The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rabbit466
Junior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2009, 11:25
http://www.2012.org.pl/images/krakow2_aktualny_1024.jpg Samo zdjęcie z kamerki ale zawsze coś.Także ten link działa,bo cała strona http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ow/kamera.html nie działa,przynajmniej u mnie.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.05.2009, 11:41
Praca wre Stoi już 8 słupów Co będzie kolejnym etapem budowy?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.05.2009, 14:19
10 juz stoi i się biorą za kolejne...w tym tempie, to o ile to możliwe(chodzi mi o płyte denną) dziś skończą.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 14.05.2009, 18:08
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lupow_stanelo/
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.05.2009, 18:38
element napisał(a):Wyświetl post
http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ow/kamera.html
Działa komuś?
bo mnie przekierowywuje na jakiś news...
(Opera, IE, Firefox to samo)

u mnie tez kicha... nic sie nie otwiera ..pusta karta a korzystam z Opery

A budowa przeciez nawet z faktu ze niemamy Euro ,niestanie..kontrakty podpsiane wiec to sa sprawy niezlaezne czy krakow ma to Euro czy nie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.05.2009, 18:50
Czy trybuna A i b będzie wyburzona po meczy ze Śląskiem czy wcześniej?
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.05.2009, 18:52
Z tego co słyszałem, po meczu ze Śląskiem.
Odpowiedz cytując
mikereg
Member

Od: 11.2006

Stary 14.05.2009, 19:12
http://sport.interia.pl/raport/euro2...rakowa,1306265
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 14.05.2009, 20:46
Przy naszym stadionie nie długo będzie pracował największy dźwig w Polsce,udźwig tego monstrum to 750Ton!(to ten żółty z tyłu Kran)

http://www.mmszczecin.pl/20939/2008/...tChanged=true#
Piękne bydle
Tak wygląda po rozłożeniu
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 14.05.2009 o godz. 20:59.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.05.2009, 21:12
Dokładnie. Płaczą wszyscy o odległość trybun od boiska, ale popatrzcie na trybuny za bramkami na Legii. Odległość od boiska tragedia, więc już tracą na dopingu bo Żyleta będzie właśnie za bramką. W ogóle stadion na Łazienkowskiej nie podoba mi się bo przypomina kielecki obiekt, czyli niezbyt solidny dach pod którym jest parometrowy prześwit, tak samo prześwit między pierwszym a drugim poziomem. Stadion traci przez to efekt obiektu zamkniętego, do tego akustyka nie jest taka jak być powinna. Mimo wszystko wole takiego kolosa jak sie buduje u nas niż taki trochę "biedny" stadion w Warszawie
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.05.2009, 21:35
Narzekacie na inne stadiony, tyle ze u nas tez jest pare fatalnych rzeczy:
- wystajaca wentylacja z D i E, to tragicznie wyglada
- brak otynkowania trybun za bramkami, jesli tak bedzie z bocznymi tu dziekuje, nie mogli by przynajmniej otynkowac trybun za brakami, tak jak sa one z boku (taki jasny bezowy kolor) !!!
- na szczescie poprawione sa przerwy miedzy trybunami w projekcie, ale dziura miedzy dachami trybun za bramkami dalej jest, a przydalo by sie to zamknac nie tylko ze wzgledow estetycznych ale ludziom moze tam padac na leb jak wiatr bedzie
- mial byc robiony projekt zamkniecie okraglaka, mialo byc tam studio i co jest? kraty od kilku mscy mimo ze gosci nie ma, zadnego podloza tylko wysypane kamienie

tylko tych pare poprawek zmienilo by stadion a i chetnie widzialbym otynkowanie w nasych barawach... tj skoro gora juz jest niebieska, to srodek dac bialy i dol czerwony, i byloby pieknie
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.05.2009, 21:55
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
- brak otynkowania trybun za bramkami, jesli tak bedzie z bocznymi tu dziekuje,
Kumaty architekt i wentylacje mogą zniknąć. A tynk... Prrrrrr. Broń Cię Panie Boże. Jak wykończenie to tylko w kamieniu lub metalu czy jakimś przyjemnym tworzywie sztucznym.

Co do dźwigów -> http://www.liebherr.com/at/products_...D=106082!179-0
Ten ostatni 1200 ton udźwigu
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.05.2009, 22:37
Ja odnoszę wrażenie, że te słupy to jakieś "patyki", które mają trzymać całą trybunę. Nie wiem, może to tylko zdjęcie taki efekt daje.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.05.2009, 22:47
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
- brak otynkowania trybun za bramkami, jesli tak bedzie z bocznymi tu dziekuje, nie mogli by przynajmniej otynkowac trybun za brakami, tak jak sa one z boku (taki jasny bezowy kolor) !!!
- na szczescie poprawione sa przerwy miedzy trybunami w projekcie, ale dziura miedzy dachami trybun za bramkami dalej jest, a przydalo by sie to zamknac nie tylko ze wzgledow estetycznych ale ludziom moze tam padac na leb jak wiatr bedzie
- mial byc robiony projekt zamkniecie okraglaka, mialo byc tam studio i co jest? kraty od kilku mscy mimo ze gosci nie ma, zadnego podloza tylko wysypane kamienie

tylko tych pare poprawek zmienilo by stadion a i chetnie widzialbym otynkowanie w nasych barawach... tj skoro gora juz jest niebieska, to srodek dac bialy i dol czerwony, i byloby pieknie
A nie pomyślałeś, że trybuny będą wykańczać tak samo jak i okrąglaka po skończeniu całego stadionu? Po co malować/tynkować czy co tam jeszcze jak za rok znowu trzeba będzie to robić od nowa, bo w czasie budowy wszystko się zasyfi i wyblaknie. Wentylacja nie jest żadnym problemem, wystarczy tam zrobić banery reklamowe albo powierzchnie na przykład z herbem. Zaslonić to nie problem. Jedyne co mi się nie podoba to ta przerwa między budowaną nową trybuną główną a okrąglakiem, co widać na projektach. Nie będzie ona przylegać do budynku medialnego tak jak trybuna E, tylko zostanie parometrowa przerwa, pewnie chodzi o to żeby trybuny AB i C były do siebie symetryczne na wypadek gdyby kiedyś zamiast okrąglaka chcieli wstawić narożnik.

Ostatnio edytowane przez radekogi : 14.05.2009 o godz. 22:56.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 14.05.2009, 22:56
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Ja odnoszę wrażenie, że te słupy to jakieś "patyki", które mają trzymać całą trybunę. Nie wiem, może to tylko zdjęcie taki efekt daje.
"Przy Reymonta stoi już dziesięć słupów. Słupy te będą stanowiły główną część budowy. O nie oprą się inne elementy, dlatego tak ważne było dobre uzbrojenie ich w fundamencie budowli."
Nie inaczej

michal - jest 10 ale ta kamerka nie obejmuję całej trybuny,jak tylko wreszcie naprawią serwis euro2012 to tam zobaczysz jak na dłoni,wszystkich około 20 pewnie będzie.
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 14.05.2009 o godz. 23:09.
Odpowiedz cytując
3michal_04
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.05.2009, 23:08
ile w końcu jest tych słupów? ja na kamerce widzę 8 a piszą o dziesięciu
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 14.05.2009, 23:09
jest 10...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.05.2009, 23:19
element napisał(a):Wyświetl post
[

Co do naszego to mi osobiście się bardzo podoba (tylko ten okrąglak wyjebać) jest zamknięty, coś na styl Angielskich które wręcz uwielbiam a za stadion Tottenhamu oddałbym 5 oponek Baltic Arena.

Bo to jest tak ze jak ktos słyszy styl Angielski ,to mu sie kojarzą lata np 80 .90.I juz odrazu mysli sobie ze bedzie "archaiczny" ,bo niby zbudowany z myslą 20 lat wstecz.

Gowno prawda,bo do dzis własnie Angielski styl pokazuje jak zajebista jest na takich obiektach akustyka ,a wiele stadionow w Anglii super funkcjonuje (Chelsea,Tottenham,Manchester United ,Sunderland czy West Ham).

Wiem ze to kwestia gustu ale np ja wolałem Highbury od The Emirates Arsenalu ,choc ten drugi byl o wiele drozszy ale ten pierwszy byl wlasnie z Angielskim stylem.

P.S jestem zaskoczony odległoscia trybuny Legii za bramkami..

Ktos wie ile to bedzie metrow,na zdjeciu ,wygloda na sporo ....a nawet duuzo...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Stary 14.05.2009, 23:20
3michal_04 napisał(a):Wyświetl post
ile w końcu jest tych słupów? ja na kamerce widzę 8 a piszą o dziesięciu
http://www.2012.org.pl/images/krakow2_aktualny_1024.jpg
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.05.2009, 23:23
radekogi napisał(a):Wyświetl post
A nie pomyślałeś, że trybuny będą wykańczać tak samo jak i okrąglaka po skończeniu całego stadionu? Po co malować/tynkować czy co tam jeszcze jak za rok znowu trzeba będzie to robić od nowa, bo w czasie budowy wszystko się zasyfi i wyblaknie. Wentylacja nie jest żadnym problemem, wystarczy tam zrobić banery reklamowe albo powierzchnie na przykład z herbem. Zaslonić to nie problem. Jedyne co mi się nie podoba to ta przerwa między budowaną nową trybuną główną a okrąglakiem, co widać na projektach. Nie będzie ona przylegać do budynku medialnego tak jak trybuna E, tylko zostanie parometrowa przerwa, pewnie chodzi o to żeby trybuny AB i C były do siebie symetryczne na wypadek gdyby kiedyś zamiast okrąglaka chcieli wstawić narożnik.

Jak juz wspomnialem, boki E i D sa otynkowane! czyli bardziej narazone na zasyfienie sie przez budowe, a ja mowie o tylach trybun do ktorych budowa w zasadzie nie ma nic do rzeczy... Skoro to nie jest problem, zasloniecie wentylacji, to dlaczego przez 3 lata przy E tego nie zrobiono, i nie mowie o zaslonieciu ale fakt ze ona tam istnieje to juz jest porazka. Jesli chodzi o ta przerwe, nie mozna bylo zrobic wiekszego okraglaka? No chyba ze drogi Obtulowicz nie mial wtedy jeszcze koncowego projektu... No ja stawiam ze jest to bardzo mozliwe, jesli by sie okazalo ze za 2-3 lata te 33,5 tys to za malo i te 1,5-2 tys wiecej miejsc by sie przydalo, bo to zajmuje zdecydowanie za duzo miejsca jak na sale konferencyjna. Spokojnie mozna to zmiescic po trybuna, tylko trzeba by bylo to juz teraz zaplanowac, zeby pozniej 30 scian nie rozwalac..
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 14.05.2009 o godz. 23:27.
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.05.2009, 23:29
Wiem, że już była dyskusja na ten temat, ale może ktoś napisać jaka będzie odległość poszczególnych trybun od murawy (i jaka jest teraz odległość sektora D od boiska)
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.05.2009, 23:34
Odległość D od murawy to 12 metrów.Tak patrzę na te zdjęcia i nie mówcie mi ,że przez Gwiazdę nam żółte schody walną...
I pytanie do tego dźwiga czy taki sam jest na Łazienkowskiej ?
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Stary 14.05.2009, 23:41
Na Łazienkowskiej jest mniejszy 500ton , i nie na kołach a gąsienicach.
http://www.terex-demag.com/r_en/products/cc2500-1.aspx
Ostatnio edytowane przez filip74 : 15.05.2009 o godz. 00:18.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Stary 15.05.2009, 00:27
A tak się dzieje z takim dźwigiem jak się pracuje przy zbyt dużym wietrze.
http://www.youtube.com/watch?v=nstyVz0fyD0
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.05.2009, 00:36
Z tego co wyczytałem to ten dźwig to najwyższy mobilny dźwig na świecie 245 metrów zasięgu.Wie ktoś kiedy to cudo będzie pracowało na Reymonta? Aż z ciekawości przejdę się zobaczyć to monstrum bo taka okazja może się już nie powtórzyć. Ciekaw jestem co oni będą podnosić że takiego kolosa potrzebują.
Odpowiedz cytując
janekm
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 15.05.2009, 07:04
Do fajQ - Odległość od bocznych trybun podawana przez architekta to ok. 17,6 m. Ale jest to blef gdyż podaje on tą odległośc przy szer. boiska 72m. Ale boisko będzie miało 68 m. Tak więc 19,6 odległośc prawie 20m. Ale nic to wazne że będzie stadionik. Przy wysokich trybunach to zginie.
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.05.2009, 08:04
janekm napisał(a):Wyświetl post
Do fajQ - Odległość od bocznych trybun podawana przez architekta to ok. 17,6 m. Ale jest to blef gdyż podaje on tą odległośc przy szer. boiska 72m. Ale boisko będzie miało 68 m. Tak więc 19,6 odległośc prawie 20m. Ale nic to wazne że będzie stadionik. Przy wysokich trybunach to zginie.
Nie wypisuj bzdur jak się nie znasz...
Wymiary w projektach odnoszą się do tego co jest ZAPLANOWANE, a nie do tego co jest obecnie (a zostanie zmienione)...
Tak się składa że mam wgląd do projektu i uwzględnione na nim boisko ma 68m szerokości.. co za tym idzie od linii bocznej do pierwszego rzędu trybuny jest 17m....
Odpowiedz cytując
zawiślak23
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 15.05.2009, 10:33
janekm napisał(a):Wyświetl post

Teraz jak nie mamy
EURO powinniśmy zostawić szerokość 72 metry.Napluć tym samym UEFA-ie w twarz.Nie zdyskwalifikują nas przez to.
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.05.2009, 10:44
Co do tego dźwigu to na youtube jest tyle filmów z wypadkami tego crane'a że aż boje sie że się złamie i nam rozwali D
Odpowiedz cytując
ciastek11
Member

Od: 05.2009

Stary 15.05.2009, 11:30
Bez przesady , aż tak źle nie będzie z wyglądem stadionu , wytarczy , że zabuduje się okrąglak aby domknąć bryłę stadionu oraz połączyć dach między trybunami wzdłuż boiska z D i E na wzór stadionów angielskich , a mianowicie "przyciąć" trochę dach nad D i E a ten z trybun nowo powstałych na wysokości D i E przedłużyć i polączyć pod kątem prostym tak aby nie zasłonić boiska osobą zajmującym miejsa w narożnikach stadonu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów