|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Panowie. Na logike....
Co się da wybudować w ciągu 3 miesięcy? My te Euro będziemy mieć. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak zaczną kombinować, przsuwać terminy zmieniać umowy to zaraz okaże sie że kasa nie gra i nie podpiszą nowej ! Lepiej niech to kończą i wracamy na gotowy obiekt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jesli nie przesunie to znacznie terminu oddania stadionu (najwyzej o 2 miesiace) oraz nie spowoduje to zadnych zmian w projekcie to jak najbardziej popieram i nie rozumiem kompletnie glosow placzkow oponujacycych przeciwko tej inicjatywie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kuba, zobacz jak długo budujemy stadion.Od 1996?Teraz mamy rok 2009 i najlepsze perspektywy by wkoncu wybudowac ten jebany stadion.
Wydaje mi się, że ludzie i tak już za długo czekają na tą inwestycje by przeciagać ją w nieskonczonośc(no chyba że faktycznie o 2,3 miesiące) tylko dlatego by zagrać jedną runde u siebie, a gości przyjmować w barakach. Czy to nie na tym forum tak śmiano się z żydów, którzy tak robili? Czasy też nie są za pewne.Nowe wybory prezydenckie, do europarlamentu, poza tym kto zagwarantuje, że tą licencje od PZPN`u dostaniemy?ŁKS własnie popłynął z ligi, bo nie spełnia warunków...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 29.05.2009 o godz. 10:55.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ja również nie jestem za przesuwaniem budowy. Uważam, że lepiej się pomęczyć przez rok na innym obiekcie, by już w przyszłym sezonie móc się cieszyć z nowego stadionu. Budowa obiektu może nieść za sobą potencjalnych inwestorów w klub, więc nie ma co odwlekać. Niech panowie skończą to co zaczęli.
Pozdrawiam ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mamy szansę jako pierwsi skończyć stadion i odskoczyć innym klubom.Musimy skończyć jak najszybciej budowę stadionu.Inna sprawa to ułożenie tak harmonogramu budowy abyśmy jak najkrócej grali gdzie indziej.
|
|
|
|
ULTRA WISŁA
Offline |
|
|
ja mam takie pytanie, ile to z przeciwników tego apelu bedzie na każdym meczu "w domu" czyli zakładając najbardziej realny scenariusz w Sosnowcu? czy bedziemy pobijac rekordy frekfencji na poziomie 1000 ludzi, czy beda pozniej placze zale ze za ewentualne pociagi specjalne bedzie trzeba płacic i dlaczego tak dużo, ile bedzie placzu dlaczego skwk nic w tej sprawie nie zrobilo?
![]()
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczerze mowiac nie wiem (tj jeszcze se znajomych nie spytalem) na jakie ew opoznienie SKWK zgodziloby sie. (chociaz oczywiscie o zgodzie formalnej nie ma mowy bo Stowarzyszenie jest tutaj strona doradzajaca jedynie)
Ale gdyby to byly 2 miesiace (czyli do czasu rozpoczecia nowej rundy + jeden iesiac w razie opoznienia jakiegos) to osobiscie nei mialbym nic przeciwko. W kazdym innym wypadku przesuniecie 3-4-5 miersieczne uwazam za ruch niepotrzebny i ryzykowny. Wydaje mi sie jednak, ze runde jesienna i wiosenna spokojnie, przy dobrych checiach mozna rozegrac na E i D bez zmieniania terminarza. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piłkarze na Reymonta nie tracą punktów, na wyjazdach jak im idzie każdy wie. Cały sezon na wyjeździe
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bywały sezony ,ze nie było tak żle. Oczywiście ,jeśli to możliwe jestem za pozostaniem ,nawet z jedną trybuną na Reymonta. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
optymalnie była by runda jesienna na Hutniku i od wiosny R22 już z nowym C
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przychyle sie do opinii Barthoka
takie rozwiazanie byloby najlepsze dla wszystkich z uwzgledenieniem tego, ze mecze bylyby na Hutniku a nie w Sosnowcu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrze, że SKWK podjeła próbę rozmów. Jednak nic na siłę.
Trzeba mieć jakiś priorytet.Moim zdaniem stadion jest teraz wazniejszy niż gra kopaczy czy doping kibiców. Dobry stadion to fundament pod silny i znaczący klub- zwłaszcza z takim potencjałem kibicowskim jaki mamy. W dobie przegranej Krakowa o Euro i zmianach na stanowiskach we władzach miasta, musimy przypolnować tego by nas przyszły dom wkońcu powstał.Mało to razy w historii Kraków wychujano w ostatniej chwili? Zostańmy na Reymonta, ale nie za wszelką cenę.Jak narazie kasa na C jest, na A i B MA BYĆ, jednak w tej chwili jej nie ma.Zobaczymy czy rząd dotrzyma słowa.Dlatego trzeba uważać z tymi modyfikacjami i terminami, zwłaszcza że po EURO mogliśmy się przekonać, że Kraków nie ma zbyt silnego lobby.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 29.05.2009 o godz. 11:31.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo ten apel to powinien być kilka miesięcy wcześniej.Gdy ktoś wcześniej o tym mówil to jechano na niego, że jest kibicem sukcesu itd.,że nie chce jeżdzić np. do Sosnowca.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
A stadion rośnie w oczach. Ślicznie... Jeszcze troche i my w Lubinie będziemy mogli zazdrościć Wam fajnego obiektu. Wkońcu idzie ku normalności jeżeli chodzi o obiekty sportowe ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tyle gadacie o tych przesunieciach terminu ze nasi budowlancy sie przejeli i zrobili fajrant. Dopiero 14 a na placu budowy pustka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Kolega nie dowidzi? robota wre
![]() ,
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ludzie grać tylko przy Reymonta bo inaczej cofniemy się w czasie ! 30 meczy na wyjeździe, wiecie jakie są koszty jeżdżenia na każdy z nich? Pewnie większość z tych co są za grą na obcym terenie cały sezon oglądnie w tv! Ja jednak myślę o sobie i o tych dla ,których każdy mecz jest obowiązkowy niezależnie czy to u nas czy na wyjeździe. Wiem ile by nas to kosztowało finansowo i organizacyjnie(praca) więc GRAćTYLKO NA REYMONTA NAWET JEśLI STADION BęDZIE WYBUDOWANY PóL ROKU PóźNIEJ !!!
|
|
|
|
ULTRA WISŁA
Offline |
|
|
ale czytajcie uważnie nikt nie pisze o przedłużenie prac, tylko dopoasowanie harmonogramu
czyli zeby tak prace ułozyc by grac nawet przy jednej trybunie ![]()
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Co do przerwy w graniu przy R22 powiem tak: Tymczasowe miejscce dla vipów i reporterów można zrobić w pawilonie medialnym. Do tego w miejscu trybun A/B walnąć takie podnośniki jak są na Lechu dla komentatorów i kamer i sprawa załatwiona.
Czy ma ktoś zdjęcie które obejmuje całą trybune E z takiego miejsca: http://i40.tinypic.com/30rlaw7.jpg Proszę o pomoc!! ![]()
mam czarny pas w poniżaniu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Granie na Reymonta to kluczowa sprawa,bo tak to bedzie 30 meczy wyjazdowych a wiadomo ze nasi na wyjazdach graja delikatnie mowiac w kratke.
Grac przy jedej trybunie i tez bedzie ok,dobrze ze SKWK zajelo w tej sprawie stanowisko. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
|
To raczej nie możliwe bo po zburzeniu A i B nie będzie szatni itd, uefa na pewno nie pozwoli na takim obiekcie rozgrywać meczów pucharowych więc argument że R22 pomoże Wiślakom w europejskich pucharach odpada. Ja myślę, że lepiej się pomęczyć ten sezon i wybudować jak najszybciej obie trybuny póki jest kasa.. potem się okaże że nie ma i będziemy budować kolejne lata trybuny
Drugą sprawą jest to, że za sprawą genialnej wizji architekta Obtułowicza zaistniała konieczność obniżenia poziomu murawy. A jak wiemy bez murawy grać się nie da. Prędzej czy później Wisła wyprowadzić się będzie musiała więc odwlekanie tego momentu w sytuacji braku motywacji dla władz miasta w postaci Euro jest szczytem idiotyzmu, wiąże się bowiem z ryzykiem niedomknięcia bryły stadionu w najbliższej przyszłości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Nigdy nie potrafiłem zrozumieć typowo krakowskiej postawy "nie da się". qrwa wszystko się da tylko trzeba chcieć. Lepiej grać nawet przy jednej trybunie na Reymonta niż gdzieś w Sosnowcu. A pomysł grania na Hutniku który nie ma nawet 2 tys krzesełek podczas gdy nasza jedna trybuna ma 5tys jest delikatnie mówiąc idiotyczny. Co do murawy 1/można ją obnizyć w przerwie rozgrywkowej 2/nawet jeśli nie można, lepiej grać gdzieś w piizdu 1-2 miesiące niż cały sezon... Co to Vipów i innych bzdur, litości... już widzę te zajebiste miejsca dla nich w Sosnowcu czy na Hutniku. Tymczasowe szatnie można zrobic pod E lub D. No chyba, że też się nie da bo coś tam... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Argument z obniżaniem murawy dla mnie jest zupełnie nie trafiony. Ostatnio się dowiedziałem że na Legii również nastąpi wymiana murawy i jej przesunięcie o kilka metrów więc sytuacja niemal taka jak u nas i są oni to w stanie zrobic do lipca, więc Legii grozi tylko że zagra 1-2 mecze Pucharowe na wyjezdzie. A skoro obniżenie to taka skomplikowana sprawa to możemy nawet 2 pierwsze kolejki zagrać na wyjezdzie i nie wierze, że do sierpnia by sie nie wyrobili. Tak jak napisał mój poprzednik - jest płacz o miejsca dla VIPów, a napewno mają lepsze warunki na E niż na "stadionie" Hutnika. Jeśli chodzi o szatnie to też nie rozumiem, jedna szatnia jest, może być ona dla gości, drugą postawić w kontenerze tak jak ma Cracovia, Jaga, Bytom i jeszcze kilka zespołów z Ekstraklasy. Jest okrąglak, więc nie byłoby problemu z wejściem na murawe i dojściem do szatni. Oświetlenie można postawić w 2 tyg tak jak na Lechu. W grudniu jest gotowa nowa trybuna C i w tym momencie stadion ma pojemność 18tys, a dojście jest od ul. Reymana więc nie koliduje to z dalszą budową. Można wtedy wyłączyć nawet E dla kibiców i przenieść wszystkich na C, tam zostawić tylko szatnie i można spokojnie parkingi podziemne od 3 maja budować.
Ostatnio edytowane przez radekogi : 30.05.2009 o godz. 10:18.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Zmieniając temat to jeszcze pozostało 5 do 8 tych wielkich słupów
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Zaraz przy tym duzym dzwigu jest jedna belka poprzeczna postawiona tak krzywo. Oni jej nie przymocowali dobrze, czy może jest już to element konstrukcji "spadu" trybuny?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|