The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2009, 09:52
Panowie. Na logike....

Co się da wybudować w ciągu 3 miesięcy?
My te Euro będziemy mieć.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
janekm
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 29.05.2009, 10:04
Jak zaczną kombinować, przsuwać terminy zmieniać umowy to zaraz okaże sie że kasa nie gra i nie podpiszą nowej ! Lepiej niech to kończą i wracamy na gotowy obiekt.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.05.2009, 10:23
Jesli nie przesunie to znacznie terminu oddania stadionu (najwyzej o 2 miesiace) oraz nie spowoduje to zadnych zmian w projekcie to jak najbardziej popieram i nie rozumiem kompletnie glosow placzkow oponujacycych przeciwko tej inicjatywie.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 29.05.2009, 10:36
Kuba, zobacz jak długo budujemy stadion.Od 1996?Teraz mamy rok 2009 i najlepsze perspektywy by wkoncu wybudowac ten jebany stadion.
Wydaje mi się, że ludzie i tak już za długo czekają na tą inwestycje by przeciagać ją w nieskonczonośc(no chyba że faktycznie o 2,3 miesiące) tylko dlatego by zagrać jedną runde u siebie, a gości przyjmować w barakach.
Czy to nie na tym forum tak śmiano się z żydów, którzy tak robili?
Czasy też nie są za pewne.Nowe wybory prezydenckie, do europarlamentu, poza tym kto zagwarantuje, że tą licencje od PZPN`u dostaniemy?ŁKS własnie popłynął z ligi, bo nie spełnia warunków...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 29.05.2009 o godz. 10:55.

Odpowiedz cytując
Robinho
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.05.2009, 10:44
Ja również nie jestem za przesuwaniem budowy. Uważam, że lepiej się pomęczyć przez rok na innym obiekcie, by już w przyszłym sezonie móc się cieszyć z nowego stadionu. Budowa obiektu może nieść za sobą potencjalnych inwestorów w klub, więc nie ma co odwlekać. Niech panowie skończą to co zaczęli.

Pozdrawiam

Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.05.2009, 10:46
Mamy szansę jako pierwsi skończyć stadion i odskoczyć innym klubom.Musimy skończyć jak najszybciej budowę stadionu.Inna sprawa to ułożenie tak harmonogramu budowy abyśmy jak najkrócej grali gdzie indziej.
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Stary 29.05.2009, 10:57
ja mam takie pytanie, ile to z przeciwników tego apelu bedzie na każdym meczu "w domu" czyli zakładając najbardziej realny scenariusz w Sosnowcu? czy bedziemy pobijac rekordy frekfencji na poziomie 1000 ludzi, czy beda pozniej placze zale ze za ewentualne pociagi specjalne bedzie trzeba płacic i dlaczego tak dużo, ile bedzie placzu dlaczego skwk nic w tej sprawie nie zrobilo?
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 29.05.2009, 11:01
Szczerze mowiac nie wiem (tj jeszcze se znajomych nie spytalem) na jakie ew opoznienie SKWK zgodziloby sie. (chociaz oczywiscie o zgodzie formalnej nie ma mowy bo Stowarzyszenie jest tutaj strona doradzajaca jedynie)

Ale gdyby to byly 2 miesiace (czyli do czasu rozpoczecia nowej rundy + jeden iesiac w razie opoznienia jakiegos) to osobiscie nei mialbym nic przeciwko.

W kazdym innym wypadku przesuniecie 3-4-5 miersieczne uwazam za ruch niepotrzebny i ryzykowny.
Wydaje mi sie jednak, ze runde jesienna i wiosenna spokojnie, przy dobrych checiach mozna rozegrac na E i D bez zmieniania terminarza.
Odpowiedz cytując
Guli
Senior Member

Stary 29.05.2009, 11:05
Piłkarze na Reymonta nie tracą punktów, na wyjazdach jak im idzie każdy wie. Cały sezon na wyjeździe To my będziemy walczyc o środek tabeli niestety. I na ten 30-tysięcznik po nieudanym sezonie przyjdzie 7 tysięcy ludzi. W sosnowcu bez dopingu z garstką kibiców...
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 29.05.2009, 11:11
Guli napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze na Reymonta nie tracą punktów, na wyjazdach jak im idzie każdy wie. Cały sezon na wyjeździe To my będziemy walczyc o środek tabeli niestety. I na ten 30-tysięcznik po nieudanym sezonie przyjdzie 7 tysięcy ludzi. W sosnowcu bez dopingu z garstką kibiców...
To już z góry przesądzone ,że co roku będziemy słabo grać na wyjazdach ?
Bywały sezony ,ze nie było tak żle.
Oczywiście ,jeśli to możliwe jestem za pozostaniem ,nawet z jedną trybuną na Reymonta.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.05.2009, 11:14
optymalnie była by runda jesienna na Hutniku i od wiosny R22 już z nowym C
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 29.05.2009, 11:25
przychyle sie do opinii Barthoka
takie rozwiazanie byloby najlepsze dla wszystkich

z uwzgledenieniem tego, ze mecze bylyby na Hutniku a nie w Sosnowcu
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 29.05.2009, 11:28
Dobrze, że SKWK podjeła próbę rozmów. Jednak nic na siłę.
Trzeba mieć jakiś priorytet.Moim zdaniem stadion jest teraz wazniejszy niż gra kopaczy czy doping kibiców.
Dobry stadion to fundament pod silny i znaczący klub- zwłaszcza z takim potencjałem kibicowskim jaki mamy.
W dobie przegranej Krakowa o Euro i zmianach na stanowiskach we władzach miasta, musimy przypolnować tego by nas przyszły dom wkońcu powstał.Mało to razy w historii Kraków wychujano w ostatniej chwili?
Zostańmy na Reymonta, ale nie za wszelką cenę.Jak narazie kasa na C jest, na A i B MA BYĆ, jednak w tej chwili jej nie ma.Zobaczymy czy rząd dotrzyma słowa.Dlatego trzeba uważać z tymi modyfikacjami i terminami, zwłaszcza że po EURO mogliśmy się przekonać, że Kraków nie ma zbyt silnego lobby.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 29.05.2009 o godz. 11:31.

Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 29.05.2009, 11:32
Bo ten apel to powinien być kilka miesięcy wcześniej.Gdy ktoś wcześniej o tym mówil to jechano na niego, że jest kibicem sukcesu itd.,że nie chce jeżdzić np. do Sosnowca.
Odpowiedz cytując
k888
Member

Od: 04.2005

Stary 29.05.2009, 11:39
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Pytałem się kolegi, koleżanki, ciotki, wujka, rodziców, kuzynów, nauczycielki, żula z pod bloku, pana z psem, babci, akwizytora, świadka jechowy co do mnie przyszedł, sąsiada, siostry kolegi, mamy koleżanki, psa od pana, księdza, pana od sklepiku, jego córki, i Arka Głowackiego. Zdania są podzielone ale jednak większość mówi że wylewa beton...
A ja mam wrażenie, że koledze tranceaddict bardziej chodziło o sam kolor betoniarki niż jej zadanie A stadion rośnie w oczach. Ślicznie... Jeszcze troche i my w Lubinie będziemy mogli zazdrościć Wam fajnego obiektu. Wkońcu idzie ku normalności jeżeli chodzi o obiekty sportowe
Odpowiedz cytując
Island
Member

Stary 29.05.2009, 13:30
Tyle gadacie o tych przesunieciach terminu ze nasi budowlancy sie przejeli i zrobili fajrant. Dopiero 14 a na placu budowy pustka.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.05.2009, 13:35
Island napisał(a):Wyświetl post
Tyle gadacie o tych przesunieciach terminu ze nasi budowlancy sie przejeli i zrobili fajrant. Dopiero 14 a na placu budowy pustka.
Kolega nie dowidzi? robota wre
,
Odpowiedz cytując
Island
Member

Stary 29.05.2009, 13:56
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Kolega nie dowidzi? robota wre
No moze wzrok nie ten ale tych dwuch gosci co teraz chodza wzdluz boiska to chyba wrzenia nie zrobi
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.05.2009, 14:07
Ludzie grać tylko przy Reymonta bo inaczej cofniemy się w czasie ! 30 meczy na wyjeździe, wiecie jakie są koszty jeżdżenia na każdy z nich? Pewnie większość z tych co są za grą na obcym terenie cały sezon oglądnie w tv! Ja jednak myślę o sobie i o tych dla ,których każdy mecz jest obowiązkowy niezależnie czy to u nas czy na wyjeździe. Wiem ile by nas to kosztowało finansowo i organizacyjnie(praca) więc GRAćTYLKO NA REYMONTA NAWET JEśLI STADION BęDZIE WYBUDOWANY PóL ROKU PóźNIEJ !!!
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Stary 29.05.2009, 14:31
ale czytajcie uważnie nikt nie pisze o przedłużenie prac, tylko dopoasowanie harmonogramu
czyli zeby tak prace ułozyc by grac nawet przy jednej trybunie
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
Odpowiedz cytując
Bubak
Member

Od: 12.2008

Stary 29.05.2009, 16:36
Co do przerwy w graniu przy R22 powiem tak: Tymczasowe miejscce dla vipów i reporterów można zrobić w pawilonie medialnym. Do tego w miejscu trybun A/B walnąć takie podnośniki jak są na Lechu dla komentatorów i kamer i sprawa załatwiona.

Czy ma ktoś zdjęcie które obejmuje całą trybune E z takiego miejsca: http://i40.tinypic.com/30rlaw7.jpg Proszę o pomoc!!
mam czarny pas w poniżaniu
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.05.2009, 23:52
Granie na Reymonta to kluczowa sprawa,bo tak to bedzie 30 meczy wyjazdowych a wiadomo ze nasi na wyjazdach graja delikatnie mowiac w kratke.

Grac przy jedej trybunie i tez bedzie ok,dobrze ze SKWK zajelo w tej sprawie stanowisko.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.05.2009, 01:46
To raczej nie możliwe bo po zburzeniu A i B nie będzie szatni itd, uefa na pewno nie pozwoli na takim obiekcie rozgrywać meczów pucharowych więc argument że R22 pomoże Wiślakom w europejskich pucharach odpada. Ja myślę, że lepiej się pomęczyć ten sezon i wybudować jak najszybciej obie trybuny póki jest kasa.. potem się okaże że nie ma i będziemy budować kolejne lata trybuny
Drugą sprawą jest to, że za sprawą genialnej wizji architekta Obtułowicza zaistniała konieczność obniżenia poziomu murawy. A jak wiemy bez murawy grać się nie da. Prędzej czy później Wisła wyprowadzić się będzie musiała więc odwlekanie tego momentu w sytuacji braku motywacji dla władz miasta w postaci Euro jest szczytem idiotyzmu, wiąże się bowiem z ryzykiem niedomknięcia bryły stadionu w najbliższej przyszłości.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.05.2009, 08:12
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
To raczej nie możliwe bo po zburzeniu A i B nie będzie szatni itd, uefa na pewno nie pozwoli na takim obiekcie rozgrywać meczów pucharowych więc argument że R22 pomoże Wiślakom w europejskich pucharach odpada. Ja myślę, że lepiej się pomęczyć ten sezon i wybudować jak najszybciej obie trybuny póki jest kasa.. potem się okaże że nie ma i będziemy budować kolejne lata trybuny
Drugą sprawą jest to, że za sprawą genialnej wizji architekta Obtułowicza zaistniała konieczność obniżenia poziomu murawy. A jak wiemy bez murawy grać się nie da. Prędzej czy później Wisła wyprowadzić się będzie musiała więc odwlekanie tego momentu w sytuacji braku motywacji dla władz miasta w postaci Euro jest szczytem idiotyzmu, wiąże się bowiem z ryzykiem niedomknięcia bryły stadionu w najbliższej przyszłości.
Jakie puchary ? O ligę chodzi...
Nigdy nie potrafiłem zrozumieć typowo krakowskiej postawy "nie da się". qrwa wszystko się da tylko trzeba chcieć. Lepiej grać nawet przy jednej trybunie na Reymonta niż gdzieś w Sosnowcu. A pomysł grania na Hutniku który nie ma nawet 2 tys krzesełek podczas gdy nasza jedna trybuna ma 5tys jest delikatnie mówiąc idiotyczny.
Co do murawy
1/można ją obnizyć w przerwie rozgrywkowej
2/nawet jeśli nie można, lepiej grać gdzieś w piizdu 1-2 miesiące niż cały sezon...

Co to Vipów i innych bzdur, litości... już widzę te zajebiste miejsca dla nich w Sosnowcu czy na Hutniku.
Tymczasowe szatnie można zrobic pod E lub D. No chyba, że też się nie da bo coś tam...
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.05.2009, 10:16
Argument z obniżaniem murawy dla mnie jest zupełnie nie trafiony. Ostatnio się dowiedziałem że na Legii również nastąpi wymiana murawy i jej przesunięcie o kilka metrów więc sytuacja niemal taka jak u nas i są oni to w stanie zrobic do lipca, więc Legii grozi tylko że zagra 1-2 mecze Pucharowe na wyjezdzie. A skoro obniżenie to taka skomplikowana sprawa to możemy nawet 2 pierwsze kolejki zagrać na wyjezdzie i nie wierze, że do sierpnia by sie nie wyrobili. Tak jak napisał mój poprzednik - jest płacz o miejsca dla VIPów, a napewno mają lepsze warunki na E niż na "stadionie" Hutnika. Jeśli chodzi o szatnie to też nie rozumiem, jedna szatnia jest, może być ona dla gości, drugą postawić w kontenerze tak jak ma Cracovia, Jaga, Bytom i jeszcze kilka zespołów z Ekstraklasy. Jest okrąglak, więc nie byłoby problemu z wejściem na murawe i dojściem do szatni. Oświetlenie można postawić w 2 tyg tak jak na Lechu. W grudniu jest gotowa nowa trybuna C i w tym momencie stadion ma pojemność 18tys, a dojście jest od ul. Reymana więc nie koliduje to z dalszą budową. Można wtedy wyłączyć nawet E dla kibiców i przenieść wszystkich na C, tam zostawić tylko szatnie i można spokojnie parkingi podziemne od 3 maja budować.
Ostatnio edytowane przez radekogi : 30.05.2009 o godz. 10:18.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 30.05.2009, 10:26
Zmieniając temat to jeszcze pozostało 5 do 8 tych wielkich słupów
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.05.2009, 11:28
Zaraz przy tym duzym dzwigu jest jedna belka poprzeczna postawiona tak krzywo. Oni jej nie przymocowali dobrze, czy może jest już to element konstrukcji "spadu" trybuny?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 30.05.2009, 11:33
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Zaraz przy tym duzym dzwigu jest jedna belka poprzeczna postawiona tak krzywo. Oni jej nie przymocowali dobrze, czy może jest już to element konstrukcji "spadu" trybuny?
Napewno jest dobrze przymocowana co widać na zdjeciach ,a czy to jest element spadu to nie wiem ale raczej tak
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

rafalek napisał(a):Wyświetl post
Tak, to jest pierwszy poziom trybuny. Na zdjęciach można zobaczyć, że jest to już zamocowane.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Rygiel pod stopnicami,czyli to na czym będziemy siedzieć/stać
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów