The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2009, 12:53
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Czy wiecie może, jak wygląda transmisja ostatnich 2 kolejek? Wiem że C+ transmituje równocześnie wszystkie mecze, ale czy Orange Sport również w takiej formie będzie przeprowadzał transmisje ?
na C+ sport reklamowali Lechia - Wisła
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.05.2009, 12:55
Śląsk - Legia również
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.05.2009, 13:10
godz. 17
Lechia-Wisla na Canal+
Multiliga na Canal+Sport
Slask-Legia na Canal+Sport2

zapowiada sie pasjonujaco ale od kolejnych sezonow juz tak fajnie nie bedzie - nie rozumiem tej decyzji o rezygnacji z barazy
zobaczacie na I lige, 3 druzyny wciaz walcza o 3 miejsce, a normalnie byloby juz pozamiatane
w piatek Zaglebie-Korona
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.05.2009, 13:38
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
nie rozumiem tej decyzji o rezygnacji z barazy
Te pierdoły zawsze muszą coś zepsuć - też kompletnie nie rozumiem tej decyzji a może inaczej.Rozumiem ja bardzo dobrze, tyle że to jawne działanie na szkodę piłki w pl.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 18.05.2009, 13:54
zapowiada sie pasjonujaco ale od kolejnych sezonow juz tak fajnie nie bedzie - nie rozumiem tej decyzji o rezygnacji z barazy
zobaczacie na I lige, 3 druzyny wciaz walcza o 3 miejsce, a normalnie byloby juz pozamiatane
w piatek Zaglebie-Korona
ale co to ma do rzeczy, przypadek, rownie dobrze moglbyc 3 wejscia od razu, 3 druzyne ktore maja dosyc duzą przewagę.

baraże zostały usunięte dlatego żę rozwalały terminarz drużyn w nich walczących, a tak jest wiadomo kto wchodzi a kto nie, i na spokojnie można się przygotowywać
trochę tak jak z terminami w (byłym) p.UEFA im wcześniejsza runda tym gożej dla klubu
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 18.05.2009, 14:00
Według mnie baraże to niepotrzebna głupota,wiec dobrze się stało że już ich nie będzie.Albo masz awans albo spadasz z ligi proste.
Ostatnio edytowane przez PotiWisla : 18.05.2009 o godz. 14:05.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 18.05.2009, 14:06
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Czy wiecie może, jak wygląda transmisja ostatnich 2 kolejek? Wiem że C+ transmituje równocześnie wszystkie mecze, ale czy Orange Sport również w takiej formie będzie przeprowadzał transmisje ?
Nie pytałem się o CANAL PLUS tylko o ORANGE SPORT.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.05.2009, 14:07
felipe napisał(a):Wyświetl post
Nawiązując do twoich wczorajszych insynuacji - ciekawe co na to prokuratura we Wrocławiu? Łatwo rzucać takie hasła na rywali, ale jak juz przez gardło mają przejść podobne na Wisłe - wtedy jakoś ucinamy temat.

Jak już snujesz jakieś chore podejrzenia i wizje przy meczach Górnika, Cracovii to bądź panie konsekwentny. Bo jedyną drużną, która tutaj mogła w tych trzech meczach ew coś sprzedawac jest własnie ŁKS! A nie rywale Zabrzan i Pasów, którzy o coś walczą...I nie udawaj, że nie wiesz o co mi chodzi...

Albo zwyczajnie skończ już z tymi śmiesznymi teoriami bo już się niedobrze od nich robi. Koniec tematu.
Ze Bełchatów niby o co grał? A Odra Wodzisłąw? Olali mecze i tyle. A Wisła nie handluje meczami, wiec ŁKS mogł co najwyzej liczyc na granty z Warszawy lub Poznania. Ale widac nie dostali , bo ewidentnie im sie nie chcialo grac.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2009, 14:10
Tja , tylko ta 'głupota' funkcjonuje w dużej liczbie lig, na różnych zasadach - jeśli wolicie sytuacje że 5 kolejek do końca i jeden wielki ziew to ok.
A gadanie o rozwalaniu terminarza jest chyba niepoważne...30 kolejek i wszyscy wielce przemęczeni? - powiedz to Angolom co w ich 1 lidze grają 46 meczy w roku a potem jeszcze playofy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.05.2009, 15:01
Hiszpan trenerem Poloni Warszawa ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.05.2009, 15:31
godz. 17
Lechia-Wisla na Canal+
Multiliga na Canal+Sport
Slask-Legia na Canal+Sport2

Ciekawe co zrobi Orange Sport....zawsze dawali wszystkie mecze ale ta kolejka musi byc rozgrywana o jednej porze...pewnie zrezygnują wogole ,bo byla by u nich Multiliga le juz widze ze jest na C+ Sport.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.05.2009, 15:39
Likwidacja baraży + konsekwetne niedawanie licencji klubom, które ich dostać nie powinny = wreszcie zdrowa liga!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 18.05.2009, 15:47
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tja , tylko ta 'głupota' funkcjonuje w dużej liczbie lig, na różnych zasadach - jeśli wolicie sytuacje że 5 kolejek do końca i jeden wielki ziew to ok.
A gadanie o rozwalaniu terminarza jest chyba niepoważne...30 kolejek i wszyscy wielce przemęczeni? - powiedz to Angolom co w ich 1 lidze grają 46 meczy w roku a potem jeszcze playofy.
ha, nie o to mi chodziło
a o kwestię przygotowania zespołu do kolejnego sezonu, (mam na myśli równe szanse zespołów walczących w nowym sezonie, w Anglii mają dłuższą przerwę letnią, odrzucam argument o dłuższej przerwie zimowej w Polsce bo to ją akurat trzeba skrócić)
poza tym to jestem nawet za zwiększeniem ligi do 18 zespołów, jak będzie i kasa i stadiony
Playoffy to chyba w Chamionship?
jezęli tak jest od tego sezony w Premier to.... nieźle na tym zarobią, rozgrywki do ostatniej chwili...
tylko czy o to chodzi w tym sporcie zeby mistrzem kraju został ten co wygrywa w Playoffach
wiem, w innycyh dziedzinach tak jest ale jakoś do piłki krajowej... nie badzo mi to pasuje... na pewno byloby... inaczej
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 18.05.2009 o godz. 15:52.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2009, 16:10
Tak tak, chodzi o championship...Jasne że mistrzostwo przez plejofy to kiepski pomysł
Natomiast ja byłem jestem i będę za tym by jak najbardziej urozmaicać rozgrywki ligowe.Nawet w bundeslidze w tym roku wprowadzono wariant 2+1.Im więcej zespołów gra o coś, tym lepiej dla piłki co pokazuje m.in tego roczna liga - Co do równych szans to ok ale wd. mnie wszystko jest do zrobienia, tylko trzeba chcieć.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 18.05.2009, 16:47
jeszcze jest kwestia tego typu, żeby nasza liga wyższą pozycję wywalczyła w rozgrywkach europejskich, skończyłby się problem zbyt wczesnych eliminacji do pucharów, a przerwę letnią można by wydłużyć grając dłużej w grudniu...
ale to już zależy od ligowej czołówki

poza tym
w sumie mogę się zgodzić bo co nam po interesach dwóch słabszych klubów skoro to może rzutować na poziom całej ekstraklasy
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.05.2009, 17:37
Dużo łątwiejsza droga będzie w tym roku do upragnionej ligi mistrzów, z jednym z tych zespołów spotkamy się w decydującym starciu jeśli oczywiście wygramy lige i przejdziemy wcześniej dwóch "ogórków"
Olympiakós SFP GRE Q3 52,633
SK Slavia Praga CZE Q3 25,150
FK Partizan SRB Q2 23,266
mistrz Izraela ISR Q2 17,050+ - Maccabi Hajfa/Hapoel Tel-Awiw
NK Dinamo CRO Q2 16,466
mistrz Bułgarii BUL Q2 14,250+ - CSKA Sofia/Lewski Sofia
mistrz Szwajcarii SUI Q3 14,050+ - FC Zürich/FC Basel 1893
mistrz Danii DEN Q2 10,890+ - FC København/Brøndbyernes IF
BATE Borysów BLR Q2 7,733
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
FC Salzburg AUT Q2 6,565
---------------------------------------------
MISTRZ POLSKI POL Q2 3,583+
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kalmar FF SWE Q2 4,938
APÓEL CYP Q2 4,016
Stabæk IF NOR Q2 3,760
ŠK Slovan Bratysława SVK Q2 2,933
FK Ventspils LVA Q2 2,832
NK Maribor SVN Q2 2,816
Fimleikafélag Hafnarfjarðar ISL Q2 2,333
FC Inter Turku FIN Q2 1,958
Ekranas Poniewieże LTU Q2 1,933
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.05.2009, 17:42
Likwidacja baraży jest spowodowana tym że Ekstraklasa za rok musi się skończyć do połowy maja, a 1 liga może grać dłużej i zapewne będzie grała (pewnie do końca maja). To powoduje że jedni musieliby czekać na baraże 3 tygodnie.

Posty Pan Jotki to dla mnie forumowe "łapu capu". Inni kupują tylko nie Wisła. Bełchatów mógł się sprzedać mimo że gra o puchary i ta porażka spowodowała że dalej muszą walczyć o 4 miejsce a mieliby już je prawie pewne ale o nic grający ŁKS na pewno nie mógł sprzedać meczu.
Dodam że mnie przykłady tak ludzi jak Piotr R. nauczyły pokory i dystansu do tego wszystkiego. Kto wie czy nie obudze się któregoś dnia i przeczytam że jedna z naszych legend została pozbawiona nazwiska.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 18.05.2009 o godz. 17:51.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.05.2009, 19:15
Pięć klubów ekstraklasy bez licencji!
W temacie Waszych rozważań co do licencji dla ŁKS-u. Ciekaw jestem, czy tym razem uda się sprawy licencji ustalić do końca czerwca.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.05.2009, 20:50
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Pięć klubów ekstraklasy bez licencji!
W temacie Waszych rozważań co do licencji dla ŁKS-u. Ciekaw jestem, czy tym razem uda się sprawy licencji ustalić do końca czerwca.
To że Cracovia nie dostała licencji to akurat jest logiczne. Zastanawiające jest to czemu Filipiak i spółka nie zgłosili Cracovii do innym stadionie (tak jak to zrobiła Wisła). Czyżby budowa El Passo przeszła w sferę marzeń?

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.05.2009, 21:20
nie dostali licencji na razie na grę w ekstraklasie - w 1 lidze Craxa nie potrzebuje takiego stadionu jak teraz i licencje dostanie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 18.05.2009, 21:26
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co zrobi Orange Sport....zawsze dawali wszystkie mecze ale ta kolejka musi byc rozgrywana o jednej porze...pewnie zrezygnują wogole ,bo byla by u nich Multiliga le juz widze ze jest na C+ Sport.
Na OSport będą w głownym skupiać się na Cracovia - KSG, oraz Polonia - Lech (+ bramki z innych).

Do tego wszystkie mecze będą dostępne na kanałach "multi-IP" - nie wiem czy dobrze nazwę zapamiętałem - to jakaś ich usługa związana chyba bardziej z dostępem do TV przez sieć.

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Stary 18.05.2009, 22:19
taki maly OT http://www.sport.pl/pilka/1,65063,66...jewskiego.html

tylko ***** kopia wychowanka..
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 18.05.2009, 23:27
diablo885 napisał(a):Wyświetl post
taki maly OT http://www.sport.pl/pilka/1,65063,66...jewskiego.html

tylko ***** kopia wychowanka..
Cytat:
- Na pewno nie zachowam się jak prezes Górnika Zabrze - deklaruje prezes Ożóg. - Jego reakcja jest szokująca, bo może wytworzyć bardzo niebezpieczny precedens. Ja nie mogę tak postąpić. To, co się stało z Majewskim, jest tym bardziej porażające, że ten człowiek pół swojego życia poświęcił dla Wisły.

W poniedziałek klub wydał oświadczenie, w którym wypowiedział wszystkie umowy między klubem a stowarzyszeniem kibiców.
i niech się czasem władze Górnika zastanowią, jakie zasady chcą wprowadzić do Ekstraklasy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.05.2009, 01:29
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
i niech się czasem władze Górnika zastanowią, jakie zasady chcą wprowadzić do Ekstraklasy
Piszesz tak, jak gdyby taki sposób "motywacji" przez kibiców był u nas czymś zupełnie nowym.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Chorzo
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 19.05.2009, 06:15
szczebrzeszcz napisał(a):
Cytat:
Sory, a nie pamiętasz co działo się w szatni Lechii? Jak dla mnie "motywacja" potrzebna, byle obyło się bez użycia siły...
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Stary 19.05.2009, 06:50
Wydaje mi się, że nie chodzi tutaj o rozmowę piłkarzy z kibicami na treningu. Chodzi o sposób akceptacji tego faktu przez zarządy klubów. To co zrobili kibice Górnika (koszulki), mogło zostać odebrane przez piłkarzy jak atak na ich osoby, a cała sytuacja mogła zakończyć się zupełnie inaczej. Rozmowa jako taka jest motywują dla piłkarzy, ale już takie "ataki" bardziej deprymują niż motywują. A wszystko to z bananem na twarzy zaakceptował prezes Górnika, jeszcze całą sprawę nagłaśniając pochwalnym oświadczeniem na oficjalnym portalu klubu. Tyle o Górniku. Sytuacja W Wiśle Płock to już dużo większy precedens (uderzenie piłkarza) i tutaj Ożóg zachował się w jedyny możliwy i prawidłowy sposób w jaki zachować się mógł. Potępił takie działania, zerwał kontakty klubu ze stowarzyszeniem, czy sprawa trafiła na policję to nie pamiętam ale wydaje mi się że tak. Takie praktyki powinny być piętnowane. Obym nie dożył takiego incydentu na naszym stadionie.

Odpowiedz cytując
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.05.2009, 06:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Piszesz tak, jak gdyby taki sposób "motywacji" przez kibiców był u nas czymś zupełnie nowym.
Że przypomnę tylko - jeszcze jeden mecz przegrany macie wp@#$rdol murowany. Odwiedziny na treningu też sie już na Wiśle zdarzały.
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.05.2009, 07:04
O ile pamięć mnie nie myli to pobicie piłkarzy juz sie zdarzyło. Piłkarze GKS KAtowice zostali pobici na własnym parkingu klubowym po wyjsciu z autokaru , który przywiózł ich z przegranego meczu wyjazdowego.
Żaden z pilkarzy nie złożył doniesienia i odmówili zawodnicy jednocześnie jakichkolwiek komentarzy.
Takie akcje sa jak zastrzyki dopaminy dla umierajcego---otworza mu oczy, moze i nawet porusza rekami, ale na dłuzsza metę doprowadzą go szybicej do śmierci (tutaj: pogorszenie relacji pilkarze-kibice i nieodparta chęć opuszczenia "statku" ).
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 19.05.2009, 08:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post
mam obawę , żeby nie stał się on nie tyle częsty ile jedynym sposobem motywacji, sorry ale około 100 kibiców Górnika... do "rozmowy"?
i to już nie pierwsze odwiedziny na Górniku w tym roku
nie oczywiście nie jest to nowe zjawisko, ale to w jaki sposób władze Górnika do tego się odnoszą jest.... hmmm zaskakujący, ta swoboda, jak gdyby nigdy nic, dobrze, że przyznali ze liczba kibiców ich zaskoczyła... nad tłumem ciężko zapanować, a i czasem iskierka wystarczy, żeby "wybuchło"

trochę racji ma użytkownik Gordian
choć ja wiem że piłkarze to nie dzieci i zbytnio troszczyć się o nich nie trzeba
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 19.05.2009 o godz. 08:30.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 19.05.2009, 09:11
Jest róznica między motywacją a upokarzaniem zawodników
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów