The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2009, 18:16
omen69- masz racje ale dla mnie wazniejsza spraw jest prym w Polsce chociaz Europejskiej puchary rowniez sa wazne
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 11.05.2009, 18:16
myslę , że to Ci dwaj zawodnicy znacząco pomogą nam w osiągnieciu korzystnego rezultatu. Plusem jest też to, iż ŁKS nie ma noża na gardle.
Powód: już było:)
Ostatnio edytowane przez grzechu1991 : 11.05.2009 o godz. 18:17.
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.05.2009, 18:49
Orientuje sie ktos czy bedzie jakis zorganizowany wyjazd do Lodzi? Z gory dzieki
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Stary 11.05.2009, 18:55
Z tego co wiem ŁKS nie przyjmuje kibiców gości. Mają jakiś tam remont.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.05.2009, 19:48
Fakt faktem, że Lech prawie na 100% wygra, chociaż za Lechię kciuki trzymam i wierze w nią!
Legia?- w końcu to Polonia do nich jedzie, a nie na odwrót. Także może być remisik albo skromna wygrana Legii (tak by wszystko wskazywało, ale wiadomo jak bywa...).
PGE GKS i Polonia W. szans na mistrza już nie mają- powiedzmy sobie to szczerze. Matematyka niewiele ma wspólnego z piłką nożną
Co do naszego wyjazdu do Łodzi, myślę, że poradzimy sobie mimo dobrej i solidnej postawie ŁKSu wiosną. W obstawianie wyników się nie będę bawić, mam tylko nadzieję, że wszystko pójdzie po mojej [i pewnie nie tylko mojej] myśli.
No to czekamy na następną kolejeczkę... Bo jak to się mówi- teraz to my rozdajemy karty :]
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.05.2009, 19:49
AYALA napisał(a):Wyświetl post
obawiam sie tego meczu.To zespół klasy Piasta Gliwice
Ależ to brzmi ;-)
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 11.05.2009, 20:03
masterlag napisał(a):Wyświetl post
No to czekamy na następną kolejeczkę... Bo jak to się mówi- teraz to my rozdajemy karty :]
zebysmy tylko asów nie porozdawali
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.05.2009, 20:21
Wisła może wygrać KAŻDY mecz. Jak sobie przypomnę dobrze zmotywowaną Wisłę, to wiem że może pokonać Barcelonę. Damy radę, byleby pan Maciek nie wpuścił Beto. Bo mam nadal przed oczami mecz z lechem... Ale tutaj chyba nie trzeba się martwić brakiem motywacji, bo przecież nasi piłkarze wiedzą po co grają
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.05.2009, 20:27
W tym roku po 10 kolejkach ŁKS byłby na 5 miejscu w lidze bilans 5z 1r 4p dorobek punktowy 16pkt tylko 2 mniej niż Legia i Lech.

Wisła 22punkty.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.05.2009, 20:37
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
zebysmy tylko asów nie porozdawali
no ale to zależy od nas

*Baala*- było minęło ... Teraz trzeba walczyć o 3pkt w każdy meczu, bo mamy przewagę, ale zupełnie inną niż choćby w zeszłym sezonie.

EDIT: Proszę was! x) jakby nie było, mimo wszystko, nie nazywajmy tej potyczki "arcytrudnym meczem" czy tp. określeniami. 8)
Okej wyjazdy nam nie idą, ten sezon różni się od poprzedniego bardzo, ale ludzie my nazywamy się WISŁA. Wyjazdy i to szczególnie u słabszych rywali nam nie wychodzą. Ale teraz nie ma to tamto- my tyłki do roboty i piłkarze również! Myślę, że p. Skorża zmobilizuje naszych...pupili x)
>przynajmniej narazie to tyle<
Powód: edit
Ostatnio edytowane przez masterlag : 11.05.2009 o godz. 21:10.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Nalokson
Member

Od: 07.2008

Stary 11.05.2009, 20:39
To będzie arcytrudny mecz, bo ŁKS to nie są chłopcy do bicia. Na naszą korzyść powinien wpłynąć fakt, że mają już w miarę pewne utrzymanie, dlatego nie będą chcieli wygrać tego za wszelką cenę.
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.05.2009, 20:45
nie wiem czemu ale jakos bardziej sie boje tego meczu niz z legia, wyjazdy zdecydowanie nie leżą Nam.
bedzie ktos z ŁKS-u pauzował?
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 11.05.2009, 20:57
a ja dalej będę nonkorfomistyczny

ŁKS - Wisła 0:3, tak będzie
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.05.2009, 21:05
Robbie92 napisał(a):Wyświetl post
bedzie ktos z ŁKS-u pauzował?
Wszyscy będą mogli zagrać.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 11.05.2009, 21:05
Nie gralismy nigdy na ŁKSie jakis specjalnych meczy wiec i tym razem nie spodzieam sie rewelacji. Wygramy 1:0 ale okupimy to jakas strata. Takie moje przeczucie
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 11.05.2009, 21:19
Tomasz Hajto - człowiek z przyszłości
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.05.2009, 21:21
ŁKS jest słaby, owszem stać ich na dobre występy, ale sam nie wiem z czego to wynika, nie równi są...
Boję się braku Boguskiego, bo kto tam będzie z przodu dzielił, może Paweł Brożek coś sam spróbuje lub też Jirsak wejdzie na drugiego napastnika, dobrze im się razem współpracowało, Jirsak też lubi kombinacje.

Choć może powinniśmy zacząć z Pepe i Jirsakiem, wszak trzeba atakować od samego początku.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.05.2009, 21:43
Marcelo i Sobol najprawdopodobniej wracają do zdrowia i pewnie znajda sie w pierwsyzm skladzie w niedziele.
To juz mamy swiatelko w tunelu.

Nie bedzie Rafała ,ale mysle ze Piotrek Cwielong dopoki bedzie mial sily to bedzie godnie go zastepowal

No i ta nasza wyjazdowa pseudoskutecznosc.
Musimy jakos sie przelamac.Wygrac w Lodzi i wreszcie strzelic jakies bramki na wyjazdach
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.05.2009, 21:44
A ja bałem się najbardziej braku Sobola i Marcelo - bardzo podobnym zawodnikiem do Boguskiego jest Pepe(oczywiście pomijając skuteczność), więc w tym aspekcie powinno być ok.
Też chyba wolałbym Jirsaka zamiast Diaza ale można przypuszczać z dużą dozą prawdopodobieństwa że nasz wyjściowy skład będzie taki jak z Legią.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 11.05.2009, 22:10
Widze,że nie tylko mnie denerwuje to,że kosztem Jirsaka w srodku pola gra Diaz,wg mnie powinien grać Jirsak bo wydaje mi się,ze jest bardziej kreatywny i jego jedno zagranie w meczu moze dac Wisle wiecej niz 10 Diaza,który wg mnie gra chaotycznie i gra tylko dlatego,żeby przeszkadzać przeciwnikowi a nie prowadzić gre..Wszystko przez to,że przegrał rywalizacje z Broźkiem i Skorża chyba na siłe próbuje z niego zrobić pomocnika,może jestem jakoś uprzedzony ale dla mnie Diaz to lewy obronca a Pietia na dziś jest od niego lepszy i tyle..Bradzo jestem ciekaw co sie będzie działo jak Garguła wróci do zdrowia i do formy,gdzie wypróbujemy Diaza?myśle,że Pawełek powoli może zaczać sie bać A Paweł Brożek zaczyna za bardzo gwiazdorzyć,jedna gwiazda na R22 w zupełności wystarczy,ta na D3
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez WhiteStarDvisionTheBest : 11.05.2009 o godz. 22:12.
Odpowiedz cytując
Cerber
Junior Member

Stary 11.05.2009, 22:19
No bo Diaz jest głównie od faulowania, kopania po kostkach, wygrywania główek po zawiesinach i w ogóle od zniechęcania przeciwnika. Kreatywności - jedno podanie i jeden gol w rundzie jesiennej. Nie wiem, co się stało z Jirsakiem, który miał niezłą rundę jesienną (do kontuzji z Tottenhamem, widać, że tępe Angole wiedzieli kogo eliminować).

Martwi mnie jedno - gramy taktyką długiej piłki, aby zbierać piłki z drugiego sortu, ale w środku pola każdą bezpańską piłkę mają przeciwnicy. Coś tu jest nie tak, z taką grą będzie powtórka z Gliwic.
Odpowiedz cytując
Nalokson
Member

Od: 07.2008

Stary 11.05.2009, 22:23
Jeśli chodzi o atak, to ostatnią osobą, którą chciałbym tam widzieć jest Pepe. Niech już Maciek wpuści na prawą stronę Łobo, na lewą Zienia, a Małeckiego da do Ataku. Bo z Pepe w ataku to my gola nie strzelimy
Odpowiedz cytując
Cerber
Junior Member

Stary 11.05.2009, 23:19
Nalokson napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o atak, to ostatnią osobą, którą chciałbym tam widzieć jest Pepe. Niech już Maciek wpuści na prawą stronę Łobo, na lewą Zienia, a Małeckiego da do Ataku. Bo z Pepe w ataku to my gola nie strzelimy
Chyba, że sobie.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 11.05.2009, 23:33
Co do ŁKS.
Prześledźcie terminarz i tabele.
ŁKS 32, Craxa, Górnik 25. Jako że obie drużyny grają ze sobą w 29 kolejce któraś z nich musi starcić punkty. Lech gra z Craxą w ostatniej kolejce więc tego meczu nie puści maksymalnie - 6 pkt, czyli 31.
Pozostaje znaleźć drugą drużynę do spadku - w piątek Arka gra z Ruchem, a w sobotę Górnik z Odrą. W przypadku remisu lub przegranej Górnika sytuacja w zasadzie jak wyżej. Jak jeszcze Ruch wygra to nawet Arka ŁKS nie dogoni.
A więc przy dobrych wiatrach, w niedziele, ŁKS może na mecz przyjść prosto z knajpy.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.05.2009, 21:00
Moim zdaniem Łks jest już utrzymany. Poza tym z całym szacunkiem dla nich, jeśli zagramy na swoim normalnym poziomie spokojnie wywieziemy stamtąd 3 punkty. Wiem, że to wszystko truizmy, ale naprawdę mamy nieźle grającą w ostatnim czasie drużynę.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.05.2009, 07:55
Cel taki jak zwykle - wygrać w byle jakich rozmiarach i stylu!
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 14.05.2009, 08:44
Wlasnie, i niech nikt nie pisze, że Wisła pojedzie z ŁKS-em 3 czy 4 do zera bo tak pewnie nie będzie.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 14.05.2009, 08:50
Cel: Powtórzyć Gdynię.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.05.2009, 11:52
Coz jesli LKS bedzie kontynuowal strajk to moze to byc latwiejszy mecz niz myslimy. Jak dla mnie 0:1 dla Wisly bedzie wystarczajace.
Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Stary 14.05.2009, 11:53
Jirsak jest ebz formy dla tego nie gra. Diaz nie gra efektownie ale efektywnie. Taki malontent jak ty tego nie widzi. i przestanmy wierzyc ze Jirsak wkoncu zacznie grac. 2 lata prawie nic nie gra, poza drobnymi wyskokami. odlmy sie lepiej zeby ktos chcial go kupic chociarz za pol banki euro.

a co do meczu, pilkarze chyba zobaczyli ze jest realna szansa na mistrza, wydaje mi sie ze zagraja zdeterminowani a to wystarczy na lks
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów