The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2009, 09:11
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=17f89
Amica się sypie..oj sypie się,wychodzi na koniec sezonu brak szerokiej i wyrównanej kadry.
Nikt sie nie sypie, tylko w bialych rekawiczkach zalatwia sobie 3pkt w meczu z Polonia Warszawa.
W lidze padnie dokladnie odwrotny wynik jak w polfinale PP. Z .......eniem Smudy, ze zebrali sie w garsc i pokazali.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.05.2009, 09:19
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
tzw. .......enie o Szopenie.

Mistrz będzie słaby to wie każdy, ale udowadnianie to powołaniami boskiego Leło czy sprzedawaniem uciekinierów i emerytów to jakas paranoja,
Artykuł na zasadzie "postaw teze a ja ja udowodnię"
Dziennikarze zmoczyli już majty na Wielkiego Lecha, a tu mistrz się od nich oddala. Dramat
hehe
nagle się okazało, że tematu Lecha dla nich nie ma, ba nigdy nie było, "przecież my zawsze o Legii i Wiśle piszemy"

piszą bo pisać muszą, za co by "misie" jadły i piły
Odpowiedz cytując
loozak84
Member

Od: 08.2007

Stary 05.05.2009, 10:09
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Nikt sie nie sypie, tylko w bialych rekawiczkach zalatwia sobie 3pkt w meczu z Polonia Warszawa.
W lidze padnie dokladnie odwrotny wynik jak w polfinale PP. Z .......eniem Smudy, ze zebrali sie w garsc i pokazali.
Ale trzeba wziac pod uwage, ze Lech ma realna szanse wypasc z pudla wiec takie kombinowanie moze sie dla nich skonczyc tragicznie. Chyba ze maja tez zaklepany mecz ze Slaskiem.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.05.2009, 10:33
loozak84 napisał(a):Wyświetl post
Ale trzeba wziac pod uwage, ze Lech ma realna szanse wypasc z pudla wiec takie kombinowanie moze sie dla nich skonczyc tragicznie. Chyba ze maja tez zaklepany mecz ze Slaskiem.
wątpie żeby Bełchatów ich minął
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.05.2009, 10:48
O słabym mistrzu pisze się od sprzedania przez Was Żurawskiego, Legia, Zagłębie, Wisła z zeszłego roku, nic odkrywczego nie wymyślił. Dawno wiadomo, że jesteśmy dziurą na mapie europejskiej piłki, a naokoło nas Niemcy, Czechy, Ukraina i mniejsze kraje, które zaczynają nas przeganiać. Gdyby piłka nie była sportem narodowym to byśmy się pasjonowali siatkówką, koszykówką czy żużlem, które są na wysokim poziomie, a kopacze biegaliby po boiskach z pierwszoligową frekwencją bliską zeru, o ich wynikach informowano by raz na rok. Żeby nie było tak źle to napiszę, że jak dla mnie to przynajmniej poziom organizacyjny się cały czas podnosi, mimo corocznych problemów z licencjami i bankrutami. W czołówce coraz więcej jest klubów profesjonalnie zarządzanych(nie bez błędów, ale cały czas się uczą), mam nadzieję, że będzie to obejmować coraz szersze kręgi i niższe ligi, powinny za tym iść większe pieniądze i wyniki. Powinniśmy odbić się od dna.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 05.05.2009, 11:13
loozak84 napisał(a):Wyświetl post
Spieta Polonia jest w stanie wygrac u siebie z Amika. W PP i w lidze.
PP moze Polonii dac gre w PUEFA - zakladajac ze Ruch sie zamuruje z Legia w 1/2 finalu to pokonanie ich w finale nie jest niemozliwe. Na awans do pucharow z ligi szans nie maja.
Natomiast Amika prezentuajac mizerna skutecznosc i slaba gre, moze stracic punkty w Warszawie co sumujac z LEDWIE PUNKTEM przewagi na GKSB moze ich wykopac z podium i PUEFA.
Dojdzie do prostej wymiany: PP za lige.

Fatalna seria Amiki tez nie moze trwac bez konca i zapewne NIE PRZEGRAJA we Wroclawiu ze Slaskiem (a ci graja dla zabawy i byle Arka im strzela 3 gole). Jesli wygraja - to 9pkt w ostatnich 3 meczach jest 100% pewne.

Amika bedzie mistrzem w wypadku:
remisu Wisly z L w Krakowie, i potkniecia Legii we Wroclawiu, - Bardzo realne
porazki L w Krakowie i potknieciu Wisly w Lodzi lub Gdansku, - jeszcze bardziej realne

Legia bedzie mistrzem:
W wypaku zwyciestwa w Krakowie i NIEPORAZKI ( : ) ) we Wroclawiu - malo realne
remisu w Krakowie i zwyciestwa we Wroclawiu - bardzo realne

Wisla bedzie mistrzem jesli?:
Wygra z Legia, wygra w Lodzi (badz uzyska walkower), wygra w Gdansku, wygra ze Slaskiem - malo realne
straci punkty w ktoryms z wyjazdow, ale poznanskie i warszawskie barany tez wtopia, np we Wrocku. - CALKIEM REALNE.

Puchar Polski zdobedzie dosyc nieoczekiwanie Polonia Warszawa

Zapomnailem o OBJAWIENIU sezonu czyli Belchatowie,
ci nie zrobia sztycha, bo
1) -6. zwyciestw z rzedu wystarczy,
2) W Warszawie z Polonia nie wygraja, bo Polonisci maja starcha wpierdzielic kolejny mecz ligowy, nie zapominjmy ze maja objawionego idiote za prezesa
3) graja za 2 tyg z parchatymi zza Blon a ci oczwiscie sie musza utrzymac, no bo jak to inaczej :/
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 05.05.2009 o godz. 11:22.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
loozak84
Member

Stary 05.05.2009, 12:00
to co piszesz to wszystko jest calkiem realne - nie wydaje mi sie tylko zeby Lech kalkulowal w taki sposob bo o ile z boku to co napisales wyglada sensownie - o tyle majac noz na gardle (a Lech ma) ciezko rezygnowac z najprostszego w tej chwili sposobu na miejsce w pucharach jakim jest PP. wydaje mi sie to zbyt duzym ryzykiem dla kogos kto nie tylko traci sportowo ale tez konkretne pieniadze itp.
gdyby jeszcze mecze PP byly po nastepnej kolejce ligowej - to ok. ale przed meczem ze Slaskiem to jest sliska sprawa. chyba, ze rzeczywiscie maja ustawiony ten mecz.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 05.05.2009, 12:07
Najpewniejsze miesjce w pucharach to nie PP tylko liga. Dla Lecha/Amiki oczywiscie.

Droga przez PP:
Wygrac w Warszawie z Polonia,
wygrac final, niewiadomo czy z Ruchem czy z Legia.

Droga przez lige: wygrac mecze u siebie z Lechia i Pajacami.

Polonia jedyne szanse na Puchary ma przez PP. Po co komplikowac sobie i Poznaniakom sytuacje, jak mozna milo, bezstresowo i uczciwie. Po polsku : )
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.05.2009, 12:18
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
koszykówką .
Z całym szacunkiem, ale nasz basket rodzimy jest tak nisko,że zaraz zaryje łbem o dno. Piłka kopana przy nim to oaza spokoju i dobrobytu oraz rzetelności decyzyjnej.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
loozak84
Member

Stary 05.05.2009, 12:29
najlatwiejsza w sensie, ze nei trzeba sie przebijac przez poczatkowe rundy eliminacyjne.

no ale jestem sklonny sie z tym zgodzic ale pogdybajmy - jesli Lech wejdzie to finalu PP to:
a)
- gra z Legia, ktora moze zdobyc mistrza i wtedy bez wzgledu na wynik meczu finalowego wchodzi do pucharow
- Legia nie zdobywa mistrza - wtedy Lech musi wygrac PP lub zajac 4 miejsce w lidze (bo Legia zwolni to miejsce wygrywajac PP) - co ja co ale Lech juz poza 4 nie wypadnie.

b)
gra z Ruchem, ktory jest slabszy pilkarsko niz Cracovia a moze nawet i Lechia, ktore beda gryzly trawe bo o utrzymanie beda bic sie do ostatniej kolejki.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 05.05.2009, 12:44
i wlasnie te punkciki A i B i C i D sprawiaja ze nasza liga jest tak zajebista

PS
Slabszy pilkarsko Ruch o malo co nie wygral na Bulgarskiej przedwczoraj
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 05.05.2009, 13:18
Moze dzieki temu ze liga jest wyrownana i wszyscy mowia ze Mistrz bedzie duzo slabszy niz dotychczas,bedzie mniejsze rozczarowanie jesli znow polska druzyna nie uzyska nic w Pucharach,albo prawdziwy szał jak sie komuś uda awansowac do LM.Za KAsperczaka wygrywalismy lige 15 punktami przewagi,po to by odpasc z Dynamo Tbilisi,wiec moze lepiej wygrać lige 1 pkt ,i nie robiac sobie apetytów cos w koncu zagrac w pucharach.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 05.05.2009, 15:58
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem, ale nasz basket rodzimy jest tak nisko,że zaraz zaryje łbem o dno. Piłka kopana przy nim to oaza spokoju i dobrobytu oraz rzetelności decyzyjnej.
Trochę się przy tym zawahałem, ale popatrzyłem, że jednak gdzieś tam grają w europie, ostatnio nie najlepiej co prawda. To może jeszcze skoki narciarskie ...
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.05.2009, 16:26
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Trochę się przy tym zawahałem, ale popatrzyłem, że jednak gdzieś tam grają w europie, ostatnio nie najlepiej co prawda. To może jeszcze skoki narciarskie ...
Próbuj, próbuj - masz u mnie plus za inicjatywę
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.05.2009, 16:43

Polonia jedyne szanse na Puchary ma przez PP. Po co komplikowac sobie i Poznaniakom sytuacje, jak mozna milo, bezstresowo i uczciwie. Po polsku : )
Oj to jest bardzo prawdopodobne - szczególnie że to transakcja bezgotówkowa więc nie ma ryzyka że jakiś CBŚ czy CBA wyleti z za krzaka
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.05.2009, 21:45
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html

No to juz wiadomo jaka Lech dostal nagrode !
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.05.2009, 22:17
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html

No to juz wiadomo jaka Lech dostal nagrode !
Haha a ogladaliscie lige plus na canalu jak Tarasiewicz sie wymądrzał a potem Smokowski mu powiedział ze tak bedzie(2 mecze banicji) to od razu mu łuła zmiękła i zaczał przez 15 minut wszystkich przepraszac Niezłe to było
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.05.2009, 23:13
Nie zauwayżyłem,żeby Trenerowi sie nagle nastawienie zmieniło,żeby przedkimkolwiek padał na kolana i przepraszał. Poza Tym Tarasiewicz sie nie wymądrza,gdybyś znał tego Pana to byś wiedział ,że tak wygląda dyskusja z nim. Inny medialny poziom niż Franz "jestem z wioski" Smuda. Miło będzie spojrzeć na kolejną sfrustrowaną minę Smudy po porażce na Oporowskiej, w co jak widzę niestety niewielu z Was wierzy. Zaaskoczymy Was in plus, pomożemy Wam i razem bedziemy świętowąć kolejny Wślacki tytuł. O tym też jestem przekonany.
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 05.05.2009, 23:34
Z Tarasiewiczem na ławce czy bez niego Śląsk ii tak sobie poradzi z Lechem, ja w to głęboko wierzę. I tak jak kolega z Wrocławia nie widzialem zeby Tarasiewicz się jakoś specjalnie kajał, poza w meczu z wiertArką każdemu mogłyby puścić nerwy
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.05.2009, 23:51
oglądałem Ligę + właśnie ze względu na Tarasiewicza...

niezły gość

Wisłę pochwalił więc złego słowa powiedzieć nie można ;-)

ale fakt trochę go ścięło, jak się dowiedział gdzie usiądzie w meczu z Lechem
Odpowiedz cytując
Suchman
Member

Od: 03.2006

Stary 06.05.2009, 00:50
Tarasiewicz młody zdolny trener, uczy się Doświadczenie kierowania drużyną z trybun mu się przyda

A wracając do samego meczu Śląsk-Lech, to WKS powinien wykorzystac coraz słabszą grę Lecha i zwłaszcza, że grają u siebie powinni ich pokonac. A czy trener jest na trybunach czy ławce to nie ma znaczenia. Niektórzy trenerzy nawet mówią, że z trybun lepiej widac jak drużyna gra
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 06.05.2009, 10:55
Suchman napisał(a):Wyświetl post
Tarasiewicz młody zdolny trener, uczy się Doświadczenie kierowania drużyną z trybun mu się przyda
Pamiętam czasy jak grał w lidze i reprezentacji. Miał pecha, że akurat w latach Jego "świetności" nasza piłka była w kompletnym dołku.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.05.2009, 19:10
no i moja teoria w ****u...
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.05.2009, 19:13
No i proroctwa części osób o "ustawionej" rywalizacji Lech - Polonia przysłowiowo poszły się j****
hehe, dokładnie kocie
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.05.2009, 19:15
Tak to się można mylić
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.05.2009, 19:18
Super. Nie dość, że Lech 2 godziny się męczył 3 dni przed meczem we Wrocławiu, to jeszcze awansował co oznacza, że Polonia będzie chciała wziąć poważny rewanż w lidze, do tego na pewno nie odpuszczą łatwo Bełchatowowi w sobotę, bo już tylko z ligi mają szanse na puchary.
Odpowiedz cytując
loozak84
Member

Stary 06.05.2009, 19:31
no i moja teoria w ****u...
no i kto jest debesciak?

a powaznie:
sedzia sobie ladnie pogral w kulki z karnym dla Lecha.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.05.2009, 19:36
felipe napisał(a):Wyświetl post
No i proroctwa części osób o "ustawionej" rywalizacji Lech - Polonia przysłowiowo poszły się j****
D
Zaważyły widać względy poza układowe.

Który to remis Smudy?9
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 07.05.2009, 11:07
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Moze wreszcie bedzie im mial kto spiewac ze "rzondzom" w Krakowie

Edit:

http://sport.onet.pl/1,16,11,5641274...?TEMAT=1248675

: )))))))))))))))
Ostatnio edytowane przez mic : 07.05.2009 o godz. 11:15.
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.05.2009, 11:13
Nikt im na mecze nie chce przychodzić to obniżają ceny ;]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów