|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Co ciekawe na temat tego zadania 3 na poziomie rozszerzonym na różnych forach rozgorzała ciekawa dyskusja no i wygląda na to, że pytanie jest źle sprecyzowane, a co za tym idzie dwie odpowiedzi (A i D) powinny zostać uznane za poprawne...
Brawo , oby tak dalej szanowne CKE! Ciekawe ile błędów zrobią na maturze z historii, matematyki, biologii i geografii... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Do wszystkich zdających GEOGRAFIĘ ROZSZERZONĄ <---- tylko rozsz.
w związku z tym że 15 pw na minute to za dużo umieszczam tutaj info jakie zagadnienia będą na 100% i trzeba się tego nauczyć. - Przemysł górniczy i hutniczy Polski - układ słoneczny (masy planet, cechy , słońce orbity, wszystko) - Unia Europejska i wszystkie organizacje światowe (cefta,efta,who itd itp......) - Konflikty Światowe (wskazac opisac itd) - Najnowsze panstwa (wskazac na mapie Timor Wschodni, Erytrea, Mianmar) - Restrukturyzacja gospodarki Polski
Ostatnio edytowane przez PaluchTSW : 06.05.2009 o godz. 18:27.
![]()
http://de.youtube.com/watch?v=y29L97YdHoI
Białaaaaaaaaa Gwiazdoooooooo Najbardziej na świecie kochamy ten nasz TS... I dalej do boju do boju krocz Wisełko....... Zwyciężaj potęgą swoją wszystkich wkoło ..... A my wierni fani podążać będziemy wciąż .... Za Tobą, za Tobą Ty nasza drużyno ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Paluch czy Ty wiesz,co Ci ludzie zrobią,jak się okaże,że tego nie było Macie jakiś sposób na nauczenie się prezentacji z polaka? W sensie,że kujecie zdanie w zdanie na pamięć czy tylko tak mniej więcej o co chodzi. Siedzę nad tą swoją pracą i mimo,że temat o Krakowie to jak nie chce wejść tak nie chce :/ ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
dobry sposób? nauczyłem sie na pamięć,w dniu egzaminu jeszcze raz przeczytałem streszczenia,zdałem 18 na 20;P tylko jak Ci wypadnie wtedy jedno słowo,albo jak sie zatniesz to lipa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja sie nie ucze na pamięć, czytam, czytam i jeszcze raz czytam.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
lipe mam bo ani 1 lektury nie przeczytalem do prezentacji, wystarczą mi streszczenia przeczytane pare razy + ladnie nauczona prezentacja? (mam nowele doktor piotr, moralność pani dulskiej, ojca goriot, treny i przypowieść o synu marnotrawnym - przeczytalem <duma> )
temat "motyw ojca" ![]()
Białaaaaaaaaa Gwiazdoooooooo Najbardziej na świecie kochamy ten nasz TS... I dalej do boju do boju krocz Wisełko....... Zwyciężaj potęgą swoją wszystkich wkoło ..... A my wierni fani podążać będziemy wciąż .... Za Tobą, za Tobą Ty nasza drużyno ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ma ktos moze jakies prognozy czego mozna sie spodziewac na podstawowej geografii
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Mam jutro prezentację. U nas w szkole wymyślili, że wyniki podają co ileś osób (5-10). Po tym jak skończę, muszę czekać i czekać. Jestem drugi od początku, więc spodziewam się minimum 1:30 oczekiwań. Mogliby zmienić system. Człowiek tylko gnuśnieje w budynku. A jak u was?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
ja jutro zdaje angielski ustny, i sram, bo nie wiem co moze byc? ma ktoś jakąś koncepcje? Trunde łatwe to zdawał ktoś już?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie ma się co bać jeśli podstawowy. Bedzie do opisania obrazek i zadadzą Ci pare pytan do niego naprawde na poziomie przedszkola. Jesli bedziesz mowic po angielsku kali pić kali jeść to i tak dostaneisz max punktow jesli tylko zawrzesz wszystkie info z obrazka i odpowiesz na pytania.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powiem Ci tak, niby wydaje sie to trudne, ale jesli ja zdałem a naprawde z anglika orłem nie jestem i uczyć się praktycznie nic nie uczyłem ![]() Jak wszedłem to trochę nie kumałem co babki z komisji do mnie nawijają po angielsku i czasem to chyba troche nie na temat odpowiadałem, ale one podchodziły do mojej wypowiedz bardzo sympatycznie A jednym zdaniem to przebiłem chyba wszystkich ![]() ![]() Nie wiedziałem jak jest zaopiekuja się i wogóle z nerwów zgłupiałem no i zaskoczyłem szanowną komisje takim zdaniem, ale podeszły do tego z usmiechem i sie zasmiały i na tym się skonczył egzamin ![]()
Ostatnio edytowane przez bartek89TS : 06.05.2009 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
heh... to widze ze lajtowo... gadać to ja potrafie, tylko gorzej jak ktos cos do mnie mówi... wtedy jest problem... ale jakoś sobie poradzę x) dzieki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
trzymac jutro kciuki za niemiecki rozszerzony ;]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no angielski na 15 punktów... nie wiedziałem ze tak łatwo x)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
LUDZIE! RATUJCIE!
Na pewno ktoś z Was posiada słownik motywów literackich. Potrzebuję pewnie motyw buntu, patriotyzmu, rycerza, rewolucji. Poproszę najlepiej o skan, a jeśli się nie da to zdjęcie aparatem fotograficznym Naprawdę pilne! Help :( ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
http://motywy-literackie.klp.pl/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pisal tu ktos niemca rozszerzonego?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
W ogóle to by mógł ktoś dokładniej opisać ustny z angielskiego (jaki obrazek miał itd)
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
![]() ![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Macie jakieś przypuszczenia w kwestii geografii podstawowej?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A ma ktoś już za sobą rozszerzony angielski ustny?
![]() Mam pytanie jeszcze do osób,co są już po polskim. Jak bardzo odbiegają pytania komisji od prezentacji? W sensie,że jak mam np. obraz,gdzie Kościuszko przysięga na Rynku po podpisaniu Konstytucji, to mogą mnie zapytać o coś z nim związanego i 3 maja? Pytam,bo z racji pięknego systemu w mojej szkole historię skończyłam już w 1 klasie i nie za bardzo pamiętam,po co Franciszek Józef przyjechał do Krakowa,a taki obraz też mam ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
tak... jestem trochę zawiedziona, bo o ile pierwsza część całkiem znośnie, to moim zdaniem druga była trudniejsza niż wszystkie, które robiliśmy na niemieckim. trzecie HV dość trudne i ostatnie ćwiczenie gramatyczne też niespecjalnie. w ogóle napisałam opowiadanie, bo czym je skreśliłam i napisałam od nowa i już na temat. jak poszło? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to sie przygotuj i dowiedz po co to bedzie lajt. Normalne pytania mogą być jak na pisemnym tylko ze zadane ustnie i związane z Twoim tematem.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
ej pomóżcie z restrukturyzacją gospodarki w Polsce na geo rozszerzoną. Co powinienem wiedzieć ?
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kto pisał niemca na podstawie i wogóle jak poszło ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
takie bzdety...tyle pamietam x) ogólnie trzeba sie strasznie postarać zeby nie zdać tz. przyjść otworzyć jape i sie zamknąć w sobie... jak kogoś stres nie dopadnie to zda... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|