|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A podobno to ja mam znikome pojęcie. Ten ułamek dawał prawo blokowania dostępu do konkretnych witryn dostawcom. Mogło to posłużyć do cenzury ( blokowanie "nieprawomyślnych" witryn, jak w Chinach ), a od strony technicznej jest jak najbardziej wykonalne nawet teraz. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Cytat:
Umiesz czytac ze zrozumieniem ? Cytat:
A od strony prawnej w tej chwili dostawca nie moze zablokowac konretnych witryn ? Pomijajc sam fakt , ze jak sam napisales jest to prawo a nie obowiazek , wiec gdyby taki dostawca zablokowal przykladowo rapidshare.com (bo o to tutaj chodzi a nie o jakies zadne zmyslone ,,nieprawomyslne witryny jak w chinach'' ) , to nastepnego dnia mialby polowe mniej klientow . Ja wiem , że te prawo umacnia moją pozycję jako konsumenta w stosunku do usługodawców na rynku telekomunikacjnym i dlatego mam nadzieje , że przejdzie . Chociaż nie kryje też zadowolenia , że w ramach przedwyborczego napiecia parlament pokazał jaja i przeforsował tą poprawkę o niemożności odcinania bez wyroku sądowego .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 08.05.2009 o godz. 15:02.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
I tak - jednym z celów przyświecających twórcom ustawy jest ograniczenie dostępu do stron "niebezpiecznych", więc jak zwykle albo mało rozumiesz, albo udajesz, że nie rozumiesz. Acha - co do wyboru, to u nas w bardzo wielu miejscach TP S.A. jest wciąż monopolistką, a istniejąca infrastruktura ograniczyła mój wybór do jednego operatora. To tyle...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.05.2009 o godz. 15:55.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Mareq - mozesz mi powiedzieć jaki cel sobie postawiłeś dyskutując z nami? Bo jeśli wspaniałość pomysłów unijnych próbujesz pokazać na przykładzie obchodzenia tegoż prawa przez Danie w kwestii e-faktur - można przeżyć.
Jeśli próbujesz to zrobić porównujac dotacje państwowe dla stoczni polskich i niemieckich oraz koncernów samochodowych Francji - można przeżyć. Jeśli jednak próbujesz tu nam wciskać kolejny kit na przykładzie, który jest znany większej ilosci osób i jest tak niedorzeczny, komunistyczny i zamordystyczny jak dobrze podał wolfy - Chinach. I to śmierdzące gówno próbujesz pokazać jako czekoladowy tort - to chłopie - albo z Toba jest cos nie tak - albo jestes zwyczajnym bezpieczniakiem oddelegowanym na nasz front z propagandą unijna + z misją karczowania lasów ciemnogrodu. Otóż Mareczku - odpowiadajac na Twoje pytanie - tak UPC bedzie mogło zablokować domenę wislakrakow.com. Obecnie upc nie ma prawa blokować witryn. ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Sambo nie martw się, Mareq po znajomości załatwi u naczalstwa, że będzie można wejść na wislakrakow.com. , ale tylko w temat polityczny
![]() Swoją drogą to dziwię się, że unijni komisarze nie mają jeszcze jednolitych mundurków. Ale to pewnie później w miarę pogłębiania się unijnej głupoty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|||||
|
Sambo 1
Cytat:
![]() Wiec skad wiesz , ze smierdzi jak nie wachales ? Moze to nie gowno , lecz batonik . Cytat:
Wolfy Cytat:
Cytat:
Zakladajac , ze masz jakies pojecie i piszez prawde o tych pakietach , to mozna ewentualnie zalozyc , ze drugim dnem tego jest walka z piractwem a nie jakimis ,,nieprawomyslnymi'' stronkami , bo to jest czysta bajka . Ale jak juz wspomnialem po pierwsze , teraz tego nie mozna robic ? Napisales ze mozna , wiec o co chodzi ? Po drugie kazdy uslugodawaca , ktory to zrobi straci nastepnego dnia polowe klientow . Sprawa jest prosta jak budowa cepa . Co do umacniania pozycji . Cytat:
Wiecej mi sie nie chce szukac , bo nie mam czasu Zresta ja nie pisalem , ze PE wlasnie uchwall super-cudowne prawo dla mas i nie poczuwam sie do roli obroncy z urzedu Ale pisanie na ten temat w stylu komuchy z UE cenzuruja internet , albo o zamordystycznym i totalitarystycznym gownie , bez zadania sobie chociaz odrobiny trudu i samemu na wlasna reke przeanalizowaniu zapisow , ktore znajduja sie w tej dyrektywie , to jest zwykle .......enie o szopenie . Sambo2 Sambo dyskutowac z Toba nie mialem najmniejszego celu . Wkleilem tylko linki , ktore nawiazywaly do wydarzenia opisywanego wczesniej w bardzo specyficznych slowach przez Wolfyego . Wlasny komentarz zamiecilem szczatkowy i w zadnym wypadku nie byl on zacheceniem do dyskusji . Zapytalem tez jakie ma argumenty Wofly odnosnie tego iz pomysl jest poroniony a nie napisalem ,,Wolfy Ty %#%^ te dyrektywy sa nowa nadzieja naszych czasow'' Wiec nie kreuj mnie tutaj na mesjasza z niebieskim mieczem w gwiazdki i z czarna opaska na oczach . Zapytalem wolfyego bo chcialem sie dowiedziec , czy ma jakies merytoryczne argumenty do tych slow , czy tylko powtarza gdzies zaslyszane slogany. Nie lubie skrajnosci w zadna strone . Cytat:
Finito Merytorycznych ripost sie nie spodziewam , wiec mozecie sobie darowac z odpisywaniem. Co chcialem na ten temat przekazac przekazalem . Nie mam czasu sie zajmowac teraz nowym prawem telekomunikacyjnym unii . Jedak jego krytyka z pozycji Pana Wladka , co uslyszal gdzies cos od Pani Zosi mnie smieszy i tyle . Mozecie mnie ,,zabic argumentacyjnie'' i przedstawic czarno na bialym oparte na zapisach tych dyretyw przepisy , ktore powoduja , ze jest to gowno przebrane w tort i komunistyczny zamach na wolnosc internetu . Ale jak wpomnialem wczesniej spodziewac sie raczej erystyki niz merytoryki , wiec z mojej strony na temat temat tyle. AMEN
Ostatnio edytowane przez Mareq : 08.05.2009 o godz. 22:34.
|
||||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co do dyskusji. wolfy - generalnie to co złe, przychodzi z za oceanu.Cenzura...To już w latach gdzie WTC stało sobie w pionie, koledzy w USA wpadli na pomysł, nawet żeby nie blokować , ale zbierać ip jak ktoś wlazł na jakąś stronkę która była nie pomyśli ówczesnej władzy a że za jakiś czas zastukały do drzwi różne służby...i to nie chodziło o stronki typu pedofilia.com czy jakwpiwnicyzbudowacbombe.com Ja tu nie bronie UE, tyle że prawie każdy kraj na świecie ma ciągoty do inwigilacji, cenzury itp. Dziwnym trafem to właśnie kraje nie stowarzyszone, NA DZIŚ DZIEŃ stosują lub próbują stosować REALNIE cenzurę, walczą z wolną wymiana plików,próbuja zamknąć ryj myślącym inaczej itp unia nigdy nie będzie idealna tylko ja żądam , powiedzenia o co Wam tak na prawdę chodzi...O biurokracje, nierówne traktowanie, próby cenzury czyli nazwijmy to kwestie ekonomiczno-gospodarczo+prawo do możliwości prezentowania własnego zdania , czy chodzi Wam o....prawa bejów,laickość,aborcje,liberalną politykę antydragową,próbę narzucania nazwijmy to lewicowego światopoglądu(gdzie nie jest to dobra nazwa)....Ja idę w zakład, że gdyby UE była swiatopoglądowo po Waszej myśli(czyli aborcjoniści,'ćpuny' do pierdla, lewacy blisko pierdla,beje bez praw,ateiści na cenzurowanym - religia i jej zasady głównym prawem) to dyskusja wyglądała by zupełnie odwrotnie...Bronilibyście tej UE mimo ekonominczno-gospodarczych dziwadeł które wyczynia. Zaznaczam że mając na myśli 'Wy', mam na mysl m.in. orła,wolfy,cpc,wiślaka68,sambo,kalasznikova. Ja bardzo chciał bym sie dowiedzieć gdzie jest ta grupa krajów, która odpowiada Wam, bo jak wiadomo do UE należy tylko większość Europy - prosze o przykłady, tylko nie pojedyncze..
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 09.05.2009 o godz. 02:03.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
bo w sumie polityka
fragment: Cytat:
gdzieś na nacie jest filmik jak "tolerancyjny" zionie nietolerancją w jej stronę ;P ...i z przymrużeniem oka ;-) http://www.dziekujemy.pl/
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 09.05.2009 o godz. 09:27.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, 1q2, wykryłeś spisek oszołomów.
Nie będę zniżał się do odpowiedzi, bo nie odniosłeś się w żaden sposób do tematu. Dla Ciebie to jest może walka klas, "wasi kontra nasi" etc. Dla mnie nie. Mareq - może dla Ciebie cenzura prewencyjna jest OK, ale dla mnie pachnie totalitaryzmem. W bajeczki o groźnym internecie ani o anonimowości sprawców e-przestępstw nie uwierzę chociażby dlatego, że jestem informatykiem i posiadam pewną wiedzę na ten temat. Pakiety to IMHO pomysł skandaliczny i żadne banały o internecie jako prawie społecznym i obowiązku zapewnienia łatwego do niego dostępu tego nie łagodzą. UE sobie, a życie sobie - równie dobrze mogą napisać, że obowiązkiem państwa jest zapewnienie właściwej infrastruktury drogowej. I co z tego? Powstanie przez to u nas więcej autostrad? Wiara w to, że rzeczywistość można zadekretować mnie poraża...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.05.2009 o godz. 18:38.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
. I niestety widać, że ta pokrętna logika zdobywa coraz szersze uznanie, skoro pojawiają się już sformułowania o poprawności politycznej przy ocenie tego typu zjawisk. Załamka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dziś o 20.50 w Młodzież Kontra na TVP Info na pytania młodzieżówek ma odpowiadać "Słońce Peru" (wreszcie się odważył przyjechać)
Polecam, bo szykuje się masakra ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że "młodzież" będzie odpowiednio przefiltrowana. Czyli młodzieżówki PO i PSL, trochę SLD i niezrzeszonych lemingów dla niepoznaki. Cudów radzę się nie spodziewać.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
Tusk zaczyna mnie coraz bardziej fascynować jako książę
- Młodzież Kontra - majstersztyk w jego wykonaniu - nie odpowiedział ani na JEDNO pytanie (no dobra może prócz tego głupiego od babki z SO - że PSL jest dla niego partnerem do rozmów). Pytania miał ciężkie i był gorąco - Tusk oczywiscnie nie odpowiedział ani na jedno konkretne bo zwyczajnie nie mógł - tak cienko rządzi, w oczach uważnego i analizujacego każde jego słowo obserwatora mógł się nawet zbłaźnić ale w oczach zwykłego goscia przed telewizorem wypadł nieźle. Nie dał się zapędzić w kozi róg - zawsze zripostował każdą odpowiedź. Ogólnie sprawiał wrażenie kompetentnego kolesia. Zajebiscie zmieniał temat rozmowy - po prostu wpadał w zupełnie wygodny mu kanał i nawalał. Druga sprawa - to te obchody niby 4 czerwca. Po pierwsze sprawił, że wszyscy bez wyjatku mówią o ŚWIĘCIE - zarówno ci którzy są moherami jak i wykształciuchami. Po drugie - zrobi zajebistą darmową, rządową kampanie PO w okręgu, gdzie obecnie PO czeka sromotna porażka. Po trzecie wypromuje na 2 dni przed wyborami panią fuhrerfingen und schutzstafelpingen von kuningen. Po czwarte przedstawi stoczniowców i cały ruch zwiazkowy oraz PIS jako grupę awanturników i głównych winowajców. Czy Jarosław mógłby zrobić choc trochę podobne manewry? Chyba NIE - mimo wszystko on sie na skutecznego polityka w obecnych czasach nie nadaje ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z taką osłoną medialną, to i Lepper by sobie poradził.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hmmm.... w sumie racja - ale wydaje mi się, że Tusk zaczyna więcej tracić niż zyskiwać na tych obchodach - decyzja o przeniesieniu części tych obchodów do Krakowa nie spotyka się z poklaskiem społecznym i myślę, że Tusk się trochę tu przeliczył - ośmiesza się, lawiruje, wielu uważa, że po prostu stchórzył - nie wiem czy przysporzy mu to wyborców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://www.pardon.pl/artykul/8613/uw...obrazanie_geja
Cytat:
Kiedys trwala tu dosc konkretna dyskusja nad przyjeciem ojro, korzysci i strat, terminu itd... ale jak widac na dyskusji mozna zakonczyc temat bo rzad, ktory o to najbardziej zabiega nie jest w stanie przygotowac odpowiedniego budzetu. I to sie nie zmieni, jak nie zmienia sie od 20 lat wzrost dlugu publicznego tego panstwa, takze ojro baj baj ![]()
Ostatnio edytowane przez cpc : 12.05.2009 o godz. 09:00.
|
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
|||||||||||||||
|
Matołki Berlina.
Choć oni zapewne widzą się inaczej, cos w okolicach kryminalnego "Nigdy więcej". Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli jest "hepii" w swoim prywatnym życiu z Niemcem - ja jej mogę tylko pogratulować i życzyć aby tak było dalej. Ale niech "księżniczka" prywaty nie przekłada na ogół. Z drugiej strony cieszy mnie ich postępowanie (tj. Szwabów) bo zapewne skończą w mój ulubiony deseń,.. w każdym razie te kawałki literatury określają moją "miłośc" do Niemców: Cytat:
Cytat:
Cytat:
I właściwie masz racje, tu nie o ERM chodzi, tu chodzi o całe papierowe gówno, a wystarczy troszke historii liznąć.. i nie mielibysmy tego bajzlu... które nas toczy obecnie... echh a wystarczy poczytać średniowiecznych kronikarzy, zwykły mnich takie słowa wsadza umierającemu wujowi Chrobremu do ust..: Balcerek i reszta towarzycha korepetycje u Kosmasa brac powinna.. :] Cytat:
Ale to się końcy ![]() Zerknij na ps. :] Cytat:
Zapytaj tych co są aresztowani na podstawie europejskiego nakazu aresztowania czy jak to sie zwie... Cytat:
Cytat:
Wystarczy zwykły eksperyment - mamy w d... VAT. Prawda, to tylko drobnostka podatkowa, możemy go cofnąć? Cytat:
Cytat:
.. dowcip w tym że oni aż tak nie ograniczają ludzi. Wiecie że trzymamy was za mordę ale interesy róbcie, w imie chwały chin. Wsio. Cytat:
Jeszcze nie jestesmy na tym etapie rewolucji. (Inna kwestia że u nas są głownie cipy, a nie kolesie z jajami więc..) Cytat:
Zioram ze wzgledu na elektronike na kitajskie portale (zazwyczaj sa do przodu od kazdych innych) i wolność tam panuje spora póki w politykę sie nie bawią (ok. nie znam kitajskiego, ale mam np. znajomego który woli tam mieszkać niz w Nipponie, dureń czy co?) Cytat:
PS. Cytat:
![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
||||||||||||||||
|
|
lupus albus
Offline |
|
ps. O co biega z tymi przenosinami do nas rocznic porozumień gdańskich czy jak to się zwie? Kraków nam chca sfajczyć czy co? ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.05.2009 o godz. 16:47.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/EUtube - oficjalny spotz robiony przez KE dotyczący 20 lecia obalenia komunizmu.
(...) Róża Thun (która obecnie jest na urlopie, ponieważ kandyduje do europarlamentu z list PO) oświadczyła, że protestowała, gdy przesłano scenariusz do konsultacji. "Odpisałam Brukseli, że Polacy nie zaakceptują wizji, w której jedynym symbolem wolności Europy jest Brama Brandenburska" - dodała. To się nazywa "skuteczna" walka rządu o pamięć o Solidarności... A gęby wciąż pełne frazesów nt tego jak to nas w tej Europie bardzo lubią i szanują :/ http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Zamiast pokazać transparenty Solidarności to oni pokazują jakieś ,,Dziennik Polski". Nie ma nawet w spocie nic o Janie Pawle II, najwięcej miejsca poświecono zburzeniu Muru Berlińskiego. Wogóle jak zwykle stawiają Polskę w cieniu, oczywiscie nie twierdze, ze to tylko Polacy doprowadzili do upadku Komunizmu, ale zrobili to napewno w dużej mierze
|
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
net przestaje być usługą. Usługą jest nie dostęp do netu a dostęp do domen w necie. Tak więc dostawca będzie mógł pakietować serwisy
Po pierwsze nie rozumiem dlaczego miałaby być tam Solidarność, skoro Mur Berliński obalono w Krakowie, po drugie to rok 1989 to zgwałcenie Solidarności - a zgwałcona w społeczeństwie przez delikatność wobec niej, jest zazwyczaj omijana szerokim łukiem. Reasumując - bardzo dobrze, że nie ma tam Solidarności, Róża Jugendstein reaguje prawidłowo - protestuje
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.05.2009 o godz. 12:28.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() znajdź różnicę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jak prawica nie wygra wyborów do europarlamentu w Krakowie to zaczne chodzić na te marsze gejowskie(żart). Kraków od wieków miasto prawicowe i Stolica Polskości. Powiem otwarcie i prosto z mostu : Głosujcie na PiS
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Propagandzista
![]() Ziorro wygra niestety a niestety bo dla mnie to zwykły karierowicz i młodociany konfident ![]() on ma kompletnie w dupie nasze miasto a jego bytność w Brukseli? - styknie na przegrane procesy.Równie dobrze mozna by głosować na manekina którego by się postawiło na stołku. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oto artykuł mojego kolegi, niejakiego Jacka Tomczaka, chłopak ma 18 lat ale pisze niezwykle sensownie! Może dla niektórych przydługawy, ale zdecydowanie wart przeczytania szczególnie dla PiSowczyków oraz tych, którzy nadal jeszcze wierzą w piękne frazesy i obiecanki Słońca Peru. Wskazuje on na wiele podobieństw pomiędzy PO i PiSem, których gołym okiem nie widać, aczkolwiek po baczniejszym przyjrzeniu się wychodzą na jaw i ukazają obłudę obydwu partii...
Cytat:
Adam Wielomski opisuje partię Ganleya z punktu widzenia polskiej prawicy. Bardzo ciekawy i szczery, zdecydowanie wart przeczytania dla wszystkich, a szczególnie dla tych, którzy myśleli nad oddaniem głosu na Libertas, aczkolwiek nie byli pewni niektórych szczegółów. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez EnigmaWP : 19.05.2009 o godz. 01:16.
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A jeśli chodzi o sam artykuł to widać że pisał go 18 latek. Tekst jest bowiem tyleż napuszony co naiwny. Fajnie że ktoś ma ochotę dyskutować jeszcze o ideach ale niestety z realną polityką ma to niewiele wspólnego. Sam sposób argumentacji (PiS nie jest prawdziwą prawicą, jej działalność i istnienie w rzeczywistości osłabia szansę na powstanie prawdziwej prawicy itp) jest charakterystyczny dla wszystkich "kanapowców" którzy przez ostatnie dwadzieścia lat znajdowali się na politycznym outcie (np: KPN o OKP, LPR o AWS, Samoobrona o PSL czy SDPL o SLD). Charakterstyczne jest również to że po wejściu do mainstreamu okazuje się że istniejący system (outujący mniejsze ugrupowania) jest całkiem ok. Z większością postawionych w artykule tez się nie zgadzam ale nawet gdyby były one prawdziwe to z punktu widzenia polityki nie mają żadnego znaczenia. To nic wiecej jak takie sobie .......... o Chopinie. W momencie dojścia do władzy okazuje się że nie ma żadnego znaczenia jak bardzo ktoś jest "prawicowy" ale to co jest w stanie faktycznie dokonać. I moim zdaniem w tym elemencie Kaczyński jest na prawicy jedyną osobą która oprócz gadania jest w stanie jeszcze coś zrobić (jak do tej pory np: likwidacja WSI, obniżka składki ZUS, CBA, porządki w wymiarze sprawiedliwości, polityka zagraniczna itp.). Zadaniem jakie stoi przed uczciwymi Polakami (i to zarówno tymi z lewa jak i z prawa) w ciągu najbliższych lat to uporządkowanie Państwa (likwidacja korupcji, usprawnienie sądownictwa, odbudowa służb, walka z patologiami w gospodarce, poprawa administracji, itp). Moim zdaniem jedynym który może spróbować to zrobić jest właśnie Kaczyński. Nie widzę żadnej innej realnej alternatywy. Ewentualne przyszłe dyskusje jak miałyby wygladać dalsze zmiany (z Kaczyńskim czy bez niego) należałoby chyba odłożyć na późniejszy okres.
. Fajnie, fajnie.Ale po kolei: 1. Oczywiście że "posiłkuję się opiniami innych jako argumentowi na słuszność poglądów". Tak samo jak pewnie 99,99% istot ludzkich (włącznie z Tobą szanowny polemisto). Powiem więcej: wydaje mi sie że trzeba być bardzo ograniczonym żeby w swojej ocenie czyichś poglądów nie brać pod uwagę opinii innych ludzi którzy być może na danym temacie znają się lepiej a co do których wiedzy/kompetencji mam zaufanie. Trzeba być bardzo "dziwnym" żeby postepować inaczej. 2. "Już kiedyś Ci to zarzuciłem i jak widać nic nie poskutkowało"....Kurcze...no nie wiem co powiedzieć . Chyba tylko tyle że jeśli uważasz że czytam internet po to żeby analizować Twoje zarzuty z nadzieją że "poskutkują" to muszę przyznać że jesteś niezłym oryginałem (żeby nie powiedzieć wręcz dziwakiem). Ale dla Twojej informacji: Twoje zarzuty względem mojej osoby są mi dość obojętne a pomysł że miałbym się nimi przejmować jest hmm..bardzo ekstrawagancki.3. "Wydajesz mi się być osoba która nie ma własnego zdania a Twoje przekonanie o słuszności/braku słuszności wynika z tego że 5 napisało tak ,jeden nie , więc trza być w tej piątce". Jeśli chodzi o mój stosunek względem Twojej percepcji mojej osoby to patrz punkt 2. Dodam tylko że wyrażanie opinii o konformiźmie osoby której się nawet nie zna jest bardzo niepokojącym zjawiskiem psychologicznym (psychicznym?). Szczególnie jeśli opinia taka jest wyrażana przez zwolennika najbardziej oportunistycznego zjawiska ostatnich lat w Polsce . Ale to już Twój problem. 4. 'Wy'. Patrz punkt 3.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 19.05.2009 o godz. 18:17.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
- a co do 'zarzutów' ,to jasne że można i pewnie trzeba się czasami posiłkować zdaniem innych, szczególnie jak mają lepszą wiedzę na dany temat ale nie lubię takiego pójścia na skróty - w sensie - 5 chłopaków na forum napisało -'tak', Ty - 'nie' ,więc się mylisz. Zresztą w szeroko-rozumianej polityce to w ogóle z tymi racjami jest ciężka sprawa bo często obie strony tak na prawdę mają ją, lub nie mają a zależy to od tego kto co dla siebie/dla kraju - uważa za dobre bądź nie.Pomijam tu oczywiście przypadki gdzie sprawa jest jasna/uniwersalna, dla każdego. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
O to, że gubernator Tüsk ze swoimi mocodawcami będzie świętował utrzymanie władzy po likwidacji PRL. Gdzie ma to robić jak nie w siedzibie Generalnej Guberni, gdzie urzędował Żyd Hans Frank?
|
|
|