The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2009, 09:27
http://futbolnet.pl/wiadomosci/solor...wi-na-koltonia

Kołtoń

przyszły sezon będzie pewnie jeszcze trudniejszy Legia, Lech , Polonia Śląsk może Widzew, Lubin będzie sie działo, jest tylko jeden problem coraz więcej kasy tylko piłkarzy brak
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 25.05.2009 o godz. 09:33.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.05.2009, 09:32
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak rozmawia z Lechem
http://www.efakt.pl/Kasperczak-juz-u...y,45695,1.html
Żeby to się potwierdziło. Jeśli Kasperczak po spuszczeniu Górnika,pójdzie do Amiki oznacza to dla nas tylko jedno. Kolejny sezon Poznań na własne życzenie kładzie sobie kłody pod nogi. Jeszcze nich Kasperczak zacznie im sprowadzać zawodników. Dobrze się dzieje.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.05.2009, 09:38
Jasne, brandzluj sie przed Faktem

edit: Przypomnialem sobie, ze jestes ta sama osoba, ktora wczytuje sie w "Nie" . W takim razie jaranie sie Faktem wcale mnie nie dziwi, dobrej zabawy.
Ostatnio edytowane przez bbbnba : 25.05.2009 o godz. 09:41.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.05.2009, 10:18
Z kolei Błoński z GF jako pewną i w 100% sprawdzoną informację podaje, że następcą Smudy zostanie Globisz.
Nie, nie Krzysztof, lecz Michał.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.05.2009, 10:39
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
Tak naprawde nie wiemy co reprezentuja ci gracze, bo Smuda nigdy nie dawal im szansy. Takze nie jestem w stanie potwierdzic, czy jest to wina slabych transferow, czy raczej slabego trenera.
Przy zalozeniu, ze KSG nie utrzyma sie w ekstraklasie - naprawde myslisz, ze Kasperczak, ktory wiosna mial niezly zespol i warunki, po spuszczeniu Gornika dostanie prace w druzynie walczacej o podium? Brzmi troche nierealnie. Osobiscie licze na Ulatowskiego, choc z nim tez moze wyjsc "niespodzianka".
Tajemnicę rozwikłamy pewnie przy nowym trenerze, który albo na nich postawi, albo będzie pierwsza poważna stracona kasa przez skauting Lecha.

Nawet przy założeniu, że KSG nie utrzyma się w Ekstraklasie uważam, że jest to możliwy wariant. Z kilku prostych powodów: 1) Liczę Heńka od rundy wiosennej, kiedy to on miał wpływ na przygotowania i na skład - na dzień dzisiejszy to 6 miejsce w lidze (choć przewaga niewielka nad dołem).
2) Jeśli Lech nikogo się nie pozbędzie, ewentualnie jednego piłkarza, za którego sprowadzi jakiegoś innego - to już raz Kasperczak pokazał, co można zrobić z dobrą drużyną, którą przejmuje się po Smudzie.
3) Za Ulatowskim naprawdę dużo przemawia, ale nie ma co ukrywać, jest to trener na dorobku, który o ile się nie mylę jako samodzielny trener niczego jeszcze nie zdobył, a to potrafi zrobić różnicę. Zależy czego oczekują w Poznaniu, jeśli zdecydują się na sprzedaż 3-4 piłkarzy, to podejrzewam wezmą Ulatowskiego, jeśli utrzymają skład personalny i będzie kasa na trenera - to wydaje mi się, że wezmą jednak Kasperczaka.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 25.05.2009 o godz. 10:44.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 25.05.2009, 11:09
it napisał(a):Wyświetl post
Z kolei Błoński z GF jako pewną i w 100% sprawdzoną informację podaje, że następcą Smudy zostanie Globisz.
Nie, nie Krzysztof, lecz Michał.
Brzmi jak wysrane z dupska bzdury. Ale jeżeli by Rutkowskiemu coś odwaliło i "zainwestowałby" w Globisza, to dla nas byłaby to super wiadomość. Grajki w Poznaniu miałyby wieczny bal i na mecze wychodziliby skacowani jak nikt inny w lidze. Z całego serca życzę im i nam takiego rozwiązania.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.05.2009, 11:24
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Żeby to się potwierdziło. Jeśli Kasperczak po spuszczeniu Górnika,pójdzie do Amiki oznacza to dla nas tylko jedno. Kolejny sezon Poznań na własne życzenie kładzie sobie kłody pod nogi. Jeszcze nich Kasperczak zacznie im sprowadzać zawodników. Dobrze się dzieje.
Oj żebyś się nie zdziwił. Kasperczak w rundzie rewanżowej zdobył już 17 punktów, to tylko 5 mniej niż Amica i Legia. A że dostał drużynę w trakcie sezonu i w rozsypce to nie jego wina. Po okresie przygotowawczym - bo tak naprawdę dopiero wtedy można poskładać zespół do kupy - to zupełnie inna drużyna.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 25.05.2009, 11:28
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
A że dostał drużynę w trakcie sezonu i w rozsypce to nie jego wina.
dostał drużynę czy wziął ? zresztą nie za darmo to chyba wiedział co robi i nie ma co pisać że to ewentualnie nie jego wina
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.05.2009, 11:33
Nie ma lepszego, od Maćka Skorży Naszego
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.05.2009, 11:59
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
http://futbolnet.pl/wiadomosci/solor...wi-na-koltonia

Kołtoń

przyszły sezon będzie pewnie jeszcze trudniejszy Legia, Lech , Polonia Śląsk może Widzew, Lubin będzie sie działo, jest tylko jeden problem coraz więcej kasy tylko piłkarzy brak
podbijam, jesli z ligi spadnie Arka ( licze również na Odrę ) i Cracovia , do ekstraklasy wchodzi mądrze budowany Widzew, silne Zagłebie i Korona która mam nadzieje jest w stanie wygrac baraż to liga w przyszłym roku bedzie bez wątpienia mocniejsza,atrakcyjniejsza,bowiem na kazdym z tych stadionów atmofera jest powiedzmy ponad przeciętna.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.05.2009, 12:03
na szczęście żółto-czerwony kompleks prawie nie ma już szans na baraże. Podbeskidzie zagraw barażach (pewnie Górnik, Lechia albo KSC) i w żadnej z tych opcji nie ma szans na ekstraklasę..
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 25.05.2009, 12:05
Widzew powinien w tym sezonie dopiero do 1 ligi wchodzic...
DysoN
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 25.05.2009, 12:06
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
dostał drużynę czy wziął ? zresztą nie za darmo to chyba wiedział co robi i nie ma co pisać że to ewentualnie nie jego wina
Ja jestem zdania, że dostał. Dostał drużynę nieprzygotowaną, rozbitą wewnątrz, z wieloma jednosezonowymi gwiazdkami, którzy jak zobaczyli, że jest kasa to stwierdzili, że przygotowywać się do sezonu nie trzeba. Była słaba jesień, ale wciąż - nam punkty zdołał urwać, ale tak jak człowiek obserwuje co się dzieje w futbolu, na czym polega zawód trenera - to gwoli uczciwości należy zliczyć Kasperczaka od wiosny. Czyli sprowadził tych piłkarzy, których potrzebował, przygotowania były poprowadzone pod jego wodzą i to daje efekt - w rundzie wiosennej Górnik jest na 6. miejscu, ktoś tu podliczał, że ma 17 punktów. Jak dla mnie - na skład jakim dysponuje Górnik, szału nie ma, ale jest dobrze. To, że ciężko wygląda sytuacja w dole to już osobny temat, ale jeśli zdoła się utrzymać, to trzeba powiedzieć, że twarz uratował. Po prostu to jest dobry trener, a nie znakomity, jak każdy go widział.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.05.2009, 12:10
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
Jasne, brandzluj sie przed Faktem
Wiesz, ja tam kiedyś przeczytałem że Dolha podpisał kontrakt z Lechem, co wyśmiałem. A za tydzień wszyscy wiemy co się wydarzyło, także jakiś 'szacuneczek' mam do tej gazety

Dubi napisał(a):Wyświetl post
podbijam, jesli z ligi spadnie Arka ( licze również na Odrę ) i Cracovia , do ekstraklasy wchodzi mądrze budowany Widzew, silne Zagłebie i Korona która mam nadzieje jest w stanie wygrac baraż to liga w przyszłym roku bedzie bez wątpienia mocniejsza,atrakcyjniejsza,bowiem na kazdym z tych stadionów atmofera jest powiedzmy ponad przeciętna.

Korona atrakcyjna kibicowsko? Daj spokój, druga cracovia, nic więcej. Oprócz stadionu nic nie mają, może trochę pikników.
Stokrotnie wolę Podbeskidzie i życzę im z całego serca baraży, a wygranych czy przegranych to już ki chu*
the end
Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.05.2009, 14:39
DysoN napisał(a):Wyświetl post
Widzew powinien w tym sezonie dopiero do 1 ligi wchodzic...
Otóż to. Szkoda, że nikt o tym nie wspomina, że wywinęli się od kary za "przedawnienie". Jakim cudem im się przedawniło, a innym nie? No chyba, że to pieniądze Cacka "przedawniły" tą sprawę. Jeśli dobrze pamiętam to 10 czerwca powinien zapaść wyrok w sprawie uchylenia anulowania degradacji dla nich. I z całego serca im życzę, żeby zostali na jeszcze jeden sezon w 1 lidze.
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
Odpowiedz cytując
manager1906
Member

Od: 12.2007

Stary 25.05.2009, 19:02
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wis%C5%...2ka_no%C5%BCna)

zobaczcie ile Wisła ma tytułów mistrzowskich ;P
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.05.2009, 19:16
Pamiętajcie że piłka jest jeszcze w grze i wszystko jest możliwe..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.05.2009, 20:21
Heban napisał(a):Wyświetl post
- http://www.sport.pl/pilka/1,65050,66...wyciestwa.html

Wcale mi nie do śmiechu po powyższych,słusznych żalach,bo i my bylibyśmy już dziś mistrzami,zwłaszcza gdy sobie przypomnę te 2 kontrowersyjne bramki w Gdańsku no i jednak bramkę na Śląsku(choć Legia do tej pory nie powinna narzekać na sędziów-vide Górnik chociażby).A tak,Lech nadal ma szansę na mistrza.Dziś oglądałem mecz Widzewa i jego awans do ekstraklasy,gdzie sędziował sędzia o nazwisku Stęchły i niech to skojarzenie posłuży za komentarz do sędziowania w przedostatniej kolejce ekstraklasy( abstrachując tu całkowicie od tego sędziego i od meczu Widzewa).Groclin miał pecha,że trafił na okrzykniętego faworyta do tytułu mistrza i PP oraz nowego ulubieńca mediów. Legia tym razem także okazała się za słaba,żeby przebić się przez tzw."błędy" sędziowskie.Tylko Wisła jak zawsze w ostatnich latach,wbrew niesprzyjającym klimatom,potrafiła przebić się ponad te tzw."błędy" sędziowskie(no chyba tylko poza sezonem Wdowczyka i Petrescu).Marek Zieńczuk w dość subtelny sposób wyraził swoje zdziwienie,że sędzia meczu w Gdańsku(sędziowie wogóle) zbierają dane,który piłkarz ma ile kartek i czy grozi mu zawieszenie meczowe itp rzeczy,które ich interesować nie powinny.A ja nie dziwię się niczemu,gdy w każdy nowy tydzień aresztowany jest kolejny sędzia,działacz czy piłkarz a uzbierało się ich już prawie 150.Dlatego,podziwiam tych optymistów,wierzących,że teraz to już korupcji nie ma i nie będzie.Na niektórych forach piłkarskich,nadal jest duża wiara w mistrza i przegraną Wisły ze Śląskiem,dlatego radzę naszym piłkarzom uważać na sędziego,bo w to,że potrafią pokonać braci ze Śląska nie mam wątpliwości,o ile sędzia pozwoli im grać w 11. Lepiej na zimne dmuchać i zagrać o fetę z maksymalnym zaangażowaniem i odpowiedzialnością od samego początku i na wszelki wypadek wygrywać przynajmniej dwubramkową różnicą.Żeby było jasne,nie mieszać sędziego z piłkarzami Śląska,tak jak jak i uczciwej wczoraj Lechii,bo zupełnie inne motywacje mogą za nimi przemawiać.Śląsk zagra zapewne uczciwie o honor a sędzia może mieć niestety inne sprawy na względzie.
Jak widać może się zdarzyć, że będziemy mieli to samo zdanie. Bywa...

Po naszym meczu czułem euforię, ale kiedy obejrzałem powtórki goli Lechii, a później "goli" Lecha ( w szczególności tego ostatniego ), to poczułem zimny dreszcz sunący wzdłuż rdzenia kręgowego.

Sędziowie wydrukowali Amikę, wydrukowali Legię i próbowali wydrukować nas. Obawiam się, że w ostatnim meczu może nam przyjść grać mecz przeciw czternastu przeciwnikom. Mogą się dziać prawdziwe cuda - wianki na boisku, karne biorące swój początek w delirium głównego arbitra, spalone odgwizdywane tylko w jedna stronę, kartkowanie naszych piłkarzy - a wszystko to przy cichym poparciu mediów.

Pozostaje mieć nadzieję, że nasi dadzą radę, a Cracovia nie poskąpi funduszy motywacyjnych w swojej ostatniej szansie wyrwania się ze strefy spadkowej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.05.2009, 20:32
Dubi napisał(a):Wyświetl post

Zakompleksiency z Kielc juz raczej nie wejdą ale i tak nikt by nawet nie zauwazyl jakby jednak awansowali ,bo coz maja oprocz zlomiarskiego stadionu?

Podbeskidzie zagra pewnie w barazach ale nie ma raczej szans czy to z KSG czy z KSC.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.05.2009, 20:45
1q2 napisał(a):Wyświetl post
ps co do tego ostatniego meczu ze Śląskiem - ja już tytuł przyznałem ale im bliżej do meczu tym jednak ostrożniej do tego podchodzę.Oczywiście wygramy ale Tarasiewicz wygląda mi na takiego niezłego s****iela(w pozytywnym tego słowa znaczeniu oczywiście) - nie wiem co mu tam siedzi pod kopułą , mam nadzieje że nie to by przejść do historii jako sprawca jednej z największych niespodzianek w ost. kolejce w historii naszej ligi
Zwłaszcza że podobno Tarasiewicz grał w tym cytowanym tak często ostatnio meczu Śląsk-Wisła 0:1 ? Piszę "podobno" bo nie wiem..
To trochę może być denerwujące... ale Wisła wystarczy że zagra nie na remis...
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Stary 25.05.2009, 21:45
Co do naszej ekstraklasy to przypomniała mi się jeszcze taka jedna sprawa. Bodajże w magazynie na Canal+ była rozmowa z Cetnarskim, i zapytany o słabszą formę pod koniec rundy chłopak odpowiada że byli przemęczeni tą rundą. Normalnie człowiek się załamuje jak słyszy takie głupoty. Bełchatów najpierw przez 3 kolejki łapał formę później wygrał 6 spotkań no i na koniec już sił zabrakło ( w między czasie bodajże 4 mecze w pucharze ekstraklasy zagrali). Nie jest to oczywiście wyjątek bo takie wypowiedzi z ust naszych zawodników słyszy sie często ale wkurzające jest to strasznie.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.05.2009, 21:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Sędziowie wydrukowali Amikę, wydrukowali Legię i próbowali wydrukować nas. Obawiam się, że w ostatnim meczu może nam przyjść grać mecz przeciw czternastu przeciwnikom.
A ja slyszalem plote o rozmowie kibiców Śląska z ich piłkarzami na temat mile widzianego wyniku w KRK i jestem pewny 2-0/3-0
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 25.05.2009, 21:51
http://legia.com/www/index.php?akt=7620

Always look at the bright side of life fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu
Cel zarządu na przyszły sezon - utrzymać dobrą serię. Mógłbym się z tego zaśmiać, ale jest to smutną prawdą, z takim podejściem jak w tym roku, czeka Legię walka o podium a nie MP.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.05.2009, 22:33
Nic nie grali a III miejsce mają To się nazywa sukces. Więc nie wiem czemu się tutaj dziwcie. A LM to im teraz potrzebna jak Wałęsa na szefa NATO. Walter stary lis wie,że teraz rodziłoby to tylko większe koszty, dlatego jestem zdania,że specjalnego halo w Legii nie będzie po sezonie a i pewnie skład też się nie zmieni.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.05.2009, 22:34
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
http://legia.com/www/index.php?akt=7620

Always look at the bright side of life fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu
Cel zarządu na przyszły sezon - utrzymać dobrą serię. Mógłbym się z tego zaśmiać, ale jest to smutną prawdą, z takim podejściem jak w tym roku, czeka Legię walka o podium a nie MP.
no to pojechali :O doprawdy wielki to sukces! porównując ten wynik do tych z lat 70 i 90-tych gdzie Legia wywalczyła na przełomie 5 lat z rzędu po dwa tytuly do tych obecnych,gdzie w ciagu 6 lat wywalczono jeden.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.05.2009, 23:02
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nic nie grali a III miejsce mają To się nazywa sukces. Więc nie wiem czemu się tutaj dziwcie. A LM to im teraz potrzebna jak Wałęsa na szefa NATO. Walter stary lis wie,że teraz rodziłoby to tylko większe koszty, dlatego jestem zdania,że specjalnego halo w Legii nie będzie po sezonie a i pewnie skład też się nie zmieni.
Wisła też nic nie grała(piszę o całym sezonie, bo w niektórych meczach to i Legia błyszczała) a ma (na 99%) mistrzostwo. Więc nie rozumiem wrzutu, że nic nie graliśmy, a na pudle jesteśmy. Czasami próbujesz być na siłę kontrowersyjny- nieraz się to udaje a nie raz nie. Tym razem pudło
A co do drugiej części wypowiedzi to się zgadzam. Było to już wiadome od momentu zatwierdzenia budowy stadionu.
Odpowiedz cytując
Oress
Senior Member

Stary 25.05.2009, 23:21
no w tym sezonie to liga wcale się nie wyrównała, po prostu czołówka grała kichę. Było nie było jeżeli chodzi o poziom sportowy faworytem do mistrzostwa kraju był Lech, nie ma co się oszukiwac, ale zawiodła psychika i to bardzo. Fantastycznie na przestrzeni tego roku wyglądały wypowiedzi co poniektórych użytkowników forum- najpierw płacz, potem euforia, potem znowu płacz a potem znowu euforia i naśmiewanie się czy to z Legii czy to z Lecha(abstrahując już od animozji kibicowskich oczywiście). Taka jest prawda, obiektywnie patrząc że z taką grą ciężko będzie awansowac do LM, a w ostatnich latach Wiśle jak mało komu się to należy. Trzeba popracowac bo potencjał jest, ale wszystko siedzi w głowach zawodników.
Co do meczu ze Śląskiem, mimo mojej wielkiej sympatii do Śląska, i mimo że na trybunach będzie świętowanie, to jednak coś mi się wydaje że WKS nie odda tak łatwo tego meczu, będziemy musieli podejśc do niego mocno skoncentrowani, mimo wszystko piłkarze to nie kibice, widac to było w sobotę z Lechijką. Nie mniej nie wieże że przegramy tego mistrza, to było by największe frajerstwo w naszej historii najprawdopodobniej
Co do Lechii, to jestem przekonany że się utrzyma, Cracovia przegra na 100% z Lechem który jeszcze będzie walczył o majstra, wynik Górnika mało ważny, bo jest za Lechią teraz, a śledzie polecą bo z taką grą na nic innego nie zasługują, tylko na litośc Boską, Lechia musi z Piastem wygrać, a wieże że ich na to stać bo ich gra jest bardzo fajna, vide mecz z Lechem, czy Wisłą.
Myślę że mało kto mógł przypuszczać że to wszystko dla nas i naszych przyjaciół ułoży, oby tak dalej, ave ŚWL!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.05.2009, 23:59
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Wisła też nic nie grała(piszę o całym sezonie, bo w niektórych meczach to i Legia błyszczała) a ma (na 99%) mistrzostwo. Więc nie rozumiem wrzutu, że nic nie graliśmy, a na pudle jesteśmy.
Legia nie grała totalnie nic - poza jednym meczem z Cracovią nie była w stanie zdominowac przeciwnika dłuzej niz na 20 minut. W wiekszosci meczów nawet to jej nie wychodziło. Natomiast Wisła potrafiła strzelic 4 gole dwa razy na wyjazdach o czym (L) moze jedynie pomarzyć.

A zmian nie bedzie, bo i po co. Wszyscy w KP zadowoleni.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.05.2009, 00:26
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Legia nie grała totalnie nic - poza jednym meczem z Cracovią nie była w stanie zdominowac przeciwnika dłuzej niz na 20 minut. W wiekszosci meczów nawet to jej nie wychodziło. Natomiast Wisła potrafiła strzelic 4 gole dwa razy na wyjazdach o czym (L) moze jedynie pomarzyć.

A zmian nie bedzie, bo i po co. Wszyscy w KP zadowoleni.
Śląsk, Odra, wspomniana Cracovia...Kilka wyników po 3-0(wyjazd z Górnikiem i wyjazd z Cracovią czy też u siebie z GKeSem).
I nie twierdzę, że Legia grła super, czy nawet dobrze. Bo w przekroju calego sezonu byli słąbi. ale czy Wisła również taka nie była? Też zdarzały jej się wyskoki na plus.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.05.2009, 01:54
Ja myśle że tu się tworzą zbyt wielkie teorie.Fakty są takie że były 3 drużyny walczące o mistrza - Pierwsza przez 2/3 sezonu wydawała się najlepsza, potem pałeczkę na chwile przejęła druga a najlepszy finisz miała ta trzecia, która była niemal skreślona.
Dawno nie było tak wyrównanej końcówki, dawno o mistrzu nie decydowały takie aspekty jak szczęście bądź pech przeciwników.
Gdyby nie totalny roz**** strzelecki Chinyamy w wiadomym meczu to być może Urban był by na tronie a Skorża pod kreską , gdyby nie zawirowania w Lechu to może Smuda byłby królem, gdyby nie fatalne jak dla nas 2/3 sezonu wyjazdowego, to nie trzeba było by czekać do następnej soboty.

w tym roku o mistrzu(pisze to z ryzykiem bo jeszcze go nie mamy) zadecydowały detale, szczęście/pech czy jak to kto nazwie.Każda z 3 drużyn miała swoje szanse, nie było dominacji , więc należy się tylko cieszyć że to akurat nam najpewniej, udało się doprowadzić do szczęśliwego końca i dla tego też przynajmniej dla mnie ten mistrz będzie bezcenny i wyjątkowo smaczny.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów