The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2009, 19:03
No ale to jest wlasnie to, ze Lobo nie jest w rytmie meczowym. Mysle, ze w nowym sezonie bedzie sie Lobo lepiej prezentowal.

Robbie92 napisał(a):Wyświetl post
no ale w Ekstraklasie wypada chyba strzelac gole z 8m sam na sam z GK.nie po to zarabia duza kabony(jeden z najwyzszych kontraktow w Wisle) by w meczu nie blyszczec.
Broziu tez dzisiaj sam na sam nie strzelil. Jemu tez pocisniesz?
Badz konsekwenty, smialo!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.05.2009 o godz. 19:31.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.05.2009, 19:06
Cwielong tez dał ciała ale gola zdobył i juz sie odczepili uhahahaha
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 17.05.2009, 19:08
As napisał(a):Wyświetl post
No ale to jest wlasnie to, ze Lobo nie jest w rytmie meczowym. Mysle, ze w nowym sezonie bedzie sie Lobo lepiej prezentowal.
No jeżeli uda mu się ze składu wygryźć Małeckiego. W każdym bądź razie brawo Łobodziński za dwie asysty.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 17.05.2009, 19:12
brawo panowie. wynik robi wrazenie. Mistrz Mistrz nasz TS
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.05.2009, 19:25
Respekt dla Patryka Małeckiego, dla mnie w dużej mierze to dzięki jego grze wygrywamy ten mecz. To na nim spoczywał ciężar rozgrywania akcji. Zarówno z Legią jak i dziś to on ciągnął ten wózek. Nie potrzebnie tak bardzo się cieszył bo Warszawa lubi wykorzystywać takie sytuacje i za zbyt mocną radość można nie pograć w kilku meczach. Choć przecież on tylko się cieszył także pretekstu nie mają żadnego.

Co do gry wyglądało to kiepsko ale jakie to ma znaczenie ? W Gliwach piłka chodziła jak po sznurku a nic nie wpadało. Dzisiaj jedna wielka kopanina a wpadły 4.
Żałowałem tylko jednego, dlaczego Skorża nie wpuścił młodego Janika ? Co chciał osiągnąć wpuszczając Niedzielana ? Liczy jeszcze na niego czy co ?
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 17.05.2009, 19:33
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Respekt dla Patryka Małeckiego, dla mnie w dużej mierze to dzięki jego grze wygrywamy ten mecz. To na nim spoczywał ciężar rozgrywania akcji. Zarówno z Legią jak i dziś to on ciągnął ten wózek. Nie potrzebnie tak bardzo się cieszył bo Warszawa lubi wykorzystywać takie sytuacje i za zbyt mocną radość można nie pograć w kilku meczach. Choć przecież on tylko się cieszył także pretekstu nie mają żadnego.

Co do gry wyglądało to kiepsko ale jakie to ma znaczenie ? W Gliwach piłka chodziła jak po sznurku a nic nie wpadało. Dzisiaj jedna wielka kopanina a wpadły 4.
Żałowałem tylko jednego, dlaczego Skorża nie wpuścił młodego Janika ? Co chciał osiągnąć wpuszczając Niedzielana ? Liczy jeszcze na niego czy co ?
masz tu duzo racji , Małecki mogł się zachować inaczej ale bez przesady
jak mowa o warszawce , rozbił mnie komentarz Rosłonia , który powiedział że nie jest sprawiedliwe to że Brożek strzela gole podczas kontuzji Chinyamy
Odpowiedz cytując
p e t e r
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.05.2009, 19:39
Rosłoń po prostu zapomniał, że Brożek też był kontuzjowany przez miesiąc po meczu z Bełchatowem i wtedy Chinyama miał okazję go przegonić. Czyli ostatecznie wyścig po koronę króla strzelców jest sprawiedliwy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.05.2009, 19:41
No i zrobili swoje. Super wynik, do tej pory na wyjazdach tyle nie wpadało
..
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.05.2009, 19:42
Chciałem jeszcze dodać odnośnie Małego, że akcja którą zrobił dziś jest bliźniaczo podobna do tej którą wykonał z Legią. Wtedy uderzył bardziej po ziemi i po krótkim, Mucha obronił ale też z trudnościami. Jak widać ma to zejście do środka i strzał z lewej nogi naprawdę dobry, do tej pory nam tego nie pokazywał, miejmy nadzieję że będzie to stały element w jego grze i będzie to robił to częściej.
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Stary 17.05.2009, 19:51
p e t e r napisał(a):Wyświetl post
Rosłoń po prostu zapomniał, że Brożek też był kontuzjowany przez miesiąc po meczu z Bełchatowem i wtedy Chinyama miał okazję go przegonić. Czyli ostatecznie wyścig po koronę króla strzelców jest sprawiedliwy.
albo nie chcial pamietac
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 17.05.2009, 20:06
Ehhh, po całym meczu przychodzi tylko jedno do głowy - żeby chodź trochę z dzisiejszej skuteczności przenieś to tych meczów, gdzie brakowało jej jak wody na pustyni, chociaż sytuacji było multum.

Dziwna zależność mi się wysuwa na myśl, Brożek w ostatnim czasie strzela najczęściej kiedy Gdy na boisko wejdzie Łobodziński, który marnuje dogodne okazje, a jednak tak jak dzisiejszy mecz pokazał bo jego asystach Broziu potrafił skierować piłki do siatki...
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.05.2009, 20:07
Plastman napisał(a):Wyświetl post
a ja dalej będę nonkorfomistyczny

ŁKS - Wisła 0:3, tak będzie
Trochę się pomyliłem co do końcowego wyniku (kolega Szprotson był dokładniejszy i tym bardziej się cieszę), ale właśnie coś takiego miałem na myśli. He, he.
Odpowiedz cytując
big mouth
Banita

Stary 17.05.2009, 20:23
Gratulacje dla WSZYSTKICH piłkarzy Wisły, szczególnie dla Pawła !! Dzięki za ten fantastyczny mecz i wynik !!

5 pkt do końca - czyli dwa zwycięstwa !! W następnej kolejce My mamy najcięższy mecz niestety..

Polonia Warszawa - Lech Poznań
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa

a w ostatniej Lech.

Lech Poznań - Cracovia
Legia Warszawa - Ruch Chorzów
Wisła Kraków - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 17.05.2009, 20:39
i gdzie te wszystkie płaczki, które obwieszczały remis ?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 17.05.2009, 20:41
krkgiba napisał(a):Wyświetl post
i gdzie te wszystkie płaczki, które obwieszczały remis ?
Wytlumacz mi co Twoj post ma na celu ?
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.05.2009, 20:43
big mouth napisał(a):Wyświetl post
5 pkt do końca - czyli dwa zwycięstwa !! W następnej kolejce My mamy najcięższy mecz niestety..

Polonia Warszawa - Lech Poznań
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
Żartujesz sobie. Polonia walcząca o europejskie puchary nie jest wcale łatwiejsza do przejścia od zmotywowanej Lechii...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
karolinalgw
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.05.2009, 20:46
prober napisał(a):Wyświetl post
Żartujesz sobie. Polonia walcząca o europejskie puchary nie jest wcale łatwiejsza do przejścia od zmotywowanej Lechii...

Polonia już o nic nie gra. Brakuje jej 7 punktów do strefy pucharowej.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 17.05.2009, 20:47
karolinalgw napisał(a):Wyświetl post
Gdy Lech wygra PP to 4 druzyna (Dyskopolo/GKS B.) zagra w pucharach

prawnik25 napisał(a):
P.S. Szacunek dla ŁKS w drugiej połowie zagrali tak żeby przegrać!
Ty sie dobrze czujesz?
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.05.2009, 20:48
Jeżeli teraz wygramy w Gadańsku, co przy korzystnych wynikach naszych konkurentów na kolejkę przed końcem zostaniemy mistrzem polski tzn. mistrz pozostanie w Krakowie a coś mi mówi, że Lech i Legia nie wygrają wyjazdowych spotkań...

P.S. Szacunek dla ŁKS w drugiej połowie zagrali tak żeby przegrać!
Odpowiedz cytując
Martineq
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.05.2009, 20:50
Bzdura. Jesli Lech zdobedzie(a pewnie zdobedzie) PP to 4 druzyna z ligi gra w pucharach. O to miejsce rywalizuja z Belchatowem.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.05.2009, 20:51
A więc tak temat meczowy w czasie trwania spotkania powinien być zamykany bo niektóre komentarze są nie na miejscu i nadają się co najwyżej na onet.pl.Niektórzy nie mogą po prostu oglądać spotkania bez wypisywania tych głupot. To samo tyczy się komentarzy po meczu, ja rozumiem zwrócenie uwagi na błędy ale niektórzy to narzekają już z przyzwyczajenia. Wygrają źle, zremisują źle, przegrają też nie dobrze zastanówcie się. Przed meczem wszyscy mówią że nie ważne jak byle trzy pkt. Nasi wypunktowali rywala 4:0 (nie mogę sobie przypomnieć kiedy ostatnio tak wysoko wygraliśmy na wyjeździe) a tu dalej narzekanie.

Co do spotkania to mecz trudny tak do 60min. ale godne uwagi to że potrafiliśmy strzelić dwie bramki mimo nie najlepszej gry. Bo często właśnie takie spotkania decydują o mistrzostwie. Błędy były i trzeba wyciągnąć z nich wnioski. Ważne 3pkt. zwłaszcza że wcześniej swoje spotkania wygrali Lech i Legia. Teraz to tylko my możemy sobie odebrać mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.05.2009, 20:52
A o jakie puchary walczy Disco-Polo?.Może się mylę ale chyba tylko pierwsza trójka w nich gra więc jest już posprzątane.

ps. fajnie że na 2 kolejki do końca wykonaliśmy plan minimum czyli pudło i puchary.

Martineq napisał(a):Wyświetl post
Bzdura. Jesli Lech zdobedzie(a pewnie zdobedzie) PP to 4 druzyna z ligi gra w pucharach. O to miejsce rywalizuja z Belchatowem.
Zapodasz linkiem?.Mi się wydawało że wtedy finalista gra w uefie ale mogę się mylić
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.05.2009, 20:57
Tak.. wychwalajcie ich dalej, bo przecież wygrali 4:0 chodząc po boisku, z drużyną, która w drugiej połowie wyglądała jak drużyna podwórkowa, Chwalcie ich, niech nasi kopacze wbiją sobie do głowy, że na chodzonego można wygrywać, bo coś zawsze wpadnie. Bo przecież zwycięzców się nie sądzi. Tylko potem nie płaczcie jak w europejskich pucharach, nasze gwiazdki nauczone grać w zwolnionym tempie, będą dostawały bęcki od reszty Europy i kolejnych egzotycznych przeciwników.
Odpowiedz cytując
ciastek11
Member

Stary 17.05.2009, 21:00
jeżeli zdobywca puchary ma zapewnione je zarówno przez pozycję w lidze i przez puchary to jedno miejsce przysługuje innym zespołom
- jeżeli zdobywca puchary jest równoczescnie mistrzem przegrany z finału o puchar gra w eliminacjach UEFA
-jeżelio zdobywca puchary zajmie miejsce 2 badz 3 w lidze puchary przysluguja klubowi który zajmie 4 miejsce w lidze
Odpowiedz cytując
big mouth
Banita

Stary 17.05.2009, 21:00
Polonia już nic nie zyska, mecz o pietruszkę.
Ruch zdobedzie PP - przeciez grają u siebie, a będzie to wiadome juz pojutrze.
Odpowiedz cytując
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.05.2009, 21:02
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Tak.. wychwalajcie ich dalej, bo przecież wygrali 4:0 chodząc po boisku, z drużyną, która w drugiej połowie wyglądała jak drużyna podwórkowa, Chwalcie ich, niech nasi kopacze wbiją sobie do głowy, że na chodzonego można wygrywać, bo coś zawsze wpadnie. Bo przecież zwycięzców się nie sądzi. Tylko potem nie płaczcie jak w europejskich pucharach, nasze gwiazdki nauczone grać w zwolnionym tempie, będą dostawały bęcki od reszty Europy i kolejnych egzotycznych przeciwników.
Cracovii kibicujesz
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.05.2009, 21:03
,,Bo MISTRZA ten zdobywa , ktory potrafi grać ''

Dziś Wisła pokazała , że potrafi grać również na wyjazdach . Wszystko rozstrzygnie się w bratobójczym (najbardziej ,,krwawe'') pojedynku za tydzień w Gdańsku . Jeżeli tam wygramy , to na 95 % mistrz zostaje w Krakowie .
Grzesiu M po pierwszej bramce był chyba o krok od głębokiej depresji , mam nadzieję że oszczędzą mu katuszy i nie dostanie do komentowa ostatniego meczu Wisły .
Ostatnia bramka Brożka , to był miód czystej słodkości , tak mistrz ,,goli frajerów''
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.05.2009, 21:07
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A o jakie puchary walczy Disco-Polo?.Może się mylę ale chyba tylko pierwsza trójka w nich gra więc jest już posprzątane.
Patrzcie:
REGULAMIN ROZGRYWEK PIŁKARSKICH
O MISTRZOSTWO EKSTRAKLASY NA SEZON 2008/2009
napisał(a):
Art. 10
[...]
10.4. Klub, który zdobędzie IV miejsce w rozgrywkach o mistrzostwo Ekstraklasy
reprezentuje Polskę w rozgrywkach Pucharu UEFA w sytuacji, gdy Wicemistrz Polski lub
klub, który zdobędzie III miejsce w rozgrywkach o mistrzostwo Ekstraklasy jest
jednocześnie zdobywcą Pucharu Polski
, jak też w sytuacji, gdy finalistami rozgrywek o
Puchar Polski są Mistrz Polski, Wicemistrz Polski lub klub, który zdobędzie III miejsce w
rozgrywkach o mistrzostwo Ekstraklasy.
Więc sprawa prosta: Wisła, Lech i Legia zagrają w sezonie 2009/2010 w pucharach europejskich.
Czwartą drużyną reprezentującą Polskę zostanie:
* Polonia Warszawa lub GKS Bełchatów (czyli 4. drużyna ekstraklasy, jeśli Lech wygra PP)
albo
* Ruch Chorzów (jeśli wygra PP).

big mouth napisał(a):Wyświetl post
Polonia już nic nie zyska, mecz o pietruszkę.
Ruch zdobedzie PP - przeciez grają u siebie, a będzie to wiadome juz pojutrze.
I myślę, że Lech nie odpuści finału PP, bo...
Cytat:
Mistrz Polski zagra począwszy od I rundy eliminacyjnej LM.
Później czeka II i III runda el.LM. Dopiero po tym faza grupowa LM (32 drużyny).
  • Odpadnięcie w I rundzie el.LM -> koniec przygody z pucharami
  • Odpadnięcie w II rundzie el.LM -> IV runda PUEFA
  • Odpadnięcie w III rundzie el.LM -> faza grupowa PUEFA

Trzecia drużyna ekstraklasy zagra od I rundy PUEFA.
Wicemistrz Polski zagra od II rundy PUEFA.
Zdobywca Pucharu Polski zagra od III rundy PUEFA.
Do przejścia IV runda PUEFA i dopiero faza grupowa PUEFA (48 drużyn).
Zatem Lech (zakładając, że nie wygra mistrzostwa) może zyskać darmowe przejście jednej lub dwóch rund PUEFA.
Ostatnio edytowane przez prober : 17.05.2009 o godz. 21:13.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
ozinho
Member

Od: 10.2006

Stary 17.05.2009, 21:11
Ale już nie ma Pucharu UEFA
As long as we're United we will never ever lose...AND THE REDS GO MARCHING UP UP UP!!!!
KaŻdY tO pOwIe WiSeŁkA rZąDzI w KrAkOwIe!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.05.2009, 21:15
Panie ciacho a co masz Pan do zarzucenia Wisle grajacej w tym sezonie w pucharach?!

Minimalna przegrana w Jerozolimie z Beitarem? Gdzie Wisła zaprezentowała sie co najmniej dobrze?
Pogrom Beitaru w Krk 5:0?!!

Porazke 4:0 z finalista LM, z najlepszym obecnie klubem na swiecie?!!
Wygrana 1:0 z tymze klubem u siebie?!!

Odpadniecie z PUEFA z solidnym angielskim klubem Tottenham? Gdzie Wisła przy odrobinie szczescia mogła awansowac dalej?

Przemysl co piszesz a nie se wstydu robisz clzowieku ;/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów