The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2009, 18:34. [28. kolejka] ŁKS Łódź - WISŁA Kraków, niedziela 17.05.2009 17:00
Teraz faktycznie można powiedzieć, że nie oglądamy się za siebie i gramy tylko o 3 punkty. To jeden z dwóch kluczowych meczów w walce o mistrzostwo (bo ostatni mecz ze Śląskiem będzie wisienką na torcie ). Strata punktów (nawet remis) może kosztować złoto i eliminacje do Ligi Mistrzów.

Z Reymonta ŁKS na jesieni wywiózł remis. Jest problem: Wisła słabiutko gra na wyjazdach (tylko 4 zwycięstwa w 13 meczach w tym sezonie).

W poprzednim sezonie (w zupełnie innym składzie: byli Baszczyński, Cleber, Dudka, Kosowski, Paulista, Dudu...) wygraliśmy w Łodzi 1:0 (po bramce D.Dudki w 71. minucie)

Tabela:
Kod:
1. Wisła   27  55  16-7-4
2. Lech    27  54  15-9-3
3. Legia   27  54  16-6-5
5. Polonia 27  50  14-8-5
4. GKS     27  50  16-2-9
Grają rywale:
Lech - Lechia
Legia - Bytom
Jagiellonia - Polonia
Cracovia - GKS
Zatem Lech i Legia raczej nie stracą punktów. Choć Lechia walczy o utrzymanie i może być bardzo zmotywowana (my gramy w Gdańsku w 29. kolejce).
Ostatnio edytowane przez prober : 10.05.2009 o godz. 18:37.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.05.2009, 18:53
Lech wygra, Legia straci- tak przewiduję.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.05.2009, 20:22
nie ma zmiłuj, trza wygrać. Praktycznie to odbierze rywalom nadzieję. Dobre, że łodzianie grają o pietruszkę. Złe (ale godne najwyższego szacunku ) jest, że na grają a nie udają.

Jeśli nasi wygrają, to mało prawdopodobne, gdy mistrza ugrał ktokolwiek inny.

Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.05.2009, 20:39
To będzie kluczowy mecz w walce o mistrza.Legia z taką grą jak prezentuje ostatnio może stracić jakieś punkty.7 pkt w ostatnich trzech meczach powinno nam spokojnie wystarczyć,Zwycięstwa z ŁKS i Śląskiem + ewentualna strata punktów w Gdańsku.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 10.05.2009, 22:11
Proszę Państwa,

ten mecz wygramy i to wysoko! Święcie w to wierzę!

O dziwo, po zwycięstwie z Legią czytam w kilku miejscach na różnych forach opinie,
że Wisła i tak straci punkty bo słabo gra na wyjazdach.
A takiego wała!
Najwyższa pora to zmienić!
Wislacy jadą do Łodzi po zwycięstwo i nie ma co pisać, żeby się nie napinać!
Może nie trzeba się napinać, ale trzeba się spiąć i wygrać!

Stawiam wynik ŁKS - Wisła 0:3
i wszystkim sie odechce próbować odebrać nam tytuł mistrzowski!
Do boju Wisełko!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.05.2009, 22:17
Jak napisałem w innym temacie, rzeźnicy Hajto Kascelan i cała reszta, naprawdę ciężki mecz. Trzeba być do tego skutecznym. Miejmy nadzieje, że wykuruje się Sobol bo musi tam ktoś walczyć z mocnym środkiem pola LKSu.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.05.2009, 22:52
ten ŁKS jest strasznie nieobliczalny, wygrali z Polonią w Warszawie, remis na Lechu, pechowa porażka z Legią.
Wygrana z Rycerzami Wiosny to bedzie milowy krok do mistrzostwa.Smoliński,Geworgyan czy Drumlak graja jak za najlepszych czasów.Będzie ciężko,obawiam sie tego meczu.To zespół klasy Piasta Gliwice
Odpowiedz cytując
Wujor
Member

Od: 05.2008

Stary 10.05.2009, 22:54
kluczowy mecz- zdecydowanie.

Swoją drogą pamięta ktos jak nam szło w Łodzi w ostatnich latach Ostatni 1:0, a wcześniej
Odpowiedz cytując
Wujor
Member

Od: 05.2008

Stary 10.05.2009, 22:57
element napisał(a):Wyświetl post
A po co wysoko? po mojemu może być i 0-0 byle 3 pkt przyjechały do Krakowa.

No nic, albo gwiazdki okażą się frajerami, albo chłopami z jajami, takiej szansy nie można zniweczyć.

przy 0:0 , za ch....mistrz do nas nie przyjedzie, co najwyżej 1pkt
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 10.05.2009, 22:59
element napisał(a):Wyświetl post
A po co wysoko? po mojemu może być i 0-0 byle 3 pkt przyjechały do Krakowa.

No nic, albo gwiazdki okażą się frajerami, albo chłopami z jajami, takiej szansy nie można zniweczyć.
Bo takie mam przeczucie, tak stawiam. Po prostu wierzę w chłopaków!

Aha, jak będzie 0:0 to do Krakowa przyjedzie 1 punkt! A tego nie chcemy
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.05.2009, 23:01
Wujor napisał(a):Wyświetl post
kluczowy mecz- zdecydowanie.

Swoją drogą pamięta ktos jak nam szło w Łodzi w ostatnich latach Ostatni 1:0, a wcześniej
Za Okuki porażka tam była, rok temu w mistrzowskim sezonie tylko 1-0 Biała Gwiazda wygrała.Teraz bym wiele dał za chociaż taki wynik.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.05.2009, 23:18
Mecz bardzo ważny i poprostu trzeba go wygrać. Łatwo nie będzie aczkolwiek wydaje mi się że lepiej z nimi grać teraz ni jeszcze jakieś 2-3 kolejki temu. ŁKS ma 6pkt. przewagi nad miejscem barażowym i 7 nad spadkiem czyli według mnie praktycznie utrzymanie bo jakoś nie wieżę w to że Arka, Górnik i Cracovia naglę wygrają wszystkie spotkania. Wiadomo napewno nam nie odpuszczą ale to nam powinno bardziej zależeć na wygranej. Przede wszystkim musimy zagrać skutecznie nie może powtórzyć się sytuacja z meczu w Gliwicach. Zawodnicy więdzą o jaką stawkę grają więc wszysko w ich nogach i głowach.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.05.2009, 23:28
Niecierpie tych meczy z ŁKS-sem i to jeszce w Lodzi.,no i jeszcze Hajty

I madrze ktos juz napisał,to teraz OD NAS zalezy czy zdobedziemy Mistrza.

Na nikogo sie nie musimy ogladac,nikt nas juz ne interesuje.

Wierze z chlopaki sie zmobilizuja nie na 100,ale na 200%
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Stary 10.05.2009, 23:32
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ten ŁKS jest strasznie nieobliczalny, wygrali z Polonią w Warszawie, remis na Lechu, pechowa porażka z Legią.
Wygrana z Rycerzami Wiosny to bedzie milowy krok do mistrzostwa.Smoliński,Geworgyan czy Drumlak graja jak za najlepszych czasów.Będzie ciężko,obawiam sie tego meczu.To zespół klasy Piasta Gliwice
To trochę śmieszne że mistrz Polski obawia się meczu z rywalem klasy Piasta Gliwice. Poza tym w Gliwicach strasznie pechowo zremisowaliśmy. Jak powiedział Skorża przewagą Wisły nad ywalami jest margines szczęścia który nam pozostał w tym sezonie. Mam nadzieję że tym razem to szczęście się do nas uśmiechnie. Nie stracimy przypadkowej bramki, strzelimy parę, będzie dobrze. Jeśli do przerwy będziemy prowadzić o wynik jestem spokojny. Zauważyłem taką prawidłowość w tym sezonie. Oprócz meczów z czołówką żaden rywal w meczu z nami nie doprowadzał do wyrównania. Dlatego ważna jest ta pierwsza bramka. Niechże raz w życiu nam się przyfarci, Bodzio jakiegoś farfocla wpuści w 10 minucie i potem już spokojnie wygramy.

Także nie ma co się martwić. Narazie należy ochłonąć po Legii i w sobote wygrać
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.05.2009, 23:34
Tylko lipa będzie jak będziemy grać bez Sobola, Boguskiego i Marcelo.
W miejsce Boguskiego wejdzie pewnie Ćwielong, który do bramki strzelać coś nie potrafi, w Sobola Jirsak bądź Cantoro, a oni tacy waleczni to już nie są, choć mają inne walory. A w miejsce Marcelo to już tylko Diaz. Żeby tylko kolejnej kontuzji obrońcy nie było bo wtedy to już lipa totalna...
Ale jeśli mistrzem chcą być to muszą wygrać na tym wyjeździe, nie ma bolca.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.05.2009, 00:00
Wujor napisał(a):Wyświetl post
Masz:

2006/2007 porażka 1:2
2000-2006 ŁKS grał w niższej lidze
1999/2000 zwycięstwo 2:0 (z obecnej Wisły grał wtedy tylko... Głowacki)
1998/1999 zwycięstwo 3:0
1997/1998 zwycięstwo 1:0 (ŁKS zdobył mistrzostwo Polski!)
1996/1997 porażka 0:5 (Wisła prezentowała poziom Piasta Gliwice 2009 )
1994-1996 Wisła grała w niższej lidze
1993/1994 remis 1:1
1992/1993 remis 1:1
1991/1992 remis 0:0
1990/1991 zwycięstwo 1:0
1989/1990 remis 0:0
1988/1989 porażka 1:2
1985-1988 Wisła grała w niższej lidze
1984/1985 remis 0:0

Bilans ostatnich 25 lat:
12 meczów
4 zwycięstwa, 5 remisów, 3 porażki
bilans bramek 11:11

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Stary 11.05.2009, 07:29
A widzieliscie co wczoraj Ćwielong na rozgrzewce robił Czy z wolnego z 20 metrów, czy z woleja z 15, nawet jak dostał beznadziejną piłkę za siebie. Wszystko wpadało do bramki a większość z tego w "okno"
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.05.2009, 07:34
Mecz z ŁKS-em trzeba wygrać i zagrać tam na 150% możliwości Wisły. Nie można obawiać się ŁKS-u ( co nie znaczy, że mamy ich zlekceważyć ), ale to my jesteśmy liderem i do nas należy wygrywanie z takimi przeciwnikami. Trzeba uważć na ich stałe fragmenty gry, bo z tego u nich często padają bramki. Wygrana 1:0 lub 2:0 wystarczy.

Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.05.2009, 07:54
Dziwi mnie wasz optymizm przed tym meczem. Wiadomo ja bardzo chcę wygranej ale 0:3 moim zdaniem jest nierealne...W tym sezonie tylko z Arką u siebie wygraliśmy 4:0. Poza tym na wyjazdach rywalowi wystarczy jedna akcja i strzela nam bramkę...Ja uważam że będzie to bardzo trudny mecz i 0:1 biorę w ciemno. Strasznie wygląda Paweł Brożek i obawiam się że jeśli nie będzie przebłysku w Łodzi będzie bardzo ciężko. Paweł musi zacząć walczyć a przede wszystkim brać ciężar gry na swoje barki bo narazie to wygląda tak jakby się chował za obrońcami. We wczorajszym meczu nie widziałem prawi e w ogóle by uciekał na pozycję, stał tylko w miejscu i czekał...
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.05.2009, 08:24
Ludzie bez napinki! Po meczu z Górnikiem większość na forum przewidywała spokojne zwycięstwo Z Piastem, a ledwie uratowaliśmy remis,mniejszość (w tym ja) jakiekoklwiek zwycięstwo uważała za sukces.Podobnie tym razem - 1:0 i będę szczęśliwy.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Stary 11.05.2009, 10:53
Zawsze ciężko gra się w Łodzi z ŁKS-em, tym bardziej, że na mecz z Wisłą są podwójnie zmobilizowani. Mam nadzieję, że w głowach piłkarzy jest rozsądek i jeszcze nie czują się mistrzami. Wtedy z pomocą Skorży chłopacy wywiozą 3 punkty do Krakowa. Wiadomo, że na wyjazdach najlepiej nie gramy, ale nie widzę żadnych przeciwskazań, żeby tę statystykę w Łodzi poprawić.

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.05.2009, 10:53
Powiem Wam,że to będzie najtrudniejszy mecz ze wszystkich,które nas czekają do końca ligi.
Po pierwsze. ŁKS gra o nic,jako klub przestaną istnieć. Natomiast piłkarze grają o przypomnienie się futbolowemu światu. Po drugie. Lepszej reklamy niż stuknięcie Wisły dla kopaczy z Łodzi nie ma. Zagrali zajebisty mecz z Górnikiem. Teraz nie będą klękać na kolana przez nami. Nie mają nic do stracenia. A tacy kopacze są najgorsi. Bo grają dla siebie,nie dla klubu. Tak więc walką przewiduję niemiłosierną. Jak tam wyrąbiemy sobie trzy punkty,to droga do MP będzie lżejsza.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.05.2009, 11:12
Trudny mecz nawet bardzo, szczególnie że prawdopodobnie nie zagra Sobol i Rafa, natomiast co do Marcelo to jestem przekonany, że postawią go na nogi. Już po meczu z Legia normalnie chodzi i nie byo po nim widać kontuzji. Swoja droga to przerażające lekko, że na awce nie mamy żadnego obrońcy.

Co do meczu to jeśli pokonamy ŁKS to jestem przekonany, że będzie mistrz. Jest to dla nas najtrudniejszy rywal, Lechia jest żaośnie saba i w dodatku z nami nie bedzie moga sie murować. Łks ma paru brutali więc ja myśle że troche niebezpiecznie bedzie wystawiać środek Diaz-Jirsak więc bym zagra trójka. Cantoro z Diazem z tyu, a za Rafaa Jirsak mocniej wysunięty do przodu.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 11.05.2009, 11:19
Uwazam identycznie jak Marszalek.
Jakkolwiek smeisznie brzmi ze kandydat do MP obawia sie meczu z ligowym skladakiem, to LKS pourywal punkty juz najlepszym. I to na wyjazdach. Z Legia tylko pechozol.

Jak znow Wyparlo bedzie mial dzien konia - a zazwyczaj z nami miewa, to sie zakonczy 0:0 nawet jakby nasz atak stanowila para Ronaldo-Torres.

Czy Wisla jest w stanie wygrac 2 wyjazdy z rzedu ? watpie.
Szkoda ze to z LKS gramy na wyjezdzie a nie z wakacyjnym Slaskiem.

Typ: 0:0
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Stary 11.05.2009, 11:53
Ja tam fajerwerków się nie spodziewam w Łodzi, ale nawet nie chcę myśleć o remisie. My to musimy wygrać, chociażby po powtórce gola Sieranta. A w Gdańsku raczej 3 punkty zdobędziemy.

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 11.05.2009, 15:42
Jesli tam wygramy, to juz prosta do mistrza, tak mysle. Natomiast bez Sobola i Marcelo nie ma co liczyc na 3 pkt
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 11.05.2009, 15:55
Wygramy dlatego, że mecz z Legią da bodziec chłopakom - teraz wszystko zależy już tylko od Was.
Przypomnę że z Piastem chłopaki bali się złapać kartki - Małecki czy Zieniu przed meczem z Legią.
Przypomnę też, że Craxa walnęła 3 lufy w Łodzi i wprawdzie straciła 4 gole, ale ich obrona to poziom naszej ME, stąd 4 bramki......
Wierzę, że chłopaki zagrają na maxa i po 2 wyjazdowych zwycięstwach w meczu ze Śląskiem gramy na luzaku (Lech i Legia przegrywają swoje mecze w 29 kolejce) mając tytuł w kielni......

PS
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Jak znow Wyparlo bedzie mial dzien konia - a zazwyczaj z nami miewa, to sie zakonczy 0:0 nawet jakby nasz atak stanowila para Ronaldo-Torres.
Czy Wisla jest w stanie wygrac 2 wyjazdy z rzedu ? watpie.
Szkoda ze to z LKS gramy na wyjezdzie a nie z wakacyjnym Slaskiem.
Typ: 0:0
Planc - ile razy Bodzio może mieć dzień konia - z Kolejorzem, z nami na jesieni, z Legią - biorąc pod uwagę nawet, że jest niezłym bramkarzem to limit farta musi w końcu się skończyć. A poza tym nie wiem czy z ŁKS w Krakowie murującym bramkę nie byłoby takiego właśnie 0:0 jak prorokujesz....
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 11.05.2009 o godz. 16:16.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.05.2009, 17:41
Marcelo z Sobolewskim na szczescie beda mogli wystapic w Lodzi.. Mysle ze ci dwaj zawodnicy poprowadza nas do zwyciestwa z Lksem
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.05.2009, 17:57
jeżeli wyjazd do Łodzi i Gdańska ma być trudny to jak nazwiecie wyjazdowy mecz w LM czy UEFA, który prawdopodobnie niedługo nas czeka? patrząc na poczynania naszych piłkarzy to w tych dwóch meczach każdy wynik jest możliwy ALE jeśli mamy zostać mistrzem to wiedzę tylko jedno rozwiązanie - dwa zwycięstwa... i oby szybko wróciły te czasy gdy mecz z średniakiem kończył się minimum 3 bramkami dla Wisły...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 11.05.2009, 18:04
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=20949 - potwierdzenie słów diablo885
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów