The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2009, 00:24
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Rocki wytłumaczył o co mu chodziło, przeprosił kibiców za swoje zachowanie na meczu o Superpuchar Polski (do tego trzeba mieć jaja, a nie wypłakiwać się w mediach). Wg ciebie człowiek, gdy coś źle zrobi w życiu, to ma być już tępiony do końca życia?
Szanujesz Mariusza Pawełka i go lubisz?

e: ok spoko
Pamietam gdy jeszcze grał w Dysko i strzelił Legii bramkę podleciał pod sektor gości i w obsceniczny sposób skierował symbol L w kierunku murawy.Ktoś szybko zmienia swoje poglądy
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.05.2009, 01:10
Ja też pamiętam. I pamiętam, że "ToTylkoJa" Ci wytłumaczył jak się sprawa zakończyła.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.05.2009, 07:46
Nie moge patrzec jak znowu sie odbywa "Pilkarski poker". Górnik musi wygrać i...wygrywa. Cracovia musi wygrać i...wygrywa.Tylko Arka idzie na dno bo chyba w klubie po aferze korupcyjnej postanowiono zdać się tylko na sport. A dzisiaj ŁKS bedzie grał tak jakby to był mecz o MP. Ciekawe co na to prokuratura we Wrocku?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.05.2009, 07:55
Pewnie Lech i Legia obiecały jakieś premie dla łodzian
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 17.05.2009, 08:05
I bardzo dobrze, lepiej jak beda biegali do przodu niz by mieli murowac bramke w jedenastu.
Odpowiedz cytując
szark
Member

Od: 02.2008

Stary 17.05.2009, 08:14
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
Pamietam gdy jeszcze grał w Dysko i strzelił Legii bramkę podleciał pod sektor gości i w obsceniczny sposób skierował symbol L w kierunku murawy.Ktoś szybko zmienia swoje poglądy
no dokładnie też to pamiętam jak widać w wawie nie ma zasad, zawodnik sra na swój klub, a później podliże się kibicom i już wszystko pięknie
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 17.05.2009, 08:58
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ja też pamiętam. I pamiętam, że "ToTylkoJa" Ci wytłumaczył jak się sprawa zakończyła.
Po pierwsze to ToTylkoJa tłumaczył mi to dlaczego wczoraj na meczu kibice skandowali jego nazwisko, bo o to go zapytałem.
Po drugie to odpowiidał nie mnie a komuś na to pytanie.
Po trzecie to sorry ale wydaje mi się, że gdyby u nas ktoś odjebał podobny numer to raczej nikt by jego nazwiska nie skandował, wiem wiem zaraz ktoś przytoczy Pawełka, ale powiedzmy sobie szczerze to chyba jednak nie do końca trafne porównanie.
Po czwarte to kibice Legii jednak są pionierami wszystkiego wiec ich się to nie tyczy hehe
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.05.2009, 11:58
Z Pawełkiem to sprawa inna (jeżeli chodzi o zachowanie w stosunku E) no to on jakby obrażał kibiców jednomeczowych niegodnych nazywania kibicami Wisły Kraków. No a Rocki gest kierował do Żylety. Pogadali, wyjaśnili sprawę to ich sprawa. Nie wiemy co powiedział Rocki na spotkaniu z kibicami, ale to taka sprawa, której nie powinno się oceniać z perspektywy mediów.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.05.2009, 12:09
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Pewnie Lech i Legia obiecały jakieś premie dla łodzian
Tak nawet świerczewski w Cafe Futbool o tym mówił
i śmiali sie z niego że właśnie dlatego jest w Warszwie
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.05.2009, 12:23
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
a wiesz dlaczego pokazał? Mam nadzieję, że tak, skoro oceniasz tą sytuację.

To samo pytanie kieruję do szarka i elementa.
Widzisz element, właśnie nie o Niego tu chodziło, bo jak sam wspomniał, gdyby to dotyczyło jego, to by się tym nawet nie przejął.
Jest jedna wartość wyższa od klubów, przyjaciół itp. Zgadnij, jaka? Ja ją też wyżej stawiam niż Legię i sądzę, że Ty masz tak samo.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 17.05.2009 o godz. 12:30.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.05.2009, 12:40
Baala napisał(a):Wyświetl post
Nie moge patrzyć jak sie handluje w tej lidze. Najpierw Jaga ustawia mecze z Odrą i Lechią w nadziei że ci oddadza w nastepnym sezonie. Było to dobitnie widac dziś gdzie grali juz bez podstawki i zupełnie inna drużyna. Później Bytom ewidentnie sie podkłada pod Legie, gdzie w pierwszej połowie nawet nie udawali, że chcą atakować, później typowa bramka 'dla pozorow' czyli źle ustawiony obrońca nawet nie skacze do piłki i juz drugą można odbębnić. Teraz GKS oddaje potrzebne punkty dla Cracovi zupełnie sie nie starając w końcu juz mają właściwie po pucharach. No i dopełnia to Odra która chce pomóc drużynie z rogionu która w razie potrzeby odda za rok. CZyli na 6 meczy 3 ustawione plus wałki juz w poprzedniej kolejce. Jeszcze jutro 'cenny' punkt dla Piasta.
Moim zdaniem to co piszesz to wierutne bzdury. Typowe dopasowywanie wszystkiego pod teorie spiskową dziejów. To, że druzyny które o nic już nie walczą przegrywają z zespołami, którym "śmierć" zagląda w oczy nie jest niczym dziwnym. Można im conajwyżej zarzucić brak profesjonalizmu i szacunku do swoich kibiców, a nie handlowanie punktami.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.05.2009, 12:50
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
a wiesz dlaczego pokazał? Mam nadzieję, że tak, skoro oceniasz tą sytuację.

To samo pytanie kieruję do szarka i elementa.
Widzisz element, właśnie nie o Niego tu chodziło, bo jak sam wspomniał, gdyby to dotyczyło jego, to by się tym nawet nie przejął.
Jest jedna wartość wyższa od klubów, przyjaciół itp. Zgadnij, jaka? Ja ją też wyżej stawiam niż Legię i sądzę, że Ty masz tak samo.
Dokladnie, ludzie wogole nie maja pojecia, co to byla za sytuacja i wypisuja tutaj glupoty. Szacunek za tamta reakcje dla Rockiego. Mam nadzieje, ze takich kibicow wyeliminuje sie ze stadionow, jak to sie stalo juz na zachodzie.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.05.2009, 12:58
Arked napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem to co piszesz to wierutne bzdury. Typowe dopasowywanie wszystkiego pod teorie spiskową dziejów. To, że druzyny które o nic już nie walczą przegrywają z zespołami, którym "śmierć" zagląda w oczy nie jest niczym dziwnym. Można im conajwyżej zarzucić brak profesjonalizmu i szacunku do swoich kibiców, a nie handlowanie punktami.
Niby masz rację, w pełni się zgadzam. Ale nie zapomnij, że to polska liga i tu naprawdę wszystko jest możliwe. W każdym razie strasznie irytuje mnie niemoc Śląska, Polonii i GKSu w tych ostatnich kolejkach.
the end
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.05.2009, 13:50
Cytat:
No a Rocki gest kierował do Żylety.
Jesteś pewien? Zreszta co to ma do rzeczy. Przeprosił i koniec sprawy.

Apropos wyszydzania kibiców Legii itp - kwestia Kaczorowskiego - nie przeprosił, nie miał życia do końca. Vukovic - wiele osób gwizdało do dnia jego odejscia.

Szukasz haka w złym miejscu.
Odpowiedz cytując
PeO
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.05.2009, 14:08
Baala napisał(a):
Nie moge patrzyć jak sie handluje w tej lidze. Najpierw Jaga ustawia mecze z Odrą i Lechią w nadziei że ci oddadza w nastepnym sezonie. Było to dobitnie widac dziś gdzie grali juz bez podstawki i zupełnie inna drużyna. Później Bytom ewidentnie sie podkłada pod Legie, gdzie w pierwszej połowie nawet nie udawali, że chcą atakować, później typowa bramka 'dla pozorow' czyli źle ustawiony obrońca nawet nie skacze do piłki i juz drugą można odbębnić. Teraz GKS oddaje potrzebne punkty dla Cracovi zupełnie sie nie starając w końcu juz mają właściwie po pucharach. No i dopełnia to Odra która chce pomóc drużynie z rogionu która w razie potrzeby odda za rok. CZyli na 6 meczy 3 ustawione plus wałki juz w poprzedniej kolejce. Jeszcze jutro 'cenny' punkt dla Piasta.
Chociaż nie ze wszystkim co napisałeś się zgadzam (Bytom oddał coś Legii), to też pojawiło się kilka takich przypadków, które mnie troszkę zastanawiają. Jak tylko znajdę dłuższą chwilę wolnego czasu to sprawdzę ile w całym sezonie padło bramek samobójczych albo po FATALNYCH EWIDENTNYCH błędach ostatniego obrońcy, a ile z nich padło w ostatnich kolejkach.

A sytuacje, które każą się zastanowiać, to:
- bramka samobójcza ŁKS-u w spotkaniu z Legią (nawet jakbym tam stał ja, a nie Sierant, i w dodatku miałbym złamane obie nogi, ręce i wybite jedno oko, to zdążyłbym się uchylić przed tą piłką - wyglądało to fatalnie - gość z taką koordynacją ruchów jak Sierant w tamtej sytuacji mógłby grać w piłkę, ale na podwórku z reprezentacją szkoły podstawowej)
- remis Śląska z Arką i wyczyny Fojuta

Ponad 20% punktów zdobytych w całym sezonie niektórzy zdobyli w ostatnich dwóch kolejkach. Grając z niebyle kim..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.05.2009, 14:11
niestety korupcja nie została wyplewiona w naszej rodzimej lidze.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.05.2009, 14:37
element napisał(a):Wyświetl post
Porównanie zachowania Rockiego do Pawełka nie jest strzałem w 10.
Pawełek bardzo dobrze się zachował, krótko z przypadkami mieniącymi się fanami Wisły.
Pawełek, jak każdy inny kopacz, to akurat jest ostatnią osobą mającą prawo "szeregować" KIBICÓW Wisły.
Wybacz - za rok, dwa Mariusza już może z nami nie być i nikt nie będzie za nim płakał, tak samo jak te 4 lata temu mało kto wiedział, że taki ktoś w ogóle broni... Bo czy kogoś z nas bardzo interesuje co porabia obecnie bramkarz typu Kasprzik czy inny Stachowiak?

Na E i każdej innej trybunie siedzą niejednokrotnie osoby ze stażem na R22 większym niż wiek rodziców Pawełka... Także szacunek im się należy, oni tworzą historię i są od lat symbolem tego klubu, który teraz płaci by Pawełek miał na te legendarne już "pampersy". Wymagamy od kibiców (i całkowicie słusznie) szacunku i dumy z historii Wisły, wymagajmy tego i od piłkarzy...

Nie rozróżniłbym zatem pokazania "faka" od odwróconej eLki czy co tam zrobił Rocki. Jeden i drugi zachował się po chamsku, nie udawajmy (w kontekście Mariusza), że pada deszcz gdy ktoś na nas pluje... Rocki przeprosił - i za to przynajmniej częściowy szacunek, nie każdy jak widać potrafi (bo pokrętne sprostowanie Pawełka mnie osobiście nie rusza, ale jak widać niektórym wystarczy).
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.05.2009, 14:41
To może nasi powinni się zrzucić żeby zmobilizować ŁKS do słabszej gry
A co do Rockiego to jest sprawa kibiców Legii i niech robią sobie co chcą.
Słabsza postawa Bełchatowian bierze się raczej z tego że mają wąską ławkę a i po serii zwycięstw złapali zadyszkę. Polonia całą rundę gra słabo więc specjalnie ich postawa nie dziwi, zresztą u nich sytuacja wygląda jak u nas nie dawno, presja na wynik duża a grać nie ma za bardzo kim w dodatku zmiany trenerów bezpotrzeby.
Najbardziej zawodzi mnie Śląsk, oczywiście o nic nie walczą w dodatku beniaminek ale przychodzi nowy inwestor które ma zamiar zbudować mocną drużynę więc wypadało by się postarać aby w przyszłym sezonie dalej grać we Wrocławiu.
Teorii spiskowych raczej bym się nie doszukiwał, ligę mamy taką sobie i żadne wyniki raczej nie zaskakują.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.05.2009, 15:10
element napisał(a):Wyświetl post
stara się chłop jak tylko może - i to własnie biorę pod uwagę oceniając danego piłkarza

otóż to, nigdy nie obrażę piłkarza u którego będę widział maksymalne zaangażowanie...choćby popełnił największy błąd...co najwyżej mogę go skrytykować za nieudane zagranie...ale od konstruktywnej krytyki dalego jest do obrażania...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 17.05.2009, 15:36
Czarny scenariusz, o którym pisałem jakiś czas temu się sprawdza - LEchia na równi pochyłej coraz bardziej.
I paradoksalnie gwóźdż do trumny na koniec wbić jej mogą dwie zgody - bezpośrednio za tydzień Wisła, pośrednio dziś Śląsk, którego zwycięstwo z Piastem spowoduje, że Gliwiczanie za 2 tygodnie nie będą stać i oglądac Lechistów tylko biegać by wybronić ligowy byt...
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.05.2009, 15:42
felipe napisał(a):Wyświetl post
Czarny scenariusz, o którym pisałem jakiś czas temu się sprawdza - LEchia na równi pochyłej coraz bardziej.
I paradoksalnie gwóźdż do trumny na koniec wbić jej mogą dwie zgody - bezpośrednio za tydzień Wisła, pośrednio dziś Śląsk, którego zwycięstwo z Piastem spowoduje, że Gliwiczanie za 2 tygodnie nie będą stać i oglądac Lechistów tylko biegać by wybronić ligowy byt...
Akurat porażka Piasta może być Lechii bardzo na rękę, bo to właśnie jego kosztem mogą się utrzymać wygrywając w Gliwicach.
Oczywiście przy założeniu, że Odra nie odda Piastowi meczu w Wodzisławiu.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.05.2009, 15:43
Piast, Lechia, Górnik i Cracovia mogą teraz wygrać z każdym. Arka za tydzień zdobędzie max 1 pkt. w Bełchatowie, bo nawet jakby mecz był kupiony to ze swoją żałosną grą nic więcej nie ugrają. Więc mecz z Odrą będzie już tylko meczem pt. spadek czy baraże?
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Od: 02.2008

Stary 17.05.2009, 15:52
Tak patrze na aktualną tabelę i stwierdzam, że jeszcze kupę ciekawych rzeczy może wydarzyć się przez te najbliższe 2 kolejki. Otóż myślałem, że Górnik ma najgorszą sytuacje w lidze ale po wczorajszej wygranej są na 15 miejscu i mają bardzo duże szanse na zdobycie 6 ptk w następnych meczach. Najbliższy mecz grają z Cracovią i te spotkanie rozstrzygnie czy "Pasy" będą w ekstraklasie czy w 1 lidze Pozdro
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 17.05.2009, 18:00
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Nie moge patrzec jak znowu sie odbywa "Pilkarski poker". Górnik musi wygrać i...wygrywa. Cracovia musi wygrać i...wygrywa.Tylko Arka idzie na dno bo chyba w klubie po aferze korupcyjnej postanowiono zdać się tylko na sport. A dzisiaj ŁKS bedzie grał tak jakby to był mecz o MP. Ciekawe co na to prokuratura we Wrocku?
Skoro tak łatwo i ochoczo rzucasz insynuacjami to skomentuj proszę dzisiejsze spotkanie?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.05.2009, 18:04
Najgorsza sytuacja jest taka ze Koszerna gra z Gornikiem i ktos pewnie z tej dwojki przeszkoczy Lechie ktora my musimy pokonac...
Odpowiedz cytując
bb.1906
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.05.2009, 18:10
Mam pytanie. W następnej kolejce wszystkie mecze są tego samego dnia, o tej samej godzinie?
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.05.2009, 18:12
bb.1906 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie. W następnej kolejce wszystkie mecze są tego samego dnia, o tej samej godzinie?
Tak
(10 znakow)
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.05.2009, 18:12
TAK

10 znaków

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 17.05.2009, 18:14
Następne dwie kolejki pokazują niestety oczywistą, choć niewygodną prawdę.

"Przyjaciele", "zgody" to bardzo fajny wynalazek, póki się z nimi nie gra. A my za tydzień gramy z Lechią o wszystko.

Nasze zwycięstwo daje nam superkomfortową sytuację w ostatniej kolejce, w dodatku można liczyć na potknięcia Amiki z Polonią i Legii ze Śląskiem.

Ale prawda jest taka, że nasze zwycięstwo postawi Lechię w bardzo trudnej sytuacji. Dalej utrzymanie będzie zależało od nich, ale nikomu nie życzę takiego "komfortu". Szczególnie, że czekać ich będzie wyjazd do Gliwic.

Z kolei Cracovię może pogrążyć ich zgoda - Amica, bo przecież trudno oczekiwać by w ostatnim meczu odpuścili im walkę o MP na rzecz utrzymania Pasów.

Liga w tym roku jest tradycyjnie słaba, ale finisz jest pasjonujący. 3 drużyny walczą do końca o MP, 5 o utrzymanie. A mecz Cracovia-Górnik, co by nie wspomnieć o poziomie zapowiada się na hit kolejki

Niektórzy piszą o oszustwach i piłkarskim pokerze. Moim zdaniem obecny scenariusz właśnie dlatego jest pasjonujący, bo gra się w miarę uczciwie. W przeciwnym wypadku bogate Cracovia i Górnik dawno by zapewniły sobie utrzymanie, biedne Jaga i ŁKS ładnie oddawałyby punkty potrzebującym, Piast i Polonia Bytom nie miałyby żadnych szans na pozostanie w elicie.

Oczywiście wszystko jest możliwe, ale szanse kantowania w obecnej sytuacji są bardzo trudne. Natomiast widać, ile znaczy u nas przypadek - fartowne proste kopnięcie łamagi może okazać się nagle decydującym czynnikiem. I tak jest w wielu meczach.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.05.2009, 18:18
Sląsk wygrywa z Legia
Lechia wygrywa z Nami
Lech przegrywa z kim tam grają

I sie cieszymy sialalalalal ;]
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów