The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2009, 22:50
Numer 1 w Krakowie z list PO:
Róża Maria Gräfin von Thun und Hohenstein

PS Musiałem
Niszcz socjalizm!
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 20.05.2009, 10:32
Hłe hue.

A ten aparat Carnecki to Richard Henry Czarnecki - choc do Róży to się nie umywa.
everybody on earth wanna rap
tylko_centrum
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 20.05.2009, 11:05
heh, ta polityka taka zagmatwana, ale jedno jest pewne - wszyscy kradną

Tylko Centrum
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 20.05.2009, 22:00
No proszę - Polacy pomagali mordować Żydów - tak sądzi zasłużona dla PO niemiecka gazeta, której przedruki często widniały na łonecie a wykształciuchy niejednokrotnie czuły wstyd i czerwoni na twarzach byli, że żyć muszą w takim kraju, rządzonym przez najgorszy podły element.

No i ta gazeta przywaliła taki tekst, że wykształciuch winien być czerwony ale ze złości. Cóż jednak robi Minister Spraw Zagranicznych?

Ależ oczywiście, że nawet paluszka wskazującego nie pokaże gazetce, która tak walnie przyczyniła się do zwycięstwa jedynie słusznej opcji. Zasługi bowiem gazeta ma tak wielkie jak namiestnik Keyserling, kiedy wysłany przez Carycę Katarzynę II, zapewnił zwyciestwo jedynie słusznej opcji Stanisława Antoniego Poniatowskiego a siłę rażenia gazeta ma obecnie podobną do siły Keyserlinga - dlaczego się narażać szefowi?

Wszak jest wskazany przez Ministra ten co powinien paluszek wystawić - zwany przez wykształciucha Instytutem Podłości Narodowej
Ostatnio edytowane przez sambo : 20.05.2009 o godz. 22:04.
qazwsx123
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.05.2009, 18:16
www.latarnikwyborczy.pl- jak nie wiecie na kogo głosować w wyborach do europarlamentu ten teścik wam pomoże wybrać jaka partia jest wam najbliższa. Mi wyszło tak jak powinno czyli PiS-93% zgodności a PO dla porównania 37% zgodności o dziwo na 2 miejscu był PSL. Piszcie komentarze co Wam wyszło i na kogo oddacie głos tak dla porównania.

cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.05.2009, 18:42
qazwsx123 napisał(a):Wyświetl post
www.latarnikwyborczy.pl- jak nie wiecie na kogo głosować w wyborach do europarlamentu ten teścik wam pomoże wybrać jaka partia jest wam najbliższa. Mi wyszło tak jak powinno czyli PiS-93% zgodności a PO dla porównania 37% zgodności o dziwo na 2 miejscu był PSL. Piszcie komentarze co Wam wyszło i na kogo oddacie głos tak dla porównania.
mi wyszło w sumie zgodnie z przewidywaniami
1. UPR (92%)
2. Prawica RP
3. PSL i tu lekki szok przyznam, znowu ten PSL
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.05.2009, 19:04
A ja daje ,,dalej'' i wraca mi do testu , bez pokazania wyników .
IE uzywacie czy jakiejs innej przegladarki ?

Wilku odniose sie do Twojego posta pozniej , zebys nie myslal , ze unikam odpowiedzi

tutaj jeszcze jedna ,,sciagawka'' tego typu(+mozna dla ciekawosci porownac swoje preferencje z wszystkimi partiami europejskimi startujacymi w tych wyborach ) , ktora juz wklejalem kilka stron temu .

http://euprofiler.eu/
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.05.2009 o godz. 19:12.
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 21.05.2009, 19:04
Identycznie jak wyżej, tyle że 93% UPR.
Fajna zabawka

Przez Zawisze i Libertas myślałem, że Prawica RP już nie istnieje.
qazwsx123
Senior Member

Stary 21.05.2009, 20:48
Mam nadzieję że w Krakowie wygra kandydat z Polski a nie jakaś pseudo żydówka.

kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.05.2009, 23:48
Wyszło mi, że powinienem zagłosować na Prawicę RP Marka Jurka.

Natomiast w Europie najbliższa mi jest ponoć Azzjoni Nazzionali (Malta). Ciekawa zabawka.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 21.05.2009 o godz. 23:52.
Majkel1906
Member

Od: 03.2007

Stary 21.05.2009, 23:58
wyszlo mi na 1. UPR , a 2 Libertas
WISŁA VOLA JUSTOWSKA
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.05.2009, 00:23
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Ponieważ chcesz być dziwakiem to zapewne nim jesteś. W związku z tym powinieneś przyjąć do wiadmości że Twoje opinie mogą "odstawać" od opinii zdecydowanej większość. A zatem nie powinno Cię dziwić że na tym forum ze swoimi pogladami pozostajesz w mniejszości jednego. I wynika to nie tyle z oportunizmu interelekutorów co raczej z Twojej "ułomności". Jeśli tego nie rozumiesz to znaczy że Twoje dziwactwo przeszło zapewne w jakąś bardziej zaawansowaną fazę...

Gratuluje wnikliwej analizy mojej osoby.Czy Ty w ogóle zdajesz sobie sprawę o czym Ty piszesz?Rozumiem że jestem ułomny bo jestem w mniejszości do kilku osób tu piszących?.To forum to jakaś wyrocznia ułomności bądź nie?.Bycia dziwakiem?Wyjdź na pole, równie dobrze mógłbym odbić piłeczkę, powołując się na trochę większą grupę badawczą niż tylko temat polityczny na forum Wisły i wyszło by że większość naszego społeczeństwa to dziwacy bądź ułomni bo nie zgadzają się z Twoim sposobem myślenia.A może powinienem stwierdzić że w takim wypadku to Ty jesteś ułomny?.Myślisz że większość tu piszących z drugiej strony barykady przejęła by się że prezentuje poglądy które są w mniejszości?Czuli by się bardziej ułomni z tego powodu?
Więc daj sobie spokój z próbami robienia z inaczej myślących niż Ty, ułomnych a zajmij się merytoryczną krytyką danego poglądu.

A co do tematu ankiety to ja na niej wymiękłem i to szybko.Dobrnąłem do końca ale połowa pytań to dla mnie odpowiedź - nie mam opinii w tej sprawie, co nie znaczy że nie wiem o co biega i nie mam przemyśleń, tylko nie mam żadnych szczegółowych danych by wiedzieć czy....jestem definitywnie za lub przeciw
-przyjęcia Turcji do UE
-przestrzegania ochony środowiska
-wspólnego stanowiska vs największych mocarstw
-wejścia euro, dostaw gazu i wielu innych ...

Za apelem qazwsx123 - genialnym skądinąd - Tak zagłosuje za pseudo żydówke a odpuszcze sobie Polaka
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.05.2009 o godz. 00:29.
94 - Allah Akbar!!
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 22.05.2009, 00:49
sambo napisał(a):Wyświetl post
net przestaje być usługą. Usługą jest nie dostęp do netu a dostęp do domen w necie. Tak więc dostawca będzie mógł pakietować serwisy
Sambo jesteś to w stanie przybliżyć? Tzn rozumiem co napisałeś - ale z drugiej ztrony jakoś nie moge tego przyjąć iz tona serio.. czyli co. Mamy dostep do netu - ale aby wejśc na jakąś strone (nie teges) to potrzeba ich zgody? Właściwie to rozumiem?

Jesli jest tak - to "liberałowie" wszelkich kolorów wystąp!..:/

Boomcha napisał(a):Wyświetl post
O to, że gubernator Tüsk ze swoimi mocodawcami będzie świętował utrzymanie władzy po likwidacji PRL. Gdzie ma to robić jak nie w siedzibie Generalnej Guberni, gdzie urzędował Żyd Hans Frank?
Boomcha powrót i od razu banda )))

Frank serio był starotestamentowcem?

ps.
Czy nikt nie widzi ze Donio się tutaj błaźni? :/

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 22.05.2009, 00:55
qazwsx123 napisał(a):Wyświetl post
Komitet Wyborczy Prawica Rzeczypospoiltej 93%
Libertas 91%
PSL 80%

W Irlandii Libertas 75%
Ale glosuje na lewakow z Sinn Feinn.
Boia chi molla !
ziuk_NYC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.05.2009, 04:31
u mnie wyszlo PPP 77% <-- nawet ich nie znam za bardzo
PiS 75% <--- do tych mi najblizej ( obok UPR )
PSL 69% <--- na chlopska partie w zyciu nie zaglosuje tak jak na SLD
Libertas 69% <--- nie lubie zagranicznych przeszczepow
PR 67% <--- nie maja szans na przekroczenie progu wyborczego
itd
PO <-- zawiodlem sie na nich jak cholera
SO <--- z daleka sie trzymam
SLD <--- odrzuca mnie na kilometr
LPR <---- niby nic do nich nie mam ale mojego glosu nie dostana
UPR <-- lubie, sympatyzuje a nawet popieram ale sile przebicia to oni maja nikla
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 22.05.2009, 09:46
No chłopaki, zwijamy temat. Jak tak dalej pójdzie, to w Dzienniku ukaże się artykuł o kibolach-antysemitach co na forum "krakowskiej drużyny" lżą Unię Europejską.

http://lukaszwarzecha.salon24.pl/106...skuje-kataryne
Niszcz socjalizm!
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.05.2009, 13:11
Dziennik i Kataryna: Kto podniesie rękę na władze ludową...
qazwsx123
Senior Member

Stary 22.05.2009, 13:16
1q2... mamy demokracje

,,Róża Thun wystosowała list do przewodniczącego PKW o ponowne rozważenie jej wniosku, by na liście kandydatów PO dla europarlamentu była zarejestrowana pod swoim skróconym nazwiskiem, a nie pod nazwiskiem w pełnym brzmieniu: Róża Maria Graefin von Thun und Hohenstein.`

A tutaj trochę informacji o niej ...

Róża Thun - właściwie - Róża Woźniakowska Gräfin von Thun und Hohenstein, bliski współpracownik KOR - "komandosi, [KOR powstał z najbardziej antypolskich struktur partyjnych: WKP(b), KPZU, KPU(b), KPB(b), KPF, KPD(Niemiec), MOPRu.]. Członkini Klubu Katolickiej Inteligencji( rodowód żydowski), od 2003 członek zarządu w Warszawie , W latach 1992 do 2005 była Dyrektorem Generalnym, a potem prezesem zarządu Fundacji im. Roberta Schumana. Od 2005 roku Szefowa Reprezentacji Komisji Europejskiej w Polsce. Od 1981 jest żoną Franza Grafa von Thun und Hohenstein.

Strasznie uboga ta przeszłość polityczna. Aż się zdziwiłem, że Platforma takich niewykształconych kandydatów wystawia w tak ważnym okręgu wyborczym. Trzeba być naprawdę zatwardziałym liberałem z odchyleniem na lewo żeby na nią zagłosować ale takich tez nie brakuje.

1q2 napisał(a):Wyświetl post

Gratuluje wnikliwej analizy mojej osoby.Czy Ty w ogóle zdajesz sobie sprawę o czym Ty piszesz?Rozumiem że jestem ułomny bo jestem w mniejszości do kilku osób tu piszących?.To forum to jakaś wyrocznia ułomności bądź nie?.Bycia dziwakiem?Wyjdź na pole, równie dobrze mógłbym odbić piłeczkę, powołując się na trochę większą grupę badawczą niż tylko temat polityczny na forum Wisły i wyszło by że większość naszego społeczeństwa to dziwacy bądź ułomni bo nie zgadzają się z Twoim sposobem myślenia.A może powinienem stwierdzić że w takim wypadku to Ty jesteś ułomny?.Myślisz że większość tu piszących z drugiej strony barykady przejęła by się że prezentuje poglądy które są w mniejszości?Czuli by się bardziej ułomni z tego powodu?
Więc daj sobie spokój z próbami robienia z inaczej myślących niż Ty, ułomnych a zajmij się merytoryczną krytyką danego poglądu.

A co do tematu ankiety to ja na niej wymiękłem i to szybko.Dobrnąłem do końca ale połowa pytań to dla mnie odpowiedź - nie mam opinii w tej sprawie, co nie znaczy że nie wiem o co biega i nie mam przemyśleń, tylko nie mam żadnych szczegółowych danych by wiedzieć czy....jestem definitywnie za lub przeciw
-przyjęcia Turcji do UE
-przestrzegania ochony środowiska
-wspólnego stanowiska vs największych mocarstw
-wejścia euro, dostaw gazu i wielu innych ...

Za apelem qazwsx123 - genialnym skądinąd - Tak zagłosuje za pseudo żydówke a odpuszcze sobie Polaka
Oglądnij sobie TVN albo jakiś inny program publicystyczny na tej platformie tam Ci powiedzą na kogo masz zagłosować.... Bo jak samemu nie potrafisz myśleć logicznie i nie posiadasz poglądów w danej sprawie to akcja,, zabierz babci dowód'' w twoim przypadku jest na miejscu . Chyba ,że ci SLD wyszło i wstydzisz się napisać ? A może jesteś za związkami homoseksualnymi ? Nie ma się czego wstydzić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.05.2009 o godz. 20:53.

JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 22.05.2009, 17:31
Cóż coraz nam bliżej do państwa totalnego poprzez stosowanie specyficznej cenzury prewencyjnej. Tematem tabu są ukraińskie zbrodnie na Kresach Wschodnich, gdzie wystarczy interwencja ukraińskiej amabasady aby z uczestnictwa w konferencji naukowej wycofali się przedstawiciele MSZ-tu

http://www.rp.pl/artykul/153227,3084..._bez_MSZ_.html

czy też gdzie wręcz po interwencji tejże ambasady konferencja taka na Uniwersytecie Wrocławskim została odwołana, a pretekstem miała być jedynie obecność jako prelegenta księdza Tadeusza Isakiewicza-Zaleskiego.

http://www.rp.pl/artykul/2,309414_Ks...iwersytet.html

Łacząc to ze skundlonym postępowaniem pseudo dziennikarzy pokroju Michalskiego, Zielińskiego i Czubkowskiej wobec Kataryny, kiepsko się rysuje perspektywa tzw. "wolności słowa".
Mareq
Senior Member

Stary 22.05.2009, 18:32
Cytat:
że Platforma takich niewykształconych kandydatów wystawia

A co ma przeszłość polityczna do wykształcenia ?
Pomijam jakieś absurdy o ,,pseudo-żydowstwie'' . Co to wogóle za kategoria ? Ktoś kto nie ma pochodzenia żydowskiego , ale powinien mieć ?

Jak ktoś zniża się do tego poziomu by przekręcać jej naziwsko używającw tym celu nazwisk nazistowskich zbrodniarzy , albo wyzywa ją z powodu nazwiska od ,,pseudo żydów'' , to reprezentuje sojusz robotniczo chłopski i słoma mu z butów wystaje , nic więcej .

Co do testów latanik
PO 75 %
poźniej dużo niżej centrolew - 59 %

europrofiler
gospodarczo na poziomie PSL , a integracja europejska na poziomie PO . Czyli lokuje się gdzieś pomiędzy tymi partiami .
W perspektywie ogólnoeuropejskiej najbliżej mi do Partido Popular (hiszpania) i Centerpartiet (Szwecja)
qazwsx123
Senior Member

Stary 22.05.2009, 20:30
[quote=Mareq;732125]
Cytat:
A co ma przeszłość polityczna do wykształcenia ?
Ma bardzo wiele. Można się nauczyć, że są Polskie obozy zagłady albo niemieckie obozy zagłady w Polsce. Czym skorupka za młodu nasiąknie ..... . Jaki nauczyciel taką wiedzę przekazuje.

Cytat:
Pomijam jakieś absurdy o ,,pseudo-żydowstwie'' . Co to wogóle za kategoria ?
W myśl starego żydowskiego przysłowia : Mądry Żyd to zakonspirowany Żyd, a zdekonspirowany Żyd to głupi Żyd... Są to Żydzi nieprzyznający się do swojego pochodzenia Żydowskiego np. Michnik.

Cytat:
Jak ktoś zniża się do tego poziomu by przekręcać jej nazwisko używając w tym celu nazwisk nazistowskich zbrodniarzy
Nie siej propagandy. Napisałem jej nazwisko jakie zapewne ma w dowodzie w całej swojej okazałości.
Ja byłem uczony, że nazwisko to powód do dumy, uznanie i szacunek.

Cytat:
to reprezentuje sojusz robotniczo chłopski i słoma mu z butów wystaje , nic więcej .
Pisząc to obrażasz 8 mln ludzi żyjących właśnie z uprawy roli. Może nazwiesz mnie jeszcze ciemnogrodem ?

Cytat:
Co do testów latanik
PO 75 %
poźniej dużo niżej centrolew - 59 %
W społeczeństwie baranów zawsze wolałem być wilkiem.

Mareq
Senior Member

Stary 22.05.2009, 21:22
Cytat:
Ma bardzo wiele. Można się nauczyć, że są Polskie obozy zagłady albo niemieckie obozy zagłady w Polsce. Czym skorupka za młodu nasiąknie ..... . Jaki nauczyciel taką wiedzę przekazuje.
Ale zarzuciłeś najpierw , że nie ma przeszłości politycznej a później łączysz to z rzekomym brakiem wykształcenia .
Dokładnie napisałeś .

Cytat:
Strasznie uboga ta przeszłość polityczna. Aż się zdziwiłem, że Platforma takich niewykształconych kandydatów wystawia
Jaki to ma związek ?

Cytat:
W myśl starego żydowskiego przysłowia : Mądry Żyd to zakonspirowany Żyd, a zdekonspirowany Żyd to głupi Żyd... Są to Żydzi nieprzyznający się do swojego pochodzenia Żydowskiego np. Michnik.
Czyli ona jest żydówka , która się nie przyznaje do swojego pochodzenia ? Nieźle a jakieś konkrety ?

Cytat:
Nie siej propagandy. Napisałem jej nazwisko jakie zapewne ma w dowodzie w całej swojej okazałości.
Ja byłem uczony, że nazwisko to powód do dumy, uznanie i szacunek.
Pisałem o tych , którzy w ten sposób przekręcają . Jeżeli byś czytał ten temat , to byś wiedział o kogo chodzi .

Cytat:
Pisząc to obrażasz 8 mln ludzi żyjących właśnie z uprawy roli. Może nazwiesz mnie jeszcze ciemnogrodem ?
W żadnym wypadku nie obrażam ani rolników ani robotników , to tylko taki skrót myślowy sięgający do historii .
Jeżeli uważasz ją za ,,pseudo-żyda'' bo nosi szlacheckie nazwisko swojego męża , to owszem mogę cię nazwać ciemnogrodem , bo takie zagrywki są żenujące .
Wielu tutaj wielbi Polaka Mikkego , wielu zapewne popierających PiS głosuje na Polaka Wassermana , ale jak pojawia się kandydatka z PO , która po mężu ma takie a nie inne nazwisko , to oskarżana i wyśmiewana(na dramatycznie niskim poziomie) jest z góry na dół . Nazwisko to powinna być kwestia marginalna(o ile w ogóle) przy ocenie polityka/człowieka i czy ktoś się nazywa Hujarski , Graffin von thun und hohenstein czy Sikorski to nie powinno mieć żadnego znaczenia.

Cytat:
W społeczeństwie baranów zawsze wolałem być wilkiem.
A ja zawsze kocham tego typu mądrości.
Geje, to też fajne wilczki co nie ?
A może komuniści ?
....lub sataniści ?
lista nie ma końca.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 22.05.2009 o godz. 21:44.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.05.2009, 22:25
1q2 napisał(a):Wyświetl post

A myślałem że jesteś dumny ze swojego dziwactwa....
qazwsx123
Senior Member

Stary 22.05.2009, 23:05
Cytat:
Czyli ona jest żydówka , która się nie przyznaje do swojego pochodzenia ? Nieźle a jakieś konkrety ?
Róża Thun jest członkiem Żydowskiego Związku Stowarzyszeń Humanitarnych(B-nei B-rith Polska). Członkiem możne zostać TYLKO osoba fizyczna, która ma i deklaruje TOŻSAMOŚĆ żydowską, świecką bądź religijną, ale TYLKO opartą na pochodzeniu żydowskim (z ojca lub matki) lub na konwersacji na judaizm, zetem członkiem może być obywatel Polski, ale wyłącznie NARODOWOŚCI ŻYDOWSKIEJ.

Boomcha
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.05.2009, 00:10
Wilku napisał(a):Wyświetl post
(...)Boomcha powrót i od razu banda ))) Frank serio był starotestamentowcem?

ps.
Czy nikt nie widzi ze Donio się tutaj błaźni? :/
Co za banda? Co do Franka to nie natknąłeś się na informacje o jego pochodzeniu?

A w Donalda to już wierzą po prostu. Nie licz na refleksję.

Z Dziennika gajowego Maruchy

--------------
Prawica RP - 88%
UPR - 83%
Libertas - 81%
PSL - 75%
PiS - 65%
Polska Partia Pracy - 62%
Samoobrona - 55%
PO - 45%
SLD-UP - 11%

A głosuje oczywiście na PiS. Ta sonda jest lipna.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 23.05.2009 o godz. 22:55.
Mareq
Senior Member

Stary 23.05.2009, 00:45
Cytat:
Róża Thun jest członkiem Żydowskiego Związku Stowarzyszeń Humanitarnych(B-nei B-rith Polska). Członkiem możne zostać TYLKO osoba fizyczna, która ma i deklaruje TOŻSAMOŚĆ żydowską, świecką bądź religijną, ale TYLKO opartą na pochodzeniu żydowskim (z ojca lub matki) lub na konwersacji na judaizm, zetem członkiem może być obywatel Polski, ale wyłącznie NARODOWOŚCI ŻYDOWSKIEJ.
A jakieś inne źródła niż Twoje słowo pisane ?

Tylko nie pisz , że czerpiesz swoją wiedzę min. z tej listy gdzie występują bracia Kalkstein znani powszechnie jako Jarosław i Lech Kaczyńscy . Chociaż pobieżna analiza twoich postów wskazuje na 99 % , że jednak korzystasz z cudownych zasobów Poloniki.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 23.05.2009 o godz. 00:49.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.05.2009, 02:41
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
A myślałem że jesteś dumny ze swojego dziwactwa....
Bo jestemale tylko być może na tym forum - natomiast ogólnie nie czuje się dziwakiem.

qazwsx123 - gratuluje kolejnej wnikliwej analizy
94 - Allah Akbar!!
MJ
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.05.2009, 08:50
To już jest przegięcie:

http://www.youtube.com/watch?v=nhS55x8J7pw

Wg was jakbyście byli widzami tego spotu i nie posiadali wiedzy historycznej na ten temat to kto obalił komunizm na Świecie? Szwaby zawsze przypisują sobie Polskie zasługi. KE to ich własność jak widać, bo to niby ten nowy poprawiony spot. Ani momentu o tym że Polacy pierwsi obalili komunizm.
Powód: poniosło mnie
Ostatnio edytowane przez MJ : 23.05.2009 o godz. 08:57.
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.05.2009, 09:17
MJ napisał(a):Wyświetl post
To już jest przegięcie:

http://www.youtube.com/watch?v=nhS55x8J7pw

Wg was jakbyście byli widzami tego spotu i nie posiadali wiedzy historycznej na ten temat to kto obalił komunizm na Świecie? Szwaby zawsze przypisują sobie Polskie zasługi. KE to ich własność jak widać, bo to niby ten nowy poprawiony spot. Ani momentu o tym że Polacy pierwsi obalili komunizm.
Niestety, ale widać kto ma wiekszą siłę przebicia ... Gdzie są polscy przedstawiciele w UE? Teraz trwa kampania i politycy gadają farmazony, czego to oni nie zrobią w UE dla Polski, a tu mamy ewidentny przykład jak tak naprawde wygląda nasza reprezentacja w strukturach unijnych i jak jest skuteczna. Zreszta problem jest szerszy - polska klasa polityczna nie umie promować Polski za granicą i jej wkładu w historię Europy, woli skupiać sie natomiast na wojenkach wewnętrznych: np. na tym kto i czym poleci na szczyt.
MJ
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.05.2009, 09:34
Illargui napisał(a):Wyświetl post
Niestety, ale widać kto ma wiekszą siłę przebicia ... Gdzie są polscy przedstawiciele w UE? Teraz trwa kampania i politycy gadają farmazony, czego to oni nie zrobią w UE dla Polski, a tu mamy ewidentny przykład jak tak naprawde wygląda nasza reprezentacja w strukturach unijnych i jak jest skuteczna. Zreszta problem jest szerszy - polska klasa polityczna nie umie promować Polski za granicą i jej wkładu w historię Europy, woli skupiać sie natomiast na wojenkach wewnętrznych: np. na tym kto i czym poleci na szczyt.
Ja się z Tobą zgadzam, ale wydaje mi się (wydawało mi się), że w KE zasiadają fachowcy i ludzie mający pojęcie o temacie. Jeżeli chcieli zrobić prawdziwy spot o upadku komunizmu, to powinni pokazać gdzie ten komunizm upadł. Wypuszczając takie spoty ośmieszają siebie w oczach historyków niezależnych. Ale oni to mają w nosie - rok 1984 się kłania tam też zmyślano przeszłość - bo co ich to w sumie obchodzi. Kto za 50 lat dojdzie prawdy skoro już dziś Brytyjska młodzież uważa że Auschwitz-Birkenau to rodzaj piwa...

http://bham.pl/en/aktualnosci/lesson...auschwitz.html
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez MJ : 23.05.2009 o godz. 09:45.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów