|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://www.2012.org.pl/images/krakow2_aktualny_1024.jpg Samo zdjęcie z kamerki ale zawsze coś.Także ten link działa,bo cała strona http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ow/kamera.html nie działa,przynajmniej u mnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Praca wre
Stoi już 8 słupów Co będzie kolejnym etapem budowy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
10 juz stoi i się biorą za kolejne...w tym tempie, to o ile to możliwe(chodzi mi o płyte denną) dziś skończą.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
u mnie tez kicha... nic sie nie otwiera ..pusta karta a korzystam z Opery A budowa przeciez nawet z faktu ze niemamy Euro ,niestanie..kontrakty podpsiane wiec to sa sprawy niezlaezne czy krakow ma to Euro czy nie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Czy trybuna A i b będzie wyburzona po meczy ze Śląskiem czy wcześniej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Z tego co słyszałem, po meczu ze Śląskiem.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przy naszym stadionie nie długo będzie pracował największy dźwig w Polsce,udźwig tego monstrum to 750Ton!(to ten żółty z tyłu Kran)
![]() http://www.mmszczecin.pl/20939/2008/...tChanged=true# Piękne bydle ![]() Tak wygląda po rozłożeniu ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 14.05.2009 o godz. 20:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dokładnie. Płaczą wszyscy o odległość trybun od boiska, ale popatrzcie na trybuny za bramkami na Legii. Odległość od boiska tragedia, więc już tracą na dopingu bo Żyleta będzie właśnie za bramką. W ogóle stadion na Łazienkowskiej nie podoba mi się bo przypomina kielecki obiekt, czyli niezbyt solidny dach pod którym jest parometrowy prześwit, tak samo prześwit między pierwszym a drugim poziomem. Stadion traci przez to efekt obiektu zamkniętego, do tego akustyka nie jest taka jak być powinna. Mimo wszystko wole takiego kolosa jak sie buduje u nas niż taki trochę "biedny" stadion w Warszawie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Narzekacie na inne stadiony, tyle ze u nas tez jest pare fatalnych rzeczy:
- wystajaca wentylacja z D i E, to tragicznie wyglada - brak otynkowania trybun za bramkami, jesli tak bedzie z bocznymi tu dziekuje, nie mogli by przynajmniej otynkowac trybun za brakami, tak jak sa one z boku (taki jasny bezowy kolor) - na szczescie poprawione sa przerwy miedzy trybunami w projekcie, ale dziura miedzy dachami trybun za bramkami dalej jest, a przydalo by sie to zamknac nie tylko ze wzgledow estetycznych ale ludziom moze tam padac na leb jak wiatr bedzie - mial byc robiony projekt zamkniecie okraglaka, mialo byc tam studio i co jest? kraty od kilku mscy mimo ze gosci nie ma, zadnego podloza tylko wysypane kamienie tylko tych pare poprawek zmienilo by stadion a i chetnie widzialbym otynkowanie w nasych barawach... tj skoro gora juz jest niebieska, to srodek dac bialy i dol czerwony, i byloby pieknie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Co do dźwigów -> http://www.liebherr.com/at/products_...D=106082!179-0 Ten ostatni |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ja odnoszę wrażenie, że te słupy to jakieś "patyki", które mają trzymać całą trybunę. Nie wiem, może to tylko zdjęcie taki efekt daje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez radekogi : 14.05.2009 o godz. 22:56.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Nie inaczej ![]() michal - jest 10 ale ta kamerka nie obejmuję całej trybuny,jak tylko wreszcie naprawią serwis euro2012 to tam zobaczysz jak na dłoni,wszystkich około 20 pewnie będzie.
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 14.05.2009 o godz. 23:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
ile w końcu jest tych słupów? ja na kamerce widzę 8 a piszą o dziesięciu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
jest 10...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Bo to jest tak ze jak ktos słyszy styl Angielski ,to mu sie kojarzą lata np 80 .90.I juz odrazu mysli sobie ze bedzie "archaiczny" ,bo niby zbudowany z myslą 20 lat wstecz. Gowno prawda,bo do dzis własnie Angielski styl pokazuje jak zajebista jest na takich obiektach akustyka ,a wiele stadionow w Anglii super funkcjonuje (Chelsea,Tottenham,Manchester United ,Sunderland czy West Ham). Wiem ze to kwestia gustu ale np ja wolałem Highbury od The Emirates Arsenalu ,choc ten drugi byl o wiele drozszy ale ten pierwszy byl wlasnie z Angielskim stylem. P.S jestem zaskoczony odległoscia trybuny Legii za bramkami.. Ktos wie ile to bedzie metrow,na zdjeciu ,wygloda na sporo ....a nawet duuzo... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 14.05.2009 o godz. 23:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wiem, że już była dyskusja na ten temat, ale może ktoś napisać jaka będzie odległość poszczególnych trybun od murawy (i jaka jest teraz odległość sektora D od boiska)
![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Odległość D od murawy to 12 metrów.Tak patrzę na te zdjęcia i nie mówcie mi ,że przez Gwiazdę nam żółte schody walną...
I pytanie do tego dźwiga czy taki sam jest na Łazienkowskiej ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na Łazienkowskiej jest mniejszy 500ton , i nie na kołach a gąsienicach.
http://www.terex-demag.com/r_en/products/cc2500-1.aspx
Ostatnio edytowane przez filip74 : 15.05.2009 o godz. 00:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tak się dzieje z takim dźwigiem jak się pracuje przy zbyt dużym wietrze.
http://www.youtube.com/watch?v=nstyVz0fyD0 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Z tego co wyczytałem to ten dźwig to najwyższy mobilny dźwig na świecie 245 metrów zasięgu.Wie ktoś kiedy to cudo będzie pracowało na Reymonta? Aż z ciekawości przejdę się zobaczyć to monstrum bo taka okazja może się już nie powtórzyć. Ciekaw jestem co oni będą podnosić że takiego kolosa potrzebują.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Do fajQ - Odległość od bocznych trybun podawana przez architekta to ok. 17,6 m. Ale jest to blef gdyż podaje on tą odległośc przy szer. boiska 72m. Ale boisko będzie miało 68 m. Tak więc 19,6 odległośc prawie 20m. Ale nic to wazne że będzie stadionik. Przy wysokich trybunach to zginie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Wymiary w projektach odnoszą się do tego co jest ZAPLANOWANE, a nie do tego co jest obecnie (a zostanie zmienione)... Tak się składa że mam wgląd do projektu i uwzględnione na nim boisko ma 68m szerokości.. co za tym idzie od linii bocznej do pierwszego rzędu trybuny jest 17m.... |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Teraz jak nie mamy EURO powinniśmy zostawić szerokość 72 metry.Napluć tym samym UEFA-ie w twarz.Nie zdyskwalifikują nas przez to. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Co do tego dźwigu to na youtube jest tyle filmów z wypadkami tego crane'a że aż boje sie że się złamie i nam rozwali D
![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Bez przesady , aż tak źle nie będzie z wyglądem stadionu , wytarczy , że zabuduje się okrąglak aby domknąć bryłę stadionu oraz połączyć dach między trybunami wzdłuż boiska z D i E na wzór stadionów angielskich , a mianowicie "przyciąć" trochę dach nad D i E a ten z trybun nowo powstałych na wysokości D i E przedłużyć i polączyć pod kątem prostym tak aby nie zasłonić boiska osobą zajmującym miejsa w narożnikach stadonu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|