The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2009, 21:29
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do tych co zdali już polaka. Czytaliście wszystkie lektury do prezentacji? Bo ja nie zdążę przeczytać i nie wiem czy streszczenia starczą.
A ja powiem tak...

Rok temu zdawałem mature... Miałem prezentacje o Sarmatach opartą na Potopie, J.Ch. Pasku i jakimś krótkim gównie jeszcze...

Potopu przeczytałem 200 stron , Paska pochłonąłem w całości (wybrane rozdziały) i ten krótki utwór także...

Prezentacje napisałem 3 dni przed maturą i dostałem 20/20, więc jak się chce to streszczenia starczą do wszystkiego...

Zresztą pisemne wypracowanie pisałem z Lalki której też nie czytałem i było koło 80%
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.05.2009, 21:55
Ja miałam 2 książki i 3 wiersze plus tam obrazy i piosenka i nie dostałam żadnego pytania,co do treści z literatury
Wiadomo,że na pewno lepiej przeczytać książki,co nie znaczy że na streszczeniach się nie ma szans.Najważniejsze na ustnym,żeby kojarzyć bohaterów i jak przebiegają zdarzenia

ed: Zola, trwała ok. 1 min z hakiem.Tylko,że puściłam jakiś kawałek,potem ściszyłam i mowiłam w trakcie i podgłośniłam końcówkę
Ostatnio edytowane przez unpredictable_wislaczka : 12.05.2009 o godz. 08:12.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.05.2009, 07:38
do usunięcia
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.06.2010 o godz. 20:28.

Odpowiedz cytując
ABG NH
Member

Od: 01.2009

Stary 12.05.2009, 10:54
Witam , dzisiaj oblałem j.angielski (nerwy , głupie pytania np. omówić instrukcje turyście automatu do napojów i inne ) brakło słów , niestety na pisemnym też mi nie poszło i na 70% raczej nie zdałem . Czyli rok w plecy z j.angielskiego . Mam pytanie co najlepiej przez ten rok robić ? Są jakieś szkoły , mogę iść na studium bez zdanego j. angielskiego ? Czy lepiej wyjechać do pracy i się uczyć języka lub w Polsce pracować . Proszę o pomoc

Jeśli w tym roku zdałem Polski i Geografie a Angielskiego nie to za rok w maju piszę i odpowiadam tylko z Angielskiego tak
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.05.2009, 11:04
Termin poprawkowy w sierpniu, patrz na stronach cke. Nie stracisz całego roku. Tylko się naucz.
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
PaluchTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 12.05.2009, 11:36
Mam wielką prośbę. Spinam troche przed Polskim ustnym głównie z racji tego że komisja może pytać o literaturę PRZEDMIOTU (opracowania) kto miła polski i mu się coś trafiło prosze napisac do mnie priva jakie padly pytania to bardzo wazne bo ja kurna nie tknąłem ani 1 opracowania jakie wstawilem do literatury rpzedmiotu :o
http://de.youtube.com/watch?v=y29L97YdHoI

Białaaaaaaaaa Gwiazdoooooooo Najbardziej na świecie kochamy ten nasz TS...

I dalej do boju do boju krocz Wisełko.......
Zwyciężaj potęgą swoją wszystkich wkoło .....
A my wierni fani podążać będziemy wciąż ....
Za Tobą, za Tobą Ty nasza drużyno !
Odpowiedz cytując
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.05.2009, 11:37
tematy dziś na historii rozszerzonej miód :/
Odpowiedz cytując
anika
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.05.2009, 11:50
historia: kolejna idiotyczna, nie trzymająca się kupy, nie sprawdzająca wiedzy matura. :/
dokładnie takie same szanse ma osoba, która poświęciła na to mnóstwo czasu, jak i ta, która przeglądnęła uważnie podręczniki przez ostatni tydzień...
tak samo, jak z wosem.
beznadzieja.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.05.2009, 11:53
PaluchTSW - ja miałem pytania praktycznie tylko z literatury przedmiotu ale... były to pytania bardziej na rozkminę niż na wiedzę (dlaczego poeci młodpolscy zainteresowali się franciszkanizmem i czy i czemu zgadzam się ze stwierdzeniem że gdyby Franciszek żył w obecnych czasach, pisałby tak jak ks. Twardowski)

Pisemny polski podst - 60%, pisemny ang rozsz - 80%
Ustny polski na 100%

Jutro rozszerzona majca

EDIT: jakie były tematy z historii?
Odpowiedz cytując
anika
Senior Member

Stary 12.05.2009, 12:10
-przemiany gospodarcze na ziemiach polskich w XIX w.
a drugi (tzn. pierwszy w sumie ) o gospodarce europejskiej w XVI i XVII
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Stary 12.05.2009, 12:11
do usunięcia
Powód: ..
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.03.2010 o godz. 12:36.

Odpowiedz cytując
Robal_90
Member

Od: 04.2006

Stary 12.05.2009, 12:19
DrewniaQ napisał(a):Wyświetl post
W środę! W sumie od tej matury wszystko zależy jeśli chodzi o mnie. Jestem pozytywnie nastawiony.

zgadza się... w środę, mała pomyłka... jeśli chodzi o mnie to też wszystko zależy od tej matury, bo tylko wynik z matmy biorą mi przy rekrutacji
Odpowiedz cytując
pluti1906
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 12.05.2009, 12:20
Jutro matma i moja ostatnia pisemna matura . Co do wcześniejszych to pol dośc ok a ang troche gorzej jednak matma to cos innego moze byc trudna, moze byc łatwa, ale to ostatni rok zdawania jej nieobowiązkowej jak sądzicie jaka będzie oczywiście zdaje podstawe;D
TYLKO WISEŁKA NASZA WISEŁKA
Odpowiedz cytując
anika
Senior Member

Stary 12.05.2009, 12:25
muszą dać w miarę prostą, żeby im za rok nie powiedzieli, że celowo obniżają poziom i w ogóle
Odpowiedz cytując
pluti1906
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 12.05.2009, 12:29
no ja mam nadzieje, że tak będzie . później to juz tylko ustne i koniec
TYLKO WISEŁKA NASZA WISEŁKA
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.05.2009, 12:30
zauważcie tendencję, od 2005 co roku była prostsza (przynajmniej rozszerzona) a i wymagania... obcięli nam wiele (praktycznie 70% rachunku prawdopodobieństwa, pochodne, granice, szeregi geometryczne, przekształcenie...) będzie gut
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.05.2009, 12:59
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
zauważcie tendencję, od 2005 co roku była prostsza (przynajmniej rozszerzona) a i wymagania... obcięli nam wiele (praktycznie 70% rachunku prawdopodobieństwa, pochodne, granice, szeregi geometryczne, przekształcenie...) będzie gut
Widzieliście już jakieś przykładowe przyszłoroczne matury z podstawy? Wtedy to dopiero będą banały, choć w tym roku do rozszerzonej i tak jest bardzo mało materiału.

pluti1906 - Ja też nie lubię pasków do spodni, lepiej zmień podpis bo trochę śmiesznie wygląda.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 12.05.2009, 13:18
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Pisemny polski podst - 60%, pisemny ang rozsz - 80%
Ustny polski na 100%
skad ta pewnosc ?

ja dzis moge poraz pierwszy oficjalnie powiedziec, że: MATURA TO BZDURA, ang na 13ptk,a polski wczoraj na 9.

mam nadzieje że 30 czerwca będę mógł po raz drugi wykrzyczeć te słowa
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.05.2009, 13:22
W zeszłym roku była banalna matura z matematyki, oczywiście rozszerzona, próbna nie była trudna.
Jak teraz przywalą...

Na budownictwo w zeszłym roku było 75%, a łatwa była, więc jakoś to będzie. Nawet jak dadzą trudną to mniejszy powinien być próg.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
parumbuła
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 12.05.2009, 13:33
a chemii to nikt nie zdaje?
Wisła...Kraków...Biała...Gwiazda
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.05.2009, 14:35
parumbuła napisał(a):Wyświetl post
a chemii to nikt nie zdaje?
Ja zdaję
Czekam na tę Waszą matmę,bo jak dadzą trudną, to może wtedy fizyka będzie łatwa
Gorzej jak będzie odwrotnie...
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
mlynnek
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.05.2009, 15:00
gówno prawda nie ma żadnych zależności. wymyslacie jakieś powiązania, wierzycie w zabobony itp pierdoły jutro pójdziemy, zobaczymy i oby napiszemy
pozdro
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.05.2009, 17:05
pisal ktos dzis historie? Czy w 5 jak napisalem mezpotamia zamiast babilloni to bedzie źle?
p.s Widze ze wszyscy
A i jakby faktycznie ktos napisal to niech jeszcze powie zadanie 15... czy jak napisalem rozwoj terytorialny Turcji(zamiast Imperium Osmanksiego) czy to tez bedzie źle?
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.05.2009 o godz. 17:19.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 12.05.2009, 19:51
Rozmawiałem z egzaminatorką z polskiego. Powstał już podobno klucz odpowiedzi. Z tego, co mi mówiła jasno wynika, że ci, co pisali Pana Tadeusza powinni się byli skupić na fragmentach, a odwołanie do całości utworu to dodatkowe walory pracy Liczę wobec tego na jakieś 70% z tej matury z geografii podobnie (podstawowej) - też ponad 70%. WoS i angielski rozszerzone raczej bida, no ale zobaczymy

I tak się już zastanawiam gdzie z takimi przeciętnymi wynikami mogę się udać. Biorę pod uwagę właśnie wykorzystanie polskiego i geografii...

ps. spojrzałem na arkusze i jak dla mnie historia i biologia przesrane były... matematyka mnie nie interesuje
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.05.2009, 19:55
anika napisał(a):Wyświetl post
historia: kolejna idiotyczna, nie trzymająca się kupy, nie sprawdzająca wiedzy matura. :/
dokładnie takie same szanse ma osoba, która poświęciła na to mnóstwo czasu, jak i ta, która przeglądnęła uważnie podręczniki przez ostatni tydzień...
Identyczne mam zdanie na ten temat. Po prostu identyczne. Bardzo nieobiektywne wyniki będą, ale taki urok
the end
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 12.05.2009, 20:37
najbadziej rozjebało mnie ostatnie zadanie na podstawowym... co ja ****a historie sztuki zdaje? nie po to kułem generałów dowódców, bitwy, przebieg bitew, nie po to doczytwywałem w różnych źródłach wiecej na różne tematy(jak powstanie listopadowe, styczniowe 1,2 wojna swiatowa, czy nawet wojny antyczne(peloponeska, punickie itp) zeby ****a dostac pytanie z historii sztuki, albo ubioru z 3 wieków. Powiem tak, najbardziej wiarygodna matura to chyba z angielskiego, reszte to o dupe rozbić. Ja ****a z pasją czytam niektore tematy, i dostaje bzdurne nie związane z historią pytania.
Odpowiedz cytując
kaftan
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.05.2009, 21:09
palikot - a jakie miałeś pytanie ?
Odpowiedz cytując
red01
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.05.2009, 21:36
Na prośbę kolegi:

"Zapomnialem zanieść kalkulator do szkoly dzien przed matura a jest podobno taki wymóg ze sie go powinno przynieść, czy jak jutro z nim przyjdę to będę mógł go używać?"

Odpowiedz cytując
mlynnek
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.05.2009, 21:43
koniecznie trzeba pryzniesc powiedz ze jak nie doniósł to liczy na liczydle z koralikami
Odpowiedz cytując
MS Wiślak
Senior Member

Stary 12.05.2009, 22:59
Kto ma temat na polski ustny jak ktoś już zdawał to prosze o opinie
Język dziennikarzy sportowych. Scharakteryzuj na podstawie zgromadzonego materiału językowego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów