|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Legia słaba , mam nadzieję że ich walniemy z 2 : 0
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Legia gra bez kilku podastawowych zawodników, widac że sie oszczedzaja na niedziele.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Legia gra dramatycznie, uczciwie powinno już być 2 albo 3:0 dla Ruchu. Wszystkie akcje idą stroną Descargi, chłop jest zagubiony w naszej lidze, dlatego myślę, że jednak w niedziele powinien zagrać Ćwielong z lewej, a nie Zieńczuk, bo potrzebujemy tam kogoś kto Descarge wkręci w ziemie. Roger jak zwykle beznadziejny, to samo Giza. Chinyama i Iwański już raczej nie wejdą na boisko bo widać, że Legia chyba nie jest w stanie powalczyć.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Licze że w tym meczu, Wisła wygra i to z 4 a może 5:0 , aby jakby powetować te wszytkie ostanie prestiżowe porażki - PP z Legią,superpuchar, baty u siebie od Lecha, wyelimnowanie z PP przez Lecha. Swego rodzaju zadośćuczynienie...
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jest już znany sędzia meczu
Bo na stronie PZPN nie znalazłem Edit: A jednak Urban jeszcze wierzy w awans bo wchodzą Iwański i Chiny. Jakby było wzorowo ze skutecznością to można by było sobie pomarzyć o takim wyniku a tak trzeba się przygotować na twardy mecz.
Ostatnio edytowane przez swinia : 07.05.2009 o godz. 17:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Tyle, ze prawa strona Legii = lewa Wisly. Maly tam napewno bedzie schodzil, ale naprzeciwko Descargi zagra raczej Zienczuk, no chyba, ze trener wpusci na pomoc Cwielonga co nie bylo by takim zlym pomyslem. Do gry wrocil Jarza czyli kolejne wzmocnienie Legii przed meczem z nami. Mam nadzieje, ze nie bedzie w rytmie meczowym.
I nie wierze w jakis wysoki wynik. Za czasow Telefonici nigdy nie wygralismy z Legia kilkoma bramkami wiec jakies 1-0 czy 2-1 bo meczu, w ktorym bedziemy mieli przewage, ale i straszna nieskutecznosc jest bardziej mozliwe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
bez przesady....
![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
tak samo miały się ustawić Lech i Polonia. Ponadto już widzę jak Ruch mając przed sobą wizje spadku do 1 ligi odpuszcza mecz w Warszawie... ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jedyne co nam moze spetać nogi to stres i stawka spotkania (podobnie bylo na poczatku w derbach) . Musimy dobrze wejsc w mecz to podstawa jak dla mnie bo z tego co prezentuja obecnei dwie druzyny mozemy wygrac
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Patrząc przez pryzmat meczu Legii z ŁKS-em i końcówki tego dzisiejszego to powiem jedno, Legia gra taki piach że tego się nie da opisać. Zdaje sobie sprawę że nie jestem obiektywny z wiadomych względów, ale ich jedynym pomysłem na grę jest długa, wysoka piłka na Chinyame i w kółko to samo, mam nadzieje że Marcelo i Głowa się nim odpowiednio zajmą. Nie mówię że my zanim dojedziemy do pola karnego wymieniamy 30 podań ala Barcelona, no ale jakoś tak to dynamiczniej wygląda... Aż nie mogę uwierzyć ze drużyna prezentujaca taką postawę na boisku jest przednami w tabeli..
Wniosek jest jeden 3:0 2x Paweł B. 1x Ćwielong (a co mi tam, w derbach strzelił to i (L) coś "wepchnie" ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ćwielong może coś wturlać do pustej, jestem jak najbardziej za
![]() A co do meczu, to Legia będzie się murować, to jest pewne. Musimy po prostu ich przełamać, najlepiej w pierwszej połowie. PS: abyśmy tylko pierwsi gola nie stracili, choć jak pokazuje historia ostatnich meczy u siebie np z Cracovią czy też Górnikiem, wtedy gra nam się bardziej klei. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A ja Wam powiem ze Cwielag sie wkoncu odblokuje ,lubie tego Pilkarza
![]()
Ślask Lechia Unia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie bez przesady z tym optymizmem przy typowaniu wyników 5:0. Legia grała dziś piach, ogólnie gra słabo, ale po porażce i zawiedzeniu kibiców, meczem z Wisłą bedzie chciała coś udowodnić. Mam nadzieje ze bedziemy tego dnia wyjątkowo silni i SKUTECZNI i wygramy, ale aż takiej pewności co niektórzy nie mam.
Mimo wszystko licze ze ten mecz faktycznie moze nam zrekompensować te ostatnie porazki z Legią. Oby!!! ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Mnie też dziwi Wasz hurraoptymizm... Mecz meczowi nie równy a Legia się bardzo zepnie na mecz z Nami i może ich gra wyglądać zupełnie inaczej niż z ŁKSem czy dziś z Ruchem. Pamiętam że przed meczem z Lechem w zeszłej rundzie też był wielki hurraoptymizm, że wybijemy z głowy Amice walkę o mistrza a pamiętacie jak się to skończyło. Ja wierzę że wygramy z Legią, ale wiem że nie będzie łatwo. Miejmy nadzieje że Nasi piłkarze będą maksymalnie zmobilizowani i nie ulegną presji.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Niech nasi piłkarze się tak nie napinają, że wygrają bo jeszcze (oby nie!) będzie tak jak z Realem dużo mówili a prze*ebali 2-6...
![]() Jesteśmy Dumą Tego Miasta! A w Naszych Sercach Biała Gwiazda!
WISŁA KRAKÓW AZORY |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Juz wiadomo oficjalnie, PZPR , tfu PZPN, nie zawiesil Choto za uderzenie przeciwnika w ostatnim meczu. TAK JAK SIE MOZNA BYLO ZRESZTA SPODZIEWAC. W analogicznej sytuacji w b. roku Boguski zostal zdyskwalifikowany przed meczem z Legia w trybie nadblyskawicznym. Gratuluje Panu Lacie i jego komunistycznej-legijnej swicie, wszystko po staremu. Oliwa niezywa....
Niestety Legia na boisku rzadko kiedy potrafi wygrac w czystej grze. ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie ma się co napinać, chociaż mnie już szlag trafia że mecz aż za 65 godzin.
Długo ale trzeba czekać i gdybanie nic nie pomoże. Odliczanie wsteczne już włączone. Będę oglądał ten mecz w akademiku, w stosunku kibicowskim tak 3:10 dla Legii, Wojna na słowa już rozpoczęta, mam nadzieje, że to my będziemy się cieszyć a oni postawią kratę piwa. Pozdro tylko WISŁA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Choto to w ogole mi sie nie podoba jak gra, tzn gra dobrze ale jego zachowanie to jest dla mnie ponizej krytyki. Chamskie, brutalne faule, ten chłop powinien troche spasowac ;/
Jesli chodzi o sam mecz to mysle ze powinnismy dac rade. Chinyama ostatnio nie błyszczy, potwierdzaja to ostatnie mecze, gdzie oczywiscie jesli on nie strzeli to koeldzy z druzyny go nie odciaza. Co nie wyklucza ze wyjdzie mu w meczu 1 strzał i moze byc pozamiatane no ale o to w tym sporcie chodzi ze jest nieprzewidywalny jak diabli. Generalnie mecz na szczycie jak to mecz na szczycie. Wisła wydaje sie obecnie o klase lepsza ale rownie dobrze w tym meczu to Legia moze grac o klase lepiej Tak to juz jest, jak powiedizął w ktoryms wywiadzie (chyba Paweł Brożek) bedzie decydowała dyspozycja dnia - tez chyba bym sie sklaniał ku tej opcji ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
jak dziś cała drużyna tak trenowała jak Małecki we Franticu to mamy powód zacząć się bać przed meczem z Legią.. no chyba że Stołeczni tez tak trenowali.. więcej na ten temat wyraziłem w temacie plotki o naszych piłkarzach.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Po wczorajszym meczu PP można śmiało stwierdzić, że faktycznie Descarga to porażka na całej linii, co nas powinno cieszyć, no a przynajmniej nie powinno nas martwić. Większość akcji trzeba grać naszą lewą stroną. W ogóle gra naszych następnych rywali jest ostatnio dramatycznie słaba, co głównie odzwierciedla się niestrzelaniem bramek przez Chinyamę i przez zdobywanie punktów przez Legię jak np. w meczu z ŁKS'em... Jestem dobrej myśli i wierzę, że swoją klasę pokaże Paweł Brożek i Rafał Boguski i w niedzielę około godziny 19:00 będziemy się cieszyć z (póki co) fotela lidera.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Zobaczymy jak spisze się Paweł Brożek i Radosław Sobolweski
Myślę, że 3 pkt wywalczymy, ale do I połowy remis przewiduje. ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wisła Kraków - Legia Warszawa, godz. 17:00, sędzia: Robert Małek (Zabrze).
Nie bardzo mi się to podoba, jakoś mam uprzedzenie co do tego sędziego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wszyscy tylko nie Małek!
![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieje, że Skorża albo ktoś inny rozpocznie medialną wojnę psychologiczną i publicznie wypowie się, że wyznaczenie antywiślackiego Małka, a także nie ukaranie Choto to przejaw pomocy Legii w osiągnięciu korzystnego dla nich rezultatu.
Powód: Uważaj na nazwy własne...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.05.2009 o godz. 15:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Małek sędziuje, więc o podyktowaniu jakiegoś karnego mozemy zapomnieć, no chyba że dla Legii, o kartkach dla brutalnego Choto i Rockiego również, za to Sobol dostanie zapewne żółtko około 15 minuty. Musimy zagrać tak żeby nie dać sędziemu możliwości przekręcenia meczu, bo niestety ostatnio gramy tak, że ta jedna decyzja sędziego zmienia cały mecz (strata bramki z Górnikiem, nie podyktowany ewidentny karny na Głowackim w meczu z Piastem).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
:tormenthor - święte słowa
Niestety w naszym klubie ludzie boją się wywierać presję na PZPN, komisji dyscyplinarnej ligi itp. Wg mnie wynika to z mentalności prezesa W. Jako wieloletniemu pracownikowi organów skarbowych wydaje mu się, że instytucje futbolowe będą się zachowywały jak skarbówka. Czyli pyskujesz - to my Cię upier.... na cacy. Natomiast słabe układy z prasą skutkują tym, że żaden z redaktorów zamiast władz naszego klubu nie ruszy tego "sędziowskiego gorącego kartofla". Powód: składnia :)
Ostatnio edytowane przez cassius31krakow : 08.05.2009 o godz. 10:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jedyne lekarstwo na Małka to wziąć się od pierwszych minut do roboty strzelając bramki. Wtedy Małek będzie mógł sobie gwizdać i pomagać ile wlezie-a i tak mu to nic nie da.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|