The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2009, 13:57
No ale chyba na kursie nie tłuczecie non stop ósemkę do bólu ? ;p 2 godzinki i co innego robić bo tak to rzeczywiście można się zniechęcic

Uher wkleiłeś klasyk motocyklowy, kumpel miał taką kupił za 15 tysięcy jako krwisto czerwoną, a przed wyjazdem do UK postanowił na jeden sezon przemalować na białą perłę. CUDO było, sprzedał za 18 tys z pocałowaniem ręki. Dał mi sobie pojezdzic i zakochalem się w tym modelu )) Piękny motor ale na razie poza moim zasięgiem finansowym.
Odpowiedz cytując
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.05.2009, 14:42
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
No ale chyba na kursie nie tłuczecie non stop ósemkę do bólu ? ;p 2 godzinki i co innego robić bo tak to rzeczywiście można się zniechęcic

Uher wkleiłeś klasyk motocyklowy, kumpel miał taką kupił za 15 tysięcy jako krwisto czerwoną, a przed wyjazdem do UK postanowił na jeden sezon przemalować na białą perłę. CUDO było, sprzedał za 18 tys z pocałowaniem ręki. Dał mi sobie pojezdzic i zakochalem się w tym modelu )) Piękny motor ale na razie poza moim zasięgiem finansowym.

Nom ale to jest 2008, więc pewnie o model 2001 ci chodzi, bo cenowo to nie bardzo się zbliża do 15

Co do ósemki to przez pierwsze 6-10 godzin jeździsz non stop, dopiero po tych wyjeżdżonych godzinach możesz śmignąć na miasto. 2 godziny jazdy to naprawdę udręka dla człowieka.
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Stary 23.05.2009, 18:51
Tak tak o 2001 mówiłem oczywiście

Widać zależy od tego jak ugadasz się z instruktorem bo w sumie jak ja jeździłem to najpierw kręciłem duże kółka na placu a dopiero na następnych jazdach ósemkę, z tym że nie non stop bo przecież pierd*lca można dostać. W sumie krręciłem się tak z 5h max. Z tym że ja przed kursem trochę jeździłem więc może to dlatego.

Ja mam teraz zajawkę na nakedbike / cafe racery, bardzo mi się podoba Yamaha MT-03, której wielką zaletą jest sucha miska olejowa - nieco bardziej siedzący w temacie powinni wiedzieć o co mi codzi Stosunkowo rzadki motor i na pewno wyróżnia się spośród całej masy przecinaków

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez tomo : 23.05.2009 o godz. 18:53.
Odpowiedz cytując
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.05.2009, 19:03
Ja tam doświadczenia na 2 kołowcach zbytniego nie posiadam, aczkolwiek wypadki miałem i na ścigaczu i na skuterze ;D Jednak pod koniec 2 godzin na ósemce w głowie kręci się niesamowicie.

http://www.youtube.com/watch?v=Vh00Cy3efvw
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Stary 23.05.2009, 19:21
No przecież na dwóch kołach nie ustoi dłużej nic więc wypadki się zdarzają ;D

Bardzo podobny do R1 jest Triumph Daytona 675, tak samo ostre linie i zajebisty dzwięk.
http://www.youtube.com/watch?v=b1qhBDwEEUo

To jest w motocyklach właśnie zajebiste, że za 20- 25 tysięcy można mieć na prawdę wysokiej klasy kilkuletni motocykl. Jest to jedna z kilku przewag nad samochodami ;]

Nie miałem nigdy styczności z motocyklami marki Honda, ma ktoś jakieś doświadczenia z nimi ? od kilku osób słyszałem, że jednak motocykle te ustępują pod względem technicznym markom Suzuki czy Yamaha. Potwierdzi ktoś ? zaprzeczy ?
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.05.2009, 15:13
Mowicie ze na 1000 mozna sie zabic ? Mozesz na 80 nie wrocic do domu jak pajace z puszek nie patrza w lusterka...

Jak ktos siedzi w temacie to pewnie juz wie co sie stalo wczoraj na trasie Wieliczka-Niepolomice..
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 28.05.2009, 12:26
Tu nie chodzi o to, że na 1000 można się zabić, a na 50 nie. Z tego, co widzę, rzecz w tym, że młodym ludziom często brakuje wyobraźni, a do głowy głupie pomysły wpadają (wiem po sobie ), a wszelakie szalone pomysły z motorem związane ciężko zrealizować na 50-ce A co do spotkania z samochodem, to masz rację. Gdybym bardziej ufała sygnalizacji świetlnej, to prawdopodobnie resztki moich wnętrzności leżałyby teraz na Salwatorze. I w sumie, to jak by nie patrzeć, to gdybym jechała na 50 a nie 1000 to wiele by to nie zmieniło. Może odległość lotu, albo ciągłość krwawej smugi na asfalcie.
Odpowiedz cytując
Mechu
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 08.06.2009, 20:26
Ja zaczynałem od motorynki . Później próbowałem na simsonach, skuter miałem chiński aż doszedłem do mojej wspaniałej YAMAHY TZR
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.06.2009, 20:02
Bawi sie ktos w supermoto ?
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów