|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ne chce robic offtopu ale ostatnio czytałem na onecie że 3 włamywaczy wbiło sie do mieszkania jakiegos komandosa, on ich pozabijał "broniąc sie" i siedzi teraz w wiezieniu
![]() ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
fajny film ogladałem wczoraj na Discovery, pokazane było jak trenuja w Japoni karate kyokushin.Siłe uderzenia cwicza głownie w lesie uderzajac gołymi pięściami w drzewo.
http://www.youtube.com/watch?v=cVAHJp7YfGo http://www.youtube.com/watch?v=ghcRs...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=xWfOt...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=Rg_m8...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=mVPEc...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=9EbXq...eature=related |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Po polsku gdzieś to można oglądnąć/ściągnąć?
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boksuje troche, dwa razy w tygodniu sparuje sobie z kumplem w rękawicach oczywiście.Do tego troche pompek,brzuszków.
W sumie to ja nie jestem za łatwym dostępem do broni , bo wiadomo jak to Polacy popiją sobie, pokłócą sie i najwyżej dadzą sobie po pyskach a jak jeden i drugi bedzie miał klame ... to pewnie sporo roboty będą mieli grabarze i może oberwac jeszcze ktoś przypadkowy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.04.2009 o godz. 17:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Znaczy boksujesz w klubie? Bo bez właściwej techniki możecie sobie powyrabiać złe nawyki, które później będą Wam przeszkadzać jak zaczniecie trenować coś w jakimś klubie. Z boku to wygląda na łatwe, ale nawet najprostszy cios ma swoją technikę i można go wykonać lepiej lub gorzej.
Poza tym sparingi cały czas z tą samą osobą przyzwyczają Cię do jej stylu. Dobrze sparować z różnymi przeciwnikami. dzwd w jakim klubie trenujesz? ![]()
"Cała gra polega na tem, iżby piłkę, bez dotykania się jej ręką, za pomocą zgrabnych kopnięć wpędzić w bramę nieprzyjacielską"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A ja mam pytanie do wszytskich zabijaka karate czy do innych ktorzy trenuja piekne sztuki walki z "tradycjami".Jak wychodzicie na ulice czujecie sie pewni?Czy nie uwazacie ,ze chodzenie na np karate jest troche bez sensu?Bo przciez jesliby bylo dobre to np ludzie z bojowek by ta sztuke walki trenowali...
Ja uwazam ,ze jesli cos nie jest na ulice to nie warto na to chodzic. Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Zapomniałeś o tym, że sztuki walki to też sporty. Są zawody, medale i nagrody.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jak ktos chce miec medal to w szachach tez mozna go zdobyc.
PS: Czyli np ty(przypuszczam ,ze trenujesz) cwiczysz cos dla medali? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam znajomych, którzy trenują karate, badajże kyokushin i są wielokrotnymi medalistami mistrzostw Polski. Robią to bo mają takie hobby, pasję, na zawody też lubią pojechać. Ostatnim ich powodem jest chęć trenowania aby wykazać się na 'ulicy'.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To skoro sa takimi mistrzami to niech sie zmierza z mistrzem Polskim :K-1,Kick-Boxing-Muay Thai itd i niech sie zastanowia czy ich sztuka walki jest wartna tego co robia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla nich warta, i to jest dla nich najważniejsze. Będą chcieli się w MMA pobawić to pewnie spróbują czegoś innego, nowego.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokladnie zabijako
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
no to Mamed zabił prawie
![]() ![]()
Tylko Pomka!
|
|
|
|
ARTYSTA
Offline |
|
|
Poza tematem: da sie obronic przed nozem, ale trzeba miec cohones. Heh, znam takiego co neraz mu sie udao, raz maczeta, drugi raz metrowy pret, wyrwał i jeszcze poprawił przez łeb napastnikowi. Pzede wszsytkim zimna kew.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie ma co tu rozkminiać, każdy robi to co lubi, dla jednego jest to pasja/zajawka dla drugiego sposób na życie itp itd
Co do obrony przed nożem to tu chyba trzeba mieć jednak dobre cohones.. Są też SW, które w tym mogą pomóc np żydowska krav maga, którą praktykowali agenci mosadu .. Oskar jak chcesz być streetfighter'em to dobre byłoby SAMBO - podobno zdaje egzaminyna to o co Ci chodzi (trenowali to oficerowie szmaciarze z nkwd.). zresztą można poczytać na necie o tym, szkoła tego jest gdzies w Nowej Hucie. co do SW polecam oglądnąć to : http://www.youtube.com/watch?v=Nl2ES4XV_hw Anatomia Sztuk Walki. Z ich badań wynika, że najmocniejsze pier... z łapy ma bokser, najmocniejszy kop to kolano z muy thai, a najbardziej niebezpieczne to ninjutsu . Bardzo fajny dokument ! ![]()
"Uprawiaj sztukę pokoju lewą ręką, zaś sztukę wojny prawą"
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
eee PenQ ten dokument to mało udowadnia- każdy zawodnik inny - nie da się tego zbadać kto będzie miał co najmocniejsze tak naprawde
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
a ja sie pochwale że kiedys trenowałem u Punishera w Sosnowcu.........
kumaci wiedzą o kogo chodzi ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2009
Offline |
|
|
czesc
wpłynął na mnie artykuł na aktualnej "Forzy" przypomniał nam bardzo ważne hasło... Jesteś Wiślakiem? - trenuj sporty walki. Polecam Międzyszkolny Klub Sportowy "Spartakus" Oddział w Krakowie Sekcje: ul. Tyniecka 7 ul. Królewska 1 tel. 501 616 789 , 606 248 108 e-mail: [email protected] www.karate.krakow.pl Instruktorzy: Paweł Janusz 3 Dan Michał Janusz 2 Dan Rafał Wajda 2 Dan oraz zupełnie nowa sekcja z tradycjami Krakowskie Centrum Karate Tradycyjnego nr licencji: 071 507 115 655 Instruktor: Ireneusz Dworakowski 2 Dan W lipcu i sierpniu treningi odbywają sie w poniedzialki i środy w szkole podst nr 132 ul Benedyktyńska 4 ( w Tyńcu). w wakacje te treningi są niedpłatne. Zapraszam
Ostatnio edytowane przez waldemar : 06.07.2009 o godz. 10:38.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
dobra szkoła, shoto kan - karate tradycyjne, warto SKWK organizuje spotkanie i trening z Markiem Piotrowkim "Punisherem" ze względu na promocję sportów walki w środowisku kibiców Wisły POWRÓT LEGENDY Seminarium z Markiem Piotrowskim „PUNISHERS’ DAY” 3.10.2009r Pamietam jak bylem na gali Kickboxingu na Hali Wisły z 14 lat temu. Gość miażdży. Jakis pijoczek chciał zacząć doping i zawył: Piotreeeek Markowskiiii !! Wtedy walczyła też nie tak znana Iwona Guzowska. ![]()
Ostatnio edytowane przez Domas : 10.07.2009 o godz. 18:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powie tam Sambo... hmm nie jestem za bardzo prekonany bo wole BJJ , nigdy tego nie widzialem ,nie chce tego oceniac ,ale...BJJ bardziej mi sie widzi.Poczytam sobie o tym.
Co do Discavery , to nie jestem do tego przekonany , moze maja aparature itd ale NIGDY w normalnej walce nie wejdzie proste kolano(prawie) ,bo kazdy na jakis sposb sie chroni i kazdy jest podeksytowany,adrenalina itd.Troszke racji napewno maja.Naj niebiezpieczniejsze jesli chodzi o sztuke walki to ninjutsu ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Co sądzicie o kickboxingu połączonym z przewrotami i elementami karate
![]()
"Taka już nasza polska natura. Byle raz na koń siąść. Niemiec, Francuz, Angielczyk albo smagły Hiszpan od razu do oczu skoczy, a Polak pacjencję wrodzoną mając siła zniesie, długo się choćby takiemu Szwedzi- nie szarpać pozwoli, ale gdy się miara przebierze, jak huknie w pysk, to ci się taki Szwedzina trzy razy nogami nakryje... Bo fantazja jeszcze jest, a póki fantazja nie zginie, póty i Rzeczpospolita trwać będzie." - Pan Zagłoba BronoWice !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ramon Dekkers,
Styl walki: Thai Boxing, Kickboxing Statystyka: 185 zwycięstw ( 98 przez KO ), 20 porażek, 5 remisów http://www.youtube.com/watch?v=M3R4xtjl5b4 jak dla mnie,gość to chodzący zabijaka..i chyba sie skusze na MT ![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tu masz prawdziwego zabijake
http://www.youtube.com/watch?v=20-o3pIqRlI Mieszane sztuki walki: 2008-obecny: Mistrz World Alliance of Mixed Martial Arts (WAMMA) w wadze ciężkiej 2004: Pride Grand Prix Heavyweight Tournament – 1. miejsce 2003-2007: Mistrz Pride FC w wadze ciężkiej 2002: Rings Kings of Kings Tournament – 1. miejsce 2001: Rings World Class Tournament – 1. miejsce w wadze ciężkiej Sambo bojowe: 2009: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce w kat. +100 kg 2008: Mistrzostwa Świata – 3. miejsce w kat. open 2008: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce w kat. +100 kg 2007: Mistrzostwa Świata – 1. miejsce w kat. open 2007: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce 2006: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce 2005: Mistrzostwa Świata – 1. miejsce w wadze ciężkiej 2005: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce w kat. +100 kg 2002: Mistrzostwa Świata – 1. miejsce w kat. open 2002: Mistrzostwa Świata – 1. miejsce w wadze ciężkiej 2002: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce 2000: Mistrzostwa Rosji – 3. miejsce 1998: Mistrzostwa Rosyjskich Sił Zbrojnych – 1. miejsce w wadze ciężkiej 1998: Mistrzostwa Rosyjskich Sił Zbrojnych – 2. miejsce w kat. open 1998: Mistrzostwa Rosji – 3. miejsce 1997: Mistrzostwa Europy – 1. miejsce 1997: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce Judo: 1998: Mistrzostwa Rosji – 3. miejsce w kat. open 1997: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce w kat. +100 kg Do tego MMA 31 zwycięstw (8 przez KO/TKO, 16 przez poddanie, 7 przez decyzję) – 1 porażka – 0 remisów – 1 no contest) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ćwiczy ktoś jakieś sztuki walki w Extremefitness na Wiśle? Jeśli tak to można na PW, bo mam parę pytań.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jaki polecacie Sport Walki na początek i gdzie zacząć go trenować, może być PW.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Podbijam, dodam, że okolice Ruczaju, nastolatek. Tylko nie mówcie proszę, że ceny w J&J Skotniki są normalne. = o
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Czy można ćwiczyć jakąs sztuke walki na Wiśle oprucz boksu.? Chodzi mi głównie o kickboxing. Jeśli kto bedzie miał jakies namiary to pisać .
![]()
Ostatnio edytowane przez ManiekTS : 15.11.2010 o godz. 16:10.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Wiśle !! http://www.tswisla.pl/ Sekretariat(12) 630 45 00 ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|