The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2009, 19:32
Duży plus za kreatywność dla ABG za "Gdzie twoje berło, berło i korona, Legio ...." na melodię discopolową

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.05.2009, 19:36
kolega prober chyba nie pamięta że to nie nasz przebój i nie pierwszy raz go śpiewaliśmy?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.05.2009, 19:49
mic napisał(a):Wyświetl post
Bylo to widac w TV ? Bo z perspektywy D4 lezac wybil pilke reka.

Prober: chyba nie bylo Cie na fecie i wyjezdzie na Ł3 w tym sezonie
Tak, było widać, wydawało się, że Mucha sobie ją ręką wybił, ale w ostatnim momencie dalo sie ujrzeć stopę Ćwielonga, która czubkiem buta kopie piłke, tak więc decyzja sędziego prawidłowa.

Co do meczu, to nie wiem dlaczego nasi piłkarze nie chca dobić przeciwnika jak go mają na widelcu. I przez to urwaliśmy się ze strzyczka w ostatnim momencie, bo gdyby Tejksiur mial lepiej wyregulowany celownik, to moglismy ten mecz nawet przegrać. Niemniej jednak bardzo cieszy zwycięstwo i znów mogę zaśpiewać LEGŁA, LEGŁA WARSZAWA!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 10.05.2009, 20:06. Po Legii jeszcze trzy mecze, oby szczęśliwe
Z jednej strony - wielka radość ze zwycięstwa i z tego, że w bezpośrednim bilansie jesteśmy lepsi od Legii. Rozstrzelał się Marcelo, miał swoje sytuacje Małecki (szkoda tej okazji na 2:0, strzał przy słupku), w 1. połowie Legia nie oddała groźnego strzału.

Jednak... aż trzy kontuzje, z czego ta Rafała najpoważniejsza, nie dozwalają spokojnie patrzeć w przyszłość. Uraz mięśniowy Marcelo - oby udało się go wykurować, bo "zapasowych" dobrych obrońców nie mamy wcale. Sobol - to samo, bez niego nasza Wisełka zaczęła grać słabiej w 2. połowie. Najgorzej z Boguskim - jeśli naprawę coś sobie złamał, to brr.... Trzymaj się, Rafał!

Pozytyw po dzisiejszym meczu jest taki, że znowu wszystko od Wisełki zależy. Oby chłopaki tego nie zmarnowali!
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.05.2009, 20:24
co sie nerwów ojadłem. druga połowa była koszmarna. przez kontuzje nie ma pełnej satysfakcji po zwycięstwie. Mam nadzieje ze Marcelo i Sobol wrocą do gry. Co do Rafała mysle ze bedzie musiał troche odpocząć;/ dzis zagrał super mecz. Niesamowicie wartosciowy z niego pilkarz!
Widac ze Paweł coś nie czuje pilki, przed kontuzją taki prezent co miał na początku wykorzystałby z zimną krwią. Trzeba popracować...
Ale dzis najważniejsze ze 3 pkt są brawo dla Mariusza. Po za tym jednym niefortunnym wypluciem pilki swietny mecz. I uratował nam dupę przy ostrzale naszej bramki przez Legionistów.
What's new?

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 10.05.2009, 20:33
suma szczescia = 0 , czyli pudła Takesure a u nas posiało kontuzjami. Oczywiscie trzymam kciuki za Rafała, ale to Sobola i Marcelo bardziej bedziemy potrzebowac, zwlaszcza na wyjazdach gdzie tzreba zagrac z tyłu na zero. 3 pkt cieszą ale to zwycięstwo splynelo po mnie mając w pamieci widok Rafała o kulach.
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 10.05.2009 o godz. 20:35.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 10.05.2009, 20:47
I okazało się, że nasza drużyna bez Sobola nie ma ognia w środku pola. Odkąd zszedł, Legia przejęła inicjatywę.

Zostawcie w klubie Sobola - taka jest kibiców wola!

Diaz grał dramatycznie słabo. Zastanawiałem się, dlaczego Maciek go trzyma, ale skoro od 5 min. Sobol grał z kontuzją...

I brawo Mariusz! Świetny mecz!
Ostatnio edytowane przez atomek21 : 10.05.2009 o godz. 20:50.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.05.2009, 20:50
Bardzo słaby mecz z obu stron .Momentami nieporadność Wisły i Legii byla zatrwazajaca.
Diaz sie nie nadaje do srodka pomocy , Malecki powinien duzooooo cwiczyc podania i centry bo dzis to byla 5 ta liga..
Moment euforii to bramka Marcelo , ta chwila była oczywiscie najwspanialszym momentem tego meczu ,bo to co Wisla robila w drugiej polowie to byla masakra.Oni chyba juz tak jak Lech maja z koncem sezonu sil na jedna polowke,bo o malo co Chiniyama by nam dzis wybil Mistrza gdyby trafil z dwoch metrow.
Panie trenerze Skorża jak Pan zdobedzie Mistrza praktycznie 4 oma klasowymi pilkarzami :Marcelo,Sobol,Brozek i Boguski to bedzie Pan Wielki !!
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.05.2009, 20:52
Nie ważne gra ważne 3 punkty zagraliśmy go dobrze taktycznie a sytuacje zdezorganizowały kontuzje naszych choć mieliśmy naprawdę szczęście że Chinyama dziś nie miał dnia.
Odpowiedz cytując
Żurawek
Member

Stary 10.05.2009, 20:59
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
suma szczescia = 0 , czyli pudła Takesure a u nas posiało kontuzjami. Oczywiscie trzymam kciuki za Rafała, ale to Sobola i Marcelo bardziej bedziemy potrzebowac, zwlaszcza na wyjazdach gdzie tzreba zagrac z tyłu na zero. 3 pkt cieszą ale to zwycięstwo splynelo po mnie mając w pamieci widok Rafała o kulach.
To szczęście Legia miała w Warszawie.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Stary 10.05.2009, 21:02
Nie ważne gra ważne 3 punkty zagraliśmy go dobrze taktycznie a sytuacje zdezorganizowały kontuzje naszych choć mieliśmy naprawdę szczęście że Chinyama dziś nie miał dnia.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Stary 10.05.2009, 21:09
Dajcie Linka Panowie z bramką bo sobie chciałbym ściągnąć na kompa...
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.05.2009, 21:11
[FONT='MS Shell Dlg 2']http://odsiebie.com/pobierz/2753475---eb70.html[/FONT]
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 10.05.2009, 21:13
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
Dajcie Linka Panowie z bramką bo sobie chciałbym ściągnąć na kompa...
Pajo1906 napisał(a):Wyświetl post
Bramki Live
1-0 Marcelo
http://odsiebie.com/pokaz/2753475---eb70.html
aż tak ciężko zerknąć ciut wcześniej?

wybaczcie, kolega mnie uprzedził. Niemniej, uwaga pozostaje aktualna
Powód: bo za późno byłem.
Ostatnio edytowane przez Zbyychu : 10.05.2009 o godz. 21:15.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 10.05.2009, 21:18
ja bym sobie z chęcią zobaczył jeszcze raz interwencje Maria. A co do "Tejksiura" on zazwyczaj nie ma dnia choć Brożek tez dziś nie miał...
What's new?

Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Stary 10.05.2009, 21:20
Dziękować
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.05.2009, 21:49
killzone napisał(a):Wyświetl post

Gratuluje Mistrzostwa lepsza Wisła niż Lech.
Nie wiem jak to wygląda z perspektywy Wawy, ale w Krakowie szczególnie dla tekiego pesymisty jak ja, to największe szanse na MP ma Lech, potem Legia, a Wisła to w zasadzie nie ma żadnych szans.

Co do meczu, to chyba tylko druga połowa w Gdynii była gorsza w naszym wykonaniu niż ta dzisiaj. Tylko że wtedy graliśmy na wyjdziedzie i to na kure...wsko trudnym terenie. Ciekawe co sobie myśleli ci wszyscy menagerowie jak oglądali polski hit. Naprawdę żal było na to patrzeć.

Co tu duzo mówieć mieliśmy farta jak cholera dzisiaj. Tylko Ćwielong marnuje porównywalne setki jakie dzisiaj zmarnował Teksiur, no ale można powiedzieć że sprawiedliwości stało się za dość po meczu na jesieni w Warszawie.
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.05.2009, 21:49
Co do meczu to pierwsza połowa wspaniała,ale to co robili obroncy Legii kopiąc sie pilką po głowach sprawialo ze musialem przecierac oczy ze zdumienia...
Druga polowa to 20 min odziwo super gry Legi,potem powrot do normy.
Generalnie w 2 połowie mielismy kupe szczescia,ale nam tez sie troche tego szczescia nalezy do licha!!

Acha,Szul dzieki,robisz tam w Legii wspaniałą robotę
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 10.05.2009, 22:05
Ja tam wolę takie dośrodkowania Małeckiego, niż jak w przypadku 90% Polskich kopaczy na wysokości kolan bądź męskiego przyrodzenia.
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 10.05.2009, 22:05
Ja tam wolę takie dośrodkowania Małeckiego, niż jak w przypadku 90% Polskich kopaczy na wysokości kolan bądź męskiego przyrodzenia.
Odpowiedz cytując
Vitaliss
Member

Od: 05.2008

Stary 10.05.2009, 22:06
LAB napisał(a):Wyświetl post
Co do meczu to pierwsza połowa wspaniała,ale to co robili obroncy Legii kopiąc sie pilką po głowach sprawialo ze musialem przecierac oczy ze zdumienia...
Druga polowa to 20 min odziwo super gry Legi,potem powrot do normy.
Generalnie w 2 połowie mielismy kupe szczescia,ale nam tez sie troche tego szczescia nalezy do licha!!

Acha,Szul dzieki,robisz tam w Legii wspaniałą robotę

No i mieliśmy jeszcze Pawełka
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 10.05.2009, 22:06
HanysKce napisał(a):Wyświetl post
w ogóle nie rozumiem posunięć Skorży...

jak można wpuścić na boisko CANTORO !!!

kurde, bez jaj, on już w piłkę grać nie potrafi przecież !!!

same straty, straty i jeszcze raz straty !!!

Brożek do rezerw za tą nonszalancję
<szczena w podlodze> Czy mysmy ogladali ten sam mecz? Kolega nizej pisal ze najlepiej zagrali Brozek Piotrek Singlar i Pawelek. Co do Pawelka sie zgodze ale jeszcze lepsi od naszych obroncow byli w moim odczuciu dzisiaj Zienczyk i Malecki a Sobolewski to klasa sama dla siebie. Diaz to samo. Nie wiem wogole czy wy za duzo wypiliscie przed meczem i wam sie obraz rozmywal i przekrzywial czy co ze tak oceniacie naszych zawdonikow. Tak samo jest z Cantoro rozbijal ataki, odbieral pilke. Ja caly mecz widzialem ze Wisla dominowala rozbijajac ataki Legionistow z wielka latwoscia i wyprowadzajac ataki. Juz po pierwszej polowie gdyby nie Mucha powinnismy prowadzic 3 lub 4:0. W drugiej mielismy jeszcze 4 akcje ktore powinnismy zamienic na bramki.

Ludzie blagaaam....

P.S. jasnyGwint:lepiej zamilcz niz i nie odzywaj sie wiecej...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.05.2009, 22:11
atomek21 napisał(a):Wyświetl post

Diaz grał dramatycznie słabo. Zastanawiałem się, dlaczego Maciek go trzyma, ale skoro od 5 min. Sobol grał z kontuzją...
Na boisku był taki piłkarz ale coś nie było go dziś widać, podobno dobry, nazywa się Roger jak myślisz dlaczego dzisiaj nic nie zagrał ? Tak to Diaz się nim opiekował i to jego zasługa.
Naprawdę dobry mecz Juniora.

Oby Sobol, Rafał i Marcelo wrócili bo to ważne ogniwa naszej drużyny, a zostały 3 ciężkie mecze.

Co do Pawła Brożka fakt wykonał dużo pracy jednak od niego wymaga się trochę więcej, np lepszego przyjęcia piłki wtedy kiedy podał mu piłkę obrońca Legii. W Gliwicach też ze 3 razy źle przyjął.

Ciesze się, że Mariusz Pawełek gra dobrą rundę i nie próbuje zrobić więcej niż można. Nareszcie możemy na niego liczyć. W końcu zrobił postęp w grze. Nie zawalił nam jak dotąd żadnej bramki.

Obawiam że na ŁKSie bedzię bardzoooo trudno
Rzeźnicy Kascelan, Hajto i cała reszta....
Ostatnio edytowane przez westersyl : 10.05.2009 o godz. 22:13.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.05.2009, 22:17
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
co sie nerwów ojadłem. druga połowa była koszmarna. przez kontuzje nie ma pełnej satysfakcji po zwycięstwie. Mam nadzieje ze Marcelo i Sobol wrocą do gry. Co do Rafała mysle ze bedzie musiał troche odpocząć;/ dzis zagrał super mecz. Niesamowicie wartosciowy z niego pilkarz!
Widac ze Paweł coś nie czuje pilki, przed kontuzją taki prezent co miał na początku wykorzystałby z zimną krwią. Trzeba popracować...
Ale dzis najważniejsze ze 3 pkt są brawo dla Mariusza. Po za tym jednym niefortunnym wypluciem pilki swietny mecz. I uratował nam dupę przy ostrzale naszej bramki przez Legionistów.

Ja tez musze przyznac ze druga połowa to same nerwy ........

Legia az dziw ze niewykorzystała tego co miała,bo czesto oni tak mają ze robia jedną akcje i strzelaja gola

Ale nie dzis

Modle sie zeby Rafał,Marcelo i Sobol szybko doszli do siebie ,3 kluczowe ogniwa ....

generalnie najwazniejsze jest to zwyciestwo i fakt ze teraz wszytsko jest w nogach naszych kopaczy.

3 mecze,9 pkt i jestesmy w niebie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Stary 10.05.2009, 22:21
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Na boisku był taki piłkarz ale coś nie było go dziś widać, podobno dobry, nazywa się Roger jak myślisz dlaczego dzisiaj nic nie zagrał ? Tak to Diaz się nim opiekował i to jego zasługa.
Naprawdę dobry mecz Juniora.
No dobrze. Ale co powiesz o tym, że piłka odskakiwała mu na 3 m albo o kiksie z drugiej połowy, kiedy grał na obronie i nie trafił w piłkę próbując ją wybić? To taka zmyłka potrzebna do upilnowania Rogera?
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 10.05.2009, 22:25
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
No dobrze. Ale co powiesz o tym, że piłka odskakiwała mu na 3 m albo o kiksie z drugiej połowy, kiedy grał na obronie i nie trafił w piłkę próbując ją wybić? To taka zmyłka potrzebna do upilnowania Rogera?
To, że zgodnie z ekspertyzami fachowców z tego forum, nie mamy żadnych szans z Legią, czy wielkim (tu należy zacząć bić pokłony) Lechem...

W ogóle dramatyczny ten sezon, już zaczynam zbierać cytaty z okienka transferowego...
Ddf
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.05.2009, 22:34
Mecz w wykonaniu Wisły w pierwszej połowie dobry ale mam wrażenie że baliśmy się przycisnąć Legie.W drugiej połowie to tylko nerwowe obgryzanie paznokci i patrzenie na zegar ile to czasu jeszcze zostało.
Nie wiem ale bardzo irytuje mnie to że nasi piłkarze boją się podjąć ryzyka uderzenia na bramkę albo poprostu spróbować kopnąć piłke w stronę bramki. Czasem mam wrażenie że oni za wszelką cenę chcą rozklepać obronę i wjechać z piłką do bramki a czasem wystarczy kopnąć a nie bawić się w klepanie. Dziś naliczyłem aż 2 albo 3 strzały zza pola Karnego. Jeden Brożka Boguskiego i chyba Małeckiego. Wydaję mi się że powinni częsciej strzelać z dystansu. Inna sprawa zauważyłem że Diaz o ile technikę ma, walczy, umie sobię pozycję wypracować to też boi się uderzyć i zazwyczaj po ładnym dryblingu i ostatnim podaniu z trybun słychać kur** bo zdecydowana więkoszość jego podań trafia do przeciwnika.Inna sytuacja Zieńczuk biegnie wolny wzdłuż lini bocznej nie obstawiony no aż mu się prosi żeby mu podać to Diaz szuka nie wiadomo jakiego podania pomiędzy 3 rywali....
Ale to tylko takie moje .......e**e więc zapewne ze mną się nie zgodzicie
Cieszmy się z 3 punktów i z lidera i oby tak do końca
Powód: dilera....
Ostatnio edytowane przez FajQ : 10.05.2009 o godz. 23:19.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.05.2009, 22:37
Ja rozumiem, że jesteście posrani ze szczęścia i w ogóle, ale żeby powiedzieć, że Małecki był najlepszy na boisku to trzeba mieć nieźle.. Małecki to była dzisiaj jedna wielka katastrofa i śmiem twierdzić, że takiego nieporadnego, chaotycznego i niedokładnego piłkarza jak Małecki dzisiaj to w tej rundzie w Wiśle nie widziałem, a jak patrzyłem na jego wrzutki i "gwiazdorzenie" to na usta cisnęło mi się "wpuścić Łobo" (nie sadziłem że to kiedyś napiszę).
Tak poza tym to gratuluję Wisełce zwycięstwa.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.05.2009, 22:43
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
suma szczescia = 0 , czyli pudła Takesure .
nam też sie należy troche szczęśącia od losu,Legia wygrywa z ŁKS-em w 93 minucie po samobójczej bramce,Lech wiele spotkań zwyciężał rzutem na taśme w doliczonym czasie gry.Nareszcie szczęście dopisało i nam.
Szkoda że nie ma już Clebera bo Marcelo z takim spokojem pod bramką mógłby zostac partnerem Brożka w ataku.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.05.2009, 22:55
Mecz typowo zawałowy
Oczywiście oprócz kontuzji martwi forma Pawła Brożka...stracił większość swoich atutów i co gorsza mi to wygląda albo na to że coś z tym kolanem jest nie tak, albo jakiś psychiczny uraz który nie pozwala mu na ostrą grę, z której przecież słynął. - Od razu zaznaczam że to nie jest krytyka a po prostu martwię się o niego, bo dziwnie to wygląda.

A ogólnie zasłużyliśmy na tą wygraną choć myślałem że ten minimalizm nas dziś gdzieś pod koniec meczu, w końcu zgubi , bo rozumiał bym to , gdyby Legia na prawdę przycisnęła a tak wcale nie było - oczywiście usprawiedliwia to po części fakt kontuzji i wymuszonych zmian, ale dobry zespół, a przecież mamy takie aspiracje ,powinien być jak wampir, który jeśli zwietrzy krew, to powinien ją spuścić z przeciwnika do końca a Legia dziś zagrała tak by dostać tu dziś z 3-0.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 10.05.2009 o godz. 23:10.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów