The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2009, 14:30
O tak, zapewne ten bramkarz z przedostatniej drużyny ligi macedońskiej będzie zbawieniem bramkarskim Ligi Mistrzów. Szkoda, że za te testy też musimy płacić...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.05.2009, 15:05
w poprzednich sezonach z tego co pamiętam to za grę w grupie w LM i odpadnięcie z ostatniego miejsca drużyny mogły wyciągnąć kolo 7 - 8 mln euro! <łącznie z prawami TV i reklamami>
Ale nie wiem jak jest teraz w końcu mamy kryzys gospodarczy;p

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 26.05.2009, 15:15
Cytat:
Krakowianie obserwowali tego golkipera od dłuższego czasu.
Sądzę, że nie ma to wiele wspólnego z prawdą. Pewnie ktoś polecony przez managera czy coś w tym stylu. Na filmiku w pierwszej sytuacji to nie wiem jak on się ustawił, aż prosiło się aby po krótkim mu wsadzić...
Ma pewną chce wspólną z tym Czechem, Ilizim którego testowaliśmy... bo obronieniu potrafi obrócić się 10 razy. Do tego wydaję się że trochę boi się mocnych strzałów bo szybko "siada na dupie".

Ile mu dajcie ? Moim zdaniem po max 3 dniach pakuje walizki choć chciałbym się mylić.

PS. Na tym filmiku widać jak bardzo nie doceniliśmy Jasia Paulity.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.05.2009, 17:24
http://www.youtube.com/watch?v=aGwWMywueds&hl=pl

Tutaj możecie tego Macedończyka zobaczyć w akcji.

PS: oraz naszego dawnego znajomego Jaśka Pauliste
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.05.2009, 17:40
sayek89 napisał(a):Wyświetl post

Jakby do tego dorzucić kilka interwencji Pawełka z tego sezonu, to możnaby ułożyć składankę the best of futbolowe jaja. Przecież ten bramkarz nie dokonuje cudów, tylko tamci kolesie tragicznie strzelają. Po tym skrócie kupiłbym co najwyżej bramki z tego stadionu, bo poprzeczki ściągają piłkę. Pierwsza sytuacja ze słupkiem to mogła być szmata bramkarza, bo zostawił strasznie dużo miejsca między sobą a słupkiem. Niestety po tych wszystkich cudach i cudakach jakie widzieliśmy w ostatnich okienkach jestem stanowczo przeciwny rewelacyjnym młodym bramkarskim talentom, o których nikt nie słyszał. Jak się chce mieć dobrego bramkarza od zaraz to trzeba wyłożyć kasę i tyle. No i jeszcze jedno, pisanie o świetnych, czy też bardzo dobrych, warunkach fizycznych w przypadku bramkarza mierzącego 1,90 metra to nieporozumienie.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 26.05.2009, 17:51
sayek89 napisał(a):Wyświetl post

Efektownie wyglądają te niektóre "parady", ale jak się przyjrzeć to piłki kopane wprost w niego tylko wybija widowiskowo...duzo pajacuje, proste strzały, w światło bramki a ten się rzuca, piąstkuje, przewroty, obroty, salta. Tyle dobrego, że szczęście mu dopisuje. Choć na testy można wziąśc, nic przecież nie można powiedzieć sensownego po zobaczeniu kilku interwencji z jednego meczu...
Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Od: 04.2009

Stary 26.05.2009, 17:56
JEZUS MARIA!!!!!!!!!!!!! JA PIER*OLE TRZYMAJCIE MNIE BO O*IPIEJE!!!!!!!!!!!
Ktoś wrzucił na forum jeden filmik, w którym facet z beznadziejnej drużyny wybrania jej cały mecz!!!!!!!
A ludzie tacy jak ten wyżej już narzekają!!!! No kur*a bez jaj!!! Jeden mecz!!! Nie mówie że jest dobry ale akurat w tym meczu zagrał zajebi*cie!!! A już są narzekania że strzały szły w niego, i w ogóle Bednarz jest łysym ch*jem! Jak to mówi nasz seleckcjoner, to jest PIER*OLONY POZIOM DNA!!!!
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 26.05.2009, 18:24
Jak On zagral slabo, to ja nie mam pytan. Pomijajac chyba 3 poprzeczki, to proponuje zobaczyc co zrobil w drugiej akcji skrotu, w 3:00 minucie ( 2 strzaly ) i w ostatniej akcji (rowniez chyba 2) Do tego gra na przedpolu. Wiadomo, ze to tylko skrot, i gosc moze byc drewnem, ale chyba tylko slepy po tym skrocie moze powiedziec, ze gosc jest slaby.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 26.05.2009, 18:30
han_solo napisał(a):Wyświetl post
JEZUS MARIA!!!!!!!!!!!!! JA PIER*OLE TRZYMAJCIE MNIE BO O*IPIEJE!!!!!!!!!!!
Ktoś wrzucił na forum jeden filmik, w którym facet z beznadziejnej drużyny wybrania jej cały mecz!!!!!!!
A ludzie tacy jak ten wyżej już narzekają!!!! No kur*a bez jaj!!! Jeden mecz!!! Nie mówie że jest dobry ale akurat w tym meczu zagrał zajebi*cie!!! A już są narzekania że strzały szły w niego, i w ogóle Bednarz jest łysym ch*jem! Jak to mówi nasz seleckcjoner, to jest PIER*OLONY POZIOM DNA!!!!
ochłoń chłopie.
1. Nie wybronił całego meczu - przegrali 0:1
2. Przyjrzyj się bo strzały faktycznie szły w niego
3. Czy bednarz jest łysym ch. tego nie wiem.
4. Co mam nie narzekać. Walczymy o LM i wg mnie nie mamy zbytnio czasu na testy, ale lepsze już to niz pozostawić Pawełka bez konkurencji.
5. Wg ciebie zagrał zajebiście, wg. mnie nie ściągnął żadnej groźnej piłki, tylko pajacował przy prostych strzałach i taki laik jak ty od razu wylewa cysterne spermy i myśli, że mamy zaklepanego drugiego Buffona.
6. Tacy jak ty od razu zakontraktowali by gościa bo "wybronił cały mecz", a tacy jak ja są nieufni i wiedzą, że każdemu czasem wychodzi mecz życia,można z tego zrobic ciekawy filmik i byle leszcza sprzedać frajerstwu, które nie wie co to krytyka i nieufność w interesach. Sklepie sobie parady Bodzia w. z amiką, puszcze na youtubie, każdy będzie się tymi paradami podniecał, ale nie oznacza to, że jest to piłkarz dla Mistrza Polski walczącego o LM. Tak ****a czy nie?
I nie Jezusuj, nie ......., nie bądź frajer i zapamiętaj, że nieufność to największa cnota w interesach i nie wszystko złoto...
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.05.2009, 18:33
uzytkownik_forum napisał(a):Wyświetl post
Jak On zagral slabo, to ja nie mam pytan. Pomijajac chyba 3 poprzeczki, to proponuje zobaczyc co zrobil w drugiej akcji skrotu, w 3:00 minucie ( 2 strzaly ) i w ostatniej akcji (rowniez chyba 2) Do tego gra na przedpolu. Wiadomo, ze to tylko skrot, i gosc moze byc drewnem, ale chyba tylko slepy po tym skrocie moze powiedziec, ze gosc jest slaby.
Do tego jest młody. Zresztą jego drużyna to nie żadna potęga, nawet w kraju. Nic dziwnego, że miał sporo sytuacji do wybronienia. Całkiem wysoki, a gra na przedpolu jest bardzo ważna w europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 26.05.2009, 18:45
Sprawdzic warto, ale zachwycac sie nie ma nad czym.
Wg tego co udalo mi sie znalezc, jego zespol w 28 meczach w tym sezonie uzyskal bilans meczy 7-6-15 i bramek 23-38. I chyba leca do drugiej ligi. Obrona na tym filmiku wygladala fatalnie, ale w koncu grali z zespolem z o wiele silniejszej ligi.
Zastanawiam sie co u Hajducha i Vanstrattana. Pierwszy podobny do pazdziernika ma kontrakt, drugiego jakos tez mieli probowac wyciagnac w lecie. Bramkarz niezbedny. Cebanu by mozna wypozyczyc zeby sie ogrywal. Beto mimo wszystko tez.
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.05.2009, 19:25
A co takiego wyrabia Paulista w osrodku rehabilitacyjnym bo nie slyszalem?
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.05.2009, 19:25
Odezwe sie do was tylko raz na temat bramkarzy bo ani nikogo nie mam zamiaru przekonywać a i tak wiekszość tylko trollować potrafi i narzekać.

Gdyby ściągnąc do Wisły Petra Cecha i nikt nie wiedział by że to on, to wszyscy widząc to jak gra wyzywali by zarząd od .... itp. że kolejnego leszcza sprowadzili. Pawełek zato jakby bronił w Man U to by był przez was stawiamy jako wzór bramkarza. (Choć trzeba powiedziec ma on raz na 3 mecze momenty strasznego gapiostwa jak przy akcji ala Boruc ostatnio, to jednak pod względem fizycznym, skoczności, refleksu i gry na przedpolu jest naprawde brakarzem baardzo dobrym)

Bo bramkarz to jest taka pozycja że na pewnym poziomie nie ma już wielkich różnic, większość rozgrywa się w głowie brniącego. I Cech popełniał ostatnio takie błędy co nasi komentatorzy (prezentujący żałosny poziom) wyśmiewali mówiąc że w naszej ekstraklasie takich klopsów nie można było by nawet popełniać. I taki sobie słaby Macedończyk może zagrać mecz życia. Dlatego wielkie kluby europejskie zazwyczaj nie cudją z Bramkarzami i gra ten co zawsze. Dlatego w Manchesterze gra 37 letni Saar a Barcelonia gra Bramkarz od 5 sezonów wyśmiewany na świecie Valdes, a Boruc ile błędów by nie popełnił nie straci posady w Celtiku. Bo brramkarz potrzebuje stabilizacji. Oczywiście nie można dać całkowitego ogórka do gry w takim klubie jak Wisła, ale nei trzeba nam narazie wiele więcej niż spokój i zaufanie dla Pawełka i ostrożne wybieranier Kandydatów na jego zastąpienie w przyszłości.
Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.05.2009, 19:38
Wy tu wszyscy to jestescie zajebistymi fachowcami od bramkarzy, a gdy nie piszecie komentarzy na forum to pewnie lepicie kanapki w burger kingu, przeszkadza wam jak nie ma transferów, a jak kogos zaprosza na testy to gosc jest slaby. To co my mamy k*rwa budżet 50 mln ojro? Polityka Wisły jest od kilku lat jasna nawet dla lepiaczy kanapek NIEMA KASY NA TRANSFERY wiec szukaja mlodych perspektywicznych graczy a jak ma karte na reku swoja to jest kumulacja. Tyle w temacie
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.05.2009, 19:44
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamietam to za sam awans do grumy LM UEFA placi 3,5 mln euro, potem dochodzi kasa za transmisje tez nie male
Zgadza się, w przeliczeniu było to zawsze ok 16mln złotych. Do tego dochodzi 700tys euro za każdy remis i 1,5mln za zwycięstwo (przynajmniej tak było jakieś 2 lata temu).
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.05.2009, 19:55
czyli po wejsciu do LM mozna na kilka lat finansowo sie zabezpieczyc nawet majac Cupiala za wlasciciela... co do Macedonczyka... kolejny no-name, nie wiem ktory to juz bramkarz za kadencji Bednarza, ale posiedzi 4dni i tyle z tego bedzie... niektorzy dalej nie zrozumieli, ze za bramkarza jak sie nie zaplaci to sie nie dostanie dobrego gracza... dobry bramkarz to towar DEFICYTOWY i trzeba za niego placic...
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.05.2009, 20:09
Wszystko fajnie, przeliczamy sobie kasę, ale:
1. Do mistrzostwa brakuje nam 1 pkt.
2. Jeśli je wywalczymy to czekają nas 3, wcale nie łatwe, rundy eliminacyjne.
Nikt nie mówi też o drugiej stronie medalu. Jeśli awansujemy do LM to:
1. Zagramy min. 12 meczów więcej niż w tym sezonie, czyli +/- 20%. Kondycyjnie spuchniemy pod koniec sezonu jak nie przymierzając Lech teraz.
2. W kontekście polityki transferowej, może się przydarzyć coś takiego (odpukać) jak np. Sparcie nie tak dawno temu, czyli jakieś 0:7 z europejskim mocarzem. Sądzicie, że wartość zawodników wzrośnie wtedy?
3. Wzmocnienia są potrzebne. Macedończyk z przedostatniej drużyny macedońskiej ligi takim wzmocnieniem nie będzie na pewno. Jeśli przejdziemy te 3 rundy eliminacyjne, bez wzmocnień to módlmy się żebyśmy trafili w grupie na Mistrza Grecji, Belgii i Niemiec. Wówczas może powalczymy.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 26.05.2009 o godz. 20:21.

Odpowiedz cytując
urit1906
Banita

Od: 05.2009

Stary 26.05.2009, 20:16
a propo kolejnej przeprawy o lige mistrzow ciekawe co z kontraktem Sobola. wszedzie pisali ze przedluzyl, a glowna milczy...a sezon ma sie ku koncowi ;/
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.05.2009, 20:17
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Wszystko fajnie, przeliczamy sobie kasę, ale:

Nikt nie mówi też o drugiej stronie medalu. Jeśli awansujemy do LM to:
1. Zagramy min. 10 meczów więcej niż w tym sezonie, czyli +/- 20%. Kondycyjnie spuchniemy pod koniec sezonu jak nie przymierzając Lech teraz.
2. W kontekście polityki transferowej, może się przydarzyć coś takiego (odpukać) jak np. Sparcie nie tak dawno temu, czyli jakieś 0:7 z europejskim mocarzem. Sądzicie, że wartość zawodników wzrośnie wtedy?
ad 2. a dlaczego musimy byc odrazu sparta? moze My bedziemy Artmedia
nie ma co gdybac.. jak zdobedziemy mistrzostwo to się zastanowimy nad el.LM.. jeśli przejdziemy eliminacje to się bedziemy martwić nad kondycja piłkarzy... a narazie to radze odejśc od komputera...

koniec oft
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 26.05.2009, 21:20
Bardzo ciekawy artykuł:

http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

10 mln zlotych czyli jakies 2,3 mln euro dostaniemy od canal + za mistrzostwo, plus dodatkowe premie co daje około 4mln euro... wiem, że nie jestesmy jeszcze formalnie mistrzami, ale jezeli ta kasiora choc w malenkim ułamku nie pojdzie na transfery to będzie kpina...
Odpowiedz cytując
grzehuck
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 26.05.2009, 21:23

kasa do nas leci oby tak było
Odpowiedz cytując
dejw
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 26.05.2009, 22:05
Bramkarz wygląda na tym filmiku bardzo dobrze. Nie przesadzajcie z komentarzami, że pajacuje i strzelają w niego. Miał chłopak mecz życia i wyciągał naprawdę ciężkie piłki, pytanie tylko jak spisywał się w całym sezonie - tego już nie wiemy. Od tego jest właśnie scouting i obserwacje. I nie piszcie, że dobrego bramkarza za darmo nie da się pozyskać. Tym bardziej w Polsce, gdzie Legia zawsze dobrych bramkarzy za darmo ściąga tylko nam się nie udaje. Może po prostu trzeba postawić na własny scouting i szkolenie? Wypróbować tego Macedończyka, albo ściągnać Gikiewicza? Pawełek to nie na moje nerwy...
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.05.2009, 22:40
grzehuck napisał(a):Wyświetl post

kasa do nas leci oby tak było
Tak - do naszego człowieka Bogusława Cupiała : )
Odpowiedz cytując
lukas63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.05.2009, 22:53
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo ciekawy artykuł:

10 mln zlotych czyli jakies 2,3 mln euro dostaniemy od canal + za mistrzostwo, plus dodatkowe premie co daje około 4mln euro... wiem, że nie jestesmy jeszcze formalnie mistrzami, ale jezeli ta kasiora choc w malenkim ułamku nie pojdzie na transfery to będzie kpina...
Ta kasa idzie na wypłaty dla grajków
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.05.2009, 07:04
Postarajcie się choć raz nie narzekać.

Jak określicie występ Dudka w pamiętnym finale LM Też pajacował, ale wygrał LM Liverpoolowi. A obrona strzału Shevy z dogrywki to niby co Trafił akurat w Dudka

A co do tej kasy na MP. Więcej kasy oznacza mniej potrzebnego chajsu na reszte wydatków, czytaj np. na transfery (jak Boguś da)

Więcej optymizmu. Co niektórym to i Smolarek w drużynie by przeszkadzał
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 27.05.2009, 08:58
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...dziela,1313363

mam nadzieję że potwierdzi to oficjalna
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.05.2009, 13:19
Proud napisał(a):Wyświetl post

I to jest wiadomość dnia,nie wyobrażam sobie drużyny bez Sobola.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
urit1906
Banita

Od: 05.2009

Stary 27.05.2009, 13:31
Proud napisał(a):Wyświetl post

raczej na oficjalnej zobaczymy taka wiadomosc po zakonczeniu sezonu, bo od tego czasu ma obowiazywac nowy kontrakt
Ostatnio edytowane przez urit1906 : 27.05.2009 o godz. 13:34.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.05.2009, 13:37
z Przekrętu Sportowego kosmiczne pomysły transferowe : http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=49998
czyli: Dawid Nowak i Grzegorz Fonfara (obaj PGE), Grzegorz Kasprzik i Kamil Glik (obaj Piast), Tadeusz Socha (Śląsk), Srdjan Blazić (Czarnogórzec, Levadiakos), Trajce Nikov (Macedończyk, Pelister), Maciej Żurawski (Larisa), Miroslav Bozok (Słowak, Ruzomberok), Igor Zofcak (Słowak, Sparta Praga), Mateusz Kowalski (powrót z Piasta), Łukasz Burliga (powrót z Floty).
Nowości to tylko: T. Socha ze Śląska - co wg. mnie jest totalną bzdurą wobec planów Solorza i Zofcak
ten cały Zofcak: http://www.futbalruza.sk/vizitky/3zofcak.htm
w tymże przekręcie o tym że Niedzielana chce Górnik Z.: http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=50012
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.05.2009, 14:20
Jeśli ten news o Niedzielanie się potwierdzi w przyszłości, to Cupiał powinien pogodzić się z Kasperczakiem. Nie dość, że Górnik wziąłby na siebie pobory drogiego i nieprzydatnego piłkarza, to jeszcze by za to zapłacił!

Ale coś mi się nie chce wierzyć. Jedyne, co cieszy w kontekście newsów z PS, to chwilowy brak zainteresowania Pawłem Brożkiem. Utrzymanie Pawła w drużynie na następny sezon byłoby miłą niespodzianką, choć nie sensacją.

Cupiał chce za Brożka 3 mln €, a to w obecnej sytuacji (kryzys finansowy) sporo. Przecież po Brożka nie zgłoszą się raczej zespoły Premiership czy pierwszoligowcy z Hiszpanii. Nawet Ukraińcy i Rosjanie nie są ostatnio rozrzutni.

Dla mnie sukcesem będzie, jeśli się dodatkowo nie osłabimy. Czeka nas cały sezon poza domem i realnie patrząc trudno po Cupiale oczekiwać rozrzutności w kwestii transferów.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów