|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Chcialbym zeby w przyszlym sezonie Podbeskidzie gralo w Ekstraklasie,zawsze cos nowego
![]() Szkoda Górnika ale obok Karkovi byli najslabsi w tym sezonie. Teraz nadzieja ze Łks-u jednak nie zdegraduja i wszystko bedzie uczciwie (przynajmniej sie tak mi wydaje ![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wole jednak ogladac uczciwa lige, ale niewazne, bo dzisiaj wielkie swieto
.A Cracovia i tak pewnie nie spadnie, bo LKS poleci(dziwne, ze zespol zostal wogole dopuszczony do rundy wiosennej, skoro nie placil chyba od pazdziernika). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Mowiac obiektywnie to z tych druzyn do spadku to najwieksza kiche grala Arka ,ktora dzis odniosla pierwsze ! zwyciestwo w rundzie .
Gornik mial chyba najslabszych pilkarzy ze wszystkich druzyn mimo ze raz walczyl raz gral chodzonego to chyba zasluzenie spadl Lechia wywalczyla sobie miejsce zaangazowaniem Cracovia w sumie powinna byc wyzej od Arki bo wygrali z Polonia W. czy Belchatowem wiec walczyli o to utrzymanie, czy chocby dzis remis na wyjezdzie z Lechem |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Po pierwsze: LECHIA GDAŃSK!!! Brawo za walkę do końca.
Śmiech Poznań - dobreIcki wracają gdzie ich miejsce, za tą ich butę, arogancję, hipokryzję, fałszywość, brak zasad i honoru - pozdrawiam środkowym palcem. Mam nadzieję, że śledzie też popłyną, choćby dla towarzystwa ![]() Mimo kosy z Górnikiem to ich szkoda, tam jest kibicowsko-futbolowy klimat (sto razy bardziej wolę żaboli w ekstraklasie niż kieleckich napinaczy, czy Podbeskidzie - tradycja od 1997r. )![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
GERO7 nie mogę się zgodzić z tym co napisałeś. Największą kichę Grała Cracovia z Górnikiem do spółki, co odzwierciedla tabela. Te dwie drużyn grały bez najmniejszej ambicji, bez woli walki, nie zrobiły nic aby się utrzymać. Najlepszy przykład. Jeśli Górnik przegrywa z Polonią, która niemal stoi na boisku to trudno tu mówić o wygrywaniu z drużynami, które walczą. Z tymi najsłabszymi piłkarzami Górnika to też nie bardzo. Piłkarsko na pewno prezentują większą wartość niż np Polonia bytom, czy Odra Wodzisław. To że Arka się utrzymała zawdzięcza pierwszej części sezonu, gdzie na prawdę grała bardzo dobrze. Trochę tych punktów zgromadziła. Cracovia dysponowała mocnym składem, ma stabilną sytuację finansową a mino to poleciała co należy jednak uznać za zaskoczenie (Co nie zmienia faktu, że w kontekście całego sezonu należał im się spadek). Cóż można powiedzieć o Lechii. Lechia walczyła, szkoda tylko że tak późno, bo gdyby takie zaangażowanie (jakie prezentowali w ostatnich meczach) mieli od początku rundy to ze spokojem by się utrzymali. Bez nerwów do ostatniego meczu.
Podsumowując sezon. Mistrzostwo wywalczyła (wydarła ?) najsilniejsza i najrówniej grająca drużyna. Moim zdaniem największym rozczarowaniem należy uznać Górnika. Klub z możnym sponsorem, dobrymi piłkarzami, bardzo dobrymi kibicami, rewelacyjnym trenerem i wielkimi aspiracjami, a jednak "spadochroniarz". "Czarnym koniem" chyba ŁKS. Łódzki Klub Seniora, mimo wielu przeciwności uplasował się na siódmym miejscu. Zaraz za drużynami stabilnymi finansowo, dobrymi piłkarsko i zdecydowanie z wyższymi celami niż ŁKS.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 30.05.2009 o godz. 21:03.
![]() ![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Kapitalna sprawa, że Lechia się utrzymała! Całe szczęście, porażka z Wisłą nie przyczyniła się do spadku i w przyszłym sezonie trzej królowie wielkich miast w komplecie!
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
powiem tak: szkoda Cracovii bo nie będzie derbów i dwóch krakowskich drużyn w ekstraklasie. Wolałem żeby Odra lub Arka spadła
Gratulacje dla Lechii !!!! Wisła Mistrzem Polski !!! Ale się cieszę !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
gratulacje za mistrzostwo Polski. Fajnie, że pamietaliście o nas na fecie
a co do Legii, to cieszę się, że znów jesteśmy nad Lechem ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
O mistrzostwie już pisałem(nawet troszke długo
Tak jak ktoś wyżej wspomniał wolałbym zobaczyć w 1 lidze Odrę i Arkę, niż Cracovie i Górnika, bo to strata nie tylko dla ligi(te kluby są stabilne finansowo, a w składach obu drużyn jest wielu wartościowych graczy), ale również strata dla światka kibicowskiego (obie ekipy od dawana znane w Polsce, na Górnik przychodzi zawsze koło 15 000 kibiców, koniec z Derbami Krakowa). ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
W przyszlym sezonie maja spadac tylko dwie druzyny ,zatem wejda tez tylko dwie czyzby za rok Gornik i Cracovia wrocily ?
Co do Dawida Nowaka ,czyli naszego niedoszlego partnera/ zastepce Brozka w ataku to dzis ponoc znow doznal kontuzj iw 22 minucie meczu . Ja bym tego pilkarza nie kupowal nawet za polowe tych 700 tys euro |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Takie moje "marzenie" co do przyszłego składu (Ekstra)klasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Remis w Poznaniu, dzięku któremu Lech spadł na 3 miejsce a Cracovia spadła z ligii rozwalił mnie na łopatki
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
1 liga się należała starozakonnym za kupiony awans do ekstraklasy. Nie da się oszukać przeznaczenia, czy to PZPN czy sędziowie - nieważne - są tam gdzie ich miejsce
![]() ps. Henryk Kasperczak ![]() ![]() ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Takim składem jak Heniu miał to -przy całym moim szacunku do jego osoby- każdy z nas by ugrał to co on
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Po przeczytaniu tego o LKS wcale nie jestem pewien czy Cracovia nie uniknie spadku :
PZPN na swojej stronie internetowej poinformował w czwartek, że ŁKS nie dostał licencji, bo brak było wiarygodnych przesłanek do realizacji planowanego budżetu. Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, ŁKS zaplanował wpływ w wysokości miliona złotych ze sprzedaży napoju energetycznego "eŁKSa energy drink". Problem w tym, że aby zarobić milion, muszą zostać sprzedane... cztery miliony butelek napoju. W projekcie budżetu nie ma również ponad miliona złotych na wynajem stadionu w Bełchatowie. Jednocześnie przedstawiono umowę z GKS na korzystanie przez łódzkich piłkarzy z bełchatowskiego stadionu. - Podpisanie umowy na użytkowanie stadionu w Bełchatowie daje nam czas na uzupełnienie braków na naszym stadionie. Prezes Lato mówił nam, że będziemy mogli grać u siebie, gdy stadion zostanie doprowadzony do porządku - tłumaczy Gałuszka. Ciekawe czy bedzie jak zawsze i dopuszcza kartofliska do gry, czy Lato bedzie wprowadzal nowe standardy , bo przeciez Cracovii maja modernizować stadion ,a Filipiak jest bardziej wypłacalny od prez. ŁKS |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja kilka dni temu:
Tez jestem zdziwiony ![]() Gratuluje mistrzostwa, chociaż ponoć poszło "Legła Warszawa", ale pewnie znowu jest, ze z Legią graliście, tylko tym razem po prostu o miszcza, a nie bezposrednio ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Tak mi właśnie od samego początku bytności na tym forum twoje posty jakoś nie pasowały do reszty ... ale teraz widzę że ten krawat z napisem viceMISTRZ jest jednak za mocno zaciśnięty i krew nie dopływa do głowy
![]() oczywiście że ustawiliśmy mecz ze Śląskiem, w ogóle wszystkie kupiliśmy i dlatego znowu nie udało się wam wygrać ligi ![]() po takich właśnie postach widać jak zabolała właśnie ta przyśpiewka ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Faktycznie mnie ten vicemistrz nie cieszy. Mało tego, wkurza mnie. Bo wolałbym Legię na 6-8 miejscu i trzesienie ziemi. A tak niestety wszyscy beda zadowoleni i dalej bedziemy kiblować poza pierwszym miejscem. Pod tym wzgledem masz racje (chociaz uwazam tez, ze ****eczki mieniace sie pilkarzami Legii zwyczajnie nie zasluzyly na pierwsze miejsce - na drugie tez).
O meczu ze Śląskiem, wiem od kolegi z WKS-u, którego serdecznie z tego miejsca pozdrawiam ![]() Ja jej osobiscie nie slyszalem, nie zabolała mnie. To mile, ze w takich chwila pamietacie o Legii, a nie Lechu czy Cracovii. ![]() Ochłoń Serio gratuluje mistrzostwa. Mam, co prawda, nadzieje, ze do LM nie wejdziecie, natomiast naprawde uwazam, ze byliscie od nas zdecydowanie w tym roku lepsi. Poza bramką na kazdym polu. Mało tego, to ze bylismy na 3-4 kolejki przed końcem liderem to totalna pomyłka i jawny brak sprawiedliwosci.Swoja droga, w C + powiedzieli, ze 9 kolejek liderem byla Wisła, 8 Lech, 5.... KSP, a 4 Legia ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem. Moze. Moze to było udawane, moze umowy nie bylo, moze gdyby wpadło to byscie szybko strzelili dwie. Mówie tylko, ze trafiłem wynik dokładny i moje informacje się sprawdziły. Nie podważam Waszego mistrza. Byliście najlepsi i tyle - napisałem tamto humorystycznie, a tu widze mega spinka.
Świetujcie, spinać się bedziemy za dwa miesiące! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żadna spinka, ot takie pytanko
![]() http://www.cracovia.krakow.pl/forum/...1540830,page=1 http://www.cracovia.krakow.pl/forum/...1540997,page=1 ![]() Pasiastym puściły nerwy ![]()
Ostatnio edytowane przez Kamson : 30.05.2009 o godz. 23:02.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Szkoda że Chinyama dogonił Brozia w kwalifikacji króla strzelców.Jakby sie tak nie stało to by był zajebisty dzień a tak to jest mega dobry
![]()
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 30.05.2009 o godz. 23:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
czytałem właśnie posty na forum żydowni, TYCA wprowadza zakaz noszenia na stadion emblematów związanych z Lechem i w ogóle wszech obecna bulwersacja ;D oczywiście nie zabrakło postów o tematyce anty Wisły, są hipokryci.... ;D
![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Przepraszam z góry za ten post, ale ogarnęła mnie fala ogólnego entuzjazmu i dumy, więc po ciężkim sezonie muszę napisać:
bbbnba- hahahaha I nie traktuj tego osobiście. Tabela lepiej się chyba ułożyć nie mogła po tej kolejce. MISTRZ! MISTRZ! NASZ TS! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
O fak, aż zawiesili żydowskie forum przez te ich żale
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Szczerze mowiac to myslalem ze Heniu sie utrzyma . . . Niestety nie dal rady. A szkoda bo miloby bylo widziec
15.Cracovia 16.Arka ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No i po sezonie
- wymęczyliśmy to jak sam s****ysyn ale jest.To co się stało z Górnikiem to ewenement na skalę światową.Heniu będzie się zastanawiał....ciekawe czy powtórzy motyw z nami , czyli przyspawa się do stołka i będzie czekał na zwolnienie = w **** kasy na którą oczywiście w pełni zasłużył. A pasiaste? - nie mogło być nic piękniejszego niż pognębienie ich przez remis, w meczu ponoć przyjaźni - remis który był klęską dla obu drużyn -co co się działo na ich forum - piękna sprawa![]() Mam nadzieje że ŁKS zostanie, gdzie gdybym miał w tej sprawie być obiektywnym , to byłbym zdania że Łodzianie powinni wylecieć - to akurat nie wina pzpnu że takie są terminy przyznawania koncesji na przyszły sezon , a takiego burdelu jak w ŁKS-ie nie można tolerować ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|