The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2009, 13:07
Ja do Lobo pretensji nie mam. Mecz wygrany 4:0, a on sam wszedl przy bezpiecznym wyniku i zaliczyl nawet przyzwoita asyste (bo ta druga to jednak zadnym wyczynem nie byla).
Po raz wtory potwierdzil jednak, ze strzelac to on nie umie i nie ma sensu udawac, ze tak nie jest.
Bylo kilka osob, ktore po slabszym wystepie z Gornikiem widzialy juz Maleckiego na trybunach, twierdzac ze Lobodzinski jest od niego bardziej przydatny. Pytanie tylko, gdzie dzis bysmy byli bez jego gola w meczu z Piastem i kluczowego trafienia z LKSem ? Raczej juz poza gra o mistrzostwo...
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 18.05.2009, 13:22
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Bylo kilka osob, ktore po slabszym wystepie z Gornikiem widzialy juz Maleckiego na trybunach, twierdzac ze Lobodzinski jest od niego bardziej przydatny. Pytanie tylko, gdzie dzis bysmy byli bez jego gola w meczu z Piastem i kluczowego trafienia z LKSem ? Raczej juz poza gra o mistrzostwo...
Jestem pod wrażeniem gry Małeckiego, to jedna z większych niespodzianek na plus w tym sezonie w Wiśle.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.05.2009, 13:22
a ja wierzę w Łobodzińskiego
myślę że w przyszłym sezonie pokaże co potrafi
trzeba dać szanse każdemu...
teraz lepiej Małecki gra...ale on musi także wiele pracować nad sobą nad wrzutkami..
natomiast Łobodziński nad psychika...
ostatnie mecze pokazują że Mariusz Pawełek jest w formie...
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.05.2009, 13:32
Powiem tak: zgadzam się z przedmówcami, którzy twierdzą, że we wczorajszym meczu styl gry Wisły nie powalił na kolana. Ale szczerze przyznam, że spodziewałem się raczej strasznych męczarni i "wyrwania wyniku z gardła".
Summa sumarum jestem niezwykle zadowolony:
po pierwsze - z tak wysokiego zwycięstwa,
po drugie - z dwóch bramek Brożka - myślę, że nie powinien już oddać przodownictwa w klasyfikacji snajperów,
po trzecie - że obyło się bez żółtych kartek, choć zawodnicy zagrali twardo,
po czwarte z postawy Łobodzińskiego: potrafił zagrywać idealnie w tempo do Pawła, znajdował sobie pozycje do strzałów; niestety znów zabrakło mu "zimnej głowy" żeby zdobyć gola; przyznam szczerze, że mam nadzieję iż wkrótce nie będziemy zgrzytać zębami gdy Łobo będzie wchodził na zmiany, złorzecząc, że nie mamy wartościowych zmienników.
po piąte z dyspozycji Mariusza Pawełka - już od kilku kolejek widać, że wreszcie gra skoncentrowany co zwiększa również spokój formacji obronnej.

Jeśli z podobnym zaangażowaniem zagramy z Lechią i Śląskiem to myślę, że nie powinniśmy się obawiać o losy tytułu mistrzowskiego.
Odpowiedz cytując
kuchara
Banita

Od: 05.2009

Stary 18.05.2009, 14:18
trener Skorża po meczu http://www.youtube.com/watch?v=OMPhIihc7Ws
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.05.2009, 15:23
grac piach i wygrać na wyjezdzie 4-0 to jest naprawde WIELKA SZTUKA
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.05.2009, 15:40
szprotson napisał(a):Wyświetl post
grac piach i wygrać na wyjezdzie 4-0 to jest naprawde WIELKA SZTUKA

Tymbardziej ze w tym sezonie bywało odwrotnie,byly l sytuacje,byly fajne akcje ,ogolnie gra wygladala dobrze-ale co z tego ...punktow nie bylo(Glliwice,Blechatow)

Wczoraj to byla zupelnie inna Wisla ,zwyczjnie wykorzystująca to co ma i wypunktowała LKS.

Ja tam wole taki stan,niz znowu 30 strzałow a zero bramek..
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.05.2009, 15:42
prober napisał(a):Wyświetl post
Jestem pod wrażeniem gry Małeckiego, to jedna z większych niespodzianek na plus w tym sezonie w Wiśle.
Niespodzianka? Jak dla kogo.

Chłopak jest przykładem modelowego rozwoju młodego piłkarza - do pierwszego składu przebił się już za Nawałki, niestety później przyszła kontuzja, co odrobinę przyhamowało karierę Patryka. Mimo tego od dawna w klubie stawiano na niego, podobnie jak kiedyś na Brożków. Szczęście, że Skorża daje szanse młodym, za Kasperczaka jego talent zapewne zostałby roztrwoniony.

Mnie generalnie krytyka Małeckiego najczęściej śmieszy, ponieważ zazwyczaj opiera się na założeniu, że tak młody zawodnik powinien grać równie efektywnie jak starzy ligowi wyjadacze. Na to potrzeba doświadczenia, które on dopiero zdobywa. Fakt, że jedną akcję zrobi świetną, potem ze trzy zepsuje - ale summa summarum przynosi to korzyść drużynie, a nie bez znaczenia jest też to, że chłopak próbuje i przez to się rozwija.
Zresztą, gdyby w tym wieku grał na stabilnym poziomie, to nie byłoby go już u nas, tylko w kadrze któregoś z największych europejskich klubów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.05.2009 o godz. 15:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
roni_nh
Banita

Stary 18.05.2009, 15:49
Może trochę nie w temacie..Wie ktoś może jakim cudem ten stadion ŁKS-u dostał licencję Od kiedy można siedzieć na wylewce w ekstraklasie?

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.05.2009, 16:28
Z tego co wiem to stadion w Łodiz ma zarowno miejsca siedzace jak i stojace, wiec Ci ludzie ktorzy siedza na tej "wylewce" to powinni na niej stac
Napenwo ŁKS ma wystarczajaco duzo miejsc siedzacych aby stadion mogł zostac dopuszczony do rozgrywek

Edit:
Pojemność: 25 000
Miejsc siedzących: 10 000
Trybuny: Wszystkie niezadaszone
Trybuna główna: poj. 7300 (krzesełka i ławki)
"Galera": poj. 2640 (krzesełka)
Trybuny na łukach: poj. ok. 15000 (stopnie)
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 18.05.2009, 16:36
Brakuje tylko budki z popcornem i slonecznikiem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.05.2009, 16:40
i Mroczkow bo jakies Mroczkowe juz sa
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.05.2009, 16:42
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
i Mroczkow bo jakies Mroczkowe juz sa
Mroczkowe sa kibickami Wisły !! !!

Odpowiedz cytując
roni_nh
Banita

Stary 18.05.2009, 16:42
ale nie jest czasem tak, że wszystkie miejsca muszą być siedzące w ekstr.?

PS. Maciuś my też nie mamy czym się chwalić jak nam zadymiają stadion kiełbaskami
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.05.2009, 17:00
szacun dla bliźniaczek. Nawet jak wyjazdu nie ma to jadą
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 18.05.2009, 17:04
No ale fajna atmosfera co wy chcecie...kiełbaski są tylko piwka brakuje no ale urzędasy wiedzą lepiej co jest dobre.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.05.2009, 19:24
Roni_nh widocznie tak nie jest
W sumie jak na Odrze Wodzisław stadion ma pojemnosci... sam nie wiem ile ale pewnie nie 10 tysiecy, a na ŁKSie jest 10 tysiecy miejsc siedzacych no to na logike juz jest lepszy od stadionu Odry
W sumie tez inna sprawa ze gosi przyjmuja na te "stoiska" a nie na normalne warunki gdzie moznaby 4 litery posadzic
Odpowiedz cytując
roni_nh
Banita

Stary 18.05.2009, 19:29
ale dalej mi sie wydaje, że nie można wpuszczać kibiców na sektory bez miejsc siedzących
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.05.2009, 20:19
roni_nh napisał(a):Wyświetl post
ale dalej mi sie wydaje, że nie można wpuszczać kibiców na sektory bez miejsc siedzących
No to co powiesz o stadionie Górnika Zabrze? ) Cały młyn który widać w TV to ławki, a jak wiadomo one nie zaliczają się do miejsc siedzących
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.05.2009, 20:23
Cytat:
natomiast Łobodziński nad psychika...
Psychiką? Nad strzałem raczej.
Kolejny raz, po Jagielloni partaczy prostą piłkę w trybuny. A o sytuacji gdy dał się przepchnąć, jak był oko w oko z Bodziem W. to nie wspomnę...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.05.2009, 18:39
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Psychiką? Nad strzałem raczej.
Kolejny raz, po Jagielloni partaczy prostą piłkę w trybuny. A o sytuacji gdy dał się przepchnąć, jak był oko w oko z Bodziem W. to nie wspomnę...

Psychika psychika

Jakby wiedzial ze ma w nas wsparcie a nie tylko gwizdy to mzoe by sie doblokował

Chwała mu za te asysty,i za sytuacje z Małym
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.05.2009, 18:51
To jest brak techniki, z dodatkiem doła który niewątpliwie ma.
Ale przyznam że spodobał mi się w ostatnim wywiadzie - nie robił z siebie wielkiej gwiazdy na której Skorża się nie poznał ,nie zwalał winy na nikogo, do tego powiedział to co od razu nasunęło mi się do łba po meczu, że ta druga asysta to wygrana głowa a nie jakiś geniusz z jego strony.I tu to Brożkowi trza więcej oddać, bo ruszył na pamięć , do tego idealnie.Pisać tego nie chciałem bo teraz jak coś w końcu z niego mamy ,nie czas by dyskredytować to co robi ale że sam to przyznał, to mnie tym zaskoczył.

Oby tak dalej bo choć wiele osób ma do niego 'ale' to przecież lepiej by był przynajmniej solidnym rezerwowym niż najbardziej opłacanym zawodnikiem który w ogóle nie gra.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów