The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PROSPERO
Member

Od: 10.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2009, 19:11
Kolejka bardzo ciekawa, jak wygramy w Gdańsku, to majstra mamy jak w banku, szkoda tylko, że w takich okolicznościach przyjdzie nam się spotkać. A jak się już potkniemy, to niech mistrz leci do Warszawiaków.
W 1 Rzędach Turystki Pokazują Cycki
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.05.2009, 19:29
Cytat:
Komisja Ligi ukarała kluby Lech Poznań i Legia Warszawa, zawodnika Bruno Coutinho Martinsa oraz trenera Artura Płatka - informuje ekstraklasa.org.
Komisja Ligi postanowiła zamknąć stadion Lecha Poznań na jeden mecz w zawieszeniu na sześć miesięcy oraz nałożyła karę finansową w wysokości piętnastu tysięcy złotych na klub Lech Poznań w związku z zajściami do jakich doszło podczas meczu 28. kolejki Ekstraklasy Lech Poznań – Lechia Gdańsk.

Na klub Legia Warszawa nałożono karę finansowa w wysokości dziesięciu tysięcy złotych za naganne zachowanie kibiców podczas meczu 28. kolejki Ekstraklasy Legia Warszawa – Polonia Bytom.
Zawodnik Bruno Coutinho Martins (Jagiellonia Białystok) został zdyskwalifikowany na jeden mecz w związku z jego wysoce niesportowym zachowaniem (symulowanie) podczas meczu 27. kolejki Ekstraklasy Lechia Gdańsk – Jagiellonia Białystok. Kara nie ma rygoru natychmiastowej wykonalności.

Na trenera Cracovii Kraków Artura Płatka została nałożona kara finansowa w wysokości dwóch tysięcy złotych w związku z jego niesportowym zachowaniem podczas meczu 27. kolejki Ekstraklasy Odra Wodzisław – Cracovia Kraków.

Źródło: ekstraklasa.org
Faktycznie. Czyli jeśli w ciągu 6 miesięcy podobna sytuacja się powtórzy, dopiero wtedy zamkną stadion...
Ostatnio edytowane przez piter116 : 21.05.2009 o godz. 19:34.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 21.05.2009, 19:31
piter116 napisał(a):Wyświetl post
No to fajny im się w Poznaniu szykuje mecz przyjaźni
Dostali w zawieszeniu na 6 miesiecy. Wiec kibice na mecz z ickami wejda
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.05.2009, 19:31
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Cytat:
Komisja Ligi postanowiła zamknąć stadionLecha Poznań na jeden mecz w zawieszeniu na sześć miesięcy oraz nałożyła karę finansową w wysokości piętnastu tysięcy złotych na klub Lech Poznań w związku z zajściami do jakich doszło podczas meczu 28. kolejki Ekstraklasy Lech Poznań – Lechia Gdańsk.
Najwyraźniej tylko Wisła nigdy nie ma taryfy ulgowej u leśnych dziadków z PZPNu.
the end
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.05.2009, 19:37
I Lechia też..
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.05.2009, 19:42
To jest dramat, dzisiaj zakazane jest piro, cenzurują flagi i transy, a za niedługo ****a będzie zakaz noszenia szalika i dopingowania. Quo vadis Ekstra(?)klaso
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 21.05.2009, 19:44
donPedro23 napisał(a):Wyświetl post
To jest dramat, dzisiaj zakazane jest piro, cenzurują flagi i transy, a za niedługo ****a będzie zakaz noszenia szalika i dopingowania. Quo vadis Ekstra(?)klaso

jezeli chodzi o Lecha to kare dostali za rzut butelka
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 21.05.2009, 19:46
donPedro23 napisał(a):Wyświetl post
Ty chyba nie wiesz że dostali ta karę za rzucenie butelki na boisko a nie za race!

http://www.legialive.pl/news/30426_L...h_ukarane.html
Ze co ze ta butelka była plastikowa niby? hahaha taaa jasne PZPN, PZPN je.. je.. PZPN
Ostatnio edytowane przez Donki : 21.05.2009 o godz. 19:52.
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Stary 21.05.2009, 19:55
mic napisał(a):Wyświetl post

jezeli chodzi o Lecha to kare dostali za rzut butelka
Wiem, był to wyraz mojego ogólnego niezadowolenia z tego, że chcą u nas zrobić "angielski styl"

btw:
Cytat:
Komisja Ligi postanowiła zamknąć stadion Lecha Poznań na jeden mecz w zawieszeniu na sześć miesięcy oraz nałożyła karę finansową w wysokości piętnastu tysięcy złotych na klub Lech Poznań w związku z zajściami do jakich doszło podczas meczu 28. kolejki Ekstraklasy Lech Poznań – Lechia Gdańsk: rzucenie plastikowej butelki w pole gry oraz wniesienie i odpalenie przez kibiców środków pirotechnicznych.
(też nie wiedziałem o racach)
Ostatnio edytowane przez donPedro23 : 21.05.2009 o godz. 20:08.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 21.05.2009, 20:25
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
I Lechia też..
Cofneli czerwona kartkę Buzale.

Sedzia po meczu Lechii napisał w protokole, ze dostał butelką w noge. Na Lechu czegoś takiego sedzia nie napisał. Wot i rozwiazanie.

A kary finansowe ida na Młodą Ekstraklase, wiec nie jest najgorzej
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 21.05.2009, 20:28
0 22 napisał(a):Wyświetl post
A kary finansowe ida na Młodą Ekstraklase, wiec nie jest najgorzej
Oby, bo lesne dziadki ostatnio daly sobie dosc spore podwyzki...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 21.05.2009, 20:34
Akurat PZPN to 'troche' inna kwestia niz KL i Ekstraklasa. Chociaz niestety wiekszosc tego nie zauwaza, nie mowiac juz o dziennikarzach, ktorzy rzekomo sa specjalistami w danej dziedzinie.

Zeby nie bylo watpliwosci. W ekstraklasie jest praca spoleczna. Kase bierze Zarzad PZPN. To sa dwie zupelnie inne kwestie.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.05.2009, 08:41
Lech szykuje transferową ofensywe http://www.sport.pl/pilka/1,65029,66...owe_hity_.html

Marco Reich na testach w Jadze
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.05.2009 o godz. 08:48.
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.05.2009, 08:49
Smuda chce Glika http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.05.2009, 09:53
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
I Lechia też..
Lechia w tej rundzie(?) kawałkiem lodu znokautowała jakąś fotoreporterkę, więc butelka była kolejnym przedmiotem, który poleciał z trybun. Stąd kara zamknięcia stadionu.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.05.2009, 10:15
ja wiem że to nie dotyczące tematu, ale spójrzcie na debili
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,66...grac_dwie.html

Ajwen to sie wszędzie w.......i. Jak nie tańczył w programach to teraz koledzy mu stołek dali
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 22.05.2009, 10:20
Osobiście nie mogę się już doczekać jutrzejszej kolejki. ?Niesamowite emocje praktycznie na wszystkich boiskach. To że poziom nasze Ligi jest tragiczny wiemy wszyscy, ale cieszy fakt że można się nią ekscytować a nie to co w Anglii czy Włoszech gdzie już na początku rozgrywek wiadomo co i jak. Porównywalne emocje to tylko w Bundelslidze i Ligue 1.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.05.2009, 11:15
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Osobiście nie mogę się już doczekać jutrzejszej kolejki. ?Niesamowite emocje praktycznie na wszystkich boiskach. To że poziom nasze Ligi jest tragiczny wiemy wszyscy, ale cieszy fakt że można się nią ekscytować a nie to co w Anglii czy Włoszech gdzie już na początku rozgrywek wiadomo co i jak. Porównywalne emocje to tylko w Bundelslidze i Ligue 1.
Emocje a poziom rozgrywek to dwie różne sprawy. W Anglii i u makaronów poziom jest wysoki,ale emocji raczej średnio jest sens się doszukiwać. Podobnie w Hiszpanii. Poza tym zauważcie jaka jest różnica między zespołami walczącymi o majstra rok rocznie na zachodzie i u nas a resztą ligi. W tym ostatnim zauważam element wspólny.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.05.2009, 16:07

No musze przyzac ze emocje w tym sezonie sa naprawde duze.

Praktycznie juz od dluzszego czasu nie ma meczow o pietruszkę.

Poziom jak piszesz moze nie zawysoki (ha ha) ale jest co ogladać,i to jest najwazniejsze.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.05.2009, 16:21
Porównywalne emocje to tylko w Bundelslidze i Ligue 1.
Powiedz Francuzowi o emocjach w Ligue 1 to cię wyśmieje
Mistrzowie w ostatnich latach:

2001/02 - Olympique Lyon
2002/03 - Olympique Lyon
2003/04 - Olympique Lyon
2004/05 - Olympique Lyon
2005/06 - Olympique Lyon
2006/07 - Olympique Lyon
2007/08 - Olympique Lyon

Według mnie w Polsce emocje mogą skończyć się już jutro.

Jeśli po jutrzejszym meczu będziemy liderami mistrza nikt nam nie odbierze.
Mecz o mistrzostwo, na własnym stadionie, ze zgodą - w takim meczu stracić punkty to potwierdzić, że na majstra się nie zasługuje
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.05.2009, 16:26
wislacki napisał(a):Wyświetl post
Powiedz Francuzowi o emocjach w Ligue 1 to cię wyśmieje
Mistrzowie w ostatnich latach:

2001/02 - Olympique Lyon
2002/03 - Olympique Lyon
2003/04 - Olympique Lyon
2004/05 - Olympique Lyon
2005/06 - Olympique Lyon
2006/07 - Olympique Lyon
2007/08 - Olympique Lyon

Według mnie w Polsce emocje mogą skończyć się już jutro.

Jeśli po jutrzejszym meczu będziemy liderami mistrza nikt nam nie odbierze.
Mecz o mistrzostwo, na własnym stadionie, ze zgodą - w takim meczu stracić punkty to potwierdzić, że na majstra się nie zasługuje
Ale popatrz teraz na tabelę Ligue 1 są emocje są a jeszcze z poprzednikiem tamtym czy ja wiem czy w Angli wszystko było jasne ..... a żeby nie było że schodzę z tematu to ja też sądze że wystarczy wygrać w Gdańsku i mistrz będzie nasz bo nie wierze że Śląsk będzie chciał u nas wygrać choć wszystko jest możliwe i nie można myśleć że ten mecz to będzie tylk dla picu
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 22.05.2009, 17:23
Wg mnie stawka końcowego triumfu w ligowej tabeli (i pośrednio meczu z Lechią) jest najwyższa od lat. Tytuł w tym roku daje spore szanse na awans do LM. Największe od momentu dopuszczenia trzecich i czwartych zespołów najmocniejszych lig do tych rozgrywek. Od przyszłego sezonu wracamy do możliwości jakie miały polskie zespoły w połowie lat 90-tych, kiedy to Legia i Widzew awansowały do elity.

Nie wiem jakie będą stawki w przyszłym sezonie ale ubiegłym za sam awans UEFA płaciła 3mln € + 2,4 mln € za udział w sześciu meczach grupowych. Do tego trzeba doliczyć wpływy z biletów (mimo gry na obcym stadionie na pewno byłyby one bardzo duże) i większe zainteresowanie sponsorów. Poza tym przy jako takiej postawie można uzyskać dodatkowe pieniądze za zwycięstwa (0,6 mln) i remisy (0,3 mln) oraz zwiększyć wycenę swoich największych gwiazd jeśli te dobrze się zaprezentują.

Krótko mówiąc udział w LM będzie oznaczać zarówno dla Wisły, jak i Legii czy Lecha zastrzyk finansowy dorównujący rocznemu budżetowi z każdego z tych klubów. Taka ewentualność to prawdopodobna dominacja Ekstraklasy w najbliższej przyszłości. Jest więc się o co bić w dwóch ostatnich kolejkach.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 22.05.2009, 19:17
Oglądacie może Zagłębie- Korona? Albo mi się wydawało albo nas kibice Korony przed chwilą pozdrawiali...
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 22.05.2009, 19:20
Oglądacie może Zagłębie- Korona? Albo mi się wydawało albo nas kibice Korony przed chwilą pozdrawiali...
Nie zdawało Ci sie a czy mi sie nie zdawało że było również słychać pojedyncze gwizdy
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Stary 22.05.2009, 20:23
To już na stałe weszło do kanonu przyśpiewek "chuliganów" z Kielc, na meczu z Motorem było tak samo, nie wspominając już o meczu repry - szczyt żenady. Tak to jest jak zabita dechami wiocha zachłyśnie się na chwilę wielkim światem - we łbach się przewraca. Scyzory prezentują podobny poziom do dziewczyn z Kałuży (ich niedawna jeszcze zgoda). Brak zasad, brak honoru.

Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.05.2009, 21:07
Ale Zagłębie pojechało z Kielcami... 4:0 w tej chwili Czyli mamy już dwóch pewniaków do Ekstraklasy - Widzew i Zagłębie. W kwestii baraży dalej sprawa otwarta.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 22.05.2009, 22:46
No Widzew jeszcze TEORETYCZNIE pewniakiem nie jest

Takie pytanie a propos kandydata na baraże mnie naszło - jakie są nasze stosunki kibicowskie z Podbeskidziem? Bo szczerze to nie mam pojecia osobiście.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.05.2009, 08:50
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ja wiem że to nie dotyczące tematu, ale spójrzcie na debili
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,66...grac_dwie.html

Ajwen to sie wszędzie w.......i. Jak nie tańczył w programach to teraz koledzy mu stołek dali
Rzygać się chce, patrząc na to co robią. Organizatorzy zdecydowali, że zagra reprezentacja PZPN, w pierwszym meczu już przegrali 11:1 z Portugalią, z którą repra Sieczki wygrywała 5:4. Wszystko czego się dotknął zamienia się w gówno.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.05.2009, 09:57
a mnie najbardziej wnerwia (cenzura mocniejszego, choć bardziej odpowiadającego słowa nie puści) normalna kradzież pomysłu i osiągnięć grupki pasjonatów, którzy coś fajnego stworzyli, osiągnęli i do czegoś doszli przez hołotę kolesi Miodowej przy poparciu ich kumpli od przekrętów na szczeblu wyżej.

To prosta droga do tego, żeby chodziły jakieś palanty z OZPN po placykach, boiskach szkolnych,Błoniach czy innych parkach i i ściągały haracz od dzieciaków lub starszych, którzy sobie chcą dla przyjemności, rekreacyjnie pokopać.
Czystej wody złodziejstwo, przynajmniej dla mnie.

Odpowiedz cytując
logan.ts
Banita

Stary 23.05.2009, 10:08
Bilans z Legią mamy lepszy, bilans z Lechem mamy gorszy (1-4, 1-1) więc ich remis i nasze zwycięstwo jeszcze Mistrza nie przesądzają... ?
więc tylko trzeba liczyc na to, że Polonia powalczy o te ich puchary...

Śląsku, Śląsku - zrób nam przysługę !!!

Wiecie, że Tarasiewicz to dobry kumpel Urbana?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów