The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2009, 08:33
co wy tak na tego Beto? wypowiedź Kulawika mówi wszystko... niestety ale koleś zmarnował dzięki naszemu sztabowi prawie pół roku... skoro w okresie przygotowawczym grał jako tako to czemu teraz w ogóle nie gra? jak na koniec sezonu Kulawik może powiedzieć, że Beto nie jest gotowy do gry na 90 minut w młodej Wiśle... to co sztab szkoleniowy robił z tym piłkarzem przez te pół roku tu nie chodzi już o indywidualne predyspozycje piłkarza, tylko o samo z nim obchodzenie. Na to wygląda, że jak ktoś nie ma pewnego miejsca w 11 to nie jest w formie bo nad tym się nie pracuje... gdzie jest Jirsak, Varga (który rozgrywa pełne mecze w MW) Beto... szkoda, że tak to wygląda i szkoda, że tak szybko przekreśla się u nas piłkarzy - tym razem mam tu na myśli kibiców a nie sztab...
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 21.05.2009, 09:22
spirit napisał(a):Wyświetl post
Wyobrażacie sobie co by się działo, gdyby te 20tyś ludzi się zebrało, żeby wytypować jakieś cele transferowe?
Kupimy wszystkich z tematu "gdybym był Bednarzem" - po prostu składki będą rosły
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.05.2009, 10:14
Nie czytam tego wątku, bo mi się słabo robi czasem jak widzę, co niektórzy wypisują, ale chciałby tylko wyrazić swoje pozytywne zaskoczenie tym, co dzieje się obecnie w naszym klubie w temacie transferów. Singlar zostaje, co jak dla mnie jest bardzo dobrą decyzją- pokazał gość, że warto na niego stawiać, a w ofensywie tworzy znacznie więcej zamieszania niż Baszczu, który grał raczej zachowawczo jeśli przychodziło do pomocy kolegom w ataku. Bednarz wynegocjował pozostanie w klubie Sobola- tego chyba nie muszę komentować, bo każdy raczej się zgodzi, że ten gość ma skończyć karierę w Wiśle. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że Rada Nadzorcza Wisły nie odwali jakiegoś podupconego numeru i wszystkie te decyzje zostaną przez nich zaakceptowane. Potem tylko przychodzi Garguła, liczę, że Brożek nie odejdzie, bo raczej nie znajdzie się kupiec na niego za 3 mln €, a tyle podobno chcemy i będzie dobrze. Co do obrony- musi zostać tak jak jest. Mamy 2 środkowych obrońców nie do ruszenia. Wiadomo, że kontuzje chodzą po ludziach, ale w Polsce nie ma gościa który by dorównał Głowie i Marcelo na tej pozycji (może Arboleda) i trudno się spodziewać, żeby klub ściągał np. Hernaniego, który pewnie będzie chciał dużo kasy po to, żeby siedział na ławce. Niestety nie stać nas na 2 klasowych zawodników na każdą pozycję. Bo klasowy zawodnik chce grać, a nie siedzieć na ławce. To prowadzi do problemów w szatni, fochów itp. Lepiej, żeby młodzi byli zmiennikami naszych pierwszoplanowych grajków, a na pewno dzięki temu uda się jakiś talent odkryć/ wprowadzić do pierwszej drużyny.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
KCW
Member

Od: 05.2009

Stary 21.05.2009, 13:05
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_na_treningu/

No i może w meczu z Lechią będzie grał Leszczak
Odpowiedz cytując
dzamp
Member

Od: 08.2006

Stary 21.05.2009, 13:16
Betis zamiast Śląska

Jeszcze kilka dni temu Brazylijczyk Carlinhos trenował ze Śląskiem i wydawało się, że zagra w polskiej Ekstraklasie.

Wrocławscy działacze przyznali, że mają uzgodnione wstępne warunki zakontraktowania gracza Santosu, ale nagle sytuacja się zmieniła. Do Polski przyjechał Felix Moneo Gil, menedżer Carlinhosa, i zabrał go do Hiszpanii.

