The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2009, 10:48
puscilem na programie do testowania procka przy obciazeniu prawie maksymalnym chodzil 30minut i temperatura mi doszla do 66'C...
I, zeby bylo smieszniej, w ogole nie był kręcony. :O
Pytanie teraz, czy kupno samej grafiki i ramu ma sens, bez kręcenia procesora?
Ewentualnie rozważam kupno zasilacza, bo teraz mam jakiegos noname 400W, a pasowaloby cos duzo mocniejszego wsadzic...
Ten wiatraczek to pewnie sobie trochę kosztuje, co?
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.04.2009, 11:45
mic napisał(a):Wyświetl post
Czy rozkrecajac laptopa w celu przeczyszczenia wylotow traci sie gwarancje ?
Też jestem ciekawy,mam lapka około 9 miesięcy i przez pierwsze 3-4 w ogóle nie włączało mu się to głośniejsze chłodzenie(wiatraczek) a teraz praktycznie non stop chodzi głośno,i wnioskuję że trzeba po prostu przeczyścić wyloty
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.04.2009, 13:56
miba napisał(a):Wyświetl post
puscilem na programie do testowania procka przy obciazeniu prawie maksymalnym chodzil 30minut i temperatura mi doszla do 66'C...
I, zeby bylo smieszniej, w ogole nie był kręcony. :O
Pytanie teraz, czy kupno samej grafiki i ramu ma sens, bez kręcenia procesora?
Ewentualnie rozważam kupno zasilacza, bo teraz mam jakiegos noname 400W, a pasowaloby cos duzo mocniejszego wsadzic...
Ten wiatraczek to pewnie sobie trochę kosztuje, co?
ok. 200 zł z wiatrakiem ale jeszcze pozostaje kwestia tego czy Ci się płyta od niego zbytnio nie wygnie bo waży 1kg i jest dość wysoki... Ale chyba jeszcze nie słyszałem żeby urwał gniazdko czy coś
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.04.2009, 21:07
Jaki będzie najlepszy laptop dla osoby, która będzie go używała głównie do nauki, zabawy i korzystania z internetu ? i ile mniej więcej trzeba na niego przeznaczyć ? gdzie go najlepiej kupić ? z góry dziękuje.
Powód: bardzo dziękuje Kyno :) zaskoczyłeś mnie pozytywnie, myślałem że to koszt minimum 2300.
Ostatnio edytowane przez Garbaż1906 : 16.04.2009 o godz. 13:53.
Odpowiedz cytując
Kyno
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.04.2009, 22:41
Garbaż1906 napisał(a):Wyświetl post
Jaki będzie najlepszy laptop dla osoby, która będzie go używała głównie do nauki, zabawy i korzystania z internetu ? i ile mniej więcej trzeba na niego przeznaczyć ? gdzie go najlepiej kupić ? z góry dziękuje.
Ok 1600zł potrzebujesz. Karta graficzna wystarczy ta GMA
Polecam sklep PrimaKomp na Bronowicach.
Odpowiedz cytując
Kolo
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 21.04.2009, 13:47
Witam serdecznie. Mam zamiar wymienić komputer, a że posiadany przeze mnie jest już mocno wiekowy to trzeba zakupić wszystkie komponenty. Chciałbym przeznaczyć na ten cel ok. 3.000 do 3.500 zł. Nie znam się na tym dlatego zwracam się do Was z prośbą o uświadomienie . Jeszcze dodatkowe info na temat "używalności"

- używam często i długo
- chciałbym żeby dało się pograć w nowe gry typu GTA IV czy COD, ale żeby też nie było problemów z odpaleniem gier które wyjdą w przeciągu 2 czy 3 lat.
- chciałbym żeby można było spokojnie popracować na nim z obróbką wideo bez zamartwiania się kiedy komp się zawiesi.

Z góry dzięki zięki za jakieś info
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Kyno
Senior Member

Stary 21.04.2009, 16:19
Kolo napisał(a):Wyświetl post
- używam często i długo
- chciałbym żeby dało się pograć w nowe gry typu GTA IV czy COD, ale żeby też nie było problemów z odpaleniem gier które wyjdą w przeciągu 2 czy 3 lat.
- chciałbym żeby można było spokojnie popracować na nim z obróbką wideo bez zamartwiania się kiedy komp się zawiesi.
Moje podpowiedzi:
Procesor - 2x 2,00GHz
Pamięć RAM - 4GB
Karta graficzna - GeForce 9300M , obyś nie brał karty GMA.

ps. znasz się na sterownikach ?
Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.04.2009, 16:29
Kolo chciał komputer a nie laptopa :O
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 21.04.2009, 23:37
A to ja mam pytanie o opinie na temat firmy.
Otóż zamierzam sobie kupić płytę taką co by mi starczyła na lata i do tego bardzo mocno wyposażoną.

No i doszedlem do wnosku ze firmy na ktore powinienem zwracać uwage to Gigabyte i Asus. Uznane marki, dobra opinia, niezawodność, dobre rozwiazania, zaawansowane technologie itp itd . Przynajmniej tak bylo kiedys, nie wiem jak teraz.

Moglby mi zatem ktos powiedziec/doradzic na jakie ewentualnie firmy jeszcze spoglądac?
Dla jasnosci mowimy o plycie z wbudowanym RAID 0,1,5,10, minimum 4 x SATA, support dla SLI lub Crossfire, obslugujace minimum 16 GB RAM itp.
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 22.04.2009, 00:04
Raczej Asus.
Wszystko zalezy od chipsetu. X48/X38 pełny cross - SLi na chipsecie nvidii.
X58 - obsługuje obydwa. (mowa o intelu)

I jak zwykle kwestia forsy.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.04.2009, 00:14
Wilku napisał(a):Wyświetl post
Raczej Asus.
Wszystko zalezy od chipsetu. X48/X38 pełny cross - SLi na chipsecie nvidii.
X58 - obsługuje obydwa. (mowa o intelu)

I jak zwykle kwestia forsy.
A ja znowu sie nie zgodze, bo ja mam znacznie mniej(ba, zadengo do tej pory zwrotu plyty Gigabyte`a) zwrotow plyt GB niz Asus`a. Asus ostatnio nie poszedl w jakosc jak mialo miejsce do tej pory a ilosc. Niestety jedyne co dobre robi to monitory LCD moim zdaniem. I nic poza tym...
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 22.04.2009, 00:16
koyoot napisał(a):Wyświetl post
A ja znowu sie nie zgodze, bo ja mam znacznie mniej(ba, zadengo do tej pory zwrotu plyty Gigabyte`a) zwrotow plyt GB niz Asus`a. Asus ostatnio nie poszedl w jakosc jak mialo miejsce do tej pory a ilosc. Niestety jedyne co dobre robi to monitory LCD moim zdaniem. I nic poza tym...
Koyoot ale o jkaich modelach mowa?

P43 i niższe?

X38/48/58 to high. A tu jest lepszy Asus.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.04.2009, 23:11
Wilku napisał(a):Wyświetl post
Koyoot ale o jkaich modelach mowa?

P43 i niższe?

X38/48/58 to high. A tu jest lepszy Asus.
Ja mowie o P35 i wyzszeych oraz wlasnie o X58. Tu przoduje wedlug mnie Gigabyte. Asus faktycznie to High ale... wlasnie tylko High...
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 23.04.2009, 06:34
Dzieki Panowie, wlasnie o cos takiego mi chodzilo.
A DFI LanParty i MSI to rozumiem jednak ze to nie ta "półka"?
Odpowiedz cytując
Mlody Wislak
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.04.2009, 08:12
DFI to płytki głównie pod konkretne OC. Jeżeli takiego nie planujesz to sobie ją już odpuść bo kase w błoto wyrzucisz ) Jaki procek planujesz wsadzić pod tą pł. główną
oderint dum metuant

JEDNA WIARA CAŁE ŻYCIE - WISŁA KRAKÓW PYCHOWICE
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.04.2009, 08:24
Kolo napisał(a):Wyświetl post
Witam serdecznie. Mam zamiar wymienić komputer, a że posiadany przeze mnie jest już mocno wiekowy to trzeba zakupić wszystkie komponenty. Chciałbym przeznaczyć na ten cel ok. 3.000 do 3.500 zł. Nie znam się na tym dlatego zwracam się do Was z prośbą o uświadomienie . Jeszcze dodatkowe info na temat "używalności"

- używam często i długo

Z góry dzięki zięki za jakieś info
Pozdrawiam

za 3000 to ja ci polecę coś lepszego niż kolega. Spokojnie możesz kupić pentium dual core E5200 (do 400 zł), najlepiej go potem podkręcić, ale to inna sprawa, 4GB RAMu i Radeona 4850/4870 1 GB.
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.04.2009, 09:19
jaitylkoja napisał(a):Wyświetl post
za 3000 to ja ci polecę coś lepszego niż kolega. Spokojnie możesz kupić pentium dual core E5200 (do 400 zł), najlepiej go potem podkręcić, ale to inna sprawa, 4GB RAMu i Radeona 4850/4870 1 GB.
W przeciwieństwie do kolegi polecę z kart 280 GTX. Karta nie zużywa tyle mocy za to jest bardziej wydajna. Radeon jest dobry, ale na duże rozdzielczości. Na jednego Radeona przydałaby się jakaś mała elektrownia żeby go utrzymać przy życiu
Odpowiedz cytując
Mlody Wislak
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.04.2009, 12:23
Procesor: AMD Phenom II X4 920 Quad-Core /2.8GHz, 2MB L2, 6MB L3, 125W, BOX, AM2+/
Chłodzenie: Pentagram Freezone HP-120 AlCu KARAKORUM
plyta AsRock A790GXH/128M /AMD 790GX/
Pamięć RAM: OCZ 4GB 800 Titanium CL4 Dual PC2 6400 FV KR GW
Dysk twardy: Western Digital 640GB AAKS
Karta graficzna: Gainward GeForce GTX 260 GoldenSample 896MB DDR3 /448bit/ HDTV 2xDVI
Nagrywarka DVD: Pioneer DVR-216D SATA (black)
Obudowa: Cooler Master Elite 330 (Black)
Zasilacz: Chieftec 500W [CFT-500A-12S] DualXeon

jeżeli cena do 3500 to możesz zmienić obudowę na Antec 300, Zasilacz na BQ 550 + Radeona 4890
oderint dum metuant

JEDNA WIARA CAŁE ŻYCIE - WISŁA KRAKÓW PYCHOWICE
Odpowiedz cytując
Kobieta_Wislak
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.04.2009, 20:18
Poszukuję kogoś kto się podejmie wymiany matrycy w sony vaio (notebook). Lapek uległ wypadkowi i niestety matryca jest do wymiany. Reszta lapotopa sprawna.
Oczywiście nowej matrycy nie mam - i nie wiem gdzie mogą takową zakupić (według jednego z serwisów który mi reanimował lapka po wypadku potrzebuję: LQ164D1LD4A).
W kilku miejscach pytałam i nikt nie chce się tego podjąć... czy to rzeczywiście tak trudna operacja?
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..."
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.05.2009, 08:27
Szukałem jakiegoś tematu i mysle że tu bedzie najlepiej.
mam drukarke HP psc 1215. Wczesniej miałem jakies inne sterowniki (jakas tam ikonka caly czas byla w pasku ). Potem mialem problem z kompem i niektore z programow sie pousuwały. teraz zainstalowałem normalnie sterowniki ze strony HP i tylko na pulpicie są dwie ikony programów. I gdy ten jeden otwieram to tam można tylko drukować obrazy a jak chce wydrukować cos w wordzie to jako drukarka jest do wyboru tylko microsoft officce imaging. a nastepnie save as i zapisuje w tym programie to, i nic z drukowaniem nie ma to wspólnego.

Prosze o pomoc.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.05.2009, 23:27
Troche się naszukałem i wciaz nie moge znalesc ciekawej oferty. Poszukuje sklepu, najlepiej w krk, ale nie koniecznie, który ma tanie dyski. Konkretnie mnie interesuja:
Seagate Xtreme 1.0TB/1.5TB eSata & USB 2.0 - cena odpowiednio w granicach 500/700zl
Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB - w granicach 500-550 (poki co za 545 w Bit znalazlem, ale szukam lepszej ceny)
Seagate Barracuda 7200.12 1.0TB tez chyba znalazlem w Bit w granicach 440

Ma ktoś któryś z tych dysków? Seagaty raczej dobre dyski i sie nie psuja itp... Wkurza mnie troche az taka roznica pomiedzy samym dyskiem a Xtreme, za obudowe eSata i to odrazu w komplecie z 200zl roznicy to sporo, a skoro juz biore taki dysk z glownym naciskiem na HD, glownie 1080p mkv gdzie filmy po 10GB zajmuja badz nawet kilka pelnych BD sie sciagnie to by sie przydaly dobre transfery z laptopem (w nim mam Seagate Momentus 320GB)
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.05.2009, 16:04
Warto teraz kupic komputer czy poczekac np. 3 mies, bedzie taniej?

Poszukuje taniego internetu(do 60zl/mies), narazie znalazlem 2mb w vectrze za 55 zl, jest obecnie cos ciekawszego dostepne?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.05.2009, 16:32
Czy możliwy jest update XP ENG do Vista PL? Czy trzeba instalować Vistę "na czysto" po formacie?
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.05.2009, 23:35
Mam pytanie do zorientowanych jako że sam jestem zielony w tym temacie...

Jak to jest z nowymi laptopami bez systemu... Czy wgranie Windowsa nazwijmy to nie do końca legalnego powoduje utratę gwarancji na komputer? Czy ma to w ogóle jakikolwiek wpływ na gwarancję.

Ogólnie rzecz ujmująć chodzi mi o to czy jeśli nie jestem w posiadaniu Windowsa i nie mam zamiaru wchodzić w jego posiadanie, a chciałbym mieć laptopa z tym właśnie systemem to powinienem raczej szukać komputerów posiadających już ten system...

A drugie pytanie to czy jeśli laptop ma wgranego Windowsa to oznacza że dostanę go również do komputera na płycie, czy nie? I jeśli nie to w jaki sposób mogę go później 'postawić' w razie awarii...

Jeśli są tu jakieś nieścisłości to przepraszam, ale jak wcześniej pisałem nie jestem zbytnio zorientowany w tym temacie...
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Stary 12.05.2009, 20:23
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do zorientowanych jako że sam jestem zielony w tym temacie...

Jak to jest z nowymi laptopami bez systemu... Czy wgranie Windowsa nazwijmy to nie do końca legalnego powoduje utratę gwarancji na komputer? Czy ma to w ogóle jakikolwiek wpływ na gwarancję.

Ogólnie rzecz ujmująć chodzi mi o to czy jeśli nie jestem w posiadaniu Windowsa i nie mam zamiaru wchodzić w jego posiadanie, a chciałbym mieć laptopa z tym właśnie systemem to powinienem raczej szukać komputerów posiadających już ten system...

A drugie pytanie to czy jeśli laptop ma wgranego Windowsa to oznacza że dostanę go również do komputera na płycie, czy nie? I jeśli nie to w jaki sposób mogę go później 'postawić' w razie awarii...

Jeśli są tu jakieś nieścisłości to przepraszam, ale jak wcześniej pisałem nie jestem zbytnio zorientowany w tym temacie...
1.
Jak nie masz windy a chcesz to najlepiej weź razem z laptopem, tylko XP, VISTĘ odradzam.

2.
Czasami dają płytkę (zależy od firmy, Toshiba nie daje), czasami jest backup na oddzielnej partycji
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.05.2009, 22:21
Donson napisał(a):Wyświetl post
1.
Jak nie masz windy a chcesz to najlepiej weź razem z laptopem, tylko XP, VISTĘ odradzam.

2.
Czasami dają płytkę (zależy od firmy, Toshiba nie daje), czasami jest backup na oddzielnej partycji
Dzięki wielkie za odpowiedź
Odpowiedz cytując
kroko.
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.05.2009, 18:38
Dobra panowie, chciałbym sobie kupić nowy komputer stacjonarny, bo stary już powoli nie daje rady. Ja sam praktycznie nie znam sie więc help.

-Do dyspozycji kasa do 2000 zł, najlepiej 1600 zł
-Bez monitora - stary wystarcza. Kiedyś kupie nowy

Szukam takiego kompa generalnie do grania, nie musi być mega wyjebany (z resztą przy takich funduszach to nie ma szans), ale po prostu dobry. Nie wiem czy za tyle kasy można coś sensownego ?
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.05.2009, 15:12
niech ktoś mi napisze czy za taką kase kali się kupować takiego kompa
http://www.vobis.pl/oferta/notebooki..._zm84_vhp.aspx
ewentualnie jak komus się chce to prosiłbym o jakieś inne propozycje w podobnej cenie...
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.06.2009, 17:39
Kuzyn uzbieral z komunii kase na komputer i obiecalem ze cos mu znajde, do wydania ma ok. 2000 zl no ale jesli robilo by to duza roznice w jakosci to jest w stanie dozucic 100 czy 200 zl. Komputer ma byc do wszystkiego przypuszczam ze bedzie pocinal ciagle w gierki bo co moze takie dziecko innego robic... Do tego w cenie musi sie tez zmiescic monitor, myszka, klawiatura i obudowa.
Pomozcie mi cos slozyc... Znajomy informatyk na szybko polecil mi juz kilka czesci wiec podam je tutaj do Waszej oceny czy to dobry wybor:
Athlon 6000 x 4 GB Ram
Dysk WD500 GB / 32 MB
Plyta gl Gigabyte
karta 9800 GT 512 DDR2
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.06.2009, 20:07
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Kuzyn uzbieral z komunii kase na komputer i obiecalem ze cos mu znajde, do wydania ma ok. 2000 zl no ale jesli robilo by to duza roznice w jakosci to jest w stanie dozucic 100 czy 200 zl. Komputer ma byc do wszystkiego przypuszczam ze bedzie pocinal ciagle w gierki bo co moze takie dziecko innego robic... Do tego w cenie musi sie tez zmiescic monitor, myszka, klawiatura i obudowa.
Pomozcie mi cos slozyc... Znajomy informatyk na szybko polecil mi juz kilka czesci wiec podam je tutaj do Waszej oceny czy to dobry wybor:
Athlon 6000 x 4 GB Ram
Dysk WD500 GB / 32 MB
Plyta gl Gigabyte
karta 9800 GT 512 DDR2
niezly sprzecik, moglbys podac dokladna nazwe tej plyty i twardziela?
AMD Athlon 6000+ X2 =ok.250 zł
Pamiec Ram 4GB=ok.200 zł
dysk twardy 500GB=ok.220 zł
k.graficzna Geforce 9600 GT 512 DDR2=ok.290 zł
łacznie ok.1000zł

brakuje zasilacza, napedu DVD lub Blu-Ray(narazie chyba nieoplacalny),naped FDD(ja bym nie bral,malo kto juz uzywa dyskietek), obudowa no i monitorek ;]
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów