The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2009, 15:35
abbagrzegorz napisał(a):Wyświetl post
A dokładna data ukończenia budowy ?

Przegladnij kilka stron w tym temacie to sie dowiesz wszystkiego, bo widze ze jestes nowy
,
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.05.2009, 15:38
http://wisla.krakow.pl/_pliki_/zdjec...5140936266.jpg

Nie róbcie zdjęć z tej perspektywy bo się załamuję wtedy
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.05.2009, 15:45
Spokojnie, boisko będzie przesunięte gdzies o około 5 metrów w stronę C, będzie tak mniej wiecej w środku pomiędzy bandami reklamowymi.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.05.2009, 15:50
Mam pytanie jak oni tam wiechali tym dźwigiem ? http://www.reymonta22.pl/?a=news&b=item&id=10753

zdj 3
Odpowiedz cytując
Seba_sc
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 28.05.2009, 15:56
I tak trochę zryli z tą odległością ;/ Ale jak mówi przysłowie: "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma" i tego się trzymać Jak tak patrzę na kamerkę, to czuje, że jeszcze jeden "chudy" rok, a później klękajcie narody przed Wisełką!! ;D
"Teoria bez praktyki jest martwa, a praktyka bez teorii - głupia" - Włodzimierz Ilicz Lenin

Odpowiedz cytując
Sliver12
Member

Od: 03.2009

Stary 28.05.2009, 16:26
Ja to bym ten stadion wysadzil w kosmos i wybudowal taki na jaki zasluguje Wisla
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.05.2009, 16:30
FajQ napisał(a):Wyświetl post
A nie H ?
pincet znakow
chodziło mi że sektor D nie będzie się nazywał D a sektor C nie będzie się nazywał C,na którejś stronce było nowe opisanie sektorów

Czemu ten błazen nade mną jeszcze nie dostał bana ? W każdym temacie pisze jaki to stadion będzie chujowy,nawet w dziale Tylko zdjęcia
Odpowiedz cytując
Seba_sc
Junior Member

Stary 28.05.2009, 16:37
Co oni teraz zalewają tym szteterem?
"Teoria bez praktyki jest martwa, a praktyka bez teorii - głupia" - Włodzimierz Ilicz Lenin

Odpowiedz cytując
szejkspir
Member

Od: 10.2006

Stary 28.05.2009, 16:39
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
chodziło mi że sektor D nie będzie się nazywał D a sektor C nie będzie się nazywał C,na którejś stronce było nowe opisanie sektorów
Tutaj nieco danych o oznaczeniach sektorów, aczkolwiek jest to wersja Obtułowicza. Może się różnić z tym, co zobaczymy na gotowej już arenie. Nie miałbym nic przeciwko oznaczeniu młyna jako sektor C
Ostatnio edytowane przez szejkspir : 28.05.2009 o godz. 16:42.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.05.2009, 16:44
Sliver12 napisał(a):Wyświetl post
Ja to bym ten stadion wysadzil w kosmos i wybudowal taki na jaki zasluguje Wisla
Ja za tą wypowiedź dałbym Ci bana, bo jak on się ma do budowy naszego stadionu?

abbagrzegorz napisał(a):Wyświetl post
Chyba jakiś koleś na portalu www.nasz-klub.com pisał że marzec. 2010
Dokładnie to czerwiec 2010 roku jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem. Zresztą tutaj masz harmonogram http://www.stadionwisly.info/harmonogram . Z tego co widze to od strony sektora D są już 3 rzędy tych słupów. Z kolei od E o ile dobrze potrafię z tej perspektywy ocenić jest ich 2 rzędy i bodajże 1 czy 2 słupy 3 w rzędzie. Ja myślę że po niedzieli wszystkie słupy już będą stały (tzn. pn lub wt).

Tak mają być zmieniane wszystkie oznaczenia sektorów i z tego co pamiętam to 2 narożniki mają być G i I(te od D)
Odpowiedz cytując
Hedonic_Wiślak
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.05.2009, 17:06
To za rok czasu będziemy mieli stadion? Szczerze mówiąc nie śledziłem za bardzo harmonogramu prac, ale jeśli będą się go trzymać to kto wie... może mecze pucharów europejskich za rok będziemy grali już na w pełni zmodernizowanym stadionie..
Odpowiedz cytując
Robinho
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.05.2009, 17:25
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/

Trening Mistrzów Polski, z budową w tle.

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 28.05.2009, 17:26
Raporter napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie jak oni tam wiechali tym dźwigiem ? http://www.reymonta22.pl/?a=news&b=item&id=10753

zdj 3
A jak myslisz po co zamontowali 750 tonowy dzwig
,
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.05.2009, 18:02
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
A jak myslisz po co zamontowali 750 tonowy dzwig
nie 750 tonowy dziw, tylko dziwg ktory wezmie 750 ton, a nasza wersja i tak jest mikro i wezmie "tylko" 120 ton. Bylo juz walkowane.

Porzadek porzadkiem zeby burdelu nie bylo ale czy co chwile sie musi kazdy zachowywac jak spoleczniak i policjant i tylko gadac bana mu bana... dajcie sobie na wstrzymanie, jak bedzie mial ktos dostac to dostanie..
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 28.05.2009, 18:09
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
nie 750 tonowy dziw, tylko dziwg ktory wezmie 750 ton, a nasza wersja i tak jest mikro i wezmie "tylko" 120 ton. Bylo juz walkowane.

Porzadek porzadkiem zeby burdelu nie bylo ale czy co chwile sie musi kazdy zachowywac jak spoleczniak i policjant i tylko gadac bana mu bana... dajcie sobie na wstrzymanie, jak bedzie mial ktos dostac to dostanie..
Chodzilo mi o udzwig a nie o wage, ale wydawalo mi sie ze to 750 ton, dzieki za poinformowanie i wyprowadzenie z bledu
,
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 28.05.2009, 20:23
Ale praca wre! Cały czas przybywa słupów, efekty widać właściwie z dnia na dzień Oby tak do końca i będziemy mieć szybko dobry stadion (mi tam się podoba, nie lubię okrąglaków, tylko ta odległość boiska od trybun...)

Ile rzędów krzesełek i jakie sektory zostaną powiększone przez te dodatkowe rzędy po obniżeniu murawy?
Aha i wie ktoś może jaka jest największa odległość za bramkami między stadionem a trybunami na Stadio Olimpico w Rzymie? dosyć nieciekawie to wyglądało...
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Od: 04.2008

Stary 28.05.2009, 20:29
A czy nasz stadion będzie miał jakieś centrum usługowe a'la taka galeria Kazimierz na przykład
We wrocku czy wawie takie centra mają zapewnić klubowi dodatkową kasę Jak by nie patrzeć taka galeria handlowa to żyła złota
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.05.2009, 20:36
kolego wyżej, czy Ty się dobrze czujesz?
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Stary 28.05.2009, 21:00
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
kolego wyżej, czy Ty się dobrze czujesz?
A ze 3 dni temu przeczytałem że Solorz-Żak zamierza takie centrum przy stadionie wybudować co ma zapewnić ponad 20 mln zł rocznie zysku dla klubu
w wawie iti robi dokładnie to samo
więc skąd pytanie o moje samopoczucie
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 28.05.2009, 21:12
Wujekm napisał(a):Wyświetl post
A czy nasz stadion będzie miał jakieś centrum usługowe a'la taka galeria Kazimierz na przykład
We wrocku czy wawie takie centra mają zapewnić klubowi dodatkową kasę Jak by nie patrzeć taka galeria handlowa to żyła złota
Nie, nie będzie miał (przynajmniej nic na ten temat obecnie nie wiadomo. We Wrocławiu galerię wybuduje Solorz-Żak i to on postanowił, że przychody z niej będą szły na Śląśk. U nas wiązałoby się to z wyłożeniem kasy przez Cupiała na galerię oraz udzieleniem jakichś intratnych terenów pod inwestycję przez miasto. Nie trzeba być wielce obeznanym w temacie, by wiedzieć, że raczej szans na to nie ma.

Nie słyszałem natomiast nic o Warszawie i ITI.
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Stary 28.05.2009, 21:26
Właśnie dlatego w wawie przez pół roku kłócili się radni Bo miasto buduje stadion a iti dodatkowo chce kompleksu usługowo handlowego ( i go w końcu dostali )
Wielka szkoda że u nas nic takiego nie będzie Budżet klubu by się znacząco powiększył
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 28.05.2009, 21:39
Powiedz mi jak sobie wyobrażasz wielką galerię w okolicach stadionu? No i pytanie także gdzie? Na miasteczku? A może na Błoniach?

Zdecydowanie za dużo syfu już w tym mieście zbudowano, choć pewnym jest, że chętnych do zabudowania każdego wolnego metra w Krakowie jest nadal wielu. Szkoda tylko, że z częstotliwością kolejnych "apartamentów" i "galerii" nie powstają np. parki, baseny czy też inne miejsca gdzie normalny człowiek mógłby miło spędzić czas. Niestety, szczytem rozrywki dla motłochu jest niedziela w centrum handlowym.

Ale zbaczam z tematu. Tu o stadionie się powinno pisać.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.05.2009, 22:00
Wujekm napisał(a):Wyświetl post
Mało to ich masz w Krakowie? Jeśli już to hotel, a słyszałem, że takie coś miało powstać(Jeśli dobrze kojarze to Arabowie miali to wybudować)i zyski szły by na Wisłę,a oni sami stali by się akcjonariuszami Wisły. Tylko na razie coś ucichło w tej sprawie(podobno Arabowie się wstrzymali)
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.05.2009, 23:16
tranceaddict napisał(a):Wyświetl post

Niech mnie ktos olsni, ale co robi na naszym stadionie Pasiasta betoniarka

Pytałem się kolegi, koleżanki, ciotki, wujka, rodziców, kuzynów, nauczycielki, żula z pod bloku, pana z psem, babci, akwizytora, świadka jechowy co do mnie przyszedł, sąsiada, siostry kolegi, mamy koleżanki, psa od pana, księdza, pana od sklepiku, jego córki, i Arka Głowackiego. Zdania są podzielone ale jednak większość mówi że wylewa beton...
Odpowiedz cytując
kONwalia
Member

Od: 03.2009

Stary 29.05.2009, 07:06
Mówiłem że sie da? Mówiłem. Brawo SKWK za akcje!
a jeśli przyjedzie paść, to paść na szczycie...
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.05.2009, 07:33
Brawo za akcję? Jak dla mnie pomysł nie jest dobry. Za rok nie będziemy w ogóle pamiętać o tym że była przerwa! Wyobraźcie sobie to oczekiwanie na pierwszy mecz na nowiuteńkim stadionie Wisły po roku przerwy!! Komplet publiczności, niesamowite wrażenia!! Coś pięknego!! A jeśli się nie wyprowadzimy to będzie jak na moje oko 3 lata minimum obchodzenia trybun po błocie i granie na jakimś niesymetrycznym potworze... Wtedy gdy Legia, Lech, Zagłębie będą miały juz super stadiony my dalej będziemy się kisić na placu budowy... Kończyć budowę jak najszybciej!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2009, 07:37
Co się da? List wysłać...?

Tak, brawo za aktywność, brawo za próbę.

Lecz na tym się skończy... :/

Wydaje mi się, że realnie patrząc, gdyby była taka wola ze strona władz miasta, Polimexu, samej Wisły, to MOŻE udałoby się pograć teraz przy Reymonta przez pół roku, przy jednej trybunie E. Nie wymagałoby to ogromnych zmian w harmonogramie, nie spowodowałoby opóźnień ani dodatkowych kosztów poniesionych przez Polimex. Tyle, że ten przejmuje "władzę" nad stadionem już od nowego tygodnia. Wisła jest już chyba pogodzona z wyprowadzką, przyszedł czas na jej realizowanie, a nie zastanawianie się jak jej uniknąć - chyba, że w ostatnich dwóch tygodniach stanowisko klubu uległo zmianie...

Szkoda, że nikt nie wpadł na przygotowanie w styczniu dwóch wariantów: mamy Euro (wyprowadzka na 12 miesięcy) - nie mamy Euro (zostajemy przy Reymonta). Nikt z odpowiedzialnych za budowę stadionu nie zaryzykuje kombinowania teraz, na niespełna 2 miesiące przed startem ligi.
Odpowiedz cytując
emdzej
Member

Od: 07.2006

Stary 29.05.2009, 08:04
A może trochę inaczej? Niech na pół roku się wyprowadzą. Prace pójdą już do przodu, C będzie skończone. Na wiosnę wrócić, zagrać świetną rundę i obronić majstra
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.05.2009, 08:19
Miasto ma już podpisaną umowę z Polimexem z terminami pod euro więc opóźnienie budowy nie wchodzi w grę.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.05.2009, 09:51
szczerze to licze na to czas wreszcie skończyć budowe a tak to bedzie się to ciągnąć kolejnych 5 lat.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów