The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bojantsw
Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2009, 13:24
łks juz raczej pewny utrzymania, no ale..........mogą zostac "zmotywowani" przez kuchenki lub ległą,a tam bieda straszna to wiecie..........
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.05.2009, 13:33
kubanczyk napisał(a):Wyświetl post
Jirsak jest ebz formy dla tego nie gra. Diaz nie gra efektownie ale efektywnie. Taki malontent jak ty tego nie widzi. i przestanmy wierzyc ze Jirsak wkoncu zacznie grac. 2 lata prawie nic nie gra, poza drobnymi wyskokami. odlmy sie lepiej zeby ktos chcial go kupic chociarz za pol banki euro.
O czym ty piszesz teraz ? Z każdym razem jak Tomas wchodzi na boisko to wnosi coś do gry. A z Piastem był absolutnym numerem jeden, lepszy nawet od Sobola.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 14.05.2009, 15:46
Z racji tego ze nei zagra Boguski,Jirsak powinien wejsc za niego ,ale pewnie Skorza wstawi Cwielonga.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.05.2009, 16:00
0-4 dla nas będzie
i mit o Rycerzach Wiosny upadnie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.05.2009, 16:07
Moim zdaniem Ćwielong zaprezentował się bardzo korzystnie po wejściu na boisko w meczu z Legią. Myślę, że jego gra z Łks-em od początku to rozsądne rozwiązanie.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.05.2009, 16:28
Myśląc logicznie nikt nie jest wstanie wytypowac kto zostanie mistrzem w tym seznoie. Jeśli Wisła wygra te 2 mecze wyjazdowe to wtedy powiem ze ma na 90% mistrza.

Co mnie siekami to kiedy rusza przyszły sezon dokładnie bo gdzieś słyszałem że bardzo szybko w tym roku. Wie ktoś ?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.05.2009, 18:00
Myślę że będzie to cięższy mecz niż w Gliwicach, może przesądzić 1 bramka. Liczę na 1-0 dla Nas
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.05.2009, 19:01
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Myślę że będzie to cięższy mecz niż w Gliwicach, może przesądzić 1 bramka. Liczę na 1-0 dla Nas

W Gliwicach wcale by tak cienko nie bylo,tylko niewykorzystywalismy tego co mielismy

I w taki sposb tracilsmy punkty gl na wyjazdach

W Lodzi MUSIMY byc bardziej skuteczni ,bo teraz juz zande straty punktowe niewchodzą w gre jesli chcemy byc MP.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.05.2009, 19:14
omen69 napisał(a):Wyświetl post
jeżeli wyjazd do Łodzi i Gdańska ma być trudny to jak nazwiecie wyjazdowy mecz w LM czy UEFA, który prawdopodobnie niedługo nas czeka?
Co innego kiedy grasz z ŁKSem ze świadomością, że strata punktów może kosztować mistrzostwo, a co innego, kiedy grasz np. z AC Milan i możesz sobie pozwolić na ryzyko, bo możesz zyskać praktycznie nic nie ryzykując...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.05.2009, 20:00
Różne cuda się dzieją.Rangersi którzy od kilku lat nieudolnie próbują przełamać hegemonie Celticu też juz witali się z gąską - Tak jak my Legie, w poprzedni weekend pokonali Celtic i wydawało się że w końcu się uda.3 kolejki do końca, punkt przewagi i pierwszy mecz na wyjeździe z drużyna która miała prawie 40 punktów mniej i o nic już nie grała...I co? ,i klops.

Dalego jasne że ŁKS to nie jest żaden klub, też praktycznie nie gra o nic bo 32 powinny dać utrzymanie ale liczyć że się położą na murawie nie ma co a nerwy będą zżerać nas a nie ich.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 14.05.2009, 21:20
A sędziuje nam pan Piasecki. Posłuchajcie za co ten człowiek daje żólta kartki. Po meczu Odra Cracovia gdy wyrzucił trzech zawodników Pasów:
http://www.terazpasy.pl/index.php/cr..._tym_meczu_mp3
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 14.05.2009, 22:00
Boje sie tego meczu (i pozniej w Gdansku ) bo w tym sezonie wygralismy tylko 4 mecze na wyjezdzie( z Polonia W , Jaga, Odra w 90 minucie i Arka) . To juz naprawde ostry finisz rozgrywek i jak nas po, nie daj Boze stracie punktow w Lodzi, wyprzedzi i Lech i Legia to bedzie bardzo ciezlo .Musimy to jakos wygrac
Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.05.2009, 11:36
westersyl napisał(a):Wyświetl post
O czym ty piszesz teraz ? Z każdym razem jak Tomas wchodzi na boisko to wnosi coś do gry. A z Piastem był absolutnym numerem jeden, lepszy nawet od Sobola.
nie za kazdym razem tylko od czasu do czasu mu cos wyjdzie. a to stanowczo za malo jak za zawodnika kupionego za kupe kasy. raz na jakis czas to moze wyjsc Mączynskiemu. co innego jakbysmy go sprowadzili za jakies 100-200 tys euro. za takie pieniadze przyszedl Diaz, i moze jakas super gwiazda nie jest ale przynajmniej tym solidnym zawodnikiem ktory cos wnosi do zespolu.

caly zcas bronilem Tomasa, ze sie przelamie, ze jak dostanie szanse...no ale coz wkoncu przejrzalem na oczy.

co do meczu to za Boguskiego Cwielong albo Jirsak, sam nie wiem ktory lepszy ktory efektywniejszy. mimo wszystko chyba Tomas powinien wejsc bo Cwielong nie jest konkretny w swoich zagraniach tak jak Jirsak. wiec lepiej zeby Tomas zagral 3 konkretne pilki niz Cwielong 10 mniej konkretnych.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.05.2009, 13:02
kubanczyk napisał(a):Wyświetl post

co do meczu to za Boguskiego Cwielong albo Jirsak, sam nie wiem ktory lepszy ktory efektywniejszy. mimo wszystko chyba Tomas powinien wejsc bo Cwielong nie jest konkretny w swoich zagraniach tak jak Jirsak. wiec lepiej zeby Tomas zagral 3 konkretne pilki niz Cwielong 10 mniej konkretnych.
Cwielong jest znacznie bardziej aktywniejszy niż Jirsak który czesto kompletnie znika z pola widzenia, jakby go wogóle nie było.Pepe jak poprawi skutecznośc to może byc bardzo groźny dla rywali.7-8 lat temu Cwielong i Jirsak mieliby problemy z załapaniem sie do 22 osobowej kadry a co dopiero do pierwszej jedenastki
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 15.05.2009, 13:02
Mimo wszystko myślę, że Ćwielong byłby lepszym rozwiązaniem. Przy nienajszybszych obrońcach łodzian jego szybkość i zwinność może być kluczowa. Nawet jak nie strzeli bramki, co jest bardzo prawdopodobne, to trochę porozrywa szyki obronne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.05.2009, 13:24
Poza tym Ćwielong potrafi zagrac na prawdę fajne piłki - widać że czuje grę - u niego szwankuje przyjęcie i wykończenie akcji - jak już przyjmie tą piłkę i będzie miał dobrze ustawionego partnera ,to powinien być z niego pożytek.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 15.05.2009, 13:25
Zieniu dopiero wraca po kontuzji wiec skłąd może wyglądać tak.

Pawełęk
Singlar - Marcelo - Głowa - Pieta
Małecki - Jirsak - Sobolewski - Diaz
Ćwielong - Brożek

Zmiany: Łobo, Cantoro, Niedzielan
Odpowiedz cytując
krak78
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 15.05.2009, 13:32
mamy duze szanse na wygrana,nie zagra swir i czekas taki silny napastnik.jak bodzio w .bedzie mial dzien konia to lipa jak nie to spokojnie 2=0 dla Wisly.JIRSAK jest ok tylko ze za drogi.
Odpowiedz cytując
KCW
Member

Stary 15.05.2009, 13:40
Ja teź się boje tego meczu ale wierze że wygramy z 3:0. Zostały 3 kolejki do końca sezonu, Brożek ma jedengo gola straty do Chinyamy i da tego nie będzie grał z Polonią i będzie go chciał wyprzedziź dlatego myślę że coś wbije Ćwielong jak widać powoli wravca do formy i teź będzie się chciał przełamać i teź coś powinien wbić. Małecki nieobliczalny, zrobi dużo dla drużyny, i też umie szczelać bramki ! Marcelo nie dość że jest nie złym obrońcom to jeszcze jak szczela ! Sobol prawdziwy walczak ! No i tyle ! A to składzik jaki bym dał ;]

Pawełek
Singlar Głowa Marcelo Pa.Brożek
Mały(Łobo) Sobol(Cantoro) Diaz(Jirsak) Zieniu
Pepe Brozinho

Gole dla Nas : Brożek Paweł, Pepe, Sobol
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.05.2009, 13:45
Ale z Was optymiści, chyba za bardzo. Żeby płaczu nie było później...
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 15.05.2009, 13:45
Zmiany: Łobo, Cantoro, Niedzielan[/quote] Tego pana w środku nie chcę widzieć na boisku. Przy całym szacunku dla niego, jego wejście na boisko w meczu z Legią nadało słowu chaos "nową jakość". Parę strat wołało o pomste do nieba i gdyby nie koślawe nogi Chinyamy to mogłoby nie być nawet punktu. Nie mowiąc już o jakimkolwiek pomyśle na rozprowadzenie piłki, bo takowego poprostu nie miał.
Odpowiedz cytując
buters87
Member

Od: 10.2007

Stary 15.05.2009, 13:48
KCW napisał(a):Wyświetl post
... szczelać .. ...że jest nie złym obrońcom... .... szczela ...l
z całym szacunkiem do ciebie KCW, proszę cię zastanów się nad polepszeniem swojej ortografii ...

co do meczu to jestem pewny, że wygramy.. dlaczego? bowiem jak nie zdobędziemy mistrza odpuszczając te trzy ostatnie mecze to nasi piłkarze powinni iść na kolanach do Częstochowy.. widać u nich ambicje i wole walki, wraz z doświadczeniem jestem przekonany, że nie pękną i rozjadą ŁKS.. tylko ten Bodzio W. hmmm...
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 15.05.2009, 13:51
A ja mam przeczucie że Zieniu dostanie żółta kartka,żeby nie grać z Lechia bo nie będzie się chciał przyczynić do ewentualnego spadku naszych przyjaciół.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.05.2009, 13:55
Ja sie martwie tylko o dwie zeczy zeby znowu dramka LKSu nie byla zaczarowana a Bodzio nie mial meczu zycia.
Jak tak nie bedzie to sie o nic nie martwie bo pilkarsko to LKS jest za nami o lata swietlne.
Bedzie szczescie, bedza 3pkt dla nas
,
Odpowiedz cytując
KCW
Member

Stary 15.05.2009, 13:55
Cytat:
z całym szacunkiem do ciebie KCW, proszę cię zastanów się nad polepszeniem swojej ortografii ...
Dobra dobra spieszyłem się :]
Odpowiedz cytując
Mike+
Member

Od: 12.2003

Stary 15.05.2009, 13:58
Angmir napisał(a):Wyświetl post
(...)
Zmiany: Łobo, Cantoro, Niedzielan
Cantoro do Łodzi prawdopodobnie nie pojedzie:
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=20979
Odpowiedz cytując
KCW
Member

Stary 15.05.2009, 14:00
No to jak to prawda to nie za dobrze ;///
Odpowiedz cytując
KCW
Member

Stary 15.05.2009, 14:01
Ale miejmy nadzieje że tak
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 15.05.2009, 14:30
Niedzielan? O nim to chyba Skorża zapomniał już na zawsze.
Nie wystawiał go całą rundę to czemu ma mu dawać szansę na samym finiszu?
Nie wierzę, że go "oszczędzał"
Pożegnamy się z nim po sezonie.
A co do meczu to w ŁKS nie będzie Świerczewskiego i Czerkasa.
Mam nadzieję, że nasi piłkarze bardzo poważnie potraktują ten mecz i zagrają skoncentrowani tak samo jak w meczu z Lechem czy Legią. Teraz już nie mamy możliwości straty punktów.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 15.05.2009, 15:06
brak KAntorowskiego oznacza wieksze szanse na wejście Niedzielana Chyba że wolicie Beto ;p
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów