The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2009, 11:53
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
"Obtułowicz podkreśla, że na razie najważniejsze jest postawienie konstrukcji trybuny. Później przyjdzie czas na zagospodarowanie wnętrz pod nią. - O to nie ma się co martwić. Coś zaproponujemy - przekonuje."

Ten gość mnie przeraża - "Coś zaproponujemy"!
Ale co? Kauflanda, callcenter, warsztat obróbki skrawaniem czy może coś jeszcze lepszego?

Klient najmujacy bedzie decydowal o wykonczeniu wnetrza np przy sugestji Wisly albo i nie, a jezeli to Wisla zdecyduje sie na prowadzenie wlasnych resteuracji, barow czy stojska z znaczkami pocztowymi to wtedy zaproponuje rozwiazanie-raczej o to temu Panu chodzilo
,
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 06.05.2009, 11:57
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Niekoniecznie, ze nie m pomyslu na to jak zagospodarowac.
Miejsca pod trybunami beda do wynajecia.
Oczywiście, że tak! Ale gość na etapie projektu powinien zaproponować choćby tylko to gdzie będą knajpy, żeby przewidzieć i przygotować projekt odpowiednich instalacji (np. gaz, który z kolei nie jest potrzebny w pomieszczeniach biurowych).
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 06.05.2009, 12:13
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że tak! Ale gość na etapie projektu powinien zaproponować choćby tylko to gdzie będą knajpy, żeby przewidzieć i przygotować projekt odpowiednich instalacji (np. gaz, który z kolei nie jest potrzebny w pomieszczeniach biurowych).
Architekt nie przygotuwuje projektu instalacji.
"Podciagniecie" mediow do kazdego miejsca pod trybuna to nie ejst zaden problem.
Jedny o czym sie mysli na poczatku to kible i kanalizacja.

BTW - szczerze watpie w gaz pod stadionem. Za duze zagrozenie pozarowe.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
T-driver
Member

Od: 06.2003

Stary 06.05.2009, 12:32
BTW - szczerze watpie w gaz pod stadionem. Za duze zagrozenie pozarowe.
Rozwiń myśl, bo jestem bardzo ciekawy - na czym ma polegać za duże zagrożenie pożarowe? Elementy podatne na drzenia to przecież 'płyta' z siedziskami wraz z pylonami. A nie konstrukcje pod nią. Nawet jeśli i one - te drgania są za małe by ruszyć rury z gazem, które same z siebie są montowane z marginesem bezpieczeństwa. Gdyby zagrożenie spowodowane drganiem miałoby być tak duże to cały Śląsk bylby bez gazu.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.05.2009, 12:53
Gaz lubi wybuchac : )
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 06.05.2009, 12:56
Gaz sam w sobie jest niebezpieczny, i w nowoczesnym budownictwie o ile jest to możliwe zastępuje się go, np w takich restauracjach prądem. Inna sprawa to ogrzewanie, ale wtedy instalacja ogranicza się tylko do zasilania kotłowni. Tak jak wspomniane jest wcześniej, to przyszły najemca będzie decydował co i jak, i na pewno miejsce pod instalacje jest przewidziane. Byle by tylko za catering nie zabierał się Aspen, tak jak robi to obecnie na stadionie....
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.05.2009, 15:59
W takich budynkach zostawia sie pusta przestrzen, a jesli sie znajdzie klient - np McDonalds, to wtedy wchodzi z wlasnym architektem. Tak jest na calym swiecie.
To byłoby chyba najgorsze wyjście. Lepiej Babcie Malinę, bo wiem, że tam jest dobre jedzenie. A i blisko akademików AGH. Prócz tej przestrzeni komercyjnej myślę, że potencjalni sponsorzy Wisły mogliby mieć tam niewielkie przestrzenie dla siebie jako biura(1-2 osobowe)
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.05.2009, 16:16
Mogliby zrobić Burger Kinga. To jest najlepsza amerykańska knajpa, a do Zakopianki mi się nie chce jeździć. Przy okazji zawsze to jakieś wsparcie finansowe dla Wisły. Z drugiej strony głupio tak knajpę na stadionie robić :/ Ale co prawda to prawda- Obtułowicz to dziwny człowiek, projekt stadionu ma dużo błędów.
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.05.2009, 17:32
Pioneer napisał(a):Wyświetl post
"Coś zaproponujemy" hahaha to on nie wie jeszcze co? To projekt stadionu jest skończony czy nie? Obtułowicz przypomina mi studenta szkoły średniej, który na 5 minut przed rozpoczęciem klasówki zaczyna desperacko przeglądać notatki na korytarzu i wmawia sobie, że coś napisze.
Dobre Bardzo dobre
hehe
Runner

Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.05.2009, 17:34
elomike napisał(a):Wyświetl post
Mogliby zrobić Burger Kinga. To jest najlepsza amerykańska knajpa, a do Zakopianki mi się nie chce jeździć. Przy okazji zawsze to jakieś wsparcie finansowe dla Wisły. Z drugiej strony głupio tak knajpę na stadionie robić :/ Ale co prawda to prawda- Obtułowicz to dziwny człowiek, projekt stadionu ma dużo błędów.
bez przesady...proponuje kilka miesiecy na emigracji i pierozki z baru mlecznego beda sie snily Ci po nocach...
Ostatnio edytowane przez Kolumbus : 06.05.2009 o godz. 17:38.
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.05.2009, 17:53
byle co byle by była alternatywa od kiełbasek Aspena..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 06.05.2009, 18:20
Mieszkałem trochę w Stanach i 100 razy wolęBurger Kinga od MCsyfacza. Ale może by tak jakaś normalna knajpa na stadionie? Nie tylko hamburgery są na świecie... Dla mnie najważniejsze i tak jest (będzie) klubowe muzeum. Żeby tam w końcu stanęło jakieś Europejskie trofeum...
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 06.05.2009, 18:28. tylko BK
sorry za offtop ale musze poprzec stawskiego.

Burger King jest o trzy klasy lepszy od McD.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 06.05.2009, 20:24
może w stanach bo na pewno nie ten z Zakopiańskiej - jadłem dziś - wyjątkowy syf :(
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 06.05.2009, 21:12
To nie temat o burgerach ale wtrącę swoje trzy grosze. Wg mnie zarówno Mac i Burger to straszne syfy.. Jakbym jednak miał wybierać to poszedłbym do tego pierwszego. Burgera jadłem w Hiszpanii i na Wyspach i był wręcz beznadziejny. No ale o gustach (a przy takim żarciu o ich braku się nie dyskutuje

A jeśli chodzi o stadion to fajnie jakby powstała tam knajpa średniej klasy. Ale zgadzam się z kolegą, że najważniejsze będzie Muzeum Wisły Kraków. Mam nadzieje, że zostanie zaprojektowane z głową, a nie sztampowo... Bo wg mnie właśnie to decyduje w dużym stopniu o jego sukcesie. Dla przykładu podam Muzeum w Żywcu. Byłem ostatnio i myślałem, że będzie nuda straszna i poszedłem tylko ze względu na znajomych i piwo na końcu wycieczki A jak się okazało, projektanci muzeum wykazali się ogromną fantazją i na prawdę co chwilę byłem zaskakiwany. Właśnie czegoś takiego chciałbym pod naszym stadionem. Tylko oczywiście nietuzinkowy projekt, nietuzinkowe wykonanie i nietuzinkowi pracownicy kosztują więcej niż przeciętni..
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.05.2009, 21:31
Jeszcze trybuny nie ma a tu już dyskusja jakie knajpy się pojawią

As napisał(a):Wyświetl post

Oba są ch** nie warte...

Odpowiedz cytując
mav23
Member

Od: 02.2009

Stary 06.05.2009, 22:10
Cytat:
7 kotów napisał(a):Niekoniecznie, ze nie m pomyslu na to jak zagospodarowac.
Miejsca pod trybunami beda do wynajecia.

Boże drogi tyle razy się projekt przewijł na forum - zerknij jeden z drugim na to i wtedy piszcie posty. Jak dobrze widać na projekcie wskazano miejsca pod restauracje i bary szybkiej obsługi co więcej wygląda mi to na robote kogoś kto się projektowaniem kuchni "przemysłowych" zajmuje bo architekci tak szczegółowo i dokładnie nie rozwiązują takich miejsc. I gdzie Ty widzisz ten gaz w biurach - z resztą to też projektują ludzie od tego a nie Pan O.

ps. nic wspólnego z Panem O. nie mam ale będe go bronił bo jest naprawde dobrym arch.
a jak się czyta posty jeden po drugim to wydaje sie że na samym forum jest wielu takich co by niby stadion lepiej zaprojektowali. Cieszmy się z tego co jest bo zmienić tego nie zmienimy.Troche optymizmu
Odpowiedz cytując
kulka1906
Member

Stary 06.05.2009, 22:30
As napisał(a):Wyświetl post

Asik no co Ty Widze ze emigracja Cie juz calkiem pozarla

Nie wiem co wy tak za tymi amerykanskimi wynalazkami jestescie , ja w stanach tymczasowo juz 4 lata jestem i sumie raz czy dwa zjadlem cos ii myslalem ze sie pozygam.
Jezeli jakas restauracyjka powstanie pd trybuna to niech nam gotuja cos co wszyscy jedza i lubia od lat. Gwarantuje ze dobry szaszlyk ,kielbsa czy schaboszczak w kanajpce zasloni wam swiat fastfoodow i tego typu badziewia.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.05.2009, 22:35
kulka1906 napisał(a):Wyświetl post
Asik no co Ty Widze ze emigracja Cie juz calkiem pozarla

Nie wiem co wy tak za tymi amerykanskimi wynalazkami jestescie , ja w stanach tymczasowo juz 4 lata jestem i sumie raz czy dwa zjadlem cos ii myslalem ze sie pozygam.
Jezeli jakas restauracyjka powstanie pd trybuna to niech nam gotuja cos co wszyscy jedza i lubia od lat. Gwarantuje ze dobry szaszlyk ,kielbsa czy schaboszczak w kanajpce zasloni wam swiat fastfoodow i tego typu badziewia.
po zachodniemu exactly

jak by amerykance zezarli szaszłyk dobry albo kielbaske( o ktorym pewnie 3/4 nawet nie slyszalo z nich) to by chyba na rzadko ze szczescia robili.Nie przypadkowo, praktycznie wszedzie maja w sklepach"Polska kielbasa".
Z drugiej strony jesli tego miejsca uzytkowego ma byc sporo to dlaczego nie zrobic 2 roznych stoisk z gastro
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.05.2009, 08:00
http://www.sport.pl/pilka/1,80056,65..._w_pieciu.html - możemy być spokojni ?
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.05.2009, 09:18
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
tak, tak, a w der Dziennik napisali, że tylko 3+ 3. Nie ma się co podniecać, poczekajmy do 13-tego. Ja mam nadzieję że będzie Euro w Krakowie, bo nie będzie wymówek żeby czegośnie dokończyć. I kolejne lata będzie sięna trybuny wchodzić na około. A podstawa to moim zdaniem przebudowa ul. Reymonta (poza samym stadionem oczywiście)
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 07.05.2009, 12:00
Właśnie postawili w narożniku przy D, elementy kolejnego żurawia;-) Jest jeszcze dźwig od strony murawy, ale nie mogę zorientować się co rozładowuje.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.05.2009, 16:04
arth_ur napisał(a):Wyświetl post

taaaa ,a dzis wyczytałem ze tylko w 3 polskich miastach

jutro napisza ze w 5

a pojutrze ze jeszcze do walki o Euro przytępuje Myszków i Radzionków

Szlag mnie juz trafia jak codziennie czytam cos innego

tajne raporty,wiesci "pewne" ,"100%" ,"zaklepane",a pewnie jeden z drugim nie mąja co robic to wymyslają byle cos nabazgrać.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.05.2009, 16:13
teraz tylko 1 kamera dziala z 3 ktore byly?
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 07.05.2009, 16:15
peterwislak napisał(a):Wyświetl post
teraz tylko 1 kamera dziala z 3 ktore byly?
Mi działają dwie czyli tak jak zawsze
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Stary 07.05.2009, 17:54
ktora masz 2 z widokiem na a i b
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 07.05.2009, 17:55
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
po zachodniemu exactly

jak by amerykance zezarli szaszłyk dobry albo kielbaske( o ktorym pewnie 3/4 nawet nie slyszalo z nich) to by chyba na rzadko ze szczescia robili.Nie przypadkowo, praktycznie wszedzie maja w sklepach"Polska kielbasa".
Z drugiej strony jesli tego miejsca uzytkowego ma byc sporo to dlaczego nie zrobic 2 roznych stoisk z gastro

No jasne Kulka, ze schabowy czy golonko bije fastfooda na kazdej linii ale nie da sie sprawnie i szybko nakarmic takim obiadkiem 3-4 tysiecy osob. Wiadomo, ze najwiekszy ruch w tych miejscach bedzie w dni meczowe.
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Stary 07.05.2009, 18:37
a daj mi adresy d tych 2 kamerek
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 07.05.2009, 18:48
peterwislak napisał(a):Wyświetl post
a daj mi adresy d tych 2 kamerek
Obie z widokiem na trybune C
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/
http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ow/kamera.html
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 10.05.2009, 05:07
Spójrzcie co powstaje w tej chwili przy budowanej trybunie:
http://www.2012.org.pl/images/krakow2_aktualny_1024.jpg

Wygląda to jak scena. Jakaś niespodzianka na mecz z Legią?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów