MNE FK Mogren/FK Budućnost - MNE UE Sant Julià - AND Hibernians FC - MLT Mistrz San Marino Nasi potencjalni rywale w III rundzie ( oczywiście zakładając że wygrają wcześniejszą runde) Mecze zostana rozegrane 28/29 lipca i 4/5 sierpnia FC Salzburg - AUT Kalmar FF - SWE APÓEL - CYP Stabæk IF - NOR ŠK Slovan Bratysława - SVK FK Ventspils - LVA NK Maribor- SVN Fimleikafélag Hafnarfjarðar - ISL FC Inter Turku- FIN Ekranas Poniewieże - LTU IV runda która zadecyduje ostatecznie o wejściu do grup LM odbedzie się 18/19 i 25/26 sierpnia (Losowanie 7 sierpnia ). W tej rundzie już niestety nie będziemy rozstawieni. Nasi potencjalni rywale w tej rundzie (oczywiście zakładając że wygraja wcześniejszą runde) to : Olympiakós SFP - GRE SK Slavia Praga - CZE FK Partizan - SRB Maccabi Hajfa - ISR NK Dinamo - CRO Moje osobiste typy to : II runda - Aktobe Lento - KAZ III runda - FC Inter Turku - FIN IV runda - Maccabi Hajfa - ISR |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Moje życzenia to:
- Dedrescani VSC HUN - Ekranas Poniewieże LTU - NK Dinamo CRO ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez marco94 : 30.05.2009 o godz. 20:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czy w razie odpadnięcia w III rundzie trafiamy do Ligi Europejskiej?
Bo w razie trafienia na APOEL czy Red Bull Salzburg będzie bardzo ciężko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
cos czuje ze tak bedzie:
II:Rhyl FC III:Kalmar FF IV:FK Partizan Belgrad ![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Oby w 2 rundzie nie zdarzyła sie jakas katostrofa i zebysmy nie odpadli (jestem troche takim optymista ale czesto tez realnei podchodze do sprawy). Nie chdozi o to ze nie wierze w Wiselke, bo tak wierze jak i z całego serca pragne fazy gr LM ale wiemy jaka jest piłka
Wiec jak mowie zeby tylko w 2 rundzie sie jakies babole nie przydarzyły, bo pozniej nawet odpadajac w 3 rundzie to spadamy do LE i z kolej tam walcyzmy chyba w ostatniej rundzie kw o faze frupowa Napenwo bardzo chce sie awansu ale trzeba rozne scenariusze zakladac. Teoretycznie w 2 rundzie mamy leszczy na rozkładzie, ale juz w 3 rundzie Mistrz Szwecji, Austrii czy Cypru moze byc grozny. No a w ostatniej rundzie to jzu zepsoły rownorzedne Wisle. Ja sie najbardziej obawiam Olympiakosu a taki najłatwiejszy rywal z tej puli to mysle ze Maccabi Hajfa. Reszta z tej puli to mysle ze rowne zespoły na takim poziomie jak Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
W wypadku LM idę po najmniejszej linii oporu
->1.Football 1991 Dudelange - LUX 2 Ekranas Poniewieże - LTU 3.SK Slavia Praga - CZE Powód: /
Ostatnio edytowane przez djjamajczyk : 30.05.2009 o godz. 23:13.
![]()
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Ja bym uważał na Dudelange. Tam gra Tomek Gruszczyński i on będzie chciał udowodnić Beenhakkerowi że zasługuje na powołanie !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Myślę, że to odpowiedni temat żeby o to zapytać.
Na jakim stadionie będziemy grać mecze w pucharach europejskich? @down wydaje mi się, że to najlepsze rozwiązanie.. stadion z licencją, pojemny i blisko..
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 31.05.2009 o godz. 00:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tego gdzie będziemy grać puchary nawet najstarsi górale nie wiedzą :] Może śląski...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W czwartej rundzie będą rozstawione:
Olympiakós SFP (Pireus) 52,633 FC København 26,890 (o ile awansuje w III rundzie) SK Slavia Praga 25,150 (o ile awansuje w III rundzie) FK Partizan (Belgrad) 23,266 (o ile awansuje w III rundzie) I tu zalezy kto wygra w Bułgarii: Lewski Sofia 24,250 lub CSKA Sofia 14,250 (raczej bedzie to Lewski bo ma 2 pkty przewagi na 2 kolejki przed koncem) Jesli jednak lige wygra CSKA to na piate rozstawione miejsce wskoczy mistrz Izraela Maccabi Hajfa 17,050 (o ile awansuje w III rundzie) moje typy na drogę Wisełki do CL: 2 runda: Felagsdeildin EB/Streymur - FRO 3 runda: Fimleikafélag Hafnarfjarðar - ISL 4 runda: SK Slavia Praga CZE/ Maccabi Hajfa ISR (jesli CSKA wygra w Bułgarii ;p) a tu zestaw jaki znając nasze szczęście w losowaniu może się trafić: 2 runda Bohemian FC- IRL 3 runda FC Salzburg - AUT 4 runda Olympiakós SFP - GRE Tak czy inaczej awansujemy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Patrzac na potencjalnych rywali, to szansa na awans do fazy grupowej jest bardzo duza. Mam nadzieje, ze to sprawi rowniez, ze w klubie pojawi sie 4-5 bardzo wartosciowych pilkarzy i w koncu uda sie zawojowac ta LM
. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
chciałbym żeby w tej sytuacji Wisła dogadała się ze kierownictwem stadionu Śląskiego, żeby Ci przesunęli planowany remont, z uwagi na mecze Ligi Mistrzów na ich terenie - co zresztą dla nich może być wspaniałym kąskiem. Piszą, że koncert U2, 6 sierpnia bedzie ostatnią imprezą... Śląski ma zostać oddany do użytku 29 kwietnia 2011 roku. Ale może uda się coś wskurać... [email protected] piszemy? Ale w sytuacji w jakiej znalazł się Chorzów po nie przyznaniu im EURO 2012, krążą opinie, że remont Śląskiego to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Osobiście myślę, że gdyby przyjęli Wisłę i Ligę Mistrzów w tym sezonie, to byłyby ostatnie lata świetności tego legendarnego miejsca w historii naszej polskiej piłki. Za 2 - 3 lat już nikt tam nie będzie chciał grać. czytajcie - http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3...e_picowac.html Fatk faktem, że pierwsze dwie rundy spokojnie możemy rozegrać w Chorzowie przed ich remontem. Second qualifying round, 1st leg 14/15.07.2009 Second qualifying round, 2nd leg 21/22.07.2009 Third qualifying round, 1st leg 28/29.07.2009 Third qualifying round, 2nd leg 04/05.08.2009 Potem planowany remont Stadionu Śląskiego... ale wierzę, że Wisła się dogada z kierownictwem !! Przecież nie będziemy jeździlii 300 km do Lubina lub ryzykowali zdrowie w Kielcach. A na mecze w Ostravie nikt z lokalnych przecież nie przyjdzie. Swoich teoretycznych rywali znamy http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15413 ... Polecam spojrzeć kto w tym roku uczestniczy w LM http://www.uefa.com/competitions/ucl...id=788882.html
Ostatnio edytowane przez smieszek : 31.05.2009 o godz. 07:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że tych ogórków w II rundzie to nasze rezerwy powinny pojechać inaczej nie mają w Wiśle czego szukać. Ludzie nie popadajmy w paranoje skoro obawiamy się jakiegoś mistrza Austrii, Szwecji czy Cypru to po co pchamy się do Europy?
PS. czy za rundy kwalifikacyjne też są przyznawane pkt za wygraną i remis? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Wzmocnienia, wzmocnienia, wzmocnienia. Bez tego ani rusz....
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Te pierwsze dwie rundy trzeba przejść to nawet nie ma o czym mówić . O LM bedziemy sie wtedy bic z : Olympiakosem, FC Kopenhaga,Slavia Praga,Partizan , mistrz bulgarii lub Maccabi . Co by nie mowic nie sa to Reale Madryt ani Barcelony ,ale taki Olympiakos ma naprawde niezla pake . Inne druzyny tez nie sa leszczami ,ale lepszej szansy w historii ery Cupiała nie mieliśmy
PS. Czy jak odpadniemy w decydujacej rundzie LM , to trafimy do tej Ligi Europejskiej |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ja tam wam nie chce przypominac, ale jest taki jeden klub z Gruzji, zwie się Dynamo Tibilisi...
Mówi wam to cos ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
ale tak potem jest od razu faza grupowa LE ![]()
LM jest dla Nas
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Łatwo o awans napewno nie będzie bo my też jakąś potęgą nie jesteśmy. Ale tak jak ktoś już powiedział teraz najtrudniejszy przeciwnik to dawniej był jeden z łatwiejszych. Wydaje się że drugą rundę powinniśmy przejść bez problemu i co mnie zaskoczyło ewentualna porażka w 3 rundzie (oczywiście oby nie) daje gre w 4 rundzie el. Ligi Europejskiej.
Teraz wszystko w rękach działaczy, trenera i zawodników. Nam pozostaje wierzyć że będzie dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie Dynamo Tbilisi a FC WIT Georgia Tbilisi. Subtelna roznica, choć rzeczywiście mówić powinno sporo.. a dokładnie 11 bramek które im zapakowaliśmy w dwumeczu.
![]()
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."
Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
|

|
||||||