The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak93
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2009, 15:06
Na ktorych sektorach koszulki beda rozdawane?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.05.2009, 15:09
kristos napisał(a):Wyświetl post
No tak ,ale ten "żle" prowadzony klub pozbawiony marketingu i skautingu w ciągu dekady zdobył 6 razy Mistrza Polski. Osiągnie Legia ,czy Lech coś takiego - będziemy gadać. Na razie coś tam próbujecie.
A to ,że kibice piszą na forum inaczej ,no cóż .....
ale jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Póki TF wykładała kasę, to sukcesy były. Gdy przykręcono kurek, to reszta ligi szybko dobiła do poziomu Wisły.
I właśnie to, że Wisła tak dominowała i teraz nic praktycznie z tego nie ma, pokazuje, że nie była aż tak dobrze prowadzona, jakby mogło się wydawać.
Myślisz, że Legia nie dominowałaby, gdyby ITI skupywało co sezon najlepszych zawodników z ligi jak robiła to swego czasu Wisła? Dominowała, tak właśnie było w połowie lat 90, gdzie każdy wybijający się zawodnik trafiał na Ł3 lub do Widzewa.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 05.05.2009, 15:14
Przeciez ten tekst Zarzecznego to czysta ironia. : ))))))

To az wali po oczach. Ale jak to sie mowi - niektorzy ludziei, nawet gdyby ironia wyszla zza krzaka i kopnela ich w dupe, jej nie zauwaza.

Wiecej luzu.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Suszanin
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 05.05.2009, 15:30
wislak93 napisał(a):Wyświetl post
Na ktorych sektorach koszulki beda rozdawane?
Koszulki będą rozdawane na sektorze D ( przynajmniej na meczu z Górnikiem jak G. tak mówił to tak zrozumiałem )
WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie...

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 05.05.2009, 16:21
co do tekstu Zarzecznego to sie w pełni zgadzam z nim,Wisła gra najładniejszą piłke obecnie z pierwszej trójki ale brakuje skuteczności.Gdyby poza Brożkiem Wisła miała jeszcze jednego skutecznego napastnika to pewnie spokojnie prowadziłaby w lidze z 7-8 pkt. przewagi.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.05.2009, 17:24
Ogladam czasem Zarzecznego w Orange Sport i od dluzszego czasu chwali Wisle za "całokształt".

Teskt w sumie nie jest wiec dla mnie zdziwieniem.No i chyba wiekszosc sie zgodzi ze Wisla na dzien dzisjeszy jest w najlepszej formie.

AYALA -co do tgo napastnika o ktorego braku piszesz,to mi ciagle po głowie chodzi ten Nei,naprawde szkoda ze wtedy nie udalo sie pozyskac,bo cos czuje ze takiego kogos poszukiwalsmy/poszukujemy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.05.2009, 18:55
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Gdyby poza Brożkiem Wisła miała jeszcze jednego skutecznego napastnika to pewnie spokojnie prowadziłaby w lidze z 7-8 pkt. przewagi.
To się tyczy tak nas, jak Legii,Polonii,Bełchatowa czy nawet Lecha(widać to było po kontuzji Rengifo)
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Franek666
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 05.05.2009, 21:06
w przypadku Lecha maja jeszcze Lewandowskiego przeciez ktory ciagnie ost cala druzyne. nawet Stilic troche spasowal. Co do Nas mysle ze jak napastnicy zawioda to zawsze mamy ducha druzyny Sobola ktory moze zalatwic Legie w srodku pola albo sam nawet strzelic decydujaca bramke
Jak długo na Wawelu Zygmunta bije dzwon, tak długo Nasza Wisła zwyciężąć będzie wciąż!

Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 05.05.2009, 23:33
To raczej bedzie bitwa o srodek pola bez fajerwerkow. Legie urzadza remis i postawia przede wszystkim na swietna organizacje gry i destrukcje. Nie musza wygrywac, ale z drugiej strony jesli im sie uda nas skontrowac, beda praktycznie mistrzem. Wbrew niektorym opiniom, nie wierze ze zgraja otwarcie, bo ani nie musza, ani nie byloby to rozsadne dawac nam wiecej miejsca do atakowania. Zablokuja gre i poczekaja na kontry, tym bardziej, ze maja swiadomosc, ze ostatnio nie blyszcza.

Jesli porownywac potencjal druzyn, maja lepsza organizacje gry, stad tylko 13 straconych bramek (my 19). Naszym atutem jest nieprzewidywalnosc, Maly, Cwielong, Boguski, Brozek, kazdy z nich moze w pojedynke rozstrzygnac o wyniku. Ale to i tak snucie smutow, wszystko zweryfikuje boisko. Jesli wygramy zabawa bedzie trwac nadal!
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.05.2009, 23:42
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Przeciez ten tekst Zarzecznego to czysta ironia. : ))))))

To az wali po oczach. Ale jak to sie mowi - niektorzy ludziei, nawet gdyby ironia wyszla zza krzaka i kopnela ich w dupe, jej nie zauwaza.

Wiecej luzu.
Dokładnie Ten txt o tym, że na wygraliśmy z Barcą 1:0 na luziku Raczej Barca ten mecz przegrała na luziku bo sobie mogła na to pozwolić i zaczęła grać na serio od 70. minuty (tak jak Wisła zaczęła grać z Piastem)

Bardzo lubię komentarze Zarzecznego. Zazwyczaj wali prosto z mostu trafiając z sedno. Ale i ten częściowo ironiczny komentarz też mi się podoba.

Z Legią trzeba wygrać. Trzeba wygrać choć 1 mecz na szczycie, nie ma innej opcji. Porażka i remis z Lechem. Porażka w Warszawie z Legią. Trzeba w końcu wygrać tym bardziej że gramy u siebie.
Co do przebiegu meczu to liczę, że zobaczymy faktycznie mecz sezonu. Nawet w tak słabej lidze jak Ekstraklasa powinien się odbyć choć jeden mecz na szczycie na przyzwoitym europejskim poziomie, niekoniecznie Premiership ale chociaż Bundesligi. Myślę, że wpadnie dużo bramek ale wygramy 3:1 lub 3:2.
Ostatnio edytowane przez thechris : 05.05.2009 o godz. 23:44.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 06.05.2009, 07:28
słaba skutecznośc największym problemem Wisły zdaniem Skorży.http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
korred
Member

Od: 11.2006

Stary 06.05.2009, 09:05
3rider napisał(a):Wyświetl post
Jeśli porównywać potencjał drużyn, mają lepszą organizację gry, stąd tylko 13 straconych bramek (my 19)
To raczej nie jest lepsza organizacja gry, lecz Mucha.
.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.05.2009, 09:39
A odpowiedzmy sobie czy naprawde zasłuzylismy na MP?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.05.2009, 09:43
Zasłuży ten, kto zdobędzie najwięcej punktów.
To może zasłużył sobie Lech? Który remisuje 6 meczów na 7....
A może Legia? Która gra piłkę okręgową z przebitką na Chinyamę?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.05.2009, 09:48
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Poza Odrą Wodzisław Śląski nikt sobie nie zasłużył na to miano, .
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 06.05.2009, 09:50
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
ja nie mam najmniejszych wątpliwości że zasługuje, stwarza najwięcej sytuacji bramkowych, niestety słaba skutecznośc, brak drugiego napastnika jest największym mankamentem.
Przed sezonem myślałem że Kolejorz bedzie nie do dogonienia w tabeli ale Smuda ich chyba nieco przetrenował,Legie widziałem z LKS-em i stwarzała zancznie mniej sytuacji bramkowych niż Wisła a przecież w piłce o to chodzi.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.05.2009 o godz. 09:57.
Odpowiedz cytując
rezystor
Banita

Od: 05.2009

Stary 06.05.2009, 09:52
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...ra_Skorzy.html
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 06.05.2009, 09:53
JarTSW masz rację ten będzie mistrzem kto będzie miał najwięcej punktów. W tym sezonie nie ma drużyny, która zasłużyła na tytuł w 100 %. Każda z drużyn walczących o MP, miała słabe a czasami katastrofalne momenty. Kto popełni najmniej błędów w 4 meczach zostanie Mistrzem Polski.
Mecz z Legia będzie bardzo ciekawy, myślę że Wiślacy są do tego meczu zmobilizowani jak nigdy, przegrali parę meczy z Legią w przeciągu 1 roku więc myślę że teraz czas na zemstę
Najważniejszy mecz sezonu, który zapewne w jakimś stopniu ustali końcowy układ tabeli. Nie dopuszczam do siebie myśli, że przegramy, tylko zwycięstwo daje nam szansę na obronę tytułu.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.05.2009, 09:56
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Zasłuży ten, kto zdobędzie najwięcej punktów.
To może zasłużył sobie Lech? Który remisuje 6 meczów na 7....
A może Legia? Która gra piłkę okręgową z przebitką na Chinyamę?
Masz racje,ale ja bardziej chciałem zapytac jesli tak to czym?
Na Twoje argumenty zapytam:A Co za nami przemawia?Piekana gra,gra do końca,gra mimo braku wsparcia kibiców,dokonane wzmocnienia,ambicja ,wygrane mecze z czołówką,zwycięstwa meczów,które powinnismy na luzie wygrac?
Chyba nie dokonca.
Ja mysle dzieki marce Wisła,gry nad poziom składu-dzieki Maciejowi i sprzyjajacej opatrznosci Bożej.
Nie napisałem tego,zeby cos insynuowac lub sie kłócic,tylko raczej powiedziec ,ze nie ma co sie tak napinac,ze MP nasz,bo tak naprawde w tym roku jak zdobedziemy MP(w co wierzę),to naprawdę bardziej ze wzgledu na potknięcia innych niz na włana prace jak to było w zeszłym sezonie.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 06.05.2009, 09:56
Mnie zastanawia kto zagra w srodku obok Sobola - Diaz czy Jirsak .W ostatnim czasie Diaz jakby nieco slabiej ,ale z drugiej strony Legia grajac 3ema pomocnikami w srodku bedzie wymagała duzo defensywnej pracy ze strony naszych pomocnikow. Drugie pytanie Zienczuk czy Cwielong ,to sadze ze mimo wszystko zagra Zienczuk,bo Cwielong jest lepszy na podmeczonego przeciwnika.Lobodzinski to chyba napewno nie zagra
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.05.2009, 10:01
Griszka30KR, masz racje. Jak dotychczas(w niedziele sie to zmieni) przegralismy lub zremisowalismy mecze z glownymi rywalami do tytulu a ze slabymi przeciwnikami gubilimy systematycznie pkt na wyjazdach.. Jesli zdobedziemy w tym sezonie mistrzostwo, to dla mnie ono bardziej najlepiej smakowalo
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 06.05.2009, 10:41
Jeżeli pamiętacie jeszcze najbardziej dennie grającą Legię za "szczytowego Okuki" u nich i "wczesnego Kaspra" u nas to wiecie, że wcale nie musi być kolorowo.

Urban to oczywiście półka wyżej w sensie umiejętności taktycznych (za Dragomira eLka wyczłapała tytuł grając 3-5-2 i kryjąc "każdy swego"), natomiast pewne nawyki, jak obsesyjne wręcz zagęszczanie środka pola i gra z jednym sępem na szpicy (wcześniej Svitlica, teraz Weź-się-odlej Chinyama), pozostają - podobna jest też sytuacja ligowa: my musimy wygrać, Legia nie może przegrać.

Oczywiście mam nadzieję, że nasi zawodnicy te analogie mają głęboko i napiszą całkiem nowy, piękniejszy scenariusz w niedzielę.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 06.05.2009, 11:03
mam tylko nadzieję że pan trener nie wystawi Zieńczuka, bo gra w 10 przeciw Legii może się szybko źle skończyć
ps. pan Z. nie powinien już zagrać w lidze w naszych barwach do końca swojej przydługiej przygody z Wisłą
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.05.2009, 11:06
Nie przesadzajmy, Zienczuk przy Lobodzinskim to Ronaldo przy Krzywickim.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 06.05.2009, 11:09
na bezrybiu i rak ryba
a jak widzę snującego się po boisku mistera nr 17 to mi się nóż w kieszeni otwiera
już wolę Ćwielonga... ten przynajmniej walczy i biega...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 06.05.2009, 11:21
emjot napisał(a):Wyświetl post
już wolę Ćwielonga... ten przynajmniej walczy i biega...
Ba! Jak na lewego pomocnika jest świetny! Jedyne co mu brakuje, to pewności siebie przy strzałach i będzie zawodnikiem kompletnym! Choć prawdę powiedziawszy, wole Cielonga dającego zmianę, niż grającego od pierwszych minut... wtedy mam pewność, że będą sytuacje pod bramką przeciwnika.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 06.05.2009, 11:27
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Ba! Jak na lewego pomocnika jest świetny! Jedyne co mu brakuje to pewności siebie przy strzałach i będzie zawodnik kompletny! Choć tak prawdę powiedziawszy wole Cielonga dającego zmianę, niż grającego od pierwszych minut... wtedy mam pewność, że będą sytuacje pod bramką przeciwnika.
Do pełni szczęścia brakuje ... Piotrka Brożka, zasuwającego po lewej stronie i wrzucającego piłki. Pepe jest obunożny, wybiegany, nie odstawia nogi - słowem dobry wariat, ale z krosem u niego kiepścizna. No i trzymanie go tylko przy linii to mega marnotrawstwo - wymiennie z Boguskim i Małeckim powinni narobić sporo szumu za plecami Pawła.

W ogóle liczę, że zajedziemy eLkę motoryką - wymienność funkcji z przodu i Soból w roli zapierdalatora, żeby jeszcze boki obrony zaczęły biegać jak Baszczu w ostatnich miesiącach...

PS. Dylemat mam co do Ćwielonga identyczny - wspaniały jako zmiennik, żywe srebro, wiadomo, ze gdy wchodzi na boisko to będzie się działo (miałem nadzieję, ze w tym sezonie takiego statusu dorobi się Mączyński, ale tego chłopaka wyratuje chyba już tylko wypożyczenie).
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.05.2009, 11:45
A mnie Cwielong irytuje indolencja strzelecka.
Fajny chlopak ale ma 2 wielkie felery. Jest beznadziejny pod bramka i jest z Ruchu Chorzow.
A ja nie lubie niczego i nikogo zwiazanego z tlenionymi grzywkami.

PS.
Tak, Baszcza tez.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.05.2009, 11:46
Ta, zwłaszcza w ostatnim meczu pokazał klasę. Zero akcji lewą stroną, jeden drybling zatrzymany przez stojącego w miejscu zawodnika Piasta i wspaniałe odegranie z pięty, które zamiast polecieć na 5 metrów do naszego zawodnika, zatrzymało się na metrze, gdzie spokojnie podbiegli sobie po piłkę zawodnicy Piasta. Istny Ronaldo
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.05.2009, 11:51
No widzisz sam,
jak beznadziejny w takiej sytucji jest Lobodzinski :(
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź