|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
"Gazeta Wyborcza": Każdy klient, kupując w sklepie alkohol, ma być filmowany i nagrywany na twardy dysk. Co kupuje, ile, wszystko z dźwiękiem i w kolorze - chce tego sejmowa komisja "Przyjazne państwo", informuje "Gazeta Wyborcza". Pomysł poparł Tadeusz Cymański w rozmowie w Radiu ZET.
http://wiadomosci.onet.pl/1979132,11,item.html wiedzialem, ze Cymanski to koles, ktory czasem gada .......y no ale tutaj przeszedl samego siebie, najbardziej smieszy haslo "przyjaze panstwo" rozumiane jako inwigilacja dla naszego "dobra", zapedy totalitarne politykow sejmowych sa coraz ciekawsze |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
dla mnie zadna nowośc. sskoro filmują mnie na dworcu jak jade na mecz to czemu nie w sklepie?
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
I moze kilkunastu (-set ?) sprzedawcow opylajacych malolatom jabcoki straci licencje.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
moze kilkunascie (-set ?) mlodych matek uda sie uratowac przed przedwczesna ciaza... a tak swoja droga kto nie pil jabcoka przed 18 tym rokiem zycia na tym forum niech pierwszy zainstaluje kamere ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
![]() Ale nie porownujmy zapylenia 14-latki z nazlopaniem sie gorzoly przez jej rowiesniczke. Niemoznosc zakupu belta nie rozwiaze problemu, ale go chociaz minimlnie ograniczy. Nie sadze, zeby kamery sluzyly ku temu, ze siadajac do stolu w swoje urodziny dostajesz telefon: "dzien dobry, tu Jolanta Wiadro z Komisji Walki z Alkoholizmem. W tym tygodniu zakupil pan 7piw, 3 butelki Wyborowej, 3 butelki Krakusa, jeden vermut i 2 tokaje. oprocz tego w srode o 14.25 wypil pan piwo "na miejscu" w sklepie spozywczm na os. Oswiecenia. Chcialam zaprosic pana na konsultacje." ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Pomysł z nagrywarkami w sklepach jest tak durny, że aż boli gdy się o nim czyta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Michalkiewicz - kapitalny gość - mam podobne zdanie jak on i kwestiach Unii i w kwestii Żydów. Co do Chin - Chiny z Rosją należą do SCO, ale wiadomym jest że to Rosja tego chce bardziej niż Chińczycy, i w którymś momencie Chiny kolonizujące już dziś Syberie (swoją drogą śmieszy mnie że ludzie nie mają pojęcia że Syberia to nie tylko takie obrazki jak ten drugi, ale również takie jak ten pierwszy : http://www.sbras.nsc.ru/consult/siberia_.htm , czy takie jak ten: http://media-cdn.tripadvisor.com/med...landscape.jpg). I się pytają na co Chińczykom Syberia bo przecież tam nic nie ma, bo to cała jest lodową pustynią, a nie mają pojęcia ze są tam m.in kopalnie złota czy największe na świecie złoża gazu ziemnego, a także miliardy drzew, potężne rzeki i ogólnie w wielu miejscach znakomite warunki do życia.), posiadające największą armię świata, wejdą do Rosji.
Ostatnio edytowane przez MJ : 28.05.2009 o godz. 11:04.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Zapodaj jakies oświadczenie, ze Polska za czasów Kaczorów wydała oświadczenie, ze nie bedzie w tym czyms uczestniczyć. Krótka piłka. P.S. I daj spokój z 'czasami rządów terroru i bezprawia', bo zły adres. Bardzo zły. Pomijam juz dowcip o tym jak Polska mogla cokolwiek blokowac z rzeczy dotyczacych wewnetrzynych spraw Niemiec. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Brakuje narodowej prawicy w parlamencie. PIS utracił dużo ze swojego potencjału. Brakuje takich postaci jak Marek Jurek , Roman Giertych.
W tych wyborach będę głosowałna Prawicę Marka Jurka. ![]()
Kibicuję Wiśle od kiedy pamiętam.A teraz jeszcze z moim synem oraz żonką i córką .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Cejrowski za popieranie Prawicy RP dostał bana w TVP. Nie puszczą w niedzielę jego Boso przez świat. Paranoicy, Tomka Lisa co robi agitkę w programie puszczają cały czas.
![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
"[...]Po rozmowach Władysława Bartoszewskiego z Berndtem Neumannem już 0 północy w „Deutschlandfunk” jako pierwszą, najważniejszą informację podano, że polski rząd przestał blokować widoczny znak i że nic już nie stoi na przeszkodzie, aby go zrealizować.[...]" 0 22 napisał(a):
Od siebie dodam jedynie, że SPD jest partią koalicyjną w tej chwili, więc bez ich zgody mogli sobie budować... zamki na piasku. Aha jeszcze kilka linków z tego okresu, żebyś mi nie zarzucał, iż przytaczam teksty jedynie "reżimowej" prasy.http://wyborcza.pl/1,76842,4902586.html http://www.tvn24.pl/0,1537856,wiadomosc.html http://www.polskieradio.pl/jedynka/s...ykul13631.html [końcówka wywiadu z marca 2008 r., z P. Kowalem dotyczy "Widocznego Znaku" i stanowiska do niego poprzednich rządów, co zaskakujące nie tylko PiS-owskich] Tutaj jeszcze, special for You (skoro takie masz problemy z poruszaniem się po necie ) interpelacja poselska w tej sprawie K. M. Ujazdowskiego i odpowiedź W. Bartoszewskiego.http://www.gover.pl/k6/poslowie/szcz...iemiec-projekt |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Debilizm - to zbyt łagodne określenie. A najlepsza jest nazwa komisji "Przyjazne państwo". Przyjazne, ale dla kogo? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, bardzo jesteś górnolotny i mądry (prosze o oświadczenie Kaczyńskiego, a Ty mi dajesz tekst dziennikarza i piszesz, ze jestem ignorantem, zacne) - ale dalej nie wrzuciłeś Kaczyńskiego w wersji 'nie uczestniczymy w tym'. Chce cytat. Proste zdanie. Bo wszystko to co dajesz to są opisy dziennikarzy, do których mam ograniczone zaufanie. Zdecydowanie ograniczone.
Fajnie, plus za zdanie Kowala. Ja chce słowa Kaczynskiego - bo o tym pisalismy i do tego się przyczepiłem. I serio - odpusci z reżiomową itp bo ni to smieszne ni zabawne - chyba mnie z kimś mylisz. |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Z tekstów, które Ci przytoczyłem jednoznacznie wynika, iż po wizycie Bartoszewskiego odblokowana została blokowana przez poprzedni rząd (i koalicjanta niemieckich chadeków) inicjatywa. Skoro poprzedni rząd blokował, to chyba logicznym jest, iż stał za tym szef tegoż rządu Jak widzę usiłujesz tutaj drogą "koncertu życzeń" wciąż przepchnąć swoją tezę, której dotychczas w żaden sposób nie poparłeś wypowiedzią jakiegokolwiek przedstawiciela PiS. Wobec powyższego może jednak to Ty zechcesz mi przytoczyć jakąkolwiek wypowiedź Kaczyńskiego, iż wyraża zgodę na budowę niemieckiego Centrum Wypędzonych, czy też nawet, że nie jest przeciwny tej inicjatywie Osobiście nie mam zamiaru marnować dla Ciebie swojego czasu i szukać "oświadczenia Kaczyńskiego" tak w sprawie "Widocznego Znaku", jak i w tej, że nie są wraz z bratem odpowiedzialni za epidemię "hiszpanki" na początku XX wieku. P.S. Chyba nie posądzasz dziennikarzy o przychylność dla Kaczyńskich P.S.2 Mimowolnie, po wrzuceniu w Google "Kaczyński wobec Widocznego Znaku", w pierwszym linku wyskakuje http://www.rp.pl/artykul/90810.html ale jakoś dziwnie jestem przeświadczony, że to również Cię nie przekona .
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 29.05.2009 o godz. 00:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nooo, nareszcie wypowiedz Kaczora
Dlugo, bo dlugo - ale najwazniejsze, ze sie udalo.Jesteś zle przeswiadczony, bo w zasadzie mnie przekonało. Strasznie szybko się denerwujesz. I co lepsze, bardzo szybko oceniasz ludzi po 2-3 zdaniach i od razu szufladkujesz. Juz wiesz, ze uwazam Rzepe za rezimowa, ze czytam wyborcza, ze ogaldam tvn, ze nie lubie Krasodebskiego i Kaczorów i w ogole pewnie niczym sie nie roznie od Niesioła, smieszy mnie Palikot i glosuje na Huebner. Zabawne ![]() P.S. " "
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 29.05.2009 o godz. 02:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
No i Jaro Kaczyński też zdrajca.
"J. Kaczyński w Radiu Maryja: "tak" dla Traktatu Lizbońskiego Jarosław Kaczyński jest zwolennikiem ratyfikacji Traktatu Lizbońskiego, ale tylko po jednomyślnej akceptacji wszystkich członków UE. W obecnej wersji nie niesie on niebezpieczeństw dla Polski - przekonywał prezes PiS środowisko Radia Maryja. - W żadnym wypadku nie możemy się zgodzić na to, żeby Traktat został przyjęty przy podważeniu zasady jednomyślności, bo to by oznaczało, że państwo europejskie może być podporządkowane jakiejś ważnej, fundamentalnej decyzji bez swojej woli. Krótko mówiąc: to by oznaczało, że państwa europejskie tracą niepodległość - ocenił J. Kaczyński podczas wieczornej audycji w Radiu Maryja i TV Trwam. Podkreślił jednocześnie, że w jego ocenie sam Traktat nie odbiera krajom członkowskim atrybutów niepodległości. - Po pierwsze Traktat Lizboński - tego w tej chwili nie ma - przewiduje procedurę wycofania się z UE, czyli jest to organizacja dobrowolna. Po drugie jest tam wiele elementów powodujących, że przy podejmowaniu decyzji uzyskaliśmy pewne zabezpieczenia przed narzuceniem czegoś większemu państwu europejskiemu jakim jest Polska - podkreślił J. Kaczyński. - Stanowisko prezydenta, o ile je dobrze rozumiem, jest w tej chwili takie: póki nie ma zgody irlandzkiej - nie ma czego podpisywać, dlatego że Traktat nie istnieje. Traktat istnieje jeśli jest zgoda wszystkich - dodał. Deklarację w sprawie Traktatu sprowokował prof. Jerzy Robert Nowak, który jako pierwszy został wpuszczony na antenę w części programu przeznaczonej na zadawanie pytań przez słuchaczy. Związany blisko z mediami redemptorystów publicysta wystąpił w imieniu "środowisk bliskich Radiu Maryja zdominowanych przez patriotycznie nastawionych Polaków, którzy widzą słusznie w Traktacie Lizbońskim zagrożenie suwerenności Polski i innych mniejszych i średnich krajów Europy". - Czy można liczyć na jednoznaczne odrzucenie przez prezydenta RP możliwości podpisania Traktatu Lizbońskiego, który grozi umocnieniem tak groźnej dla nas supremacji Niemiec w Europie? - pytał prof. Nowak. Prezes PiS przekonywał, że tego rodzaju obawy są nieuzasadnione. - W tej wersji, w której Traktat został uchwalony, ostatecznie przyjęty, gdzie wprowadzono jednak wiele zmian i to jest wielkie osiągnięcie obecnego prezydenta - on dla nas takich zasadniczych niebezpieczeństw nie stwarza - zapewnił J. Kaczyński. " Trzeba Giertycha namawiać do powrótu chyba?
Ostatnio edytowane przez MJ : 29.05.2009 o godz. 08:34.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Wygląda na to że sfałszowali dane bo to przeca nie może być żeby kraj rządzony przez najgorszy rząd w historii Polski, miał najlepszy wynik w Europie ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dziękujemy ci PO - za to że jesteś PO prostu, bo za nic innego dziękować się nie da...
no sorry - w kwestii gospodarki, mogę podziękować za jedno - za obniżenia ustawowo kapitałów zakładowych spółki z o.o. i s.a jedna decyzja a jak wpłynęła na PKB ha! PS: ładnie widać tu strefę ERM2 i euro przy okazji
Ostatnio edytowane przez sambo : 29.05.2009 o godz. 15:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
czyli przekladając na nasze: mial bogaty 100pln stracił 6pln, drugi biedny miał 1pln i zyskał 0,8% , i jest dumny jak paw , obiecywal 3,7 % za 2009 , będzie strata ze 2-3% , jak to sprzeda ten dumny paw?
![]()
"jakubowska.kwiatkowski,czarzasty.nikolski "grupa trzymajaca sie
JAKUBOWSKA SIEDZI! KTO NASTĘPNY? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
no ja wiem że Ty byś wolał by u nas było -15 - byle tylko można było bardziej 'dumnemu pawiowi' dowalić ale na szczęście tak nie jest. Wszyscy się pierdyknęli w obliczeniach więc to żaden argument , oczywiście że każdy by wolał być w sytuacji Niemiec, z minusem , niż naszej , z jakimś tam plusem - jednak sory winetu, tak dobrze to nie ma, chyba że wychodzisz z założenia że 50 lat komuny to tez wina PO. A wyniki są dobre, nawet nie w kontekście 'starej' Europy, a post komunistycznych krajów i to jednak o czymś świadczy. Gdzie oczywiście to nie powód by robić owacje na stojąco obecnemu rządowi bo to pewnie zasługa bardziej, w miare stabilnej sytuacji naszego kraju, niż jednego , czy dziesiątego polityka - nie wiemy co bedzie za rok, czy dwa, w kontekście innych krajów ale wiadomość ta, jedna z niewielu pozytywnych - cieszy. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
1. 70-80% przedsiębiorców nie korzysta z kredytów na rozwój firm (dobrze wiedzą czym takie "kredyty" pachną i po prostu nie ufają bankom), gdzie "na zachodzie" czy w USA to norma i 80-90% firm "jedzie" na kredytach. 2. Nasza gospodarka jest jeszcze dość odizolowana od reszty świata (i to jest świetny argument przeciw UE z resztą). Te dwie rzeczy nas chronią. PO rządząc przez ostatnie DWA lata nie miało na to co się dzieje żadnego wpływu i nie ma nadal, bo żadnych decyzji gospodarczych nie podjęli (o tej od początki nierealnej decyzji "wejścia do euro" w 2012 z litości nie wspominam), żadnych reform itd. Całe to gadanie o tym jak to nas Tusk i John Vincent-Rostowski nas chronią przed kryzysem, świńską grypą i czym tam jeszcze to bajanie. Posłuchaj oryginału zamiast cytować Wyborczą Light (Onet) i robić giewałt z niczego.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 29.05.2009 o godz. 20:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Ciesz się że Polska pod rządami Tuska ma 0,8% wzrostu gospodarczego podczas gdy wszyscy sąsiedzi są pod kreską. Jesteśmy potęgą! A tak dokładnie Nowak i reszta PR-owców z Kancelarii Premiera. Właśnie "przykryli" informacje o tym że szacunki Rostowskiego odnośnie wzrostu gospodarczego (a zatem i wielkości deficytu budżetowego) były senną marą newsem o tym jak dobrze wygladamy na tle innych krajów. A "ciemny lud" to kupił. Ciekaw jestem czy będziesz się tak samo cieszył gdy będziesz musiał zapłacić np: wiekszy rachunek za gaz bo z czegoś trzeba będzie pokryć dziurę w budżecie "zaplanowanym" przez Vincenta. Chociaż jestem pewien że wtedy nieoceniony Nowak wymyśli nowy "cover". Gierkowska "propaganda sukcesu" przy nim to betka. I jeszcze dwie dodatkowe uwagi: 1. Kraje zachodnie (Niemcy, Francja, UK) najgorsze mają już za sobą. Polskę największe "uderzenie" dopiero czeka. Jestem ciekaw czy bedziesz konsekwentny w swojej ocenie rządu gdy za trzy miesiące okaże się że większość naszych sąsiadów ma dodatni GDP a Polska jest na minusie? Czy to rząd będzie temu winien? 2. W ostatnich latach kraje takie jak Litwa, Łotwa, Estonia, Słowacja, Węgry czy Czechy miały wzrost znacznie przewyższający nasz wzrost. W pewnym sensie z tego wynika tak gwałtowny spadek ich GDP w chwili obecnej. Gdyby natomiast wziąść średni wzrost z okresu powiedzmy trzech lat to okazałoby się że wcale nie jesteśmy takim liderem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
wolfy,Boomcha,wiślak68 - przeca o tym pisałem - wpływ rządu jest niewielki ale jednak jest , szczególnie że cała opozycja krytykowała rząd że oszczędza zamiast się zadłużać.
wiślak68 -nie pisz mi że prowokuje choć często prowokuje - są ludzie dla których nie liczy się dobro kraju , tylko to żeby te...uje przestały rządzić - nawet za cenę katastrofy - takiej jak choćby na Ukrainie.Ja nigdy się z tym nie kryłem że ze mnie bardziej anty Pis niż pro PO(proszę bez porównań z pasiastymi:, bo to inna sytuacja>) więc jeśli coś grubo spierdzielą to bronić ich nie będę a ogólnie rzecz biorąc, ten rząd mi się nie podoba - tyle że nie mam narazie żadnej alternatywy.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 30.05.2009 o godz. 00:57.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Zobaczymy wyniki po III kwartale tego roku. Wtedy już będziemy na minusie. Ale wtedy to będzie już po 7 czerwca br. Narazie Donaldu ze swoją ekipą czepił się ostatniego nad kreską wyniku i robi ludziom wodę z mózgu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie trzeba GUS-u i "dumnego pawia" żeby zauważyć że z gospodarka jest cienko , a bedzie gorzej , i powiem Ci ze wcale mnie to nie cieszy a w.....a błazenada rzadzacych z cyferkami , posłuchaj przedsiebiorców ,posluchaj zwolnionych ludzi to zobaczysz donkowe cyferki ,przykro to mówić ale komuchy milerowe lepiej sobie radzili z gospodarką , i nie zmieni mojej opinii bajdurzenie i cyferki "dumnego pawia"
Ostatnio edytowane przez kerim : 30.05.2009 o godz. 11:20.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Ale JarKacz dopieprzył z tym, że wieś jest na skraju głodu, krew mi się w żyłach gotuje jak słyszę takie teksty. Nie ruszać KRUS bo wieś biedna i dyskryminowana. Jeszcze się okazuje, że represjonowana za komuny. Paranoja.
![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wiesz, w kampanii różne rzeczy sie opowiada , a Kaczor też człowiek i palnąć coś musi, potem przeliczy na głosy i ok,poza tym co tam Jaro , weż 10 pkt donka z kampanii to dopiero krew Ci sie zagotuje , jak kojarzę to zrobiono jeden punkt , wojsko co to miało wrócić wróciło
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Szefowie ITI wsparli kampanię Gronkiewicz-Waltz
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 01.06.2009 o godz. 17:38.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie wiem kto, ale ktoś zrobił niezłą kaszanę z tego tematu obcinając te 20 tys postów czy ile ich tam było - myślę, że dla niektórych śledzenie tego tematu mogłoby być przyczynkiem do zrobienia doktoratu z politologii - bes sęsu
|
|
|