Wczoraj madrycki dziennik "As" napisał, że piłkarzem poważnie zainteresowany jest Betis. Klub z Sevilli szuka lewego obrońcy, bo wypożyczony z Boca Juniors Lucian Fabiano Monzon niemal na pewno wróci do Argentyny.

Boca chce za jego definitywny transfer 6 milionów euro, ale Betis nie zamierza tyle płacić. Sprowadzenie Carlinhosa jest o wiele tańsze i stąd zainteresowanie Betisu tym piłkarzem. Jeśli Hiszpanie się zdecydują, to szanse na jego transfer do Polski (zainteresowana jest też Wisła) zmaleją niemal do zera.

Super Express ( http://goool.pl/main_v3.php?id=19944 )

Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.05.2009, 14:24
Moim zdaniem Skorża powinien zaufać kilku zawodnikom z drużyny Młodej Ekstraklasy. Przykład Patryka Małeckiego pokazuje ,że czas skończyć z trzymaniem młodych zawodników pod kloszem...
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.05.2009, 14:31
Za duza presja wyniku i strach oblatuje trenerow w naszym kraju,dlatego nie chca stawiac na mlodych. Szkoda,bo nie wierze ze chlopaki sa tak slabi ze kopia sie po czole.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
KCW
Member

Stary 21.05.2009, 14:34
Ja z młodej drużyny postawił bym na Leszczaka, Bruda i Janika ! Nie są najgorsi i mogli by coś zrobić
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.05.2009, 14:36
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Skorża powinien zaufać kilku zawodnikom z drużyny Młodej Ekstraklasy. Przykład Patryka Małeckiego pokazuje ,że czas skończyć z trzymaniem młodych zawodników pod kloszem...
Po tym jak graliśmy w Pucharze Ekstraklasy ze Śląskiem (0:4) jest to możliwe że potrafią oni się tylko po czołach kopać. ) Jedynie Mączyński, Leszczak i może Janik coś sobą prezentują. Ewentualnie Burliga, ale na pewno nie jest to poziom Patryka Małeckiego...
Odpowiedz cytując
jerry1990
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.05.2009, 14:51
Może to nie ma nic do rzeczy ale przecież nasi zawodnicy Młodej Ekstraklasy w zeszłym roku wygrali ligę... a w tym mają dużą szanse na to samo ... więc powinniśmy rok rocznie dwóch do czterech zawodników przesuwać do zespołu głównego. I nie chodzi mi o to żeby od razu grali, ale o to żeby sie ograli pare meczów ( pare minut ) a potem wypożyczyć i wziąć z powrotem z lepszymi umiejętnosciami po roku Brzmi tak banalnie i podobnie jest na prawde
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.05.2009, 15:11
Tylko wypożyczać młodych, gramy cały czas pod presją więc niestety ale nie możemy sobie pozwolić aby ich ogrywać. Za duże ryzyko a dodatkowo mogliby nie udźwignąć psychicznie presji co mogłoby ich cofnąć w rozwoju.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.05.2009, 15:44
Na razie podpisali na 2 lata Singlara --co uwazam za dobry ruch ,bo to solidny gracz i juz to wielokrotnie udowadnial w tym sezonie.

Sobol-tu mysle ze juz wsyztko bedzie /jest dogadane na ostatni guzik.Bedzie podwyzka ,bo Radek za to co robi na nia zwyczjnie sobie zapracował

Ciekawe co bedzie w ataku.Zobaczymy jak rozwinie sie sytuacja z Pawlem,niby jakies zapytania są ale to wiadomo ,nic pewnego.Wolalym zeby jeszce zostal,ale sam Skorza podkresla ze jak dostanie konkret oferte to niebedą chlopakowi blokowac kariery.Wiec zobaczymy jak to sie rozwinie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Od: 02.2008

Stary 21.05.2009, 20:17
Nie ma się co załamywać, że może nie być transferów... Tak na dobrą sprawę Barcelona najbardziej zyskała, gdy nie miała kasy na transfery. Wtedy do składu wskoczyli: Valdes, Puyol, Xavi, Iniesta. Byli oni wtedy naprawdę młodziutcy. Może czas na naszych młodych. BR Pawełek (Cebanu, Kurto),PO Singlar (Burliga), ŚO Głowacki, Marcelo (Kowalski, Rajfur wkońcu wychowanek Bordeux),LO Piotr Brożek (Diaz), PP Małecki (Łobodziński, Kubowicz),DP Sobolewski (Mączyński, Janik),OP Garguła (Jirsak),LP Ćwielong (Jeleń),NA Paweł Brożek, Boguski (Leszczak, Jonczyk, Batko) Trzeba być dobrej myśli Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.05.2009, 20:46
wolek1986 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma się co załamywać, że może nie być transferów... Tak na dobrą sprawę Barcelona najbardziej zyskała, gdy nie miała kasy na transfery. Wtedy do składu wskoczyli: Valdes, Puyol, Xavi, Iniesta. Byli oni wtedy naprawdę młodziutcy. Może czas na naszych młodych. BR Pawełek (Cebanu, Kurto),PO Singlar (Burliga), ŚO Głowacki, Marcelo (Kowalski, Rajfur wkońcu wychowanek Bordeux),LO Piotr Brożek (Diaz), PP Małecki (Łobodziński, Kubowicz),DP Sobolewski (Mączyński, Janik),OP Garguła (Jirsak),LP Ćwielong (Jeleń),NA Paweł Brożek, Boguski (Leszczak, Jonczyk, Batko) Trzeba być dobrej myśli Pozdrawiam
Wszystko fajnie, ale generalnie w Polsce raczej się na młodych nie stawia :/ (ewentualnie ci co wrócą z wypożyczeń z Ekstraklasowych klubów).
Swoją drogą to Mączyński nie jest raczej ofensywnym graczem?
A jak na europejskie puchary to np. na PO pasowałoby wzmocnienie. Bo Singlar nie przekonuje mnie tak a 100%.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 21.05.2009, 22:41
Styk83 napisał(a):Wyświetl post
Za duza presja wyniku i strach oblatuje trenerow w naszym kraju,dlatego nie chca stawiac na mlodych. Szkoda,bo nie wierze ze chlopaki sa tak slabi ze kopia sie po czole.
a pamiętasz sparing pierwszej drużyny z Młodą ekstraklasą

oczywiście, trzeba powoli wprowadzać młodzież, muszą się ogrywać. Ale niewątpliwie przeskok jest ogromny. Wydaje mi się że Skorża robi to odpowiednio.
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Od: 02.2008

Stary 21.05.2009, 22:45
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Wszystko fajnie, ale generalnie w Polsce raczej się na młodych nie stawia :/ (ewentualnie ci co wrócą z wypożyczeń z Ekstraklasowych klubów).
Swoją drogą to Mączyński nie jest raczej ofensywnym graczem?
A jak na europejskie puchary to np. na PO pasowałoby wzmocnienie. Bo Singlar nie przekonuje mnie tak a 100%.
Faktycznie jest tak w rzeczywistości tylko czy jest to dobre dla młodych graczy Raczej lepszym rozwiązaniem jest dawanie szans w macierzystym klubie. Ja tam w Singlara nie wierze tak jak w Burligę. Chłopak w ME strzelał mnóstwo bramek. Na zgrupowaniu w Hiszpanii zrobione testy wydolnościowe to właśnie Łukasz był najlepszy. Mimo, iż nie grał na pozycji prawego obrońcy to ja twierdzę, że może być najlepszym prawym obrońcą w lidze (prawie jak Lahm ;D). Ma ku temu jak najlepsze predyspozycje. A co do Mączyńskiego to jest piłkarz bardziej podobny do Cantoro niżeli Sobola, ale myślę , że też z powodzeniem radziłby sobie na tej pozycji. Co do innych z ME to są piłkarze, którzy mają potencjał lecz brakuje im ogrania w lidze. Pozdro
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.05.2009, 23:53
Proud napisał(a):Wyświetl post
a pamiętasz sparing pierwszej drużyny z Młodą ekstraklasą

oczywiście, trzeba powoli wprowadzać młodzież, muszą się ogrywać. Ale niewątpliwie przeskok jest ogromny. Wydaje mi się że Skorża robi to odpowiednio.
Jesli nasze wprowadzanie nazywasz powoli, to ktory rocznik bedzie gral pierwsze skrzypce? Mlodziki grajac z pierwsza druzyna pewnie maja stracha ze graja z Mistrzem Polski,nie sa oswajani z powazna pilka,wiec jak maja w nia wejsc?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2009, 00:19
Styk83 napisał(a):Wyświetl post
Jesli nasze wprowadzanie nazywasz powoli, to ktory rocznik bedzie gral pierwsze skrzypce? Mlodziki grajac z pierwsza druzyna pewnie maja stracha ze graja z Mistrzem Polski,nie sa oswajani z powazna pilka,wiec jak maja w nia wejsc?
właśnie w taki sposób jak Leszczak, trenując od czasu do czasu, grając sparingi z pierwszym zespołem, albo rozgrywając mecze w Pucharze Ekstraklasy. Dla mnie właśnie prowadzenie Leszczaka jest odpowiednie.
Odpowiedz cytując
KCW
Member

Stary 22.05.2009, 06:57
http://www.futbol.pl/artykul/52830.html

Z Gargułą chyba już coraz lepiej
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 22.05.2009, 09:39
Jestem przekonany, że Garguła będzie dużym wzmocnieniem naszego klub. Od wielu meczy widać że brakuje nam kreatywnego ofensywnego pomocnika, takiego jakim jest Łukasz. Jeśl Paweł Brożek zostanie na R22 na przyszły sezon to potrzebujemy jeszcze tylko do pierwszej "11" dynamicznego lewego pomocnika. Dobrze że nie przedłuzamy kontraktu z Zieńczukiem - jak dla mnie od jesieni nie jest zupełnie zaangażowany w grę...
Odpowiedz cytując
<>Umbro<>
Junior Member

Stary 22.05.2009, 11:21
Teraz gram tylko na play station. W wolnym czasie nie mogę nawet jeździć samochodem w dalekie trasy, bo noga nie może być zgięta, muszę ją prostować. Kraków to fajne miasto z klimatem, ale nie dla jego uroków przeszedłem do Wisły, tylko dla piłki. Wierzę, że tu można dużo wygrać. I mam nadzieję, że Paweł Brożek zostanie z nami, żebym miał do kogo podawać – opowiedział.> Łukasz Garguła
LM jest dla Nas
Odpowiedz cytując
mlynek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.05.2009, 12:00
Wszystko fajnie i ładnie Leszczak powoli już od 2 lat jest wprowadzany(i będzie nastepne 4 lata wprowadzany) na pare treningów 1 zespołu i zagrał chwile w PE, Garguła na razie jest nie do gry ( życzę mu jak najszybszego powrotu do zdrowia i jak najlepszego reprezentowania naszych barw) no i to by było na tyle. Baszcza nie będzie Zienia nie będzie mam nadzieje że chociaż Sobol będzie. O Nowaku (oczywiście tym z Bełchatowa) można na razie zapomnieć(fakt że chcą za niego chore pieniądze) bo będą chcieli pewnie sprawę załatwić jak z Gargułą. Koniec sezonu już tuż tuż szybkimi krokami puchary się zbliżają a wzmocnień ani widu ani słychu a potem znowu będzie lament że była łatwiejsza droga że był rywal w zasięgu a się znowu nie udało -- Zresztą jak od 7 lat. Było ale się zdu.........o !!!!!!!!!!! Sorki panowie za taki klimat posta ale już mnie to wszystko zaczyna coraz bardziej irytować !!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 22.05.2009, 12:02
A Żurawski najprawdopodobniej będzie grał w Omoni... http://www.90minut.pl/news/92/news92...do-Omonii.html troche szkoda...
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Valec
Banita

Stary 22.05.2009, 12:25
omen69 napisał(a):Wyświetl post
co wy tak na tego Beto? wypowiedź Kulawika mówi wszystko... niestety ale koleś zmarnował dzięki naszemu sztabowi prawie pół roku... skoro w okresie przygotowawczym grał jako tako to czemu teraz w ogóle nie gra? jak na koniec sezonu Kulawik może powiedzieć, że Beto nie jest gotowy do gry na 90 minut w młodej Wiśle... to co sztab szkoleniowy robił z tym piłkarzem przez te pół roku tu nie chodzi już o indywidualne predyspozycje piłkarza, tylko o samo z nim obchodzenie. Na to wygląda, że jak ktoś nie ma pewnego miejsca w 11 to nie jest w formie bo nad tym się nie pracuje... gdzie jest Jirsak, Varga (który rozgrywa pełne mecze w MW) Beto... szkoda, że tak to wygląda i szkoda, że tak szybko przekreśla się u nas piłkarzy - tym razem mam tu na myśli kibiców a nie sztab...
Zgodzę się z Tobą w tej kwestii. Wiem, że mnóstwo wypowiadających się w tym temacie osób krytykuje decyzję o sprowadzeniu Beto. Moim zdaniem decyzja była dobra, nie można przewidzieć problemów z aklimattyzacją piłkarza (bo w mojej ocenie Alberto właśnie z tym ma problem). Jednak martwi mnie brak szans na grę w MESIE. Powinien tam grać od samego początku i zapoznawać się z systemem gry w środkowej Europie. Oglądałem mecze z jego udziałem w lidze i powiem, że miał kilka przebłysków (m. in. wyśmiewane tu szeroko zastawienie się - nie każdy potrafi to zrobic z grającymi dość dobrze obrońcami ligowych średniaków, ma też jakąś technikę - oszlifować trzeba).
Decyzja o nie przedłużeniu z nim kontraktu nie zdziwi mnie i nie zmartwi bo można go zastąpić (naławce moze siedzieć dużo zawodników). Martwi mnie to, że mogło być z niego "coś lepszego", może jakieś wypożyczenie do 1 ligi... ale to już moje spekulacje.

pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Nie czytam tego wątku, bo mi się słabo robi czasem jak widzę, co niektórzy wypisują, ale chciałby tylko wyrazić swoje pozytywne zaskoczenie tym, co dzieje się obecnie w naszym klubie w temacie transferów. Singlar zostaje, co jak dla mnie jest bardzo dobrą decyzją- pokazał gość, że warto na niego stawiać, a w ofensywie tworzy znacznie więcej zamieszania niż Baszczu, który grał raczej zachowawczo jeśli przychodziło do pomocy kolegom w ataku. Bednarz wynegocjował pozostanie w klubie Sobola- tego chyba nie muszę komentować, bo każdy raczej się zgodzi, że ten gość ma skończyć karierę w Wiśle. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że Rada Nadzorcza Wisły nie odwali jakiegoś podupconego numeru i wszystkie te decyzje zostaną przez nich zaakceptowane. Potem tylko przychodzi Garguła, liczę, że Brożek nie odejdzie, bo raczej nie znajdzie się kupiec na niego za 3 mln €, a tyle podobno chcemy i będzie dobrze. Co do obrony- musi zostać tak jak jest. Mamy 2 środkowych obrońców nie do ruszenia. Wiadomo, że kontuzje chodzą po ludziach, ale w Polsce nie ma gościa który by dorównał Głowie i Marcelo na tej pozycji (może Arboleda) i trudno się spodziewać, żeby klub ściągał np. Hernaniego, który pewnie będzie chciał dużo kasy po to, żeby siedział na ławce. Niestety nie stać nas na 2 klasowych zawodników na każdą pozycję. Bo klasowy zawodnik chce grać, a nie siedzieć na ławce. To prowadzi do problemów w szatni, fochów itp. Lepiej, żeby młodzi byli zmiennikami naszych pierwszoplanowych grajków, a na pewno dzięki temu uda się jakiś talent odkryć/ wprowadzić do pierwszej drużyny.
Masz rację klasowy zawodnik nie przejdzie by siedzieć na ławce. Rozwiązaniem jest rotacja, brak żelaznej jedenastki. Rozwiazanie to w polskich realiach trudne - wiem, ale warte uwagi. Europejskie puchary, liga, puchar krajowy, puchar ligi. Ilość rozgrywek determinuje posiadanie szerokiej i wyrównanej kadry (przykładem Lech Poznań - jesień cudowna, wiosną wszystko 1:1 w 90 minucie, nawet niedoszły trener Celtiku (sic!) Franz wspominał o ubogiej kadrze). Liczę na dobre przepracowanie okna transferowego. Myślę, że powinno ono juz być zaplanowane. Marcelo i Singlar pokazują, że darmowy zawodnik może być klasowy. 3-4 grajków za darmo na pół roku z opcją przedłużenia, jak najwięcej testów. Nawiążę do krytykowanego poszukiwania piłkarzy w egzotycznych ligach - gdzie mamy szukać? W spenetrowanej dogłębnie przez większość klubów Brazylii? Ciężko, z naszym skautingiem i funduszami coś wygrzebać. Warte uwagi są inne kraje południowo amerykańskie. Ciekawe są kraje ameryki środkowej (Cueto z Lecha, nasz Diaz). Powinniśmy myśleć o rozbudowie szkolenia młodzieży i sieci skautów.
Widzę w ostatnich latach uspokojenie w gestii transferów, widać ostrożność. Nikt nie chce inwestować kokosów w emerytów pod znakiem zapytania. Szkoda, że nie zakontraktowanio Dja Ettiena. Liczę na podobne znaleziska w tym oknie.

Pozdrawiam i podpisuję się pod swym pierwszym postem
Walec (na potrzeby forum aka Valec)
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.05.2009, 10:09
http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html

To w kontekście jego ewentualnego transferu do Wisły.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
czolg
Member

Od: 07.2006

Stary 23.05.2009, 10:28
tak sie zastanawialem ostatnio co takieog Leszczak osiagnal ze wszyscy sie nim tak jaraja? tez myslalem ze to nasz 'zbawiciel' jak zadebiutowal w PE, ale... jak sledze jego poczynania od tamtego czasu to nie widze nic co by odpowiadalo 'szumowi' ktory powstal wokol jego osoby. jest napastnikiem tak? a ich rozlicza sie z bramek ktorych nie zdobywa w ME, wiec dlaczego?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 23.05.2009, 10:38
czolg napisał(a):Wyświetl post
tak sie zastanawialem ostatnio co takieog Leszczak osiagnal ze wszyscy sie nim tak jaraja? tez myslalem ze to nasz 'zbawiciel' jak zadebiutowal w PE, ale... jak sledze jego poczynania od tamtego czasu to nie widze nic co by odpowiadalo 'szumowi' ktory powstal wokol jego osoby. jest napastnikiem tak? a ich rozlicza sie z bramek ktorych nie zdobywa w ME, wiec dlaczego?
byłem na 4 meczach ME w których grał Leszczak. Chłopakowi brakuje zimnej krwi pod bramką rywali. Troche tak jak Pawłowi kilka lat temu. Natomiast ma ciąg na bramke i przyśpieszenie. Do tego obiecujący drybling. A to jest w obecnym futbolu naważniejsze. Wydaje mi się że jak nabierze doświadczenia to może grać na wysokim poziomie.

ps: nie wiecie czemu tak mało gra Jończyk? widziałem go w jednym meczu i świetnie się zaprezentował.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.05.2009, 11:04
co do Żurawia poczekałbym na newsa od 90minut.pl wtedy będzie pewne, że podpisał
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.05.2009, 12:21
czyli w najgorszym wypadku o Grupę bedziemy grać z:
Slavia
Olympiacos
Partizan
Maccabi
Dinamo Z
Bate
ZSKA Sofia/Levski
FCKopenhaga/Brondby
Mistrz Austrii/Szwajcarii

Ile zaryzykuje Cupiał? Dla mnie ci na grubo są do przejścia.
Moim zdaniem żeby szansa była powinien zainwestować kasę w lewego pomocnika i prawego obrońcę- muszą wymiatać- szczególnie lewy pomocnik. Reszta jest ok. A inne wzmocnienia to powinny być w miejsce Niedzielana jakiś napastnik np. Chrapek i w miejsce Cantoro jakiś defensywny pomocnik, przyszły następca Sobola.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 24.05.2009 o godz. 12:29.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.05.2009, 12:37
Z tego co podałeś to tylko Olympiacos jest ciut lepszy od nas, a i z nim bez walki byśmy nie odpadli.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów