The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2009, 17:14
igortsw napisał(a):Wyświetl post
No muszę powiedzieć, że wejście takiej rzeczy u nas byłoby dla mnie i dla wielu osób mieszkającymi po za KrK wielkim ułatwieniem, bo na niektóre ważne mecze do końca nie wiadomo czy bilety będą w sprzedaży przed meczem, czy też nie, zakup więc biletu przez neta byłby nieoceniony.
Dokładnie. W takim klubie jak Wisła już dawno powinna być możliwość kupna biletów przez internet.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.03.2009, 21:07
W niedalekiej przyszłości będziemy świadkami eksplozji młodych talentów grających w naszym klubie. Świadczą o tym stosunkowo liczne powołania do kadry młodzieżowej. Jeśli się nie mylę to takiej sytuacji nie było dawno. Mam nadzieję że w tych chłopakach drzemie ogromny faktycznie potencjał. Wierzę że będą naszymi "zbawcami".

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.03.2009, 21:45
a kadrę prowadzi były trener naszych juniorów za czasów Wisły. Dawida Wisly ;]

Grał tam obecny bramkarz Śląska, bracia bliźniacy, Kuzera i reszta ;]
Odpowiedz cytując
Artrem
Member

Stary 29.03.2009, 12:57
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
W niedalekiej przyszłości będziemy świadkami eksplozji młodych talentów grających w naszym klubie. Świadczą o tym stosunkowo liczne powołania do kadry młodzieżowej. Jeśli się nie mylę to takiej sytuacji nie było dawno. Mam nadzieję że w tych chłopakach drzemie ogromny faktycznie potencjał. Wierzę że będą naszymi "zbawcami".
Potrafią ci zbawcy panować nad piłką tak jak Błaszczykowski? Jak nie, to czarno widzę przyszłość Wisły.
Odpowiedz cytując
marco94
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 30.03.2009, 18:30
Czy nie mogłaby powstać strona, coś jak pajacyk,że klikając wspiera się klub o np. 5 groszy.Pieniądze mogłyby być przeznaczone na jakąś szkółkę w której rozwijałyby się talenty.Wisła ma kilka mln kibiców i na pewno znalazłyby się osoby codziennie klikające.Klub mógłby się rozwijać dzięki takim dobrze wytrenowanym juniorom.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.03.2009, 23:34
http://www.wislasoccer.com/news_item_10606.htm
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
coolibeer
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.04.2009, 00:48
Całkiem niezłe w końcu 1 kwietnia
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.04.2009, 09:45
Wczoraj 23:49

Szejk Dubaju przejmuje Wisłę!

spójrzcie na datę dodania
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.04.2009, 22:39
Artrem napisał(a):Wyświetl post
Potrafią ci zbawcy panować nad piłką tak jak Błaszczykowski? Jak nie, to czarno widzę przyszłość Wisły.
Niestety nie potrafią, bo zabrakło na blaszane garaże i pługi do robienia ugorów
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.04.2009, 09:03
Wczoraj spotkał sie po meczu ( był na meczu) Bogusław Cupiał z Maciejem Skorża.

Zrodlo : Antonii Bugajski . Ciekawe o czym mogli mowic.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.04.2009, 09:07
Pewnie o pisankach. Złożyli sobie życzenia świąteczne.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.05.2009, 12:03
Jestem pozytywnie zaskoczony ostatnimi działaniami marketingu w Wiśle.Oby tak dalej .

Kolejną rzeczą, która mnie ucieszyła to ten energy drink "Biała Gwiazda"

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.05.2009, 12:20
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Jestem pozytywnie zaskoczony ostatnimi działaniami marketingu w Wiśle.Oby tak dalej .
Tak ? A dla mnie wszystkie działania marketingu do pomyłka, wszystkie pomysły praktycznie nie trafione !
Ale po kolei:
Radio Biała Gwiazda: Dla kogo oni to stworzyli ? tego nie wiem, mając na uwadze że kibice są na meczu, wszystkie mecze są w TV, a nawet jeśli ktoś nie ma TV to technika oglądania przez internet jest tak popularna, że nikt normalny nie będzie słuchał radia mogąc oglądać mecz.

Wisła Mobile: do tej pory nie rozumiem o co w tym chodzi, używa to ktoś ?
Z tego co wiem nie cieszy się to zbytnią popularnością, nie sądzę aby nasi kibice ściągali tapety czy coś tam na swoją komórkę...
Nowa Strona: Kompletna porażka, brak jakiekolwiek czytelności, logo robił chyba jakiś amator w paincie. Nieoficjalne strony rożnych klubów wyglądają już lepiej niż nasza oficjalna...

Wisła tube- kolejny dziwny pomysł, linki do video można podawać w newsach i jest to bardziej czytelne i wiadomo o co chodzi.

Masowa reklama w meczu z Legią
(fakt plakat pomysłowy) ale przecież ten mecz nie potrzebuje reklamy, po co te plakaty, banery i inne tego typu rzeczy. Komplet byłby i bez tego.

Podsumowując naszym marketingu pracują, ludzię którzy nie wiedzą o co chodzi...
Wszystkiei pomysły wymierają, ale trudno się dziwić były z góry skazane na porażkę.

Jedyny pozytyw to wizytacja zawodników w szkołach ale gdyby nie SKWK to pewnie i tego by nie robili.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.05.2009 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 09.05.2009, 12:49
Cytat:
Radio Biała Gwiazda: Dla kogo oni to stworzyli ? tego nie wiem, mając na uwadze że kibice są na meczu, wszystkie mecze są w TV, a nawet jeśli ktoś nie ma TV to technika oglądania przez internet jest tak popularna, że nikt normalny nie będzie słuchał radia mogąc oglądać mecz.
Może nie każdy chce brać udział w rzeczach, które są nielegalne, jak streaming przez internet? Może nie każdy ma c+/orange sport? Pomyśl czasem o innych.

Cytat:
Nowa Strona: Kompletna porażka, brak jakiekolwiek czytelności, logo robił chyba jakiś amator w paincie. Nieoficjalne strony rożnych klubów wyglądają już lepiej niż nasza oficjalna...
Amator? Ekhem, logo robione we flashu, kilku elementowe, elegancko pocięte...Świetnie dobrana kolorystyka, czytelność. Po prostu poprzednia strona to była prowizorka i dlatego była czytelna dla Ciebie. Pod względem 'nowinek technicznych' strona jest jak najbardziej na czasie.

Cytat:
Wisła tube- kolejny dziwny pomysł, linki do video można podawać w newsach i jest to bardziej czytelne i wiadomo o co chodzi.
Pomysł jest świetny, po co grzebać po ytb jak masz wszystkie filmiki w jednym miejscu? Nie wiem czy jest taka opcja, ale przydałaby się integralność z youtubem pod względem komentarzy. I też nie wiem czy jest coś takiego, ale wygrwanie filmików na WISŁATUBE bez pośrednictwa ytb.

Cytat:
Masowa reklama w meczu z legią (fakt plakat pomysłowy) ale przecież ten mecz nie potrzebuje reklamy, po co te plakaty, banery i inne tego typu rzeczy. Komplet byłby i bez tego.
Zawsze na Legii był i będzie komplet. Ale jest coś takiego jak nowa jakość, czuje się tą atmosferę wielkiego święta. Nie czujesz tego? To sorry, może ja inny jestem.

PS: Nazwy klubów piszemy z dużej litery.

PS2: Nie bierz tego do siebie, bo bynajmniej nic do Ciebie nie mam personalnie - ale gadasz bzdury.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.05.2009, 14:25
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Może nie każdy chce brać udział w rzeczach, które są nielegalne, jak streaming przez internet? Może nie każdy ma c+/orange sport? Pomyśl czasem o innych.
Sam oglądasz także o czym ty piszesz ? Myśląc o innych to polecam oglądać przez neta bo dobrze wiem, że C+ ma to w dupie i nie ma żadnych konsekwencji za to. Radio jest chybionym pomysłem i nic tego nie zmieni. Do tego stratą czasu i pieniędzy.

Cytat:
Amator? Ekhem, logo robione we flashu, kilku elementowe, elegancko pocięte...Świetnie dobrana kolorystyka, czytelność. Po prostu poprzednia strona to była prowizorka i dlatego była czytelna dla Ciebie. Pod względem 'nowinek technicznych' strona jest jak najbardziej na czasie.
Człowieku czym ty się zachwycasz, banalną animacją która jest jak tam zbędna. Zdjęcia to nie wiem skąd brane... chyba losowo jest wybierali bo te miny piłkarzy to komedia.
Wkomponowanie kibiców w tło iście mistrzowskie... doskonały przepływ, a wybór fotki to fenomen !
Czy zrobiłbym lepsze ? Tak w 30 minut... Siedzie w grafice od 5 lat, projektowałem koszulki dla FC, plakaty, wiele moich vlepek wyszło w oficjalnych seriach. Nie jestem jakimiś mistrzem ale te logo to pomyłka i nie trzeba być jakimś wielkim fachowcem aby do tego dojść.
Oficjalna strona mistrza polski, najpopularniejszego klubu w Polsce wygląda ohydnie, jest zacofana pod względem skryptu, każdy idiota może sobie wkleić gotowca zrobić logo i mieć taką stronę. Strona powinna być unikatowa zaprojektowana przez kogoś kto się na tym zna.
Jestem ciekawy jakie są koszty powstania tego tworu bo to, aż wstyd.
Cytat:
Pomysł jest świetny, po co grzebać po ytb jak masz wszystkie filmiki w jednym miejscu? Nie wiem czy jest taka opcja, ale przydałaby się integralność z youtubem pod względem komentarzy. I też nie wiem czy jest coś takiego, ale wygrwanie filmików na WISŁATUBE bez pośrednictwa ytb.
Ta strona to również pomyłka nie chcę Ci już tłumaczyć dlaczego, domyśl się.

Cytat:
PS2: Nie bierz tego do siebie, bo bynajmniej nic do Ciebie nie mam personalnie - ale gadasz bzdury.
Jeszcze jakbyś napisał w którym miejscu to byłbym w niebo wzięty. Bo nie wiem jaki masz interes w bronieniu naszego działu marketingu który wmyśla coraz to bardziej bezsensowne pomysły.
Co najśmieszniejsze próbuje pouczać mnie koleś, który ogląda mecze Wisły przez intenet...
Jeśli dobrze pamiętam to prezentowaleś nam swoje proejtky vlep... skutek był taki że lepiej to przemilczmy.

PS. Jeśli chcesz to kontynuować zapraszam na priv.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.05.2009 o godz. 14:39.
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 09.05.2009, 20:45
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Czy zrobiłbym lepsze ? Tak w 30 minut...

To zrób i pokaż, tu na forum
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 10.05.2009, 07:57
Cytat:
Jeśli dobrze pamiętam to prezentowaleś nam swoje proejtky vlep... skutek był taki że lepiej to przemilczmy.
Chyba jednak mnie z kimś mylisz
Również w grafice siedzę od dawna, ale głównie w projektowaniu stron i wiem co mówie.
Czy strona się może podobać? Kwestia gustu.

A stronka, którą mam w podpisie już od dawna nie działa. Poza tym skąd wiesz, że mecze oglądam? C+ mam, jasnowidz?

Z jednym się zgodzę, dyskusja bez celowa.
Odpowiedz cytując
Robinho
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.05.2009, 10:28
Ja w dużej mierze podzielam opinię westersyla. Ta grafika wygląda po prostu okropnie: http://wisla.krakow.pl/_szablony_/pl...rs/headers.gif
Mogło być zdecydowanie lepiej. Niestety strona wpisuje się w klimat stadionu. Szablonowa, prosta, niczym nie zaskakuje
Zobaczcie tutaj:
http://www.chelseafc.com/

choć i tak lepsza strona Wisłeki niż Interu:
http://www.inter.it/aas/hp?L=it

Ogółem dosyć słabo to wygląda, lepiej prezentuje się chociażby strona oficjalna Legii. Grafika do wymiany.

Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 10.05.2009, 10:38
Strona Chelsea moim zdaniem jest gorsza
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.05.2009, 10:46
O tym czy nowa strona jest dobra czy nie ocenimy po czasie... Na podstawie częstości i rzetelności newsów (np. dział o MESA itp). Wygląd jak zawsze, czy się podoba czy nie, zależy od gustu, więc nad tym naprawdę nie ma się co rozwodzić...
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.05.2009, 11:48
Obecna kolorystyka oficjalnej strony to kosmiczna pomyłka!!!!!!

Czerwono-czarną stronę to może sobie robić A.C. Milan. Strona Wisły Kraków powinna być w tonacji czerwono-niebieskiej.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.05.2009, 12:44
Heban napisał(a):Wyświetl post
Brawa za plakat,dostrzeżony w innych krajach,ale takich inicjatyw oraz współpracy,zwłaszcza ze wszystkimi mediami lokalnymi,musi być zatrzęsienie.

przperaszam, ale jestem właśnie w innych krajach.... O jaki plakat chodzi?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.05.2009, 12:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
przperaszam, ale jestem właśnie w innych krajach.... O jaki plakat chodzi?
http://www.weszlo.com/news/2940

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.05.2009, 13:13
edit - przychylam się do zdania,że w kolorystyce strony oficjalnej,kolor czarnych wstawek i jego szarych odcieni,musi być zastąpiony kolorem niebieskim i jego odcieniami,tak aby trójkolorowość barw klubowych,była na tej stronie odzwierciedlona a nie wyglądała,jak pomylona.
Obawiam się, że efekt byłby obleśny. Tym bardziej, że połączenie czerwieni z niebieskim daje (niespodzianka!) fiolet. Efekt cieniowania byłby po prostu porażający.

Na pierwszy rzut oka - strona jest pod względem funkcjonalności zaprojektowana bardzo porządnie ( a co nieco wiem na ten temat ). Porządna, profesjonalna robota.
Co do szaty graficznej - to już kwestia gustu i sam mam mieszane uczucia. Myślę, że z czasem wszyscy się przyzwyczaimy. To, co naprawdę się liczy - zawartość i funkcjonalność - będzie i tak najważniejsza.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.05.2009, 13:34
dzieki za linki
wszedlem na nową stronę - faktycznie, dla mnie też trochę za dużo czerni. A jak ruszą wszystkie funkcjonalności to bedzie okejka.
Co do angielskiego, to nigdy nie docenialem jak ważna jest jego znajomość.
Wczesniej wyjeżdżalem na kontrakty do krajów, gdzie wystarczyła znajomość języków, ktore znam zawodowo: francuski, włoski, hiszpański (słabiej), rumuński.
Ostatnio firma wysłała mnie na Węgry i tam już mimo mojej znajamości angielskiego miałem problemy. Tylko niewielka część Węgrów znala angielski na tyle, by to nie przeszkadzało.
Teraz jestem w Finlandii i tam nawet nie muszę pytać, czy mogę przejść na angielski, po paru kwestiach wyjaśnienia po fińsku, że jestem cudzoziemcem, (albo i bez takich wstepów) zaczynam rozmowę po angielsku i 99% osób rozumie i odpowiada - kasjerki, ekspedientki w sklepach, policja, zwykli murarze i spawacze.
Niestety, brakuje mi informacji po angielsku w sklepach i na ulicach.

Wyobrażam sobie, że kibice, ktorzy przyjada do Krakowa na euro (jesli będzie) też byliby zadowoleni z obecności w przestrzeni publicznej innego języka niż polski. Dlatego angielska wersja strony o Wiśle być musi na co najmniej równych prawach jak polska.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.05.2009, 13:49
wolfy

zgadzam się z tobą co do problemu cieniowania czerwonego z niebieskim,ale ja nie o takim cieniowaniu napisałem.Chodzi mi o okienka informacyjne typu:-" Poprzedni Mecz" czy "Budowa Stadionu",gdzie zastosowano odcienie czerni i bieli czyli szarości i właśnie tam widziałbym odcienie wyłącznie niebieskiego,tak jak i we wszystkich innych paskach informacyjnych, gdzie zamiast czarnego koloru,trzeba zastosować niebieski i wtedy w połączeniu z białym tłem lub białymi napisami na niebieskim tle, osiągamy naszą trójkolorowość,nic nie tracąc z ostrości obrazu,gdyż napisy na ciemnoniebieskim tle,także będą wystarczająco kontrastować.
Fakt, tu mogliby spróbować z granatem. Tyle, że być może były już takie próby i wyszło niespecjalnie estetycznie.
W teorii wszystko powinno być ok, ale teoria sobie, a życie sobie. Zawsze dochodzi efekt powidoku przy dużych natężeniu kolorów.
Zauważ, że na TWSD granat też jest praktycznie nieobecny - kilka label-i.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.05.2009, 13:51
Jako chyba największy przeciwnik tej strony dodam, że czerwone (bordowe) tło i wiele elementów z czerwieni jest nie praktyczne "żre" się to praktycznie ze wszystkim...
Nawet największe kluby u których czerwony kolor jest uznawany jako najważniejsza barwa nie dają tego koloru na tło i nie jest on dominujący.
Jak wygląda czytelna i nowoczesna strona dla przykładu podam wam to:
http://www.losc.fr/

Jak widać można użyć niebieskiego czerwonego i białego i wygląda to co najmniej dobrze. My używamy bordowego i czarnego co jest po prostu śmieszne.

Dla mnie nasza strona nie jest nawet średnia, jest słaba.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 10.05.2009 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.05.2009, 13:55
Jako chyba największy przeciwnik tej strony dodam, że czerwone (bordowe) tło i wiele elementów z czerwieni jest nie praktyczne "żre" się to praktycznie ze wszystkim...
Nawet największe kluby u których czerwony kolor jest uznawany jako najważniejsza barwa nie dają tego koloru na tło i nie jest on dominujący.
Tutaj żadnych zasad nie ma. Tobie się nie podoba, mnie tak.
Ważne, że jest dobrze zaprojektowana pod względem funkcjonalności - grafika i tak się opatrzy i za jakiś czas nikt nie będzie zwracał na nią uwagi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 10.05.2009, 14:02

Dla mnie nasza strona nie jest nawet średnia, jest słaba.
widzisz, mi się bardziej nasza podoba...to kwestia gustów..."jeden lubi pomarańcze, a inny jak mu skarpetki smierdzą..."

nasza moim zdaniem ładniejsza, choć się nie znam na grafice zupełnie.
Odpowiedz cytując
tylko_centrum
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 20.05.2009, 11:26
Oficjalna Wisły bije na głowę ten francuski link, nie wiem dlaczego nagle wszyscy krytykują nowe pomysły działu marketingu, być może krytykowanie dla niektórych jest trendy czy jak tam się teraz na to mówi. Dla mnie strony Wiślackie są czytelne, przejrzyste, i bardzo dobrze wykonane.

Tylko Centrum
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